BRUXELLES [BELGIJA]: "DRUŠTVO KOJE UKIDA SVE PUSTOLOVINE, PRETVARA UNIŠTENJE OVOG DRUŠTVA U JEDINU MOGUĆU PUSTOLOVINU" [hr]

Dućan trgovačkog sportskog lanca AS Adventure u Drogenbosu (Bruxelles) ostat će zatvoren iduća dva tjedna zbog požara. Većina artikala se neće moći prodati zbog štete nanesene dimom. Istraga dokazuje da je požar podmetnut.
Šteta nanešena požarom je ograničena.
U noći između subote i nedjelje otkriven je požar na fasadi zgrade. U tom trenutku se nije nitko nalazio unutra. Ne spominju se ranjeni. Kako bi se izbjeglo ponovno izbijanje požara otklonjen je dio fasade.
Na kraju je šteta nanešena požarom ograničena. Zahvaljujući brzoj intervenciji briselskih vatrogasaca požar se nije uspio proširiti u unutrašnjost zgrade. S druge pak strane, dim i voda su prouzročili veliki štetu. Većina artikala nije za prodaju.
Korišteno je sredstvo za ubrzanje požara.
Izgleda da je požar podmetnut. Istraga o požaru, koju vode stručnjaci na čelu s istražiteljem iz Hallea-Vilvoordea, kaže da je vatra namjerno zapaljena i da su korištena sredstva za ubrzanje požara.
Komentari se mogu ograničiti na sljedeće: Uz pozdrave svih radnika u radnim logorima Bangladeša, Indije, Indonezije, Vijetnama... koji pate i umiru tokom proizvodnje tih artikala.
26.12.2015.
...

HAMBURG [NJEMAČKA]: NAPAD NA SREDIŠNJI URED FACEBOOKA (12.12.2015.) [hr]

Odvratni Facebook - U osnovi, ne sviđa nam se // "Hakirali" smo "Portal" Facebooka Njemačka
Kao prilično velika grupa samoizabranih prijatelja, jučer, subotu navečer, "hakirali smo", tj. razbili s brdo kamenja i mnogo boje ulazna staklena vrata središnjice Facebooka Njemačka, u središtu Hamburga (ulica Caffamacherreiche 7). Dimom smo obavili pandure iz policijske stanice na samo 70 metara udaljenosti.
Prošli tjedan je 30-godišnji Mark Zukenberg otišao je na očinski dopust - dobro za njega. Samo što šef Facebooka tjera pak svoje suradnice da odgode putem social freezinga majčinstvo na mnogo poslije 40., kako bi mogao duže izrabljivati, i "bez opadanja karijere", radnu snagu mladih žena. Maskirani podrškom samoodređenju žena, Facebook i Apple, izjavljujući da preuzimaju troškove zamrzivanja jajašca, kao prvi gospodari povećavaju pritisak na vlastite zaposlenice ako planiraju da budu "odsutne" iz obiteljskih razloga. Ali, tok je tek djelič.
U našoj sredini već je uobičajeno da mislimo kako je "Facebook glup". Uz izjave tipa "mada ne volim Facebook, ali ipak..." većina nas samo odgađa u nedogled dosljednost s vlastitim "kritičkim" uvjerenjem prema divu informatičke tehnologije. Svi znamo da Facebook uopće ne poštuje privatnu sferu. Dovoljno je pročitati uvjete korištenja: Facebook pohranjuje naše mjesto boravka (na temelju GPS-a i mreže), čita komunikacije i protokole povezivanja kao i mrežna povezivanja, kopira i pohranjuje snimke, slike i audio, čita i samostalno mijenja kontakt podatke i napomene na kalendaru, bez da informira korisnike, čita komunikacije drugih usluga na pametnim telefonima, pristupa tuđim aplikacijama i skida datoteke bez da ikog informira...
...

