UTRECHT [NIZOZEMSKA]: ZAPALJENO VOZILO AGENCIJE ZA ZAPOŠLJAVANJE (8.12. 2015.) [hr]

Prije par noći [mjesec decembar, nap. prev.] u gradu Utrechtu, u Nizozemskoj, zapaljeno je vozilo tvrtke Otto Workforce. Otto Workforce je agencija za zapošljavanje poznata po izrabljivanju osoba, zanemarivanju uvjeta rada, niskim plaćama, tjeranju na prekovremeni rad itd.
Djelo je posvećeno svima koje guši kapitalističko društvo, koje su zatočili ili ubili metci pandura!
Za Crni Decembar! Za slobodno društvo!
Izvor: 325

TIJUANA [MEKSIKO]: DIREKTNE AKCIJE (DECEMBAR 2015.) [hr]

Tijuana, 2. januar - ... jasno drugovi, trebamo slati državi i kapitalu cvijeće, pohvale, pjesme i volim te.
Da, trebamo je moliti da nam dozvoli malo slobode, da ne bude tako agresivna prema nama, da nas pusti da živimo sretni. Trebamo pregovarati o našim životima: što više budemo trgovali to će biti sretniji; oprostite, želio sam reći, to ćemo biti sretniji.
I ako to nije dovoljno, okrenut ćemo lijevo lice čekajući na njene nježne dodire, pošto nam je desna strana lica već otekla od udaraca.
No, jasno drugovi, učinili bi to kad ne bi bili mladi, i kad bi bili pripitomljeni!
Bez embarga, nećemo trgovati našim životima, niti ćemo pregovarati o našoj slobodi, živjet ćemo našu slobodu neodoljivo. Odgovorit ćemo našim bijesom, preuzet ćemo odgovornost za naša djela.
Od poziva na Crni Decembar počinjeno je više djela: kao oblik solidarnosti s našim drugovima zatočenim u zatvorima u Čileu, Grčkoj, Meksiku, Brazilu i u svijetu, ispisali smo grafite u kvartovima i u "urbaniziranim" zonama buržoaske klase.
Na istu su način podmetnuti požari u kvartu El Florido na simbole moći: prvi uspješan požar podmetnut je u prostor kapitala McDonalds; drugi, neuspješan, u vlasništvo psa države Kika Venga, koje se nalazi na brzoj i središnjoj cesti kamiona; treći danas u zoru, postavljanjem uspješne zapaljive naprave na bankomat.
Ovim djelima odgovaramo na poziv solidarnosti s našim zatočenim drugovima, a istovremeno to je naš odgovor na poziv drugova iz ove regije, Ustaničke Ćelije Kaosa.

Ne čekajmo praznike!
Ne čekajmo mase, u stadu sposobne samo da slijede!
Danas grafiti na ulici, sutra ćemo obasjati noć!
Danas obasjajte ulice, izađimo!
Sve do krajnjih posljedica!
Iz našeg kvarta pružamo otpor i djelujemo!
Sloboda za anarhističke zatvorenike u Čileu, Grčkoj, Meksiku, Brazilu i u svijetu!
Zapalimo njihova bogatstva!
Za jedan Decembar, jedan život i jednu borbu Crnu!
...

MONTREAL [KANADA]: SABOTIRANO VOZILO PRIVATNE ZAŠTITARSKE TVRTKE (21.12.2015.) [hr]

Nema mira sa zaštitnicima društva robe!

U prvim satima četvrtka 21. decembra zapalili smo kotače jednog vozila u vlasništvu privatne zaštitarske tvrtke Garda, na uglu St.Jaques i Irene, u kvartu St.Henri, u Montrealu. Garda nudi zatvorske usluge, sigurnosti i deportacije, zarađujući na mnogim aspektima ovog smetlišta, to jest života u kapitalizmu. Stoga, neka se jebu. Preuzimamo odgovornost za ovo djelo u kontekstu međunarodnog poziva na Crni Decembar koji su pokrenuli neki grčki anarhistički zatvorenici. Putem ove izjave želimo izraziti naše najiskrenije kriminalno suučesništvo svih anarhističkim drugovima u bijegu i u zatvorima diljem svijeta.
Crni Decembar svukud.
Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ

