ČILE: DAN MEĐUNARODNE SOLIDARNE AKTIVNOSTI, NAPAD NA BANKOMAT U SANTIAGU [hr]


Izjava o preuzimanju odgovornosti
Nekoliko dana prije nego što se suci i javni tužitelji započnu igrati životima naših drugova, i odlučivati o istima, pokazujući ponovno mračni i zastrašujući labirint egzemplarne kazne protiv onih koji su u ratu protiv Države-Kapitala, mi smatramo da je potrebno izraziti konkretnu solidarnost, da bi ti mučitelji-plaćenici slobode osjetili težinu nezaustavljive revolucionarne akcije pobratimljene s povješću borbe i dosljednošću drugova optuženih za napad na banku i smrt načelnika Luisa Moyana, 2007.

DAN MEĐUNARODNE SOLIDARNE AKTIVNOSTI: CRTEŽ MONIKE CABALLERO [hr]

Crtež koji je drugarica Monica Caballero poslala iz zatvora kao doprinos Danu Međunarodne Solidarne Aktivnosti.
"Borba je jedini put"
Jornada de Agitacion Solidaria Internacionalista

ČILE: POZIV NA POBUNU [hr]

Uzevši u obzir današnje podaništvo naroda i vlast Bachelet, tokom prvog perioda kada je ubijen jedan drug Mapuche, izvršena je snažna represija nad drugovima na ulicama tokom velikih prosvjeda 2006.
Izjavljujemo slijedeće:
Objavljujemo ratno stanje 12:00 sati, 11. marta 2014.
Nećemo apsolutno tolerirati nikakvu agresiju države i njenih represivnih vlasti.
Nećemo se pozivati na pravdu, vršit ćemo egzekucije.
Na smrt svakog druga u ratu, odgovorit ćemo slijedeće "jedan za jednog".
Nećemo prihvatiti razgovor s nijednim sredstvom za "ublažavanje konflikta", kao što su pregovori, radnički plenumi, sastanci za dogovore i sl.
Pozivamo već organizirane grupe na sudjelovanje u ovoj pobuni.
Do sada je već došlo do sukoba na raznim mjestima, kao na fakultetima tako i na periferijama. Pozivamo grupe koje nisu organizirane da potraže grupe afiniteta, da se organiziraju i sudjeluju u ovoj pobuni.
Pozivamo stanovnike da izazivaju destabilizirajuće varnice na radnim mjestima, fakultetima, institutima, u školama i na drugim mjestima.
Pozivamo sve grupe u pobuni da sudjeluju u pozivu za 22. mart, na agresivan način, provokatoran i direktan, protiv svega onoga što sačinjava ovaj represivni model (banke, apoteke, javne institucije i vlasništva). Tko želi karneval i zabavu može to činiti do kraja prosvjeda, da bi kasnije ostavili prostora direktnim sukobima s represijom.
Tko se bude ponašao kao policija, prema njemu će se postupati kao prema istoj.
G.C.I. - Guerrillas Clandestinas de Insurrección
...

ITALIJA: GIANLUCA I ADRIANO, 26. MARTA PRVO ROČIŠTE SUDSKOG PROCESA PROTIV DVOJCE DRUGOVA [hr]

26. marta održat će se prvo ročište suđenja dvojci drugova, Gianluca Iacovacci i Adriano Antonacci, uhapšenih 19. semptembra 2013., trenutno u pritvoru odjela Visoke Sigurnosti, zatvora u Alessandriji i Ferrari.
Optuženi su za zločin 270bis (terorističko udruživanje, nap.prev.), za koji se okrivljuju već i oni koji mokre na ulici, pod sumnjom da su autori trinaest akcija koje su počinjene na području regije Lazio, pogotovo u zoni Castelli Romani, između ostalih protiv banaka te ureda E.N.E.L. (talijanska elektroprivreda, nap.prev.) i E.N.I. (talijanska energetska kompanija, nap.prev.).
Podsjećamo da je rimsko tužiteljstvo igralo na kartu efekta medija, u suradnji s njihovim vjernim psima (bez uvrede za životinje), tj. buržuoaske štampe, bijednog lakeja države-kapitala, objavljujući video zapise, telefonska prisluškivanja i fotografije drugova.
Na taj su način još jednom upotrijebili kako su željeli one iste mrske zakone koje navodno štite. Podsjećamo da, barem u Italiji, informacije radi i bez pozivanja na državnu pravdu, postoji zakon koji zabranjuje objavljivanje imena osoba pod istragom, odnosno dozvoljeni su samo inicijali. Zakon koji vrijedi samo u slučaju kada neki političar ili moćnik dospije u mrežu nekog tužitelja, ali u tom slučaju zbog potrage za slavom.
Solidarnost s Adrianom i Gianlucom
Solidarnost sa svim drugovima u zatvorima u Italiji i širom svijeta
Za anarhiju
RadioAzione
...