LEIPZIG [NJEMAČKA]: CARINSKA VOZILA ZAPALJENA ZA CRNI DECEMBAR [hr]

Na novogodišnju noć zapalili smo nekoliko vozila Federalne Carinske Uprave (ZOLL), u znak solidarnosti sa svim drugovima pogođenim represijom i koji ne mogu biti s nama, u znak neprijateljstva prema državi, od koje navedena represija dolazi.
Odabrali smo carinu pošto se radi o izvršnoj vlasti njemačkog ministarstva gospodarstva - tko će uopće suzu pustiti?
Svjesni smo da ne možemo srušiti Državu i Kapital samo ovom vrstom djela, ali želimo im ipak pri svakoj prilici ometati. Nećemo se prestati suočavati s neprijateljem zbog težina okolnosti.
Primijetili samo da su drugovi u nekim zemljama prihvatili poziv na Crni Decembar i svaki od tih napada zagrijao je naša srca - zato im se s radošću pridružujem o.
Želimo svim drugovima novu borbenu godinu, i snage svima koje gone represivni organi, da bi se suočili s tim trenucima.
Prijatelji rada na crno
...

ŠUMA HAMBACH [NJEMAČKA]: POŽARI I SABOTAŽE OTVORENOG RUDNIKA LIGNITA PODUZEĆA RWE [hr]

U noći 31. decembra počinili smo 3 djela požara i sabotaže protiv otvorenog rudnika lignita, kojim upravlja RWE*, u šumi Hambach.
Postavili smo trake s čavlima, kućne izrade, na cestu koju koriste zaštitari rudnika, kako bi ih omeli dok smo podmetali požar brojnim kablovima i na nekoliko centrala duž pruga vlaka, za prijevoz smeđeg ugljena iz rudnika do obližnje termoelektrane, i na taj način privremeno zaustavili vlakove.
Zatim smo zapalili jednu antenu za telekomunikacije kraj rudnika i iz daljine smo gledali kako je čitava struktura gorila, dobrih sat vremena.
I na kraju, nakon ponoći, napali smo još jednom, postavljajući još traka s čavlima na put zaštitara, blizu njihovog zdanja. Zatim smo zapalili jednu barikadu od guma i drva kako bi privukli zaštitare u zamku, prije nego što smo se još jednom povukli u šumu uz zvuk vatrometa.
Upotrebom traka s čavlima iz kućne radinosti (drvene daske s velikim čavlima) šaljemo buntovni i topli zagrljaj anarhističkoj drugarici u zatvoru, Emmi Sheppard, na godišnjicu njenog hapšenja.
Počinili smo ova djela u znak solidarnosti s otporom protiv širenja rudnika šumom Hambach.
Snage i hrabrosti svim anarhističkim borcima, unutra i vani.
Sretan Crni Decembar
- Neki Anarhisti
*RWE kompanija prisutna je i u Hrvatskoj: kroz proizvodnju energije (termoelektrana na ugljen Plomin u Istri), prodaju električne energije (RWE Energija), kroz prodaju plina (RWE Plin) i takozvano pročišćavanje otpadnih voda (ZOV d.o.o.), napomena yu.RadioAzione
...

ESSEN [NJEMAČKA]: BOJOM NA CENTRALU RWE [hr]

Essen, 13. decembra 2015.
U noći između 12. i 13. decembra uljepšali smo centralu multinacionalne energetske kompanije RWE* u Essenu, s bombama-bojom i katranom, kako bi označili RWE kao su-odgovornom za klimatske promjene. S brojnim termocentralama na fosilni ugljen i na lignit na renanskom području, RWE upravlja većinom bljuvača CO2 u Europi. RWE je dakle su-odgovorna za tisuće osoba na svjetskoj razini koje već sada umiru zbog posljedica klimatskih promjena.
Odluke konferencije Ujedinjenih Nacija o klimi u Parizu, okončane ovog tjedna, mediji i NVO proglasile su velikim uspjehom. No, nedostaje bilo kakva ograničavajuća mjera za dostići cilj koji su postavili. Jer mi dobro znamo: štiti klimu ostaje obrtnički posao! Ne možemo čekati da vlade djeluju, moramo preuzeti u naše ruke našu budućnost i boriti se neposredno protiv tehnologija koje nanose štetu klimi i protiv ekonomskog sistema kojem je ista nužna. Zato radosno prihvaćamo blokadu bagera za vađenje lignita u Lausitzu i kraj Leipziga, okupaciju dizalice u Lausitzu, blokiranje ulaza u centralu Niederaussen, kao i okupaciju bagera u otvorenom rudniku u šumi Hambach, kao i brojna djela u kontekstu Climate Games tokom konferencije o klimi.
Lijepi pozdravi i solidarnost drugovima koji okupiraju šume i livade Hambacha, nadasve dvojci još u pritvoru.
Našim djelom želimo se pridružiti tim djelima i podsjetiti odgovorne iz RWE da onaj tko uništava klimu mora se suočiti s posljedicama otpora.
Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ
...

