ATENA [GRČKA]: MOLOTOV NA MINISTARSTVO KULTURE [hr]

U zoru 4. decembra napali smo ministarstvo kulture u Egzarhiji s molotovljevim koktelima. CRNI DECEMBAR
Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ

BERLIN [NJEMAČKA]: ZAPALJEN SUZUKIJEV KONCESIONAR ZA CRNI DECEMBAR [hr]

živio Alexis, 06.12.2008.
Prije 7 godina izbila je anarhistička pobuna koja se zatim proširila na međunarodnoj razini, a i dalje je u toku. Unatoč brojnim pokušajima mučenja i ubojstva naših drugova diljem svijeta, odbijamo zastrašivanje, a državna represija samo nas čini jačima.
U kontekstu Crnog Decembra zapalili smo dva vozila Suzukijevog koncesionara, u nadi da će plamen osvijetliti zgradu. Suzuki redovito dostavlja grčkoj državi nova vozila kako bi mogli bolje mučiti, kao ona koje koristi antiustanička jedinica Delta.
Suzukijeve motore koriste ti miljenici ponovno izabranog grčkog režima protiv vlastitog stanovništva.
Posvećujemo naše djelo Alexandrosu Grigoropoulosu, ubijenom u Egzarhiji u noći 6. decembra 2008.
Svjesni smo čisto simboličnog karaktera našeg djela, kao što smo i svjesni da su u metropolama takvo teško zamjećuje, no nadamo se da će oni koji su ga primijetili ponoviti i podijeliti naše destruktivne namjere pokretanjem vlastitih napada na sistem.
Postoji uvijek mnogo razloga u svako vrijeme za pokretanje destruktivnih namjera i za napad na omražene državne institucije i njene lakeje.
Ove godine umrtvljenosti trebale su biti iskorištene za grupiranje i raspravu o novim metodama direktne akcije.
za Crni Decembar
Sloboda svim zatvorenicima pobune širom svijeta

...

TULUZ [FRANCUSKA] - ZAPALJENA VOZILA EDF-A PROTIV KLIMATSKOG SAMITA COP21 [hr]

U noći 6. decembra, na sjeveru Tuluza, zapalili smo 6 vozila EDF-a.
EDF je jedan od partnera COP21. Radi se o jednom državnom poduzeća koja pokušava uvesti nuklearnu energiju kao riješenje za problem klimatskih promjena.
Nuklearna energija je smrt, uništimo njene sponzore!
Smatramo da je važno napasti COP21 tamo gdje se nalazi, odnosno gdjegod postoji moć i profit.
Draži nam je kvalitet, suučesništvo i iznenađenje od medijskih i spektakularnih sastanaka s državom i interventnom policijom.
S nekoliko šibica, jednom plinskom bocom i zadovoljnim osmijesima odgovaramo skromno na nadzor, strah i pomirenje koji nas svakodnevno otuđuju.
Svi Cop21 su ciljevi!
Više benzina na državu

Neke palikuće
...

MILANO [ITALIJA]: RAZBIJENI BANKOMATI U ZNAK SOLIDARNOSTI S UHAPŠENIMA U ITALIJI I GRČKOJ [hr]

27.11., Milano - 4 bankomata napadnuta su čekićima i bojom u znak solidarnosti s uhapšenima u Grčkoj i Italiji, zbog prvomajskih sukoba. Neka napadi na moćnike postanu svakodnevna aktivnost. (A)
Izvor: Act For Freedom Now!

