Titolo: Meksiko: Napad eksplozivom na sjedišta gospodarskih komora (03.07.2016.)
m-n-meksiko-napad-eksplozivom-na-sjedista-gospodar-1.jpg


Posljednjih je sedmica društveni rat na meksičkom teritoriju dostigao nivo zaoštravanja sukoba, uronjenog u nepopravljivo proturječje između života i kapitala. U kontekstu sveopćeg sukoba potonji si otvara put, svim svojim terorističkim arsenalom, okupirajući područja i prirodne resurse, smišljajući mjere štednje, to jest napadom na naše živote, i unatoč teritorijalnim posebnostima u svojoj srži ocrtava strategiju države-kapitala na globalnoj razini.

Epizode rastućeg konflikta na Južnom Pacifiku meksičkog teritorija, Michoacán, Guerrero, Chiapas, Oaxaca, potvrđuju mogućnost prekida društvenog mira i sveopće atrofije: barikade, prosvjedi, okupacije, sabotaže, eksproprijacije, odnosno neposredni napadi na slobodno kretanje robe. Potvrđujemo da navedene borbe ne pripadaju sindikatima, strankama ili nevladinim organizacijama, one su iskren i nužan izraz bijesa i prezira prema diktaturi Kapitala, i to tvrdimo onima koji žele to poreći, kao što su poslušni radnici, građani koji poštuju zakone ili profesionalci politike i borbe.

U takvim je uvjetima bilo nemoguće da buržoazija ostane skrštenih ruku. Upravo je ta dekadentna klasa, sakupljena u svojim salonima, sve do danas nastavila sa svojim zahtjevima o prekidu tih minimalnih tragova spontanih-organiziranih sukoba. Zahtjevi koji su odmah naišli na odgovor kroz operacije njenih zastupnika u državnim institucijama. Najočitiji dokaz su nedavne operacije, 19. juna, u Nochixtlánu, Oaxaki, koju je životom platilo barem 11 osoba, jer ih je ubila policija, te slobodom na desetine uhapšenih i ranjenih, te kukavično ubojstvo i mučenje druga Salvadora Olmosa Garcíje u Huajuápan de Leónu, Oaxaca.

Zato smo u nedjelju 3. jula odlučili da postavimo eksplozivne pakete u sjedišta gospodarskih komora (CANACINTRA, COPARMEX, CCE), koji su nanijeli materijalne štete, ali nadasve najavili da se pobuna s epicentrom u Oaxaki širi i da će plamen ubrzo zahvatiti i njihove domove. Ovime pozdravljamo i druga djela bojkota i sabotaže koji su se odvili posljednjih tjedana u gradu: štrajk zaposlenih u školama, očevi obitelji i nastavnici koji su blokirali ceste, prosvjed pobunjenika kod sveučilišta.

Za ugnjetavane ne postoji riješenje unutar institucionalnih okvira, samo neumoljiva borba protiv države-kapitala, koja omogućava otvaranje konteksta za sveopći ustanak, koji bi dijalektičkom uspostavom odnosa između spontanosti i organizacije doveo u šah-mat društveni mir na meksičkom teritoriju, šireći se zatim čitavim planetom.

Smrt državi/kapitalu

Sloboda zatvorenicima društvenog rata!

Za anarhiju!

Autonomna grupa sabotaže Salvador Olmos Garcia