ITALIJA: GIANLUCA I ADRIANO, SUDAC NALOŽIO SUĐENJE PUTEM VIDEOKONFERENCIJE [hr]


26. marta održano je na sudu u Rimu preliminarno ročište sudskog procesa u kojem su optuženi Gianluca i Adriano.
Dva druga su optužena za "udruženje u svrhu terorizma i rušenje demokratskog poretka", čemu su nadodane i optužbe za podmetanje požara, tešku krađu, oštećenje tuđe imovine. Radi se o trinaest djela počinjenih na području Castelli Romani, protiv banaka, jedne trgovine krznom, sjedišta ENI [talijanska elektroprivreda, nap.prev.] i ENEL [talijansko energetsko poduzeće], i protiv odlagališta smeća u Albanu.
Suđenje, na Porotničkom sudu [kazneni sud prve i druge istance koji sudi un najtežim zločinima, nap.prev.], započinje 26. maja.
Sudac za preliminarno ročište, D'alessandro, pokretanjem kaznenog postupka preuzeo je veliku odgovornost nalogom kojim su optuženici primorani prisustvovati suđenju putem videokonferencije. Nalog je, navodno, opravdan, jednim naputkom iz Uprave za zatvorski sustav, koji propisuje upotrebu navedenog instrumenta kao mjere ograničavanja "najopasnijih" zatvorenika, primijenjene nakon bijega Domenica Cutrìja [talijanski mafijaš oslobođen napadom na policijsku kolonu nap.prev.] pri povratku sa sudske rasprave u zatvor.
Radi se o mjeri koja bi se od danas nadalje trebala odnositi i na sve procese koji se tiču zatvorenika u režimu Visoke Sigurnosti.
Upotreba videokonferencije je dio zatvorske politike, određene Europskom Unijom, koja se temelji na modelu diferencijacije, odnosno izolacije. Radi se o odvajanju najopasnijih elemenata od ostalih zatvorenika: s jedne strane kako bi se uz niže rizike i troškove moglo upravljati rastućom masom zatvorenika, a s druge da bi se pokušali uništiti svi nepokajani neprijatelji države. Izolacija, koja se nastoji sve strože nametati, može postati pravi i istinski oblik torture koji izaziva teška fizička i psihička oštećenja.
Niz mjera nedavno uvedenih na odjel visoke sigurnosti AS2, namijenjen revolucionarnim drugovima, usmjereno je na povećanje razine izolacije: zatvaranje ulaza koji odvajaju od drugih odjela, ograničenje posjeta, pokušaji nametanja individualne izolacije, zabrana susreta među zatvorenicima istog odjela.
Svemu tome pridodan je i proces putem videokonferencije, mjera koja na različite načine pogađa pojedince kojima je nametnuta.

ITALIJA: NOVI OSUMNJIČENIK U SLUČAJU ADINOLFI [hr]

Još jedna osoba pod istragom za napad na Adinolfija. U očekivanju drugih mogućih izjava, doznajemo iz medija da su javni tužitelji pdvrgnuli ispitivanju novog osumnjičenika u procesu koji je osudio drugove anarhiste Alfreda Cospita i Nicolu Gaia. Podsjećamo da su oba druga u sudnici preuzeli odgovornost za ranjavanje izvršnog direktora poduzeća Ansaldo Nucleare.
A.M., pod istragom za sudjelovanje u krađi motora korištenog u napadu, odbio je odgovarati na ispitivanje dvojice tužitelja.
informa-azione

BOLIVIJA: VIJESTI O DRUGU HENRYJU ZEGARRUNDU [hr]

Još je jednom odgođeno ročište, zakazano za 17. mart 2014., za sudski proces u kojem je optužen drug Henry Zegarrundo.
Neugodno je uvijek davati ovakve vijesti, ali ipak želimo objaviti, kako bi se shvatila apsurdnost pravosudne farse na teritoriju kojim gospodari bolivijska država. I mada slavimo Henryjevu danju slobodu, mrzimo istim intenzitetom apsurdnu proceduru pravosudne mašinerije.
Ne može se zaustaviti nijedan aspekt života slijedeći pravni ritam. Žurno je odbiti suradnju s ovim statičnim procesima inkriminacije i kazni.
Snage drugu Henryju i svim ratnicima koji se bore u mjestima u kojima su zatočeni i protiv njihovih raznovrsnih oblika kazni.
Solidaridad Negra
...