LEZAY (FRANCUSKA): EKSPLOZIJA NA TRŽNICI MESA [hr]

U noći 18. januara eksplozija popraćena bijesnim požarom uništila je urede administracije i električni/računalski sistem tržnice mesa u Lezayu. Mediji izjavljuju da je na mjestu eksplozije pronađen plinski cilindar.
Prije nekoliko tjedana dignuli smo u zrak aukcijsku tržnicu teladi u Lezayu (Francuska).
Svaki tjedan proda se više od 1500 teladi i drugih životinja da bi kasnije bile ubijene u klaonicama.
"Životinje nemaju nikoga osim nas. Nećemo ih razočarati." - Barry Horne
MI smo pravda za životinje.
J.D. France
InterArma

ŠPANJOLSKA: NOVA ADRESA ZA INFORMACIJE O SITUACIJI MONIKE I FRANCISCA [hr]

13. novembra 2013. u Barceloni je uhapšeno 5 anarhističkih drugova, pod optužbom za pripadanje jednoj "terorističkoj organizaciji" i za podmetanje eksplozivne naprave u baziliku Del Pilar. Nakon premještanja na Audiencia Nacional [Nacionalni vrhovni sud, nap.prev.] 3 su otpušteni nakon pet dana, uz optužbe, dok je drugo dvoje drugova zadržano u pritvoru. Svi su optuženi za "pripadanje jednoj terorističkoj organizaciji", "pokušaj masakra" i "zavjeru za počinjanje masakra". Zatvoreni drugovi, Francisco i Monica, nalaze se u FIES režimu [specijalni režim za revolucionare, nap.prev.]. Dobro su raspoloženi i posjeduju veliku snagu.
Otvorili smo e-mail adresu za svakoga tko želi znati više o situaciji Monike i Francisca. Također skupljamo i pomoć za trenutne troškove i račune, pošto će zasigurno morati ostati u pritvoru do početka suđenja, što, kao što svi znamo, ima i svoju ekonomsku cijenu.
Sve sumnje, doprinose, kritike i pitanja uputiti na:
solidaridadylucha@riseup.net
...

ČILE: CARLOS GUTIERREZ QUIDULEO I TAMARA SOL FARIAS VERGARA, VIJESTI O ZATVORENIM DRUGOVIMA [hr]

- Carlos Gutierrez Quiduleo: u utorak 11. marta, u 14 sati, na 7. Juzgado de garantia [Kazneni sud, nap. prev.] održat će se ročište za raspravu premještaja na odjel visoke sigurnosti u CAS-u (zatvor visoke sigurnosti). Podsjećamo da se drug od 28. novembra 2013. nalazi pod strogim zatvorskim režimom: 21 sat zatvoren i 3 sata vazduha između jutra i popodneva.
- Tamara Sol Farias Vergara: u petak 14. marta u 11:40, na 6. Juzgado de garantia održat će se ročište za preispitivanje kaznenog djela. Drugarica je 22. januara optužena za zločin teške krađe, zbog čega riskira da bude osuđena na najmanje 10 godina zatvora. Na tom će ročištu tužitelj preformulirati zločin, no o tome nemamo detaljnih informacija (to jest, ne znamo da li će izmijeniti kazneno djelo ili će zadržati isto, nadodajući još jedno). Podsjećamo da se Sol nalazi već više od mjesec dana u pritvoru, na odjelu za zločine protiv opće sigurnosti u zatvoru San Miguel, zatvorena 24 sata na dan, osim par dana kada joj je dozvoljeno pola sata vazduha.
Da se nijedan drug ne sukobi sam sa Moći!
Solidarnost i akcija protiv krvnika buržoaske pravde!
CARLOS, SOL I SVI DRUGOVI U ZATVORU, SLOBODNI!
...

