Titolo: Trst [Italija]: Bilješke o represiji u gradu (23.07.2016.)
Origine: https://alcunianarchiciudinesi.noblogs.org/post/2016/07/21/trieste-23-7-16-iniziativa-in-solidarieta-ad-anarchico-di-udine-ai-domiciliari-a-trieste/
t-i-trst-italija-biljeske-o-represiji-u-gradu-23-0-1.jpg

Ova krakta lokalna kronika posljednjih represivnih događanja ne želi biti ni apologija ni jadikovka žrtve, već poziv na analizu i na aktivnu solidarnost.

Nakon događaja u Firenci, aprila 2016. (sukobi s policijom nakon policijskih provokacija tokom koncerta u skvotu), jedna je anarhistica primorana, nakon nekoliko dana provedenih u zatvoru, na kućni pritvor, u očekivanju donošenja presude u Trstu, da bi bila kasnije otpuštena 23. juna, s obavezom prebivališta u općini.

Poditnute su optužnice (za krađu i nanošenje teške štete) protiv dva druga iz Trsta zato što su sabotirali i skinuli osam nadzornih telekamera u središtu grada.

U ponedjeljak 13. juna, sud u Trstu osuđuje jednog druga iz [susjedne pokrajine, nap.prev.] Friulija na kućni pritvor (započet 18. juna u ovom gradu) od 8 osam mjeseci zbog pružanja otpora i nanošenja ozljeda policijskom službeniku u novembru 2013. (grupa pandura i žandara prepoznala je druga u povijesnoj jezgri Udina i nakon što im je ovaj uputio srednji prst uhvatili su ga i pretukli, s vatrenim oružjem u ruci, te uhapsili, dok je protiv dva druga anarhista podignuta optužnica za pružanje otpora, kasnije odbačena u junu 2016., dok je protiv njihovog američki prijatelja, koji je snimao događaj, podignuta oputžnica za pružanje otpora (kasnije odbačena) i nošenje oružja (osuđen), zbgo čega je izbačen iz zemlje).

U ponedjeljak 20. juna pretresen je stan jedne drugarice iz Trsta (istraga zbog nanošenja štete), optužena da je ispisivala anarhističke parole po zidovima grada, pri čemu su joj zaplijenjeni osobni tekstovi. Uslijedit će ispitivanje Digos-a [politička policija, nap.prev.] 7. jula.

Koliko puta je u životu svatko osjetio frustrirajući osjećaj koji stvara inerciju i rezignaciju naspram svega što nas guši? Koliko smo puta pognuli glavu, misleći da nije moguć nikakav horizont izvan ograde frutsracije i poslušnosti pravilima ovog zatvora pod otvorenim nebom? No, ipak neki su odlučili da podignu glavu, da započnu čitati i interpretirati svijet svojim očima, shvačajući da bez individualne pobune, bez napada, bez da bacimo kamen na sve što nas guši može postojati samo ponižavajuće ropstvo.

Koristimo priliku druga iz Udina primoranog na kućni pritvor da razmislimo o represiji.

SUBOTA 23. JULA

17:OO SATI

TRG HORTIS, TRST

Koristimo priliku i da izrazimo bliskost s drugom iz Venecije protiv kojeg je izdan nalog za specijalni nadzor.

Samo nastavak borbe može dati smisao solidarnosti prema našim zatvorenim drugovima.

Neki anarhisti iz Udina i Trsta

alcuni-anarchici-ud-trst@inventati.org