HANNOVER [NJEMAČKA]: BOJOM NA DEUTSCHE BANK JER FINANCIRA LIGNIT [hr]

U noći između 13. i 14. decembra označili smo bojom fasadu i unutrašnjost podružnice Deutsche Bank u Schwarzen Baerenu, Hannover. Ovo je naš stav:
Od 30. novembra do 12. decembra predstavnici 195 zemalja su zasjedali na Konference of Parties (COP) 21, takozvanoj konferenciji za klimu. Javna svrha tih konferencija je već 20 godina zaustaviti "opasnu klimatsku promjenu koju je proizveo čovjek"[1]. No, pitanja o brizi oko klime kreću se vrlo malim koracima - utjecaj grupa koji negiraju čovjekom izazvanu klimatsku promjenu, predstavnika ekonomije i nacionalnih interesa je previše jak.
Zato rezultati konferencija proturječe čak i na sramotan način znanstvene činjenice: što bi se prije uložili napori u zaštitu klime, to bi se jednostavnije mogle izbjeći teške posljedice. A zbog čisto egoističnih rasprava zbog konkurentskih prednosti, pojedinim zemljama jednostavno nedostaje vremena.
Iako bi sada potpisani globalni ugovor o klimi mogao predstavljati jedan pozitivan znak koji ukazuje na promjenu stava, mnogo pitanja ostaje i dalje otvoreno: kako dostići navedene ciljeve ako određeni ciljevi za smanjenje zagađenja država sudionica nisu dovoljni niti za nagovještaj promjene? Koliko taj ugovor obavezuje, ili se pak radi samo o jednoj nebitnoj izjavi namjera? Potrebne mjere bit će zaista realizirane, kao na primjer brzi kraj ugljena u Njemačkoj?
Osim toga, neke mjere za smanjenje zagađenja ugljičnog monoksida treba odbiti - tko želi i dalje spaljivati materijale iz kojih se dobiva energija i zatim zakopavati pod zemlju plinove koji iz toga nastaju, nije uopće shvatio problem i odbija promjenu u načinu razmišljanja, u smjeru veće senzibilnosti. Promjena u načinu razmišljanja na koju ovaj dogovor o klimi sasvim malo utječe - zato što ne mijenja čak ni zarez u činjenici da našem današnje ekonomsko društvo često izvlači korist iz izrabljivanja i uništavanja okoliša.
...

BERLIN [NJEMAČKA]: ZAPALJENO VOZILO THYSSENKRUPPA [hr]


"Nalazimo se u procesu kvalitativnog jačanja "civiliziranog rata", u kojem sreća jednog živi uz patnju drugog [...].
U tom kontekstu anarhija poprima jednu stratešku šansu da zapali sve oblike političkog zastupanja i da postane front otvorenog rata, a ne konvencionalnog, protiv moći, koji će pretvoriti različitost i pluralizam stavova unutar anarhističke zajednice u prednost, i ujedinit će ugnjetavane koji budu odlučili slomiti lance pokornosti u stvorenim središtima borbe. [...]
Mjesec koordiniranih djela kako bi se međusobno upoznali, izašli na ulice i uništili izloge trgovačkih centara, okupirali škole, fakultete i općine, distribuirali tekstove koji će širiti poruku pobune, postavili eksplozivne naprave protiv fašista i vlasnika, izvjesili transparente na ulice i mostove, preplavili grad plakatima i letcima, dignuli u zrak domove političara, bacili molotove na policiju, označili zidove parolama, sabotirali miran tijek robe usred božićnog perioda, opljačkali iskazivanje bogatstva, organizirali javne aktivnosti i izmijenili iskustva i razloge o različitim temama borbe. Sresti se na ulicama grada i crtati pepelom na odvratnim zgradama banaka, policijskih stanica, multinacionalki, kasarni, televizija, sudova, crkvi, dobrotvornih organizacija. [...]
Crni Decembar ne želi se jednostavno pretvoriti u par dana pobune; ono što u stvari želimo je stvoriti - kroz anarhističko raznovrsno djelovanje na različitim razinama - platformu neformalne koordinacije u čijim će se temeljima susretati subverzivni impulsi; prvi pokušaj neformalne anarhističke koordinacije, koja nadilazi predodređeni kontekst, koja stremi ka stvaranju iskustva borbe kako bi se pokrenuli subverzivni prijedlozi i strategije sukoba. [...]"