ČILE: ZAPALJEN AUTOBUS U ZNAK SOLIDARNOSTI SA ZATVORENIM DRUGOVIMA [hr]

U 7 sati ujutro, 21. marta, nekoliko anonimnih napalo je autobus u naselju Villa Francia, između Vista Hermosa i 5 de Abril. Nakon što su primorali šofera i vozače da izađu zapalili su vozilo. Nije bilo taoca.
Na odlasku su bacili letke, objavljene i u štampi, koji kažu: 29. mart Dan mladog borca. Borimo se protiv kapitalizma i države.
Tamara Sol slobodna!
Dan Međunarodne Solidarne Aktivnosti!
Marcelo, Freddy i Juan slobodni!
Jornada de Agitacion y Solidaridad por el Caso Security via RadioAzione

ČILE: IZMIJENJENA OPTUŽNICA PROTIV TAMARE SOL VERGARA [hr]

Podsjećamo da je drugarica Sol uhapšena 21. januara 2014. pod optužbom da je pucala na zaštitara banke Banco Estado, u općini Estación Central (Santiago). U istoj je banci, ali drugoj podružnici, anarhistički drug Sebastián Oversluij izrešetan na smrt tokom pokušaja pljačke.
Nakon hapšenja pravosudna mašinerija ju je optužila i za "pokušaj pljačke", jer tužiteljstvo cilja na revolver koji je drugarica Sol vjerojatno ukrala zaštitaru. 14. marta 2014. sutkinja Ninoska Mosnich odlučila je izmijeniti optužbu u "pokušaj ubojstva frustrirajućeg karaktera".
Ova izmijena optužnice protiv Sol predstavlja i "pogodnost" budući da bi kazna u tom slučaju mogla biti blaža, mada je minimalna 5 godina i 1 dan.
Drugarica je trenutno pritvorena u centru za istrebljenje u San Miguelu.
Nezaustavljiva solidarnost sa Sol!
Branimo raznovrsne akcije kako bi podigli razinu sukoba s postojećim.
...

ARGENTINA: PRIJETNJA BOMBOM, AVION PRISILNO SLETIO [hr]

U kontekstu dana aktivnosti i solidarnosti sa drugovima Marcelo Villarroe, Freddy Fuentevilla i Juan Aliste Vega, u čileanskom zatvoru (nakon što ih je izbacila argentinska vlast) optuženih za pljačku okončanu smrću jednog pandura, 19. marta uputili smo prijetnju bombom letu 4648 kompanije Lan, za Santiago.
Ovim jednostavnim činom uspjeli smo paralizirati aerodrom Ezeiza y Mendoza (s odgovarajućim financijskim gubitkom), primoravši avion na prisilno slijetanje.
Solidarnost sa Carlosom Quiduleom, Hansom Niemeyerom, Sol Vergara, Hermesom, Alfonsom i sa svim kidnapiranim drugovima u zatvorima s druge strane Kordiljera.
Psihološka tortura protiv neprijatelja je historijsko oružje revolucionara, a mi ćemo ga i dalje koristiti.
Ne postoje izlike da ne budemo aktivni te iskažemo solidarnost svakim sredstvom.
Sa živim sjećanjem na druga Sebastiana Oversluija.
Dok bude bijede bit će i pobune!
Jornada de Agitacion y Solidaridad por el Caso Security
...