SANTIAGO [ČILE]: ZAPALJENA INSTALACIJA GLAVNE UPRAVE CIVILNE AERONAUTIKE (DECEMBAR 2015.) [hr]

U ovom trulom društvu, kojeg izjeda otuđenje i kapitalizam, u kojem radnici vjeruju da malim poboljšanjem svojih ropskih uvjeta neće više biti robovi. U kojem je rob spreman ubiti da bi zaštitio interese svog gospodara. U kojem država, osim što je suučesnik, igra i ulogu zločinca. U kojem kapitalist poprima sve veću moć.
To su samo neki od povijesnih razloga zbog kojih smo ovog jutra, u vijek ćemo, krenuli u rat protiv postojećeg.
Prisustvovati zatvaranju i ubojstvima naše braće samo nas još više motivira da nastavimo zaoštravati ovaj rat.

Uz Claudiju, Moralesa i Oversluija u našem sjećanju.
U napad na Državu i Kapital!!
Crni Decembar

Bratski pozdrav ratnim zarobljenicima!
Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ

MONTEVIDEO [URUGVAJ] - ZAPALJEN PORSCHEOV KONCESIONAR (DECEMBAR 2015.) [hr]

Danas u zoru [mjeseca decembra, nap.prev.] napali smo koncesionara Porsche s dva molotovljeva koktela. Naspram raskalašenosti i ispraznosti kapitalizma odabiremo odgovor vatrom. Ovim djelom doprinosimo međunarodnom pozivu na Crni Decembar.
Neka se požar nastavi...
Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ

ATENA [GRČKA]: ZAPALJEN URED OSIGURAVAJUĆEG DRUŠTVA (DECEMBAR 2015.) [hr]

Često vidimo političare i novinare koji se međusobno pitaju, vidljivo iznenađeni:
"Tko su ti anarhisti koji se usude prkositi našoj demokraciji? Tko su ti koji insistiraju na remećenju društvenog mira te sabotiraju stabilnost i normalnost političkog i gospodarskog života? Tko su ti koji se usuđuju dovesti u sumnju naše vrijednosti i naš način života? Dakle, tko su ti koji žele potkopati našu civilizaciju?"
To smo mi...
Mi smo ti koji bacamo molotove na pandure u Egzarhiji i na drugim mjestima, koji palimo policijska vozila, koji sudjelujemo u solidarnim djelima za anarhističke zatvorenike, koji prevodimo tekstove sa i na druge jezike. Mi smo ti koji sudjelujemo u anarhističkim okupacijama, koji cijenimo svaki oblik nekomercijalne umjetnosti, koji otvaramo putove širenju žive i radikalne teorije kroz samoorganizirane radio stanice i inicijative u našim prostorima.
Mi smo ti koji kroz anarhističku propagandu, tekstovima, plakatima, transparentima, grafitima, podržavamo i promičemo sukob s postojećim i napad na isti.
Mi smo ti koji sabotiramo tok tržišta nedjeljom.
Mi smo ti, mada zatvorenici države, nastavljamo bez kajanja našim putem i gledamo suce u lice s prezirom.
Mi smo ti koje zakon goni i koji živimo u ilegali jer svinje vode hajku protiv nas, jer se ne želimo predati ili želimo nastaviti s našom borbom.
Mi smo ti koji dižu u zrak mir i red, koji okreću svoje oružje protiv neprijatelja slobode.
Svi mi koji vjerujemo da neformalna organizacija i koordinirano anarhističko djelovanje, uz temeljno oružje raznolike teorije i prakse te stalnog anarhističkog ustanka, postaju mogući kada svatko samostalno odluči da može i želi doprinijeti na autonoman način artikulaciji i konkretiziranju prijedloga, strategija i kampanja, otvarajući na taj način putove kolektivne pobune protiv ovog svijeta.
...

