Titolo: ATENA [GRČKA)]: NOVO TEROR-SUĐENJE ZAPOČELO U ZATVORU KORIDALLOS 03.02.2014.
Argomenti: carcere, Grecia, suđenja
w-2-wp-2-import-1.png

Još jedno teror-suđenje započelo je danas u zatvoru Koridallos, protiv 7 drugova optuženih za pripadanje ZVĆ i za pljačke u Piretosu i Filoti. 5 drugova je već optuženo za pripadanje ZVĆ, mada su oni i zatvoreni članovi ZVĆ u više navrata izjavili da joj ne pripadaju. Međutim, antiterorističke snage i pravosudni mehanizam namjerno insistiraju da ih prikažu kao članove ZVĆ.

Optuženi drugovi G.Mihailidis i G.Naxakis su izjavili da ne žele pravno zastupanje. No, teror-sud im je ipak imenovao advokate.

Ovo suđenje sadrži tri optužnice. Dvije za pljačke u Pirgetosu i Filoti, plus optužnicu 207, koja se istovremeno vodi na drugom sudskom procesu u Koridallosu i na Prizivnom sudu u ulici Loukareos. Nismo nikada prije prisustvovali takvom fenomenu, da se jedna te ista optužnica koristi tri (i tko zna još koliko) puta, zato jer je to metoda dobro poznatog službenika antiterorističkih snaga, E.Hardaliasa.

Advokat drugova F.Harisisa i A.Daliosa je rekao da se mora razmotriti odgoda suđenja i da se ono ne može odvijati u prostoru koji naliči na kolibu. Budući da su imenovani advokati suđenje treba biti odgođeno, kao što je i učinjeno.

Drugovi G.Sarafoudis, A.Dalios, F.Harisis, N.Romanos i G. Mihailidis dali su izjave o njihovom sudskom gonjenju.

IZJAVA DRUGA G. SARAFOUDISA:

Još jedno teror-suđenje, specijalna sudnica unutar zatvora, započinje danas! Ovdje, u lošem teatru, optužbe i presude bit će pripisane osobama koje štite drugačiji kodeks vrijednosti od onog kojeg vi i vaši zakoni prikazujete kao jedinog prihvatljivog.

Pravosudni autoritet i njegov rad nemaju nikakve veze sa služenjem pravdi i ja sam njegov neprijatelj. Ono nagrađuje potkazivanje i kajanje blažim kaznama, dok ponižava pojam jednakosti i dostojanstva. Pravda koju vi predstavljate donosi surove zatvorske presude, u bijednim prostorima i uvjetima, kako bi uništili svaki trag ljudskosti. Uz arbitrarnost pravosuđa i države promiče se ljudski "kanibalizam", odnosi dominacije i iskorištavanja te na koncu instrumentalizacija osoba.

Vi štitite sakatu slobodu, slobodu kojoj su potrebne granice, vojske, snage sigurnosti, koncentracioni kampovi i nelegalne ili legalne osobe 2., 3. ili 4. reda, koje ovise o svojem socijalnom i ekonomskoj položaju i bore se da bi preživjeli strah i apatiju, ali ipak uživajući u konzumističkim rajevima zasnovanim na njihovom bijednom radu i radu drugih osoba.

Odbijam ovu vašu ograničenu slobodu, ja pokušavam izgraditi istinske odnose s osobama koje me okružuju, i samo na temelju moje svijesti se borim protiv svega navedenog za dostizanje moje individualne slobodu, slobode koju vi ne možete razumjeti, nikada, zato jer jedini odnos koji vi imate sa tim pojmom ima veze samo s lišavanjem iste!

ZAJEDNIČKA IZJAVA A. DALIOSA I F. HARISISA

"Danas, kao i u prošlosti, dok su jedni u plamenu drugi aplaudiraju..."

Da bi se borio moraš riskirati. Riskirati da izgubiš.

Kroz emocije i drugarstvo do same slobode.

Kad riskiraš da živiš trenutke antiauteriteta, moraš uroniti u plamen i izgorjeti... ako budeš imao vremena moći ćeš gledati tvoje meso kako gori... Ili će pogled ostati zauvijek usredotočen na granice nedostižnog..."

Još jedan dan, još jedno suđenje s više manje istim optužbama. Nije zaista bitno što su svaki put nešto malo drugačije. Zato što vi ionako sudite i sudit ćete naš životni stav prema zakonu, naš anarhistički san i rizike u borbi svakodnevnog života. I naravno, naše greške, koje ćete upotrijebiti kao plijen u vašem nastojanju da nas osudite.

Dišući unutar zatvora uvjerili smo se da gledamo dio neba koji ste nam dodijelili zato što se ne kajemo, zato što smo vani - u vrijeme kada vi ne trebate znati - s prijateljima i drugovima planirali, rušili i borili se čitavim našim srcem u borbi za slobodu. Bilo krećući se anonimno u sekundama napada, iznenadivši gradsko vrijeme, ili pak koračajući ulicama rame uz rame s nepoznatim drugovima.