ČILE: PISMO DRUGARICE TAMARE SOL VERGARA [hr]


Zahvaljujem vam se puno na podrškama koje sam dobila, osjetila sam u mojim venama vašu bezuslovnu ljubav. Svako pismo, svaka poruka, svaki ukusni kolač ili novčić, za mene je izvor radosti i doza energije u ovom kavezu. Koristim priliku da ste svi na okupu, da razjasnim nekoliko nedoumica koje se, izgleda, pojavljuju tu i tamo.
Što se tiče razjašnjavanja činjenica neću ni riječi napisati, mada želim poslati jedan znak u ovoj situaciji. Što se pak zatvora tiče, suočila sam se s krajolikom kojeg ocrtavaju, dakako, karakteristike odjela na kojem se nalazim, a zove se "odjel za zločine protiv opće sigurnosti", na kojem zatvor cilja na šizofrenično "prijateljstvo" sa zatvorenicama, a još više na Štokholmski sindrom, koji iz toga slijedi.

ŠPANJOLSKA: FRANCISCO SOLAR, TEKST POVODOM DANA MEĐUNARODNE SOLIDARNE AKTIVNOSTI [hr]


Antiautoritarnim grupama i pojedincima
Ovaj tekst je moj mali doprinos tjednu aktivnosti i solidarnosti sa zatvorenim anarhistima, a istovremeno želi biti i most koji će pokušati osnažiti veze i razmjenu ideja, kako unutar tako i izvan zatvora, da bi uzastopno potvrđivali naš izbor sukoba, kao što je rečeno u jednoj prethodnoj izjavi: Mi smatramo da je solidarnost među anarhistima neizdvojivi dio našeg života, neodvojiv od svake aktivnosti za potpuno oslobođenje, kako bi se udaljili od pojmova kao što su viktimizam i asistencija, od brkanja solidarnosti sa samilošću, kako je ne bi iskazivali jedino i često samo kao kompromis za gajenje glupog lika dobrog revolucionara.

ČILE: CARLOS GUTIÉRREZ QUIDULEO, TEKST POVODOM DANA MEĐUNARODNE SOLIDARNE AKTIVNOSTI [hr]


Drage drugarice
Dragi drugovi
Mnogo izmjena u vodstvu, mnogo marioneta uzdignute šake, mnogo trulih osoba koje se igraju sjećanjima i snovima razbaštinjenih.
Ova demokracija koja se konsolidira svake 4 godine i pozdravlja kapitalistički sistem ovim republikanskim i demokratskim činovima koje samo oni, bogati i buržuji, razumiju i šire. Iskazujući počast policijskoj državi i njenim principima, dok umiru od smijeha pred predstavom svojih podčinjenih i svojih marioneta.

ČILE: DAN MEĐUNARODNE SOLIDARNE AKTIVNOSTI, NAPAD NA BANKOMAT U SANTIAGU [hr]


Izjava o preuzimanju odgovornosti
Nekoliko dana prije nego što se suci i javni tužitelji započnu igrati životima naših drugova, i odlučivati o istima, pokazujući ponovno mračni i zastrašujući labirint egzemplarne kazne protiv onih koji su u ratu protiv Države-Kapitala, mi smatramo da je potrebno izraziti konkretnu solidarnost, da bi ti mučitelji-plaćenici slobode osjetili težinu nezaustavljive revolucionarne akcije pobratimljene s povješću borbe i dosljednošću drugova optuženih za napad na banku i smrt načelnika Luisa Moyana, 2007.

DAN MEĐUNARODNE SOLIDARNE AKTIVNOSTI: CRTEŽ MONIKE CABALLERO [hr]

Crtež koji je drugarica Monica Caballero poslala iz zatvora kao doprinos Danu Međunarodne Solidarne Aktivnosti.
"Borba je jedini put"
Jornada de Agitacion Solidaria Internacionalista

ČILE: POZIV NA POBUNU [hr]