Pisali su Nikos Romanos i Panagiotis Argirou prije nekoliko tjedana iz zatvora u kojem su zatvoreni.
...

Ćelija anarhističke i nihilističke svijesti "Sokol Kaosa"
Izjava o preuzimanju odgovornosti za sabotažu 3 bankomata [Edinburgh-Škotska] [hr]

U noći 22.12. sabotirao sam 3 bankomata na širem području Edinburga. Koristio sam poliuretansku pjenu kako bih blokirao sve ulaze i izlaze. Taj se materijal najprije širi, a nakon nekog vremena se skruti. Na taj sam način napao zidove mojeg civiliziranog života.
Divljina ne živi u aveti Prirode. Jedina stvar koja postoji u nečem tako idealiziranom je otuđenje civiliziranih. Divljina ne posjeduje lice, manifestira se kroz stvaranja pukotina u sistemu. Napad ne može biti učinkovit ako se ograničimo na rigidne dvojnosti. Odvajanje Priroda - Civilizacija je također civilizirano. Neopipljiva civilizacija je čak i više pritajena nego ona materijalna. Kada se na anticivilizaciju gleda samo kao na ustanak protiv tehnologije i obranu svete Prirode, onda je to zaista površno, još samo jedan proizvod društvenog otuđenja, a ne svjestan odabir.
Ova sabotaža je ispoljavanje mizantropskih osjećaja. Usmjerena na one koji će ujutro zateći svoju normalnost zamrznutu barem na par sati i koji će osuditi počinitelja. Masa je trula i možda čak i odvratnija od onih koji danas vladaju, jer ili se žale zato što njihova avet Pravde nije zadovoljena ili su jednostavno postali automi društva. Zahvaljujući masi postoji gospodar, nema drugog načina. Zato, u tom kontekstu, onima koji su na strani ugnjetavanih ja nemam što reći. Svima drugima, kakav god njihov pristup bio, ako ih nije potrošio novi moral ili neki drugi lanci ega, imao bih mnogo za reći.
...

“Paroxysm Of Chaos” #1 [en]

Download: Paroxysm Of Chaos
Nihilism is chaos, through our abyss it bursts until it drowns in the abyss all of the existent. All ghosts of the existent and every bit of it without exception. The techno-industrial system, society, the state and every morality and dynast of the individuality. Let's drown in ashes all ideologies, future plannings and long-term purposes. Let's kill superiority, inferiority, the stagnant respect and altruism as parts of authority itself. If someone expects to find positive thinking to cover their existential void they won't find it here. I, either existentially full or void, choose always the difficult way and never any way that would negotiate my dignity. Above all for me, but sometimes with my mind at the imprisoned comrades and also those who fell in their own battle against the existent, I make my criticism with a sharp knife inside the mind, making my own way alone against anything that wants to show me how to live or how to act. I search constantly for my own paths on the unknown valleys of what is to exist. The present zine doesn't have as purpose the development of ideology neither does it carry the cancer of absoluteness of the opinions expressed here but was created out of personal need to communicate these thoughts and analyses that express the personal perception of anarchy of the writer, setting as target the evolution of thought and dialectic, the destruction of every idol and the abolition of stagnation, away from any dualistic perception regarding anything. Archegonos</em>
...