ATENA [GRČKA]: POSTAVLJENA ZAPALJIVA NAPRAVA U PATRIOTSKO/NACIONALISTIČKI DUĆAN (25.12.2015.) [hr]

Anarhisti nisu zatvorenici ovog svijeta, nego njegovi neprijatelji, i kao takvi, kada ne mogu u potpunosti uništiti njegove vrijednosti, njegove pojmove i fiksne parametre koji su nastali kroz proces evolucije ovog svijeta, onda se desi da pokušaju prisvojiti i pretvoriti ih u njihovu suprotnost. Poziv na Crni Decembar može biti shvaćen kao pokušaj takve vrste.
Dok antropomorfni automi izlaze na ulice da bi trošili i slavili već ionako potpunom komercijalan vjerski cirkus, opijeni iritantnim svijetlima ukrasa koji sakrivaju bijedu ovoga grada, mi smo obojili plamenom te iste dane i opili se opojnim mirisom benzina. Prisvojili smo cikličko vrijeme koje nam je prisilno nametnuto te mu dajemo naša vlastita kvalitativna obilježja. Ona koja uvijek nosimo u nama i koja nas ispunjavaju mržnjom prema ovom društvu koje je zatvorilo na tisuće naše braće širom svijeta, koje je zatrovalo svojim zrakom svaki dio zemlje gdje bi mogla niknuti anarhija i divlji život.
U periodu poziva na Crni Decembar, 25. decembra postavili smo jednu zapaljivu napravu pred nacionalistički/patriotski dućan, u ulici Marnis.

Za internacionalizaciju anrhističkog napada
Za koordinaciju neformalnog djelovanja
Snage svim anarhističkim zatvorenicima u svijetu
...

ATENA [GRČKA]: ZAPALJENO VOZILO DUĆANA UNIFORMI (11.12.2015.) [hr]

U zoru 12.12. zapalili smo vozilo firme BILL SAFETY, dućana koji prodaje uniforme za policiju i vojsku, u ulici Sebastopoulou, u kvartu Kesariani.
Za anarhiju
Sve se nastavlja
Za Crni Decembar
Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ

ATENA [GRČKA]: ZAPALJEN DOBAVLJAČ SIGURNOSNIH SISTEMA (11.12.2015.) [hr]

Posljednjih je godina, u ime sve veće sigurnosti te zaštite od terorizma i kriminala, represija pojačana na različite načine: povećan nadzor, zaštitari, telefonska prisluškivanja, kontrola svih elektronskih medija, u svakom kvartu nadzorne telekamere, alarmni sustavi koji štite svako vlasništvo.
I sve to uz suglasnost svih onih koji iznose svaki aspekt svoje svakidanje rutine, zbog zaštite njihovog vlasništva, uz iluziju da mogu kontrolirati vlastite živote.
Razumljivo je da vlast neprekidno razvija tehnologiju u svoju korist, a putem širenja straha širi i svoju kontrolu nad svakim kutkom gradova.
I upravo to dovodi u pitanje jedan maleni broj osoba kojima nije nimalo stalo do modernog stila života, nego eksperimentira, kuje zavjere i nastavlja se boriti protiv prevlasti, njene civilizacije i kulture živih mrtvaca, koji mogu dobrovoljno postati doušnici.
U prvim satima petka 11. decembra, u kontekstu Crnog Decembra postavili smo zapaljivu napravu u jedan dućan sigurnosnih sistema, u ulici Formionos, u kvartu Vyronas.
Posvećujemo ovo djelo svih anarhistima/cama iza rešetaka.
DUG ŽIVOT ANARHIJI
PS. Ne znamo zašto su mediji prešutjeli ovo djelo, ali u stvari uopće nas ni ne briga zašto.
...

ATENA [GRČKA]: FAI/IRF ZAPALILA BANKU I BANKOMAT (04.01.2016.) [hr]

Atena, 04.01.'16.: Preuzimamo odgovornost za požar Alfa Banke u ulici Akadimias i za požar bankomata Nacionalne Banke u Peristeriju. Oba požara su podmetnuta kao dio poziva na Crni Decembar, zatvorenih anarhista N.Romanosa i P.Argiroua.
Mada je ovo djelo zakasnilo na Crni Decembar, nadamo se da se Crni Decembar neće okončati. Planiramo nastaviti različitim djelima. Nećemo pisati mnogo, zato što je došlo vrijeme za djela, a ne za riječi.