Uzevši u obzir današnje podaništvo naroda i vlast Bachelet, tokom prvog perioda kada je ubijen jedan drug Mapuche, izvršena je snažna represija nad drugovima na ulicama tokom velikih prosvjeda 2006.
Izjavljujemo slijedeće:
Objavljujemo ratno stanje 12:00 sati, 11. marta 2014.
Nećemo apsolutno tolerirati nikakvu agresiju države i njenih represivnih vlasti.
Nećemo se pozivati na pravdu, vršit ćemo egzekucije.
Na smrt svakog druga u ratu, odgovorit ćemo slijedeće "jedan za jednog".
Nećemo prihvatiti razgovor s nijednim sredstvom za "ublažavanje konflikta", kao što su pregovori, radnički plenumi, sastanci za dogovore i sl.
Pozivamo već organizirane grupe na sudjelovanje u ovoj pobuni.
Do sada je već došlo do sukoba na raznim mjestima, kao na fakultetima tako i na periferijama. Pozivamo grupe koje nisu organizirane da potraže grupe afiniteta, da se organiziraju i sudjeluju u ovoj pobuni.
Pozivamo stanovnike da izazivaju destabilizirajuće varnice na radnim mjestima, fakultetima, institutima, u školama i na drugim mjestima.
Pozivamo sve grupe u pobuni da sudjeluju u pozivu za 22. mart, na agresivan način, provokatoran i direktan, protiv svega onoga što sačinjava ovaj represivni model (banke, apoteke, javne institucije i vlasništva). Tko želi karneval i zabavu može to činiti do kraja prosvjeda, da bi kasnije ostavili prostora direktnim sukobima s represijom.
Tko se bude ponašao kao policija, prema njemu će se postupati kao prema istoj.
G.C.I. - Guerrillas Clandestinas de Insurrección
...

ITALIJA: GIANLUCA I ADRIANO, 26. MARTA PRVO ROČIŠTE SUDSKOG PROCESA PROTIV DVOJCE DRUGOVA [hr]

26. marta održat će se prvo ročište suđenja dvojci drugova, Gianluca Iacovacci i Adriano Antonacci, uhapšenih 19. semptembra 2013., trenutno u pritvoru odjela Visoke Sigurnosti, zatvora u Alessandriji i Ferrari.
Optuženi su za zločin 270bis (terorističko udruživanje, nap.prev.), za koji se okrivljuju već i oni koji mokre na ulici, pod sumnjom da su autori trinaest akcija koje su počinjene na području regije Lazio, pogotovo u zoni Castelli Romani, između ostalih protiv banaka te ureda E.N.E.L. (talijanska elektroprivreda, nap.prev.) i E.N.I. (talijanska energetska kompanija, nap.prev.).
Podsjećamo da je rimsko tužiteljstvo igralo na kartu efekta medija, u suradnji s njihovim vjernim psima (bez uvrede za životinje), tj. buržuoaske štampe, bijednog lakeja države-kapitala, objavljujući video zapise, telefonska prisluškivanja i fotografije drugova.
Na taj su način još jednom upotrijebili kako su željeli one iste mrske zakone koje navodno štite. Podsjećamo da, barem u Italiji, informacije radi i bez pozivanja na državnu pravdu, postoji zakon koji zabranjuje objavljivanje imena osoba pod istragom, odnosno dozvoljeni su samo inicijali. Zakon koji vrijedi samo u slučaju kada neki političar ili moćnik dospije u mrežu nekog tužitelja, ali u tom slučaju zbog potrage za slavom.
Solidarnost s Adrianom i Gianlucom
Solidarnost sa svim drugovima u zatvorima u Italiji i širom svijeta
Za anarhiju
RadioAzione
...

LEZAY (FRANCUSKA): EKSPLOZIJA NA TRŽNICI MESA [hr]

U noći 18. januara eksplozija popraćena bijesnim požarom uništila je urede administracije i električni/računalski sistem tržnice mesa u Lezayu. Mediji izjavljuju da je na mjestu eksplozije pronađen plinski cilindar.
Prije nekoliko tjedana dignuli smo u zrak aukcijsku tržnicu teladi u Lezayu (Francuska).
Svaki tjedan proda se više od 1500 teladi i drugih životinja da bi kasnije bile ubijene u klaonicama.
"Životinje nemaju nikoga osim nas. Nećemo ih razočarati." - Barry Horne
MI smo pravda za životinje.
J.D. France
InterArma

ŠPANJOLSKA: NOVA ADRESA ZA INFORMACIJE O SITUACIJI MONIKE I FRANCISCA [hr]