ATENA (GRČKA): IZJAVA O PREUZIMANJU ODGOVORNOSTI ZA NAPAD MOLOTOVOM NA POLICIJSKU STANICU, U SJEĆANJE NA ČLANA REVOLUCIONARNE BORBE, LAMBORA FOUNDASA [hr]


"Sa bakljama odavno ugaslim, moji stari drugovi hodaju zaobilazno zjenicom mojih očiju... Čvrsto zatvaram usta i vrištim... Kada divljački prodru u moje arterije vukući slomljeni stijeg, tamo, u osmoj arteriji, u maloj šupljini srca gdje spavaju moji mrtvi drugovi, ja započinjem moju borbu šapatom..."
Moraš dovesti svoja djela do krajnjih granica; testirati samog sebe u borbi, čitavim tvojim bićem u borbenoj spremnosti; biti prisutan na skupštinama, prosvjedima, divljim štrajkovima i na barikadama, baš kao što je to činio i Lambros; biti tempiran za zavjereničke trenutke, prisutan u mapiranju neprijatelja i grada, paziti na potrebnu opskrbu, biti spreman na podmazivanje oružja, i šinuti u borbu svim svojim srcem, kao munja...

PORTO ALEGRE (BRAZIL): ZAPALJENO 10 POLICIJSKIH VOZILA U KASARNI VOJNE POLICIJE (24.02.2014.) [hr]

U ponedjeljak noć, 24. februara, 10 novih policijskih vozila Frontier/Nissan 4x4 zapaljeno je unutar kasarne vojne policije, kraj središnje utvrde grada Porto Alegre, u četvrti Partenon. Policija je masovno prisutna, između ostalog, svojim vojnim zgradama, Bataljunom za specijalne operacije, Vojnom akademijom. Od 10 zapaljenih vozila, 6 ih je potpuno uništeno. Bijesan plamen uzidgnuo se iz jake vatre u pokušaju da se proširi na obližnji parking, ispunjen s preko 200 novih vozila, svečano čekajući da ispune svoj zadatak: nadzirati, ponižavati, ubijati. Procijenjeni gubitak, po alarmiranim medijima, je oko 1 milijun, ali stvarni gubitci su mnogo viši on onog što prikazuju financije. To dokazuje da su ranjivi te da ih uz samo malo benzina i smjelosti možemo pogoditi u prsa. Policija, mediji, građani vjerni zakonu, tajnik sigurnosti i guverner prosuli su svoje sažaljevanje. Mi pozdravljamo sve nesavladive.
...

ATENA (GRČKA): PISMO ANARHO-KOMUNISTA TASOSA THEOFILOUA [hr]


Nekoliko dana nakon što su me tri člana Žalbenog suda osudili na 25 godina zatvora za slučaj koji mi je poznat samo putem televizije, mislim da se nameću nekoliko pitanja egzistencijalne naravi i da izranja nekoliko zaključaka političke prirode.
Krenuvši, dakle, od tih pitanja, otvara se pitanje kako može osoba, kao što je sudac ovog suda - kojemu bi bilo riskantno povjeriti čak vođenje jednog seoskog kafić - držati u rukama takav autoritet. Kako je moguće da takva osoba, koja istom morbidnom naivnošću kojom je osudila moj slučaj, je vjerojatno osudila na stotine, možda na tisuće drugih osoba, ne predstavlja skandal. Kako može takva osoba, očito ne baš bistra, držati u svojim rukama na tisuće života. Kako može država biti ispunjena tako nedoraslim osobama, a mi još nismo u stanju organizirati revoluciju protiv nje. Kako može tužitelj smatrati da je pristojno dremuckati tokom suđenja, i kako ne osjeti potrebu da baci pogled na minute prije nego započne svoj govor. Tkogod je pratio ovo suđenje mogao je doći do zaključka da se njegov govor vjerojatno odnosio na neki drugi predmet. Kako mogu baš oni koji ne smatraju kazneno pravosuđe sramotom čovječanstva, nego "službom", rastrgati ga i pretvoriti u elastično rublje. Kako se predsjednik i tužitelj ne srame javno izjaviti da izjave obrane optuženika ne mogu biti prihvaćene zato što ih nije naveo ispitivačima žalbenog, omalovažavajući zbog straho-odgovornosti navodno najviši stupanj procedure, odnosno suđenje.