ITALIJA: OBJAVLJEN 2. BROJ ČASOPISA ANARHISTIČKOG CRNOG KRIŽA, OKTOBAR 2015. [hr]

DOWNLOAD .pdf: Croce Nera
U ovom broju:
- Pokrenut fond solidarnosti
- Uvodnik
- O novim represivnim strategijama
- O cinkanju, distanciranju i ostalom... odnosno o revolucionarnoj šutnji i odbijanju politike
(Anna)
- O "etici", "sabotaži" i "terorizmu" (Alfredo Cospito)
- "Sve" za revoluciju? (Gianluca, nepokajani anarhist)
- Ikonoklasti?
- O uzrocima uloge žrtve
(Alfredo Cospito)
- Trnovita razmatranja (Anna)
- Dok su anarhisti oplakivali pandure (Anarhistički pojedinci)
- Egzotična revolucija. Svi opčaranim Kobaneom (Michele Fabiani)
- Pismo jednoj turskoj anarhistici (Ted Kaczynski)
croceneranarchica@autistici.org
...

ITALIJA: OBJAVLJEN 6. BROJ ANARHO-EKOLOŠKOG ČASOPISA "FENRIR" [hr]

Objavljen je 6. broj "Fenrira", anarhističkog ekološkog časopisa podrške zatvorenicima, direktnih akcija, vijesti i analiza anarhističkih borbi i oslobođenja životinja, čovjeka i zemlje. 84 strane na formatu A4.
U ovom broju:

- Uvodna riječ
- Ako ne sada, kada? Antiautoritarne direktne akcije u svijetu
- Max Stirner "Snaga pojedinca"
- Sistem tehnike po Jacquesu Ellulu
- Strah od slobode. Nove perspektive suživota građana
- Uništenje prirode i sukob s moći
- Slike iz sadašnjosti. Robotika primijenjena na rat
- Intervju sa Sosyalom Savasom, anarhističkim kolektivom iz Turske
- Vježbe iz revolucionarnog sjećana: Ravachol
- Od Santiaga do Atene. Neobjavljeni intervju sa Zavjerom Vatrenih Ćelija
- Pisma iz zatvora
- Vijesti iz nekrosvijeta
- Vijesti o zatvorenicima i o državnoj represiji
- Preporučena štiva

Za jedan ili više primjeraka piši nam na: fenrir@riseup.net
Pomogni nam distribuirati "Fenrir", ako imaš distribuciju ili želiš nekoliko primjeraka, kontaktiraj nas!
Cijena: 3 eura za primjerak, ili po 2 eura za narudžbu 5 ili više primjeraka.
...

ŠPANJOLSKA: TUŽILAŠTVO ZATRAŽILO 44 GODINE ZA MONIKU I FRANCISKA [hr]

Javna tužiteljica Nacionalnog Suda, Teresa Sandoval, uručila je optužbu sudu 6 Nacionalnog Suda, i otjelovila inkvizitorske razloge nadmoći nad životima Monike i Franciska.
U tezama moćnika ostaje laž da je GAC (Koordinirane Anarhističke Grupe) grupa djelovanja koja stoji iza različitih napada eksplozivom i požarom i preuzima za njih odgovornost. Tužiteljica pokušava iskoristiti u svoju korist antiterorističku histeriju koju su izazvali napadi vjerskih fašista iz ISIL-a u Europi, naglašavajući da je "ustaničkim grupama afiniteta, kao i osnovnim ćelijama džihadista, sasvim jasan njihov općeniti neprijatelj te im zato nije potreban neki viši organ da bi pokrenuli napad".
Optužba priznaje da je prilikom atentata na baziliku Pilar došlo do telefonskog poziva kozmetičkom salonu pokraj vjerske institucije, kako bi obavijestila vlasti. Misleći da se radi o šali službeni organi nisu obaviješteni te je tako naprava eksplodirala bez evakuacije crkve, i prouzročila jednom od prisutnih štete na sluhu.
Uz sve te priče o terorizmu, zatraženo je 44 godine po osobi, podijeljeno na:
- pripadanje terorističkoj organizaciji: 9 godina
- uzrokovane štete na sluhu jednoj žrtvi: 12 godina
- teroristički napad (eksplozija naprave u basilici Pilar): 18 godina
- pripremanje drugih napada (navodni posjet basilici Montserrant u Barceloni): 5 godina
Prijetnja ogromnim brojem godinama nisu ništa novo za drugove: već je u Čileu na suđenju za slučaj Bombas zatraženo 20 godina za Moniku i 25 za Franciska. Neće prijetnje španjolske države godinama zatvora zaustaviti ustanak ni volju za borbom.
Međunarodna i ustanička solidarnost za uništenje svake presude!
Vječna ljubav u pobuni prema drugovima... Uvijek u ratnoj pripravnosti, ni korak nazad!