13. novembra 2013. u Barceloni je uhapšeno 5 anarhističkih drugova, pod optužbom za pripadanje jednoj "terorističkoj organizaciji" i za podmetanje eksplozivne naprave u baziliku Del Pilar. Nakon premještanja na Audiencia Nacional [Nacionalni vrhovni sud, nap.prev.] 3 su otpušteni nakon pet dana, uz optužbe, dok je drugo dvoje drugova zadržano u pritvoru. Svi su optuženi za "pripadanje jednoj terorističkoj organizaciji", "pokušaj masakra" i "zavjeru za počinjanje masakra". Zatvoreni drugovi, Francisco i Monica, nalaze se u FIES režimu [specijalni režim za revolucionare, nap.prev.]. Dobro su raspoloženi i posjeduju veliku snagu.
Otvorili smo e-mail adresu za svakoga tko želi znati više o situaciji Monike i Francisca. Također skupljamo i pomoć za trenutne troškove i račune, pošto će zasigurno morati ostati u pritvoru do početka suđenja, što, kao što svi znamo, ima i svoju ekonomsku cijenu.
Sve sumnje, doprinose, kritike i pitanja uputiti na:
solidaridadylucha@riseup.net
...

ČILE: CARLOS GUTIERREZ QUIDULEO I TAMARA SOL FARIAS VERGARA, VIJESTI O ZATVORENIM DRUGOVIMA [hr]

- Carlos Gutierrez Quiduleo: u utorak 11. marta, u 14 sati, na 7. Juzgado de garantia [Kazneni sud, nap. prev.] održat će se ročište za raspravu premještaja na odjel visoke sigurnosti u CAS-u (zatvor visoke sigurnosti). Podsjećamo da se drug od 28. novembra 2013. nalazi pod strogim zatvorskim režimom: 21 sat zatvoren i 3 sata vazduha između jutra i popodneva.
- Tamara Sol Farias Vergara: u petak 14. marta u 11:40, na 6. Juzgado de garantia održat će se ročište za preispitivanje kaznenog djela. Drugarica je 22. januara optužena za zločin teške krađe, zbog čega riskira da bude osuđena na najmanje 10 godina zatvora. Na tom će ročištu tužitelj preformulirati zločin, no o tome nemamo detaljnih informacija (to jest, ne znamo da li će izmijeniti kazneno djelo ili će zadržati isto, nadodajući još jedno). Podsjećamo da se Sol nalazi već više od mjesec dana u pritvoru, na odjelu za zločine protiv opće sigurnosti u zatvoru San Miguel, zatvorena 24 sata na dan, osim par dana kada joj je dozvoljeno pola sata vazduha.
Da se nijedan drug ne sukobi sam sa Moći!
Solidarnost i akcija protiv krvnika buržoaske pravde!
CARLOS, SOL I SVI DRUGOVI U ZATVORU, SLOBODNI!
...

ATENA (GRČKA): IZJAVA O PREUZIMANJU ODGOVORNOSTI ZA NAPAD MOLOTOVOM NA POLICIJSKU STANICU, U SJEĆANJE NA ČLANA REVOLUCIONARNE BORBE, LAMBORA FOUNDASA [hr]


"Sa bakljama odavno ugaslim, moji stari drugovi hodaju zaobilazno zjenicom mojih očiju... Čvrsto zatvaram usta i vrištim... Kada divljački prodru u moje arterije vukući slomljeni stijeg, tamo, u osmoj arteriji, u maloj šupljini srca gdje spavaju moji mrtvi drugovi, ja započinjem moju borbu šapatom..."
Moraš dovesti svoja djela do krajnjih granica; testirati samog sebe u borbi, čitavim tvojim bićem u borbenoj spremnosti; biti prisutan na skupštinama, prosvjedima, divljim štrajkovima i na barikadama, baš kao što je to činio i Lambros; biti tempiran za zavjereničke trenutke, prisutan u mapiranju neprijatelja i grada, paziti na potrebnu opskrbu, biti spreman na podmazivanje oružja, i šinuti u borbu svim svojim srcem, kao munja...