DUG ŽIVOT ANARHIJI!

P.S. Svi vi koji ste se požurili negativno kritizirati poziv na Crni Decembar u stvari samo tražite razloge da "politizirate" vašu inerciju.

Sve dok plamenovi pobune gore u nama Crni Decembar će uvijek svugdje gorjeti!
FAI-IRF (Neformalna Anarhistička Federacija - Međunarodni Revolucionarni Front)
...

ČILE: "FENIKS PROJEKT" - FAI-IRF ZAPALILA ZAŠTITARSKO PODUZEĆE [hr]


"Zato, protiv tiranije stvarnosti koju ste nametnuli narodu odabrao sam zauvijek čarobni realizam anarhije i revolucije bez kraja..." - Christos Tsakalos u svojoj političkoj izjavi u sudnici na trećem suđenju protiv Zavjere Vatrenih Ćelija, 04.11.2015., u Grčkoj.

Borba za slobodu uključuje borbu protiv svih onih koji nekažnjeno guše i nadziru naše živote.
Zapalili smo vatru 2016., u nedjelju noć, 3. januara, zapaljivom napravom s ogođenom aktivacijom, u glavnom uredu ISP SERVICE, privatne zaštitarske službe koju je osnovao bivši agent sigurnosne-obaviještajne agencije čileanske diktature, kao i brojni drugi agenti diktatorske represije koji su razvili svoj vlastiti biznis zaštitarstva u privatnom sektoru kada je stigla demokracija. Naša je vatra uspješno oštetila dio fasade zgrade u ulici Lord Cochrane, u središtu Santiaga.
Svjesni smo činjenice da su poduzeća zaštitara, telekamera i nadzora unosan biznis utemeljen na ideologiji sigurnosti, koju promiču Država/Kapital, a podržava većinski dio društva, koji bez dovodeći u pitanje pojam moći reproducira i štiti pojam Totalne Sigurnosti, zadovoljni što na svakom uglu svakog kvarta ima sve više nadzornih kamera, zaštitara i policije.
Našom zapaljivom ustaničkom vatrom, pod nosom nadzora, još smo jednom dokazali ranjivost mreže dominacije; jačajući našu odluke, odnose i svakodnevno djelovanje u direktnom napadu na zgrade, predstavnike, upravitelje i zaštitnike društvene kontrole.
Već smo jednom rekli, i ponavljamo još jednom: moć nije nikada neranjiva, anarhistički napad je uvijek moguć.
...

MELBOURNE [AUSTRALIJA]: NAPADNUT URED PODUZEĆA BAE SYSTEM [hr]

U posljednjim satima decembra 2015. napali smo ured dobavljača oružanih snaga, BAE System na bulevaru River, u Richmondu, bojom i maljevima.
BAE System zarađuje na milijune ratom i njegova tehnologija je odgovorna za bezbrojne smrti civila diljem svijeta.
Ovo je djelo počinjeno kao dio Crnog Decembra, mjeseca direktne akcije koju su pokrenuli anarhistički zatvorenici Nikos Romanos i Panagiotis Argirou u Grčkoj.
Počinili smo ovo djelo i u znak solidarnosti s anarhističkim zatvorenicima koje države drže u zatočeništvu diljem svijetu, i u znak solidarnosti s domorodačkim zatvorenicima koje drže u zatočeništvu kolonijalističke "vlasti", ovdje u takozvanoj "Australiji" - i sa svim političkim zatvorenicima.
Crni Decembar je svukud!
Anarhistička Ćelija Ureda za Oživljavanje
...