Alfredo Cospito
Dalle carceri greche all'AS2 di Ferrara: Quattro parole in "libertà" Intervista delle CCF a me medesimo [it]

Qella che segue è l’intervista che i compagni anarchici della Cospirazione delle Cellule di Fuoco, detenuti nelle carceri greche, hanno fatto al compagno anarchico Alfredo Cospito del “Nucleo – Olga – Fai/Fri”. Ricordo che Alfredo insieme all’altro compagno anarchico Nicola Gai, entrambi detenuti nella sezione di massima sicurezza AS2 del carcere di Ferrara, hanno rivendicato il 30 ottobre 2013 il ferimento del Amministratore Delegato di Ansaldo Nucleare Roberto Adinolfi. Il processo con rito abbreviato si è concluso con le seguenti condanne: 10 anni e 8 mesi per Alfredo, e 9 anni e 4 mesi per Nicola. La corte d’appello, nel giugno 2014, ha riconfermato le condanne. L’attacco, avvenuto il 7 maggio 2012, fu rivendicato attraverso un documento da parte del “Nucleo Olga – Federazione Anarchica Informale/ Fronte Rivoluzionario Internazionale”. I due compagni hanno sempre dichiarato di essere gli unici appartenenti al “Nucleo Olga”. Scelgo di rendere in formato opuscolo l’intervista perché penso che sia il momento che un po’ di “roba vecchia” vada in soffitta per far largo a nuove riflessioni. Poi ci sarà chi le condividerà e chi meno, ma di sicuro si discuterà su idee del nuovo millennio e non più su quelle di un secolo fa. L’opuscolo verrà messo a disposizione gratuitamente per chiunque voglia scaricarlo e fotocopiarlo perché, secondo me, le idee non devono avere un prezzo. RadioAzione Agosto 2014.

A.D. Bourzoukos
Dichiarazione politica al processo per il caso della doppia rapina a Velvedo (Grecia) [it]

[...] All’inizio voglio chiarire il motivo per cui oggi mi trovo qui, approfittando della procedura delle dichiarazioni. Quello che seguirà, dunque, non avrà in nessun modo un carattere apologetico, dato che i miei atti e le mie scelte fanno parte di una lotta anarchica più ampia, la lotta per la vita e per la libertà. Di conseguenza, sono atti che io sostengo con tutto il mio essere e continuerò a farlo finché questo mondo rimarrà così com’è. [...] Per chiarire le cose, io mi trovo in un’aula speciale, all’interno di un tribunale speciale, processato con delle leggi speciali e il futuro prevede condizioni speciali di detenzione per me, per i miei compagni e per ogni ribelle che disturba lo scorrevole funzionamento dell’intero sistema. Speciali categorie di persone in mezzo ad una massa di cittadini identici, docili e sottomessi, questo è il modo più semplice per interpretare tutta questa differenziazione intenzionale. Dall’altra parte, per poter pienamente interpretare i motivi di questa intenzione basta guardare il ruolo e l’utilizzo delle leggi e della giustizia. La giustizia è per definizione una forma di controllo sociale, un modo per conservare l’obbedienza e il rispetto nella società attraverso un sistema di regole che definiscono cosa può accadere e cosa no, che cosa rimane nella cornice di acceabile al sistema e cosa è fuori da questa norma. Lo Stato di giustizia, che voi sostenete, rafforza le condizioni di sottomissione in un sistema di sfruttamento e di miseria. La “giustizia” è perciò giusta perché viene rispettata, ma cosa succede a coloro che rifiutano di obbedirle, a coloro che deviano ed evadono dai comportamenti sociali predefiniti? [...]

Gianluca Iacovacci
Facciamo finta che tutto va bene... Che tutto va bene... [it]

