Titolo: ČILE: CARLOS GUTIÉRREZ QUIDULEO, TEKST POVODOM DANA MEĐUNARODNE SOLIDARNE AKTIVNOSTI
Argomenti: carcere, Čile, solidarietà
w-1-wp-18-import-1.png

Drage drugarice

Dragi drugovi

Mnogo izmjena u vodstvu, mnogo marioneta uzdignute šake, mnogo trulih osoba koje se igraju sjećanjima i snovima razbaštinjenih.

Ova demokracija koja se konsolidira svake 4 godine i pozdravlja kapitalistički sistem ovim republikanskim i demokratskim činovima koje samo oni, bogati i buržuji, razumiju i šire. Iskazujući počast policijskoj državi i njenim principima, dok umiru od smijeha pred predstavom svojih podčinjenih i svojih marioneta.

Marionete koje učestvuju u društvenim borbama i studentskim pokretima da bi ih uništili, uspješno ih uklapajući u političku moć, prodavajući svoje dostojanstvo i ostajući u službi sistema, potvrđujući represiju, ubojstvo i zatvor.

Zato im ne vjerujemo, sukob je neizbježan, kao što je ponekad neizbježno postati meta njihove mržnje i njihovih napada.

I tako demokracija osuđuje narod Mapuche, kažnjava ga, ugnjetava i ubija. Isto tako i vi želite suditi i kazniti moje drugove koristeći moć komunikacije, da bi zatvorili i ubili svaki oblik otpora i subverzije.

Znamo da je oduvijek bilo tako, kapitalistički sistem upravlja političkom, pravosudnom, vojnom i religioznom moći, koristeći ga protiv narodnih zahtjeva za slobodom i autonomijom.

Ali tamo postoje dostojanstveni i buntovni pobunjenici koji se bore u neukroćenoj Araucaníji. Ovdje postoje mladi anarhistički drugovi i subverzivni, koji su nepopustljivi pri svakom lomu, svakoj barikadi, svakom uzviku slobode. A ovdje smo i mi, zatvorenice i zatvorenici uvijek spremni preskočiti zid uzdignute šake i živim uzvikom otpora i dostojanstva.

Kakva god bio rezultat, mi već hodamo drevnim šumama, i hodamo duž nezaustavljive bujice ideja i snova, nezaustavljive bujice solidarnosti i akcije.

Živjeli svi koji se bore!

Dok god bude bijede bit će i pobune!

Bratski i pobunjenički pozdrav.

Carlos Gutiérrez Quiduleo

Odjel Maksimalne Sigurnosti (C.A.S.)

Info "Slučaj Security: Jornada de Agitación Solidaria Internacionalista

RadioAzione