MONTREAL [KANADA]: NAPADNUT DUĆAN LUKSUZNE ODJEĆE [hr]

Rano ujutro, u utorak 22. decembra, komadom porculana razbili smo izlog dućana luksuzne odjeće na uglu Notre-Dame i Delinelle u montrealskom kvartu St-Henri. Zatim smo aparatom za gašenje požara ispunili dućan bojom obojene bljuvotine, te upropastili odjeću.
Takvi prostori čine kvart primamljivim bogatima, podižući cijene stanarstva i samog života, tjerajući stanovnike da napuste svoje domove i jačajući mrsku društvenu kontrolu nad mjestom u kojem živimo.
Ovo je djelo odgovor na poziv za Crni Decembar. Odabrali smo upravo ovu metu iz svih očiglednih načina na koje bogati jebu siromašne i buntovnike, te u znak otpora lokalnoj ljevičarskoj političkoj ideologiji "miješanja". Ne želimo mirni suživot s osobama i aktivnostima koje dovode pandure i nadzorne kamere na svaki ugao te jačaju moć poslodavaca i vlasnika nad našim životima.
Pozivamo i druge da počine napade na konkretne oblike koje kapital i društvena kontrola poprimaju u njihovim kvartovima.
...

BELGIJA: SABOTAŽA GRADILIŠTA ZATVORA [hr]

Ovim djelom odgovaramo na poziv za Crni Decembar.
Odgovaramo na našu želju za slobodom.
Odgovaramo napadom na ono što dozvoljava da ovaj represivan i destruktivan sistem preživi.
U posljednja dva tjedna izbušene su gume na pet vozila građevinskog poduzeća Effiage. Djelo je jednostavno, učinkovito i brzo. Nožić sakriven u rukavu, zabijen u gumu, i vozilo neće biti na raspolaganju u željeno vrijeme. Brojna vozila mogu se učiniti nepokretnima na taj način, u samo 30 sekundi. Znamo da je staklo jednog od pet vozila razbijeno, a njegova karoserija obilježena.
Ako ne shvaćaš odabir mete, informiraj se o Effiageu da bi shvatio ulogu koju to poduzeće igra u izgradnji zatvora i ostalih infrastruktura koje omogućavaju opstanak kapitalizma.
Još jedno djelo nasmiješilo je naša lica.
Ovo su činjenice: koristeći prednost mraka noći i uživajući u odsutnosti stražara na području određenom za maksi-zatvor, odsutnost vjerojatno zbog božićnih "praznika", nekoliko je osoba odabralo za metu žicu koja okružuje područje maksi-zatvora (koji se neće izgraditi). Oko stotinu žica je presiječeno i savijeno kliještima, otvarajući put već ionako zatvorenoj zemlji. Većina žice je fiksirana stupovima zabijenim u zemlju i cement (tresući snažno stupove cement popusti i stupovi izlaze iz zemlje).
No, mnogo žice drže samo maleni pravokutnici, i svi su pali i nastavit će padati. Da su bili fiksirani u zemlju, mogli bi se bili prerezati.
Nećemo dozvoliti opstanak ovog sistema. Napast ćemo gdjegod se pojavi mogućnost. Za samoorganizaciju naših života. Kako bi spasili ono što se još može spasiti. Zbog slobode.
Izražavamo našu podršku svima koji se bore na ZAD-u Harena [protiv izgradnje aerodroma, nap.prev.] i svima koji se bore izvan područja. Naša podrška ide i svim osobama koje je napala Pravda moćnika. Sva naša podrška zatvorenima unutar i izvan zatvora. Našim suučesnicima, snažan zagrljaj.
...

BRUXELLES [BELGIJA]: "DRUŠTVO KOJE UKIDA SVE PUSTOLOVINE, PRETVARA UNIŠTENJE OVOG DRUŠTVA U JEDINU MOGUĆU PUSTOLOVINU" [hr]