...

ŠPANJOLSKA: VIJESTI O "OPERACIJI LED" [hr]

Španjolska policija odlučila je nazvati svoju posljednji represivni napad na anarhističku sredinu "Operacija Led". 4. decembra uhapšeno je 5 drugova iz madridskog kolektiva Straight Edge, zbog optužbi za organizirani zločin u svrhu terorizma, za nanošenje štete i za štićenje terorizma.
Policija ih optužuje za postavljanje 4 zapaljive naprave kućne izrade u različite podružnice banke La Caixa i Bankia u Madridu, za nanošenje štete drugoj banci i trgovačkom centru u Barceloni. Za sva djela preuzeta je odgovornost grafitima ostavljenima na mjestima događaja.
Policijski pretresi izvršeni nadasve u Madridu navodno su otkrili materijal namijenjen izradi eksplozivnih naprava i baruta.
Nakon što su zadržani u policijskoj stanici, 5 drugova odvedeno je u središnji sud broj 3 Nacionalnog Suda, gdje je potvrđen pritvor za Juana Manuela Bustamantea Vergara i za Borja Marqueriea Echavea, dok su ostali otpušteni uz oko 20.000 eura jamčevine.
Režimski mediji kažu da su Juan i Borja bili navodni "vođe" i da je jedan od njih čileanskog porijekla, što pridonosi tezama koje također podržavaju prethodne represivne valove.
Sa svoje pak strane, Straight Edge-Madrid javno je najavio raspuštanje kolektiva jednom kratkom izjavom, čime samo igraju igru represije, šire državni terorizam i posredno odbacuju svaki odnos s uhapšenima, što dozvoljava nedavnoj policijskoj politici španjolske države da stvara izolaciju i nadzor.
Sve naše gađenje prema onima koji poriču svoje odnose, stavove i povijest...
Sva naša solidarnost ponosnima koji se ne kaju.
Solidarnost s Juanom i Borjom!
Juan Manuel Bustamante Vergara premješten je u drugi zatvor 17. novembra. Adresa:
Centro Penienciario Madrid IV, Navalcarnero.
Ctra. N-V, km. 27.7,
28600 Navalcarnero
Madrid - Spain

Borja je otpušten iz pritvora 20. novembra.
...

KHANIA-KRETA [GRČKA]: DIREKTNA AKCIJA BRIGADE POŽARA [hr]

Koaliciji SYRIZA-Anel, unatoč uloženim naporima da nas uvjeri kako su oni nadolazeća "nada", bilo je dovoljno manje od godinu dana i dvije izborne pobjede da pokaže svoje pravo lice čak i najnaivnijima. To jest, da se radi o vjernom pilastru politike lišavanja, bijede i smrti. Politike koje pretvara vrijednost ljudskog života u brojeve koji će osvježiti međunarodni i domaći kapital i udahnuti dašak život kapitalističkom sistemu.
Jasno je da bi nametanje još jednog memoranduma od strane tradicionalnih građanskih snaga (Nova Demokracija-Pasok) bilo dovelo do još većih i snažnijih društvenih borbi. Za razliku od Syrize koja je pripojila reformističke dijelove pokreta i u potpunosti ih pasivizirala, u očekivanju "barem pregovora". Da bi se kasnije pokorila transnacionalnoj ekonomiji i političkoj eliti predstavljajući ih kao nužno zlo.
Petoljetka i širenje prevladavajuće propagande o stabilnosti-razvoju-investicijama su laži moderne mafije koju moćnici nameću ugnjetavanima... To se danas prevodi kao povećanje PDV-a na osnovne proizvode, povećanje nezaposlenosti, uvođenje novog poreza na imovinu, daljnje smanjenje ionako niskih mirovina, dradžbe domova te privatizacija prirodnih i javnih dobara.
Zato smo od tog mozaika paranoja, gdje njihov svijet smrdi na ljudsko meso više nego ikada, gdje se nada utopila negdje u Egejskom moru zajedno s migrantima, gdje su samoubojstva sve brojnija, gdje se ograde dižu i ćelije izgrađuju, a cinkanje postaje način života, mi svjesno odlučili da se distanciramo. Odlučili smo se za požar i sjekiru.
Preuzimamo odgovornost za požare:
Jednog vozila u vlasništvu inspektorata rada, u ulici Xanthoudidou, u ranim satima, nedjelje 01.11.2015., nekoliko sati prije nego što je predsjednik lažokracije, Pavlopoulos, svečano otvorio muzej El. Venizelos.
Jednog vozila u vlasništvu općinske policije, kraj vijećnice Akrotirija, u ranim satima, četvrtka 05.11.2015.
...