PORTO ALEGRE (BRAZIL): ZAPALJENO 10 POLICIJSKIH VOZILA U KASARNI VOJNE POLICIJE (24.02.2014.) [hr]

U ponedjeljak noć, 24. februara, 10 novih policijskih vozila Frontier/Nissan 4x4 zapaljeno je unutar kasarne vojne policije, kraj središnje utvrde grada Porto Alegre, u četvrti Partenon. Policija je masovno prisutna, između ostalog, svojim vojnim zgradama, Bataljunom za specijalne operacije, Vojnom akademijom. Od 10 zapaljenih vozila, 6 ih je potpuno uništeno. Bijesan plamen uzidgnuo se iz jake vatre u pokušaju da se proširi na obližnji parking, ispunjen s preko 200 novih vozila, svečano čekajući da ispune svoj zadatak: nadzirati, ponižavati, ubijati. Procijenjeni gubitak, po alarmiranim medijima, je oko 1 milijun, ali stvarni gubitci su mnogo viši on onog što prikazuju financije. To dokazuje da su ranjivi te da ih uz samo malo benzina i smjelosti možemo pogoditi u prsa. Policija, mediji, građani vjerni zakonu, tajnik sigurnosti i guverner prosuli su svoje sažaljevanje. Mi pozdravljamo sve nesavladive.
...

ATENA (GRČKA): PISMO ANARHO-KOMUNISTA TASOSA THEOFILOUA [hr]


Nekoliko dana nakon što su me tri člana Žalbenog suda osudili na 25 godina zatvora za slučaj koji mi je poznat samo putem televizije, mislim da se nameću nekoliko pitanja egzistencijalne naravi i da izranja nekoliko zaključaka političke prirode.
Krenuvši, dakle, od tih pitanja, otvara se pitanje kako može osoba, kao što je sudac ovog suda - kojemu bi bilo riskantno povjeriti čak vođenje jednog seoskog kafić - držati u rukama takav autoritet. Kako je moguće da takva osoba, koja istom morbidnom naivnošću kojom je osudila moj slučaj, je vjerojatno osudila na stotine, možda na tisuće drugih osoba, ne predstavlja skandal. Kako može takva osoba, očito ne baš bistra, držati u svojim rukama na tisuće života. Kako može država biti ispunjena tako nedoraslim osobama, a mi još nismo u stanju organizirati revoluciju protiv nje. Kako može tužitelj smatrati da je pristojno dremuckati tokom suđenja, i kako ne osjeti potrebu da baci pogled na minute prije nego započne svoj govor. Tkogod je pratio ovo suđenje mogao je doći do zaključka da se njegov govor vjerojatno odnosio na neki drugi predmet. Kako mogu baš oni koji ne smatraju kazneno pravosuđe sramotom čovječanstva, nego "službom", rastrgati ga i pretvoriti u elastično rublje. Kako se predsjednik i tužitelj ne srame javno izjaviti da izjave obrane optuženika ne mogu biti prihvaćene zato što ih nije naveo ispitivačima žalbenog, omalovažavajući zbog straho-odgovornosti navodno najviši stupanj procedure, odnosno suđenje.

ATENA (GRČKA): VIJESTI SA SUĐENJA ZAVJERI VATRENIH ĆELIJA [CCF] [hr]