ATENA (GRČKA): VIJESTI SA SUĐENJA ZAVJERI VATRENIH ĆELIJA [CCF] [hr]

** MIHALIS NIKOLOPOULOS
Krajem februara održalo se suđenje na prekršajnom sudu Evelpidon zatvorenom članu ZVĆ, Mihalisu Nikolopoulosu, optuženom za tučnjavu.
Osuđen je na tri godine zatvora, nakon čega je izvrijeđao suce rekavši im da si "olakotne okolonosti" gurnu u dupe te je optužen i za vrijeđanje sudaca. Premješten je u policijsku stanicu Kypseli, gdje je odbio fotografiranje i uzimanje otisaka prstiju, zbog čega je optužen za neposluh. Suđenje je odgođeno, a novo ročište za ove optužnice treba tek biti određeno.
InterArma
** 36. ROČIŠTE SUĐENJA ZVĆ
Krajem februara održano je 36. ročište suđenja za napade ZVĆ. Među svjedocima tužilaštva bio je prisutan i Vassilis Foukas, jedan od glavnih članova pravosudne mafije. Bio je predsjednik Prizivnog Suda za slučaj 17N i istražitelj u slučajevima 17N, ELA, 1. Maj, u slučaju za ubojstvo Michalisa Prekasa i u slučaju oružanog sukoba u Gyzi gdje su poginuli Christos Tsoutsouvis i 3 pandura.
Foukas je bio vrlo opušten u sudnici pošto mu je sredina vrlo familijarna. Drugovi iz ZVĆ su optuženi za podmetanje požara na njegovoj kući 2009. Nakon što je posvjedočio - tokom ispitivanja sudaca - kako ga je napad strašno uplašio te da njega nije bilo njegova bi supruga bila mrtva, bio je red na drugovima iz ZVĆ da počnu postavljati pitanja. I tada se probudila njegova stara istraživačka vještina... Pošto su pitanja dokazala da je zloupotrijebio svoju pravosudnu moć (uvidom u svjedočenja svjedoka itd.) vidljivo se ozlovoljio i počeo je drsko odgovarati na pitanja. U trenutku kada se osjetio da stjeran "u kut" prekinuo je svjedočenje i krenuo da napušta sudnicu prije nego su pitanja dovršena. Tada su ga drugovi iz ZVĆ napali.
...

SANTIAGO [ČILE]: IZJAVA O PREUZIMANJU ODGOVORNOSTI ZA NAPAD NA 21. POLICIJSKU STANICU [hr]


Baciti kamen je zločin. Baciti tisuću kamena je politički čin. Zapaliti vozilo je zločin. Zapaliti 100 vozila je politički čin. Prosvjedi žele reći: "Ne slažem se s tim i tim.". Otpor kaže: "Ja ću uništiti to i to." - Ulrike Meinhof
Prošle noći se oružje požara ponovno uzdiglo da uništi ovo bijedno društvo. Ovaj put odlučili smo se za propagandu, zapaliti auto je propaganda, kaže da smo ovdje, da nastavljamo neustrašivi, uz patnju ali nikad poraženi. Mada je za nas zapaljeno vozilo propaganda, to je istovremeno i direktni napad na najbolniju točku, na privatno vlasništvo. U ovoj jebenoj zemlji privatno vlasništvo je važnije od ljudskog života. Mi znamo da se zakon koji osuđuje Tamaru Sol Farias temelji nadasve na krađi, na krađi vatrenog oružja.
Mada smo znali da bi se faktor "pošteni građanin" mogao pojaviti, kao neki Robin Hood, i poremetiti našu vatrenu želju i napad, mi smo ipak odlučili riskirati, jer nas zaboli za njih, jer smo im željeli dokazati koliko su neotporni na snažne želje i malo benzina.
Mada nismo upoznati s pravnim sistemom, krađa može biti ozbiljniji zločin od pokušaja ubojstva!
Neka ova akcija bude dašak svježeg zraka drugovima koju su kindapirani, u zatvorima, i poziv svima onima koji su na ulici. Bolje jedna mala akcija nego tisuću izjava bez akcija. Riječi i djelo! Pri tome smo i pri tome ćemo uvijek ostati, i nikad nećemo zaboraviti naše drugove pale u bitki. S posljednjim plamenom Bijesa rasplamsanim u svim policijskim stanicama, Punky Mauri, Claudia Lopez, Matias Catrileo, Jony Cariqueo su uvijek uz nas. Alpaca, Hermes, Hans, zatvorenici optuženi za sukob s Moyanom, zatvorenici uličnih bitaka, José Miguel Sanchez koji će biti uskoro otpušten, i naša drugarica Sol, svima pozdrav vašoj hrabrosti i dostojanstvu.
Za promicanje crnog ljeta i još crnije godine.
Dug život anarhiji!
Drugovi za širenje vatre.
...