[..] So che probabilmente le mie parole verranno trasformate in semplici provocazioni o in torto assoluto dalla più professionale e intellettuale dialettica riformista di movimento, che si attiene al “pensiero unico” delle comuni ragionevolezze politiche di struttura collettiva. Ma questo non importa, perchè le mie parole rappresentano prima di tutto me stesso e sapranno farsi valere di fronte alle chiacchiere e rispetto alla mia integrità individuale. Le mie parole non sono indirizzate ai giudici né ai tribunali visto che ho rifiutato il processo, ho rifiutato avvocati e ogni funzionalità inquisitoria, istanze di difesa comprese, non accontenterò attese dichiarazioni romantiche che vanno per la maggiore. Metto in chiaro che non ho alcuna “causa” o dovere impellente di smuovere o di svegliare un movimento che poco si muove se non a gregge, dove gli amplificatori e riflettori mediatici si accendono su “quello che passa la lotta”. Non è questione di “fazioni” o “compartimenti stagni” come si usa dire ora e che a creare è proprio chi ha un’incomprensibile bisogno di etichettarsi anarchico-NOTAV/NOTAV-anarchico (?), ma di affinità e coerenza di pensiero e prassi (indivisibili) anarchiche e le mie sono certamente incompatibili e inconciliabili con linguaggi e politiche riformiste dei “movimenti nei movimenti”. Perciò mi risparmierò i professionismi da dibattito romantico amorevole da “grande famiglia” visto che rispetto alle grandi famiglie sociali io sono orfano, da riformatorio e un figlio di nessuno che però si confronta e che condivide con chi non perde la bussola diretta alla liberazione totale, al sovvertimento totale del presente in maniera anarchica e con le idee anarchiche rivoluzionarie in tutte le sfumature ma non quelle riformiste. Non mi sento quindi di contribuire, se lo faccio, al confronto in maniera a-critica e conciliante “per il bene collettivo” con un Movimento anarchico, o presunto tale, che francamente faccio fatica a distinguere da quello NOTAV (un movimento istituzionale cittadino) o da uno dei Diritti civili democratici, pieno di inerzie della politica di “sinistra anarchica”, vecchia e marcia sotto la bandiera del riformismo radicale e della lamentela sociale. [...]

Cospirazione delle Cellule di Fuoco
La nuova guerriglia urbana anarchica [it]

Non è nostro obiettivo stancare i/le lettori/trici con un discorso politico arido e pomposo, perché crediamo che il linguaggio di unx guerriglierx urbanx anarchicx possa essere semplice e conciso, e rispondere alle questioni che ci preoccupano quotidianamente. Siamo sicurx che le cose più importanti si dicano sempre nella maniera più semplice. Quello che scriviamo in questo testo è il risultato dei dibattiti e delle esperienze che abbiamo accumulato prendendo parte all’insurrezione permanente anarchica. In nessun caso si tratta di una qualche formula infallibile di pensiero e nemmeno di un manuale d’uso della violenza anarchica. Riteniamo che l’edizione dell’opuscolo “La nuova guerriglia urbana anarchica” costituisca un frammento di una discussione più ampia che non termina con la sua lettura ma che, al contrario, comincia con essa... Edizioni Sole Nero, settembre 2013

Una conversazione tra anarchici tra i membri incarcerati della Cospirazione delle Cellule di Fuoco e alcuni anarchici in Messico [it]

Una discussione di tattica, teoria e pratica tra i membri incarcerati della COSPIR AZIONE DELLE CELLULE DI FUOCO e alcunx anarchicx in Messico [...] Come anarco-nichilisti odiamo sia la mano che sostiene la frusta come la schiena che la sopporta e accetta passivamente la flagellazione senza reagire. Smontiamo e abbattiamo tutti i valori della civilizzazione, annulliamo la dittatura dell’economia rendendola nulla, facciamo crollare le città delle masse e il suo urbanesimo autoritario, attacchiamo il saccheggio della natura e lo sfruttamento degli animali, ostacoliamo le posizioni dogmatiche e rifiutiamo la religione degli scienziati. Solo la continua e spietata distruzione e creazione rende la vita affascinante. Il permanente interrogarsi nichilista, attraverso testi, pallottole ed esplosivi, attacca la noia organizzata figlia della cultura dominante dell’ “identità”. Così, attraverso l’Anarchia, creiamo un mondo in perenne cambiamento, un mondo completamente differente. Lì dove – dopo esplosioni intellettuali ed emozionali – la tensione trova la sua durata. Lì dove si stanno tracciando nuove relazioni facendo sparire vecchie tradizioni e freni. Ma anche i nuovi valori che sorgono dall’anarco-nichilismo, in un momento critico, quando saranno considerati una realtà concreta, dovranno puntare a sé stessi e autodistruggersi, esplodendo al loro interno, creando così nuovi turbamenti, nuove prospettive. [...]

RadioAzione
Il Branscolo. Storie di lupi sull'orlo di una crisi di nervi [it]

Una favola anarchica sulle divisioni e sulle illusioni presenti tra gli anarchici
...