Nemojte misliti da će vaša kazna "korigirati" naše vrijeme. Zbog te hrane i plijesni u nepravdi i razočarenjima koje proizvodi vaš svijet. Zato što oni stalno odbijaju zatvoriti oči pred sveopćom bijedom koju i vi također predstavljate. Zato što zbog našeg iskustva, kroz sve ove godine u vašem trulom društvu apatije, otuđenja i pokoravanja, nećemo ustupiti ni koraka. Zato što na koncu ako postoji nešto vrijedno u borbi koju vodimo onda je to činjenica da ŽIVIMO dostojanstveno naše vrijeme, a to ne možete ni osuditi ni ograničiti, nebitno koliko godina nas zaključali u vaš korekcijske bordele...

Kada bi mogli sakupiti u jednu knjigu sve patnje osoba koje ste osudili, kada bi mogli staviti na jednu stranicu uzdahe osuđenika i njihove gorke suze, jedan metak u vaše čelo bio bi "malo"...

Vi s vašim podčinjenima vještački kreirate atmosferu teror-histerije kako bi nas osudili na dugogodišnji zatvor, pokopali nas u zatvore visoke sigurnosti i opravdali sve sorte pravnih poteza u vašim životima. Tako da na kraju možemo gledati vašu "uspješnu" igru, čudo korekcije. Nestrpljivo čekamo da li ćete dobiti opkladu koju ste vi postavili: naše istrjebljenje.

No, dozvolite da vas podsjetimo da vaš svijet posjeduje šire dvorište od zatvorskog i na milijune zatvorenih duša, nagomilanih u prostorijama navika, rutine, posla, jebenog repetitivnog idi-vrati se, SVEOPĆE INERCIJE.

Na strani tražene svijesti

Uz bok tražene slobode.

IZJAVA DRUGA G.MIHAILIDISA

Protiv političko-pravnog sustava kao proglašeni neprijatelj kapitalističke demokracije... Razoružan od strane službenika reda, ali odlučan da naoružam moj govor protiv njih...

U jeftinoj teatarskoj predstavi zvanoj suđenje, sa sucima kao lošim glumcima, boreći se da sakriju surovost kojom se nasilno nameće državni autoritet. Demokratska odluka dugih godina zatvora u popravnim paklenim rupama, predstavlja se kao rezultat dijaloga u kojem sudjeluju i optuženi. Autoritet ispire krv tobožnjom pravdom, čovječnošću, milosrđem ili pak u najgorem slučaju, nužnošću. A svijet autoriteta se artikulira kroz zakonik, jezik prijevare koji služi da se održi status quo države i kapitala.

Odbijam govoriti jezikom neprijatelja kako bih pregovarao oko moje presude i zato ne priznajem nikakvo pravno zastupanje. Odbijam sudjelovati u ovoj predstavi, mada, naravno, poštujem pokušaj drugova da je sabotiraju odbijajući monolitni govor građanske pravde na svakom nivou procedure.

Zato što ne prihvaćam čitavu opsesiju pravosudnog mehanizma, ne samo njegovu sadašnju primjenu nego i svaku njegovu moguću primjenu u različitim diktaturama. Zato što nijedan institucionaliziran specijalni organ nema pravo nametati svoje presude na izbore i djela drugih osoba. I nijedan zakonik nije prikladan bogatstvu ljudskih odnosa, u ovako složenoj stvarnosti koju sva skupina pravila ne može ukalupiti. Takva procedura polazi od državne prisile i služi da održi autoritarnu društvenu mrežu povezanu, koju ja kao anarhist želim uništiti, kako bi izvorni ljudski antiautoritarni odnosi, čija će jedina mreža povezivanja biti emocije i svijest, mogli zasjati.

Ako ovo gore navedeno naliči na apstraktne općenitosti, moj otpor je određen kada se radi o prihvaćanju etike kapitala, svetosti individualnog vlasništva koji sveukupan zakonik štiti. Bio sam lopov i pljačkaš, koji je oskrnavio sveti kalež kapitalizma. Zato što vlasništvo znači isključivanje, znači akumulaciju, ono je uterus glavnog oblika izrabljivanja i ugnjetavanja, ekonomije. A njegova snaga leži u njegovoj raširenosti, ono je svugdje, u svakome, kao karta za ulazak u svijet kapitalizma.

Određenije ću govoriti o mojem odbacivanju objektivne vrijednosti ljudskog života, kao što ga to definira zakon države, koji provokativno obezvređuje radnike koje poslodavci nekažnjeno ubijaju. Koji provokativno obezvređuje samoubojstva počinjena u zatvorima, u koje zakon pokapa žive osobe. Koji obezvređuje pokolje počinjene u vojnim operacijama. Koji provokativno obezvređuje živote ljudi pretvarajući sve nas u proizvode, proces koji se odvija kroz neprekidno mučenje neposlušnih ili slabih. Od dječjeg ropstva u multinacionalnim kompanijama u trećem svijetu do surovosti mesne industrije korak je vrlo mali. I na kraju, on provokativno i s prezirom obezvređuje sam ovaj planet, vodeći ga tehnološko-industrijskom civilizacijom zagađenja u masovnu bolest i smrt.