** MIHALIS NIKOLOPOULOS
Krajem februara održalo se suđenje na prekršajnom sudu Evelpidon zatvorenom članu ZVĆ, Mihalisu Nikolopoulosu, optuženom za tučnjavu.
Osuđen je na tri godine zatvora, nakon čega je izvrijeđao suce rekavši im da si "olakotne okolonosti" gurnu u dupe te je optužen i za vrijeđanje sudaca. Premješten je u policijsku stanicu Kypseli, gdje je odbio fotografiranje i uzimanje otisaka prstiju, zbog čega je optužen za neposluh. Suđenje je odgođeno, a novo ročište za ove optužnice treba tek biti određeno.
InterArma
** 36. ROČIŠTE SUĐENJA ZVĆ
Krajem februara održano je 36. ročište suđenja za napade ZVĆ. Među svjedocima tužilaštva bio je prisutan i Vassilis Foukas, jedan od glavnih članova pravosudne mafije. Bio je predsjednik Prizivnog Suda za slučaj 17N i istražitelj u slučajevima 17N, ELA, 1. Maj, u slučaju za ubojstvo Michalisa Prekasa i u slučaju oružanog sukoba u Gyzi gdje su poginuli Christos Tsoutsouvis i 3 pandura.
Foukas je bio vrlo opušten u sudnici pošto mu je sredina vrlo familijarna. Drugovi iz ZVĆ su optuženi za podmetanje požara na njegovoj kući 2009. Nakon što je posvjedočio - tokom ispitivanja sudaca - kako ga je napad strašno uplašio te da njega nije bilo njegova bi supruga bila mrtva, bio je red na drugovima iz ZVĆ da počnu postavljati pitanja. I tada se probudila njegova stara istraživačka vještina... Pošto su pitanja dokazala da je zloupotrijebio svoju pravosudnu moć (uvidom u svjedočenja svjedoka itd.) vidljivo se ozlovoljio i počeo je drsko odgovarati na pitanja. U trenutku kada se osjetio da stjeran "u kut" prekinuo je svjedočenje i krenuo da napušta sudnicu prije nego su pitanja dovršena. Tada su ga drugovi iz ZVĆ napali.
...

SANTIAGO [ČILE]: IZJAVA O PREUZIMANJU ODGOVORNOSTI ZA NAPAD NA 21. POLICIJSKU STANICU [hr]


Baciti kamen je zločin. Baciti tisuću kamena je politički čin. Zapaliti vozilo je zločin. Zapaliti 100 vozila je politički čin. Prosvjedi žele reći: "Ne slažem se s tim i tim.". Otpor kaže: "Ja ću uništiti to i to." - Ulrike Meinhof
Prošle noći se oružje požara ponovno uzdiglo da uništi ovo bijedno društvo. Ovaj put odlučili smo se za propagandu, zapaliti auto je propaganda, kaže da smo ovdje, da nastavljamo neustrašivi, uz patnju ali nikad poraženi. Mada je za nas zapaljeno vozilo propaganda, to je istovremeno i direktni napad na najbolniju točku, na privatno vlasništvo. U ovoj jebenoj zemlji privatno vlasništvo je važnije od ljudskog života. Mi znamo da se zakon koji osuđuje Tamaru Sol Farias temelji nadasve na krađi, na krađi vatrenog oružja.
Mada smo znali da bi se faktor "pošteni građanin" mogao pojaviti, kao neki Robin Hood, i poremetiti našu vatrenu želju i napad, mi smo ipak odlučili riskirati, jer nas zaboli za njih, jer smo im željeli dokazati koliko su neotporni na snažne želje i malo benzina.
Mada nismo upoznati s pravnim sistemom, krađa može biti ozbiljniji zločin od pokušaja ubojstva!
Neka ova akcija bude dašak svježeg zraka drugovima koju su kindapirani, u zatvorima, i poziv svima onima koji su na ulici. Bolje jedna mala akcija nego tisuću izjava bez akcija. Riječi i djelo! Pri tome smo i pri tome ćemo uvijek ostati, i nikad nećemo zaboraviti naše drugove pale u bitki. S posljednjim plamenom Bijesa rasplamsanim u svim policijskim stanicama, Punky Mauri, Claudia Lopez, Matias Catrileo, Jony Cariqueo su uvijek uz nas. Alpaca, Hermes, Hans, zatvorenici optuženi za sukob s Moyanom, zatvorenici uličnih bitaka, José Miguel Sanchez koji će biti uskoro otpušten, i naša drugarica Sol, svima pozdrav vašoj hrabrosti i dostojanstvu.
Za promicanje crnog ljeta i još crnije godine.
Dug život anarhiji!
Drugovi za širenje vatre.
...