ITALIJA: PRETRESI I ISTRAGE ZA NAPADE IZ 2005. [hr]

U ranu zoru, utorak 25. februara, đenovsko tužilaštvo je ponovno krenulo u napad.
Doznajemo iz omražene štampe da je u domovima jedanaestoro drugova izvršen pretres i da protiv njih vodi istragu navedeno tužilaštvo, nadasve javni tužitelj Federico Manotti, pod optužbom za napad na kasarnu forenzičarske jedinice karabinjera (R.I.S) u Parmi, 24. otkobra 2005., gdje su, navodno, po riječima piskarala u službi države, pronađeni tragovi DNK na vrećici u kojoj se nalazila naprava i koji, navodno, pripadaju drugu Alfredu Cospitu.
Drugovi su pod istragom za još četiri napada: dva napada na kasarne karabinjera u Genovi 2005., za slanje pisma-bombe bivšem gradonačelniku Bolognje, Sergiju Cofferatiju, i za požar jednog vozila Crvenog Križa.
Đenovsko tužilaštvo je tražilo da drugovi pod istragom budu i uhapšeni, ali istražni sudac nije potpisao zahtjev.
Mada je istražni sudac odbio da potpiše hapšenje, javni tužitelj, Federico Manotti, se požurio da imena drugova baci u ralje nacionalne štampe, kako bi stvorio prigodan scenarij za preispitivanje.
Omražena štampa koja objavljuje imena i izjave tužilaštva u kojima se neki drugovi nazivaju "Proka Pronalazač" ili "Baka Kata" [nadimci se odnose na dokument Neformalne Anarhističke Organizacije iz 2006.].
Pretresi su izvršeni u regijama Liguria, Emilia Romagna, Campania i Toscana... podrazumijeva se, uz neizbježnu suradnju specijalne antiterorističke jedinice Karabinjera (R.O.S.).
...

ITALIJA: OPERACIJA "ODLUČNOST" [hr]


13. juna 2012. je, pod imenom „Operacija Odlučnost”, izvršeno više od četrdeset pretresa i izdano 8 naloga za pritvor anarhista u Italiji (Katia, Sergio, Alessandro, Giuseppe, Paola, Giulia, Stefano i Elisa) i 2 u inozemstvu (Marco Camenisch, već 23 godine zatvorenik u Švicarskoj, i Gabriel Pombo da Silva, već 29 godina u zatvoru, danas u Španjolskoj). Optuženi su po čl.280bis, 270bis i 302 („atentat”, „subverzivno udruženje” i „poticanje”, a sve u svrhu terorizma, no optužbe nisu za sve iste, premda ih povezuje čl.270bis, odnosno udruženje u svrhu terorizma), mada se svih osam drugova danas više ne nalazi u zatvoru. Od prošle godine čak dva tužilaštva vode istragu protiv ovih opasnih „terorista”. Optuženičku kulu od karata pokrenula je javna tužiteljica Comodi u gradu Perugia, koju je dijelom naslijedila javna tužiteljica Pradella u Milanu.

ČILE: POZIV NA DAN MEĐUNARODNE SOLIDARNE AKTIVNOSTI [hr]


14-25. mart 2014., prije presude protiv drugova Freddyja, Marcela e Juana u slučaju „Security”
Jornada de Agitacion y Solidaridad por el Caso Security
Zato jer nijedan lanac neće biti vječan i nijedan zatvor neće biti visoko siguran - Claudia Lopez
** Jedan napad, jedan mrtav policajac i kampanja za istrjebljenje
Štiti bogate ponekad se skupo plaća — Alexander M. Jacob
18. oktobra 2007. napadnuta je banka u srcu Santiaga, Banco Security. Carabineros zatvaraju okolne ceste kako bi napali pljačkaše. I tako, tokom kontrole jednog motora dolazi do oružanog sukoba i Luis Moyano, Carabineros, ostane na licu mjesta mrtav. Drugi policajac ranjen.
Santiago Centar je uznemiren i lov se pretvara u osvetu. Odjel analitike Carabinerosa na brzinu odmjeri taktiku napada, karakteristike sudionika, vrstu oružja i bijeg. Nakon brze analize donese sud: počinioci su bivši članovi jedne subverzivne grupe.
Uz snažnu medijsku kampanju vijest se brzo širi, putem izjava koju su za štampu dali udovica i sinovi šefa Moyana. Službene počasti u sjećanje na lik i djelo policajca, i prijetnje napadačima šire se bez ustezanja.
U roku od mjesec dana uhapšen je jedan od navodnih sudionika u pljački. Nakon tri dana objavljena su imena i fotografije navodnih članova grupe. Ovi podaci, koje su izgradili kadrovi moći, blagoslovljeni su kao čista istina i postali u društvu nepobitni dokazi.
Freddy Fuentevilla, Juan Aliste, Marcelo Villarroel i Carlos Gutierrez, njihova lica izložena su štampi, koja ih analizira i govori o biometrijskim ekspertizama i kriminološkim analizama visoke razine.
Policija objavljuje broj telefona na koji građani mogu dostaviti informacije, pozivajući narod da prijavi svako sumnjivo kretanje ili prisutnost osoba koje su već bile osuđivane. Prijetnje objavljuje štampa i suština poruke je jasna: žele ih mrtve.
Obavljeni su pretresi domova drugova, njihovih obitelji i rođaka. Ali ni traga od njih. Policijski obruč se širi ali ne uspijevaju nikoga uhapsiti. Prijetnja koju je moć izrekla je nepokolebljiva: ako ih nađu, drugovi neće preživjeti.