Zato ja kao anarhist obezvređujem živote ekonomista, političara i znanstvenika, kao i svih drugih koji slijede njihove naredbe, sluga političko-pravnog sustava, koji štiti surovi poredak ovog sistema.

Zato, kad sam se našao ispred pandura koji su željeli ukrasti moju slobodu, uz svoj bijeg vidio sam i njihovo fizičko istrjebljenje. Nemojte se šokirati, vi, čovječuljci za sudskim stolom, zato jer ako je vrijednost ljudskog života povezana sa slobodom i vlastitim životom, onda život kradljivaca slobode ima negativnu vrijednost.

A po mojem sistemu vrijednosti pandur bi možda mogao, u posebnim okolnostima, biti pošteđen, no sudac, svaki sudac ima svoje mjesto u grobu za sve one ljude koje su žive zakopali.

SVE ZA SLOBODU

Giannis Mihailidis

Zatvor Koridallos

IZJAVA DRUGA N. ROMANOSA

Namjera ove izjave je razjasniti naše nakane za vas i vaš sud.

Djela koja nisu udružena s riječima koje objašnjavaju njihov koncepcijski sadržaj dovode do konfuzije, kao što su i riječi koje nisu popraćene djelima samo prazna značenja neutralnih brbljarija.

Stojim ovdje kao vaš proglašeni i nepokajani neprijatelj. Ne molim za vašu milost i ne tražim s vama i s vama sličnima dijalog. Moje vrijednosti su u ratu s vašima, zato je svaka rečenica koju izgovaram protiv vas oštrica koja para maske vašeg licemjera i otkriva poziciju i ulogu svakog od vas.

Napisali ste stotina stranica spisa i neprekidno gradite nove slučajeve kako bi nas pokopali u zatvore vaše demokracije, na desetljeća.

Spremate se da nam nametnete “specijalne zatvorske uvjete”, koji su jedini nedostajući potez iz panteona “specijalnih postupaka” (zatvorski premještaji, suđenja, zakoni) koje kreirate da bi se borili protiv nas.

Kao što jednostavni zakoni fizike nalažu, reakcija je posljedica akcije.

Izvan ove sudnice, na slobodnim područjima, postoje slobodne osobe, za mene drugovi, po vama teroristi, koje nemaju namjeru tolerirati naše istrebljenje bez da vama i vašim nadređenima puste krv.

Ako hoćete, možete ovo smatrati prijetnjom.

Ja pak vjerujem da je to samo cinična realnost. Svaki izbor ima svoju cijenu. Smatram da se vi, kao suci i sluge zakone, može oko toga složiti sa mnom.

No, pogledajmo na brzinu vaš prekrasan svijet. Živimo u dobu brzine. Sve se kreće brzo, neprekidno stvarajući hitna stanja. Brzina povijesnog vremena je iskočila iz tračnica, informacije i vijesti putuju milisekundama, tehnologija i znanost napreduju divovskim koracima.

Kao posljedica, kontradikcije moderne civilizacije eksplodiraju sve češće i češće. Brojni požari obasjavaju gradove, gdje sve izgleda spokojno, i prijeti da izazove kaos u organiziranom redu sistema.

Takvi događaji stvaraju uvjete koji služe našim nakanama. Mi stvaramo mostove komunikacije s ljudima iza barikada, kako bi nasilna djela postala dio specifičnijeg političkog konteksta, kako bi otvorili perspektivu za njihov prelazak u bitku za anarhističku revoluciju.

Tamo se bijes ujedinjuje sa sviješću.

Tamo se ljudi, čija unutrašnjost gori plamenom slobode, sreću.

Tamo negdje su otisci mojeg ustanka.

Anarhističkog jer je neprijatelj svakog oblika ljudskog autoriteta, neprekidnog jer ne traži reformu nego uništenje, egzistencijalnog jer kroz ustanak mi izražavamo sve ove predivne osjećaje koje želimo širiti srcima pobunjenika.

Povrh toga, kvaliteta života se mjeri trenucima i osjećajima.

Temeljeći se na ovom shematičnom opisu, trebali bi shvatiti da nikako ne možete zaustaviti neizbježno. Sudar naših svjetova.

Zato izjave kao što je ova imaju baš tu namjeru, da pošalju jasnu poruku.

Ne možete nas podčiniti, ne možete zaustaviti nadolazeću oluju.

Ova vremena zahtijevaju razmatranja, opreznost i neprekidnu borbu svim sredstvima.

Ni koraka nazad!

Nasilnije protiv države i kapitala.

Snage anarhističkim urbanim gerilcima, Nikosu Maziotisu i Pola Roupi, kojima ucjena visi nad glavama.

Snage svim drugovima u ilegali.

Gurnite si vaš novac ucjene u dupe!

DUG ŽIVOT ANARHIJI!

Nikos Romanos, 3.2.2014.

Act For Freedom Now

w-2-wp-2-import-2.jpg