PARIZ [FRANCUSKA]: COP21- SUZAVCI, GRANATE I NA STOTINE UHAPŠENIH [hr]

Suzavce i granate ispaljivala je interventna policija protiv odvažnih aktivista koji su prkosili vojnom zakonu u Francuskoj - i preko 200 osoba je uhapšeno.
Na tisuće njih zauzelo je ulice Pariza protiv licemjerja industrijskog kapitalističkog sistema i njegovog dvoličnog klimatskog samita, COP21.
Zbog njihovog truda panduri su ih okružili, zaplašili, napali i izvrgnuli suzavcu. "Država izvanrednog stanja je policijska država, fašistička država!", prkosili su izvikujući brutalnim snagama koje je država poslala, užurbano se opisujući kao žrtva, umjesto kao vršitelj nasilja.
"Activist media" govori o stotinama uhapšenih, koje je policija odvodila autobusima.
Uz izvanredno stanje upravo na samit COP21 svi su prosvjedi bili zabranjeni.
U biti, veliki prosvjedi planirani za 29. novembar i za 12. decembar bili su navodno protuzakoniti da bi se mase ne bi izložile "riziku" terorističkog napada, ali ubrzo je svima postalo jasno da je izvanredno stanje bilo namijenjeno koliko oružanim islamistima toliko i neprijateljima industrijsko-kapitalističkog sistema.
Šestero osoba nalazi se u kućnom pritvoru u Rennesu, zajedno s pariškim članom legalne grupe KoalicijaKlime21, koja se sastoji od 130 grupa, NV0-a i sindikata. Policija je pokušala naložiti iste mjere i protiv nekoliko osoba iz Rouena, Lyona i drugih mjesta.
Kućni pritvor je određen do 12. decembra, dan nakon okončanja klimatskog samita.
Došlo je oružanog policijskog napada u Ivry-sur-Seine (Val-de-Marne) i na prodavače organskih proizvoda u Dordonji.
U Nici je šestogodišnja djevojčica ranjena tokom policijske operacije: policajci koji su se pojavili usred noći razbili su pogrešna vrata. U Loire-Atlantique panduri su blokirali povorku od 200 bicikli i 5 traktora: nisu željeli da biciklisti dođu u Pariz na COP21.
...