ATENA [GRČKA)]: NOVO TEROR-SUĐENJE ZAPOČELO U ZATVORU KORIDALLOS 03.02.2014. [hr]


Još jedno teror-suđenje započelo je danas u zatvoru Koridallos, protiv 7 drugova optuženih za pripadanje ZVĆ i za pljačke u Piretosu i Filoti. 5 drugova je već optuženo za pripadanje ZVĆ, mada su oni i zatvoreni članovi ZVĆ u više navrata izjavili da joj ne pripadaju. Međutim, antiterorističke snage i pravosudni mehanizam namjerno insistiraju da ih prikažu kao članove ZVĆ.
Optuženi drugovi G.Mihailidis i G.Naxakis su izjavili da ne žele pravno zastupanje. No, teror-sud im je ipak imenovao advokate.
Ovo suđenje sadrži tri optužnice. Dvije za pljačke u Pirgetosu i Filoti, plus optužnicu 207, koja se istovremeno vodi na drugom sudskom procesu u Koridallosu i na Prizivnom sudu u ulici Loukareos. Nismo nikada prije prisustvovali takvom fenomenu, da se jedna te ista optužnica koristi tri (i tko zna još koliko) puta, zato jer je to metoda dobro poznatog službenika antiterorističkih snaga, E.Hardaliasa.
Advokat drugova F.Harisisa i A.Daliosa je rekao da se mora razmotriti odgoda suđenja i da se ono ne može odvijati u prostoru koji naliči na kolibu. Budući da su imenovani advokati suđenje treba biti odgođeno, kao što je i učinjeno.
Drugovi G.Sarafoudis, A.Dalios, F.Harisis, N.Romanos i G. Mihailidis dali su izjave o njihovom sudskom gonjenju.

Trento [Italija]: Izjava o preuzimanju odgovornosti za napad na nadzorni sud [hr]


Drugovi zatvoreni na odjelu visoke sigurnosti (AS2) zatvora u Ferrari podvrgnuti su cenzuri i restrikcijskim mjerama nad poštom već nekoliko mjeseci, i nalaze se u izolaciji. Nico, Chiara, Mattia i Claudio [uhapšeni i pritvoreni ove godine zbog borbe protiv izgradnje super brze željeznice, nap.prev.] nalaze se pod istim oštrim restrikcijama.
Potonjima su zabranjene posjete članova obitelji, zato što ih na taj način žele uništiti i ušutkati. Postavili smo eksplozivnu napravu u Trentu protiv nadzornih sudaca kako bi dali glas njima i svima koji su zatvoreni, ali se dostojanstveno bore.
Na taj način unaprijed šaljemo pozdrav zatvorenicima koji će započeti borbu u aprilu, u nadi da će se borba rasplamsati.
Sudstvo i moralisti govore o nasilju, ali naše nasilje je mala stvar u odnosu na nasilje sudstva i čitavog aparata, na patnje i ubojstva koja nameću zatvorenicima, kao što se prije par mjeseci desilo u Trentu.
Mi nismo licemjeri kao vi, mi preuzimamo odgovornost za nasilje, i protiv osoba koje su odgovorne za sve to.
Solidarnost sa Spyrosom Stratoulisom, Tamarom Vergarom, Sabbo, Andreom, Gabrielom, Monicom Caballero, Franciscom Solarom i sa svima koji se bore i koji su pod restriktivnim mjerama sudstva.
...