"Croce Nera" n.2 rivista della Croce Nera Anarchica [it]

Cogliamo invece questo pretesto per ribadire con forza che non ci limitiamo ad essere un misero bocconcino, vorremmo piuttosto essere quell’osso che gli si conficca nella strozza. Non solo uno strumento semplicemente volto a creare un circuito solidale nei confronti di alcuni compagni caduti nelle maglie della represssione, ma uno strumento in grado di offrire una panoramica su pratiche e prospettive dl movimento anti-autoritario ed anarchico, con la registrazione continua e puntuale di quanto accade su questi ed ignoti lidi - dai ragionamenti alle note pratiche conseguenti - nell’agire e nelle tempeste repressive, spazio aperto alla discussione alle differenti (e litigiose) componenti dell’opposizione allo status quo, insomma uno specchio della bellezza e della forza che il pensiero e l’azione dei refrattari contribuiscono a costruire e che le schegge e le vampate della sovversione continuano ad offrire. croceneranarchica@autistici.org
...

A bank robbery, some anarchists and the choice to revolt [en]

Letters and texts of the comrades arrested for the expropriation in Kozani (Greece)
On February 1st 2013, 4 anarchists are arrested after a car chase. Two of them were wanted for participation in the anarchist armed group Conspiracy of Cells of Fire. Earlier there was an armed robbery in a bank and a branch of the Greek postal offices by 8 people. During the robbers escape a manhunt begins by the cops. At some point four of the robbers go into the car of a doctor, afer they immobilize his vehicle. Four of them manage to leave and are still wanted to this day (for two of them there are arrest warrants and their photos have been published, while the other two are unknown to the authorities). The rest take the doctor with them as a hostage and continue with their escape in the stolen van they used for the robbery. Cop cars and motorbikes manage to trap the van and arrest the anarchists.
...

A Conversation Between Anarchists A discussion between the imprisoned members of the CCF and a few anarchists in Mexico [en]

A discussion about tactics, theory and practice between the imprisoned members of the CONSPIRACY OF THE CELLS OF FIRE and a few anarchists in Mexico.
What was provocation and irreverence against Power yesterday, sometimes turns out to be obsolete today and even contrary to what it was at that time. Comrades, everything is at hand, we have to become destroyers and creators of a new language that talks of war on Power and spreads Anarchy. As nihilist anarchists we hate both the hand that holds the whip and the back that endures it and passively accepts flagellation without reacting. We dismantle and destroy all the values of civilization, annihilate the dictatorship of economy by making it void, make the cities of the masses and their authoritarian urbanism crumble, attack the plunder of nature and animal exploitation, hamper dogmatic positions and refuse the religion of scientists.
...

Anarchy - Civil or Subversive? [en]

In fact the essence of what I’m referring to as “civil anarchism” is what we could call a horizontal citizenism which speaks the language of democracy (rights, laws, social inclusion, consensus, protest). Civil society is the non-governmental organisations of democracy and a key part of the spectacle of popular sovereignty. Apart from maintaining democracy’s image of dialogue and permitted dissent, civil society also is a recuperating mediator and handily picks up services for the state and business, curbing some of their excesses to allow the smoother functioning of the system. Many “anarchist” (or rather libertarian) activists work for NGOs, trade unions and the parasitic den of academia. There’s a direct feedback loop through academia, activists and the social bureaucracy about the bizarre language codes and identity politics of political correctness. – Darko Matthers, DMP

A small contribution about Solidarity Conspiracy Cells of Fire [en]

A small contribution of the imprisoned members of the Conspiracy Cells of Fire about Solidarity.
Until the day comes we will remain with the head held high....
Solidarity is our weapon. Many things have been written and said about solidarity. Usually when there have been so many discussions and so many texts have circulated on a matter, it ends up trite, predictable and without any particular interest. It seems as if its content has run out and it’s constantly being repeated. We believe there are no trite practices, but trite ways of thinking. Particularly today, in the suspicious days we are living in, with the dozens of imprisoned urban guerrillas and anarchists, we should sharpen the blade of solidarity and remove it from its repeated stereotypes that confine us within the nefarious cycle of “freedom to whichever comrade”. Because this way, names change, more are added while others are forgotten, and solidarity remains stagnant and often a privilege of friendly, personal and “public” relations. However, the moment that the names of imprisoned fighters and their cases are browsed through incuriously like pages of an advertising brochure, authority will have won an important bet, the moral extermination of its political opponents. It will have achieved the installation of prison in us as a natural acceptance. [...]