ATENA [GRČKA]: ANARHISTI OKUPIRALI TALIJANSKI KONZULAT PROTIV IZRUČENJA 5 GRČKIH STUDENATA ITALIJI [hr]

Navečer 30. novembra 2015. anarhisti iz kolektiva Rouvikonas okupirali su talijanski konzulat u Ateni, protiv izručenja 5 grčkih studenata Italiji, koji su na 1. maj 2015. sudjelovali u milanskim prosvjedima No Expo.
2. maja 2015., dan nakon sukoba, i samo zato što su krenuli iz jednog skvotiranog prostora, otela ih je talijanska policija i zadržala nekoliko sati bez prevoditelja, da bi zatim bili otpušteni bez optužbi.
Šest mjeseci kasnije, policija i milansko tužiteljstvo, kako bi skrenuli pažnju s umiješanosti mafije u Expo, pokrenuli su progon protiv 10 prosvjednika iz Italije i Grčke koji su sudjelovali u tim prvomajskim sukobima. Zato je danas 6 grčkih studenata, bez kriminalnog dosjea, suočeno s europskih uhidbenim nalogom (EAW) - procedurom koja se koristi isključivo u slučajevima ozbiljnih kriminalnih djela, kao što je šverc drogom i ljudima.
Ovo je prvi put, otkad je europski uhidbeni nalog stupio na snagu, da se traži izručenje iz jedne države članice EU u drugu zbog prosvjeda i političkih djela. Jasno je da se danas nalazimo pred jednim krajnjem zabranjivajućim pitanjem, kojem je cilj kriminalizariti slobodu izražavanja, političkih aktivnosti i međunarodne solidarnosti.
Iz tih razloga trebamo se boriti protiv izručenja 5 studenata Italiji, i za prekid političkog progona 5 grčkih studenata i 5 talijanskih aktivista.
...

TORREON [MEKSIKO]: SABOTIRANI BANKOMATI I NADZORNE VIDEOKAMERE [hr]

[...] U noći ponedjeljak 23. novembra 2015. sabotirali smo bojom 3 bankomata i jednu nadzornu videokameru banke Banamex. Osim toga, sabotirali smo bojom i jedan bankomat banke BanRegio. Vandalizirati njihovu svakidanju rutinu, iskazati naš prezir prema njihovom pravom bogu, bogu novcu. Pripremajući teren za Crni Decembar, kada bi se naše torbe s iznenađenjem mogle naći bilo gdje, kada bi naša vatra mogla biti detonirana u bilo kojem trenutku, kada bi svaki telefon mogao primit prijetnje, ponekad lažne, a ponekad ne.
"Tik tak tik tak", Crni Decembar se približava.
Sve dok njihova civilizacija ne bude dokrajčena.
Za naše mrtve i zatvorene.
Za anarhiju.
Za Crni Decembar
Antidruštveni pojedinci za pad civilizacije
...

BARCELONA [ŠPANJOLSKA]: "POJEDINCI ZA ŠIRENJE KAOSA"/FAI-FRI NAPALA BANKOMATE I ZAŠTITARSKE TVRTKE [hr]

Barcelona, španjolska država: naspram napada moći, naš napad se nastavlja

Nakon nedavnih policijskih operacija protiv anarhističkih sredina mnogo je rečeno i napisano, izjave i mišljenja koja nadasve "osuđuju" represiju koju vrši vlast. Nakon posljednje represivne operacije i reakcije koje su uslijedile, i mi smatramo da trebamo izraziti našu točku gledišta.
Krenuvši od činjenice da je represija koja se odvija samo jedan logički odgovor države protiv svih onih koji se smatraju (ili ih država smatra) njenim neprijateljem, ne razumijemo izjave ispunjene osjećajem žrtve kojima se u biti (i naravno s odgovarajućim riječima) moli državu da prekine tjerati policijske horde na anarhiste, "nasumice". Da je represija neopravdana, da nas napadaju zato što "drugačije mislimo", da ne činimo ništa "loše", naravno koristeći i iskorištavajući pojam "namještaljka"... Nastoji se prikazati slika "normalnosti" i na sve moguće načine pretvoriti je u javnu i čistu, društveno prihvatljivu. Čini se sve da bi se distanciralo od nasilne teorije i djelovanja, padajući tako u igru moći i koristeći njihov isti jezik, prave se razlike između "dobrih" i "loših" anarhista, koje promiču iznutra istu kriminalizaciju.
Na toj točki, među "anarhistima" postoje osobe koje se ne srame dati intervjue medijima, prikazujuću jednu bijednu sliku, a što je još gore prikazujući se kao glasnogovornici "anarhističkog pokreta" (i svih društvenih pokreta), ti nadobudni političari i vođe masa čine sve što im je u moći kako bi otuđili anarhizam od svog subverzivnog i konfliktualnog karaktera, opisujući ga kao jedan običan pokret društvenog aktivizma, ispražnjen od svake teorije i prakse sukoba s moći i s postojećim poretkom.
...

