Titolo: SANTIAGO [ČILE]: IZJAVA O PREUZIMANJU ODGOVORNOSTI ZA NAPAD NA 21. POLICIJSKU STANICU
Argomenti: Čile, Rivendicazioni

Baciti kamen je zločin. Baciti tisuću kamena je politički čin. Zapaliti vozilo je zločin. Zapaliti 100 vozila je politički čin. Prosvjedi žele reći: "Ne slažem se s tim i tim.". Otpor kaže: "Ja ću uništiti to i to." - Ulrike Meinhof

Prošle noći se oružje požara ponovno uzdiglo da uništi ovo bijedno društvo. Ovaj put odlučili smo se za propagandu, zapaliti auto je propaganda, kaže da smo ovdje, da nastavljamo neustrašivi, uz patnju ali nikad poraženi. Mada je za nas zapaljeno vozilo propaganda, to je istovremeno i direktni napad na najbolniju točku, na privatno vlasništvo. U ovoj jebenoj zemlji privatno vlasništvo je važnije od ljudskog života. Mi znamo da se zakon koji osuđuje Tamaru Sol Farias temelji nadasve na krađi, na krađi vatrenog oružja.

Mada smo znali da bi se faktor "pošteni građanin" mogao pojaviti, kao neki Robin Hood, i poremetiti našu vatrenu želju i napad, mi smo ipak odlučili riskirati, jer nas zaboli za njih, jer smo im željeli dokazati koliko su neotporni na snažne želje i malo benzina.

Mada nismo upoznati s pravnim sistemom, krađa može biti ozbiljniji zločin od pokušaja ubojstva!

Neka ova akcija bude dašak svježeg zraka drugovima koju su kindapirani, u zatvorima, i poziv svima onima koji su na ulici. Bolje jedna mala akcija nego tisuću izjava bez akcija. Riječi i djelo! Pri tome smo i pri tome ćemo uvijek ostati, i nikad nećemo zaboraviti naše drugove pale u bitki. S posljednjim plamenom Bijesa rasplamsanim u svim policijskim stanicama, Punky Mauri, Claudia Lopez, Matias Catrileo, Jony Cariqueo su uvijek uz nas. Alpaca, Hermes, Hans, zatvorenici optuženi za sukob s Moyanom, zatvorenici uličnih bitaka, José Miguel Sanchez koji će biti uskoro otpušten, i naša drugarica Sol, svima pozdrav vašoj hrabrosti i dostojanstvu.

Za promicanje crnog ljeta i još crnije godine.

Dug život anarhiji!

Drugovi za širenje vatre.

Act For Freedom Now