ATENA [GRČKA]: ĆELIJA "MILITANTNA ANARHIJA" FAI/FRI ZAPALILA POŠTANSKI URED [hr]

Ćelija "Militanta Anarhija" Neformalne Anarhističke Organizacije/Međunarodnog revolucionarnog fronta preuzela je odgovornost za podmetanje požara u poštanski ured u Pefkiju, sjeveroistočnom kvartu Atene. Napad, počinjen improviziranom napravom sastavljenom od plinskih boca za kampiranje, odvio se u zoru 22. novembra. Razbijeni su prozori i nanijeta je manja šteta fasadi ureda. Djelo je počinjeno kao čin solidarnosti s anarhistima protiv kojih se vodi suđenje na antiterorističkom sudu zatvora Korydallos, i koji se nalaze u zatvoru optuženi za pljačku istog poštanskog ureda, te kao odgovor na poziv za Crni decembar anarhističkog djelovanja koji su pokrenuli zatvoreni anarhisti Nikos Romanos i Panagiotis Argyrou.
...

ATENA [GRČKA]: ULIČNI SUKOBI [hr]

12. novembar
Izbili su neredi na ulicama središta Atene, 12. novembra, na dan općeg štrajka. Prije jutarnjeg prosvjeda, zamaskirani prosvjednici napali su grupu policajaca u uniformama koji su pješke patrolirali ulicu Patisson, kraj Arheološkog muzeja, i uspjeli su udariti barem jednog. Nešto kasnije, na trgu Omonola u market trgovačkog lanca Bazar, otvoren unatoč općeg štrajka, ubačeno je smeće te su odgovorni bili primorani da ga zatvore. Malo dalje, kraj stare zgrade parlamenta, zapaljen je kombi poduzeća za telekomunikacije OTE. Pobunjenici su uništili urbane predmete (stajališta autobusa, semafore itd.) i ispisali sprejom anarhističke slogane duž ulice Stadiou. Na trgu Syntagma interventne jedinice, koje su štitile luksuzni hotel Grande Bretagne u ulici Vasileos Georgiou, napadnute su zapaljivim bombama. Na dnu trga Syntagma, ministarsvo ekonomije napadnuto je i molotovima. Na gornjem dijelu trga, ispred parlamenta, skinuta je ogromna grčka zastava. Patritoti koji su je pokušali prisvojiti, pretučeni su (u više navrata), a zatim je njihova usrana krpa zapaljena. Brz napad molotovima izvršen je i na interventne jedinice kraj spomenika nepoznatom vojniku. Kada se već prosvjed približavao kraju, zgrada Grčke banke u ulici Panepistimiou napadnuta je vatrom, a došlo je i do sukoba s policijom kraj Propileja. To su samo neki od događaja kojima smo sami prisustvovali, uz ostale drugove. Nije došlo ni do hapšenja ni do ranjavanja prosvjednika.
Između ostalih zapaljivih slogana: "Organizirati na neformalan i ustanički način. Crni decembar čitavim planetom."
...

ITALIJA: SABOTAŽE [hr]

GENOVA (PODRUČJE STARE LUKE): Zapaljena dizalica poduzeća MARINI, predvodnika uništenja planeta. Solidarnost svima uhapšenima i pod istragoma zbog prvomajskog prosvjeda u Milanu. Protiv svih onih koji su se distancirali od tih prosvjeda, smatrajući ih preglasnim i nekontroliranim, i protiv onih koji su se, od milana do cremone, od torina do genove, distancirali od sabotaža koje su se odvile na "italskom području". Unatoč događajima u Parizu i očiglednom policijskom pojačanju u gradu, djelovao sam i djelovat ću istom tenzijom, strašću, strahom koje me razlikuju od masa.
Jedan Anarhist

TORINO: U NOĆI IZMEĐU 19. I 20. NOVEMBRA POSTAVILI SMO ZAPALJIVO NAPRAVU U KANALIĆ KRAJ PRUGE ŽELJEZNIČKE LINIJE TORINO-MILANO. NAPRIJED SA SABOTAŽAMA PROTIV KRAKOVA SISTEMA! SMRT KAPITALU! SMRT DRŽAVI.
...

ČILE: EKSPLOZIJA U ŠKOLI ZA ŽANDARE [hr]

Ujutro oko 03:30, 19. novembra 2015., jedna velika eksplozija iznenadila je zatvorske stražare na straži u Školi žandarmerije. Ručna bomba sačinjena od baruta eksplodira je nakon aktivacije detonatora pokraj ulaza u školu za stražare, u općini San Bernardo. U eskploziji nije nitko ranjen, samo je nanijela štetu infrastrukturi. Odmah je oficir Christian Alveal, direktor škole, izjavio štampi: "Stalno anarhističke grupe protiv sistema prijete Školi žandarmerije, njenim zdanjima i osoblju, i neprestano poduzimamo mjere predestrožnosti kako bi učinkovito spriječili događaje kao što je ovaj." Sa svoje pak strane, potpresjednik Jorge Burgos rekao je: "Proces istrage je u punom zamahu. Ovo djelo neće ostati nekažnjeno, što je vrlo važno."
Nakon eksplozije u blizni događaja DIPOLCAR uhapsila je druga Kevina Garrida i zaustavila Joaquina Garciu, pod optužbom za napad i pokušaj napada bombom na 12. postaju. Obojca su zadržani u pritvoru.
...

GRČKA: ANARHISTIČKOG ZATVORENIKA TASOSA THEOFILOUA MINISTARSTVO PRAVOSUĐA ISPISALO S FAKULTETA [hr]

Po riječima jednog članka objavljenog na OmniaTV, Ministarstvo pravosuđa nije dozvolilo anarho-komunističkom zatvoreniku Tasosu Theofilou da dovrši svoje obrazovanje na atenskom nacionalnom sveučilištu Kapodistrian, unatoč činjenici da mu je zatvorsko vijeće odobrilo kontroliran i nadziran pristup internetu. Ministarstvo je opravdalu svoju odluku temeljeći se na činjenici da studij na koji je Tasos bio upisan ne vodi do diplome, a sam članak tvrdi da je zakon očigledno krivo protumačen.
Tasosova sestra, Maria, također i dalje ostaje u zatvoru, nakon što je nasilno odvojena od svoje dvoje djece, zbog optužbe koja nije utemeljena na dokazima nego na njezinom odnosu s vlastitim suprugom i bratom, što u stvari predstavlja još jedan primjer kažnjavanja članova obitelji zatvorenika kako bi se ti isti izolirali i kaznili.
...

ITALIJA/GRČKA: HAPŠENJA POVODOM PRVOMAJSKIH PROSVJEDA [hr]

U 6:30, 12. novembra, pokrenuta je represivna operacija zbog prvomajskih prosvjeda No Expo. Pretreseni su brojni domovi, 4 osobe odvedene su u pritvor, dok peta nije pronađena, 5 osoba uhapšeno je u Grčkoj, a još 2 su pod istragom. Optužuju se za nanošenje štete i haračenje, teško pružanje otpora policijskom službeniku i za maskiranje. Operacija, koju vodi DIGOS [politička policija, nap.prev.], se koristi u fazi istrage video snimkama i uzorcima DNK, koje nastoje preuzeti od uhapšenih, a vjerojatna je i suradnja represivne europske agencije Eurojust za hapšenja u drugoj zemlji.
Osobe uhapšene u Grčkoj otpuštene su uz obavezu javljanja 3 puta tjedno. Italija je zatražila izručenje.
Izvor: informa-azione
Ujutro 12. novembra grčka policija pretresla je domove 5 osoba; radi se o studentima, aktivnim sudionicima narodne skupštine Aghia Paraskevi, jedne od brojnih zajednica kvartova koje sačinjavaju ljudi svake vrste, mladi i stariji, majke, migranti itd., nastale između 2008. i 2012. kada je ekonomska kriza teško pogodila te su osobe odlučile da se same organiziraju kako bi poboljšale svoje živote. Upravo zbog toga, samo par sati nakon hapšenja na stotine osoba okupiralo je vijećnicu u Agiji Paraskevi, gjde su održali skup solidarnosti, uz obitelji advokate uhapšenih, te raspravili o kampanji solidarnosti za njihovo oslobođenje, kao i protiv njihovog izručenja Italiji, gdje riskiraju vrlo teške presude zbog optužbi za nanošenje štete, dok haračenje nije uključeno u grčki zakonik. Nakon javnog skupa odvio se brojni i raznovrsni prosvjed na ulicama kvarta, prije povratka u okupiranu vijećnicu.
...

UK: OBJAVLJEN 1. BROJ ANARHISTIČKO-NIHILISTIČKOG ČASOPISA "PAROXYSM OF CHAOS" [hr]

Download: Paroxysm Of Chaos

Objavljen je 1. broj anarhističko-nihilističkog časopisa "Paroxysm of Chaos".

Sadržaj:
1. Preludij ambisu (Uvod u ovu publikaciju)
2. Potpuno oslobođenje kao egoistični i ikonoklastični pojam
3. O radikalnom moralizmu i divljini
4. Protiv militantnog jezika
5. O "dobru" i "zlu"
6. Svetogrdni smijeh
7. U ambisu-kaosu
8. Veganizam s nihilističke i anti-civilizacijskog aspekta
9. Kritika, a ne program: Za kritiku civilizacije bez primitivizma
10. Meksiko: Otvoreno pismo Amelie Pelletier i Fallon Poisson
11. Meksiko: Odgovor anarhističkog druga Carlosa Lopeza "Chive" Međunarodnoj Revolucionarnoj Ljevici "Buonaventura Durruti"
12. De Profundis Clamavi
13. Rat državi: Subjekt želje
14. Rušeći zatvor civilizacije
15. Razmišljanja oko izjava o preuzimanju odgovornosti
16. Izjave o preuzimanju odgovornosti - Trenuci rata
17. Individualistička poezija
Okrećem se oko sebe i vidim leševe svukuda.
I tko sam ja? Netko tko je pobjegao leševima? Možda. Možda ne.
Kada mržnja i očaj prodru kroz oklop krvi i mesa.
Kada se negacija i želja stope u jedno.
Tada. Um će postati oružje.
I što nag čovjek čini s oružjem u ruci?
Hoće li pokušati preživjeti, hoće li pokušati uživati?
Odluka je njegova, u njegovim vlastitim rukama.
Jasno, mora naučiti to upotrijebiti.
Zatim igrati i pokušati.
S mržnjom i ljubavlju.
Oštricom i nožem.
Perom i tintom.
Škarama i kliještima.
Plamenom i željom.
Egoizmom. Nihilizmom, Anti-civilizacijom. Anarhijom.
Pojmovi koji će poprimiti svoj značaj kroz samokritiku, djelovanje i razmatranje.
Prije i najprije individualno shvatiti, zatim krenuti kolektivno, ili će pak neizbježno postati ideološki.
Zašto stvarati strah u protivniku?
Tako bih trebao priznati da je moje postojanje definirano sistematiziranom stvarnošću.
Ne propuštam stvarnost, sasvim je jasno osjećam.
...