Dućan trgovačkog sportskog lanca AS Adventure u Drogenbosu (Bruxelles) ostat će zatvoren iduća dva tjedna zbog požara. Većina artikala se neće moći prodati zbog štete nanesene dimom. Istraga dokazuje da je požar podmetnut.
Šteta nanešena požarom je ograničena.
U noći između subote i nedjelje otkriven je požar na fasadi zgrade. U tom trenutku se nije nitko nalazio unutra. Ne spominju se ranjeni. Kako bi se izbjeglo ponovno izbijanje požara otklonjen je dio fasade.
Na kraju je šteta nanešena požarom ograničena. Zahvaljujući brzoj intervenciji briselskih vatrogasaca požar se nije uspio proširiti u unutrašnjost zgrade. S druge pak strane, dim i voda su prouzročili veliki štetu. Većina artikala nije za prodaju.
Korišteno je sredstvo za ubrzanje požara.
Izgleda da je požar podmetnut. Istraga o požaru, koju vode stručnjaci na čelu s istražiteljem iz Hallea-Vilvoordea, kaže da je vatra namjerno zapaljena i da su korištena sredstva za ubrzanje požara.
Komentari se mogu ograničiti na sljedeće: Uz pozdrave svih radnika u radnim logorima Bangladeša, Indije, Indonezije, Vijetnama... koji pate i umiru tokom proizvodnje tih artikala.
26.12.2015.
...

HAMBURG [NJEMAČKA]: NAPAD NA SREDIŠNJI URED FACEBOOKA (12.12.2015.) [hr]

Odvratni Facebook - U osnovi, ne sviđa nam se // "Hakirali" smo "Portal" Facebooka Njemačka
Kao prilično velika grupa samoizabranih prijatelja, jučer, subotu navečer, "hakirali smo", tj. razbili s brdo kamenja i mnogo boje ulazna staklena vrata središnjice Facebooka Njemačka, u središtu Hamburga (ulica Caffamacherreiche 7). Dimom smo obavili pandure iz policijske stanice na samo 70 metara udaljenosti.
Prošli tjedan je 30-godišnji Mark Zukenberg otišao je na očinski dopust - dobro za njega. Samo što šef Facebooka tjera pak svoje suradnice da odgode putem social freezinga majčinstvo na mnogo poslije 40., kako bi mogao duže izrabljivati, i "bez opadanja karijere", radnu snagu mladih žena. Maskirani podrškom samoodređenju žena, Facebook i Apple, izjavljujući da preuzimaju troškove zamrzivanja jajašca, kao prvi gospodari povećavaju pritisak na vlastite zaposlenice ako planiraju da budu "odsutne" iz obiteljskih razloga. Ali, tok je tek djelič.
U našoj sredini već je uobičajeno da mislimo kako je "Facebook glup". Uz izjave tipa "mada ne volim Facebook, ali ipak..." većina nas samo odgađa u nedogled dosljednost s vlastitim "kritičkim" uvjerenjem prema divu informatičke tehnologije. Svi znamo da Facebook uopće ne poštuje privatnu sferu. Dovoljno je pročitati uvjete korištenja: Facebook pohranjuje naše mjesto boravka (na temelju GPS-a i mreže), čita komunikacije i protokole povezivanja kao i mrežna povezivanja, kopira i pohranjuje snimke, slike i audio, čita i samostalno mijenja kontakt podatke i napomene na kalendaru, bez da informira korisnike, čita komunikacije drugih usluga na pametnim telefonima, pristupa tuđim aplikacijama i skida datoteke bez da ikog informira...
...

LEIPZIG [NJEMAČKA]: CARINSKA VOZILA ZAPALJENA ZA CRNI DECEMBAR [hr]

Na novogodišnju noć zapalili smo nekoliko vozila Federalne Carinske Uprave (ZOLL), u znak solidarnosti sa svim drugovima pogođenim represijom i koji ne mogu biti s nama, u znak neprijateljstva prema državi, od koje navedena represija dolazi.
Odabrali smo carinu pošto se radi o izvršnoj vlasti njemačkog ministarstva gospodarstva - tko će uopće suzu pustiti?
Svjesni smo da ne možemo srušiti Državu i Kapital samo ovom vrstom djela, ali želimo im ipak pri svakoj prilici ometati. Nećemo se prestati suočavati s neprijateljem zbog težina okolnosti.
Primijetili samo da su drugovi u nekim zemljama prihvatili poziv na Crni Decembar i svaki od tih napada zagrijao je naša srca - zato im se s radošću pridružujem o.
Želimo svim drugovima novu borbenu godinu, i snage svima koje gone represivni organi, da bi se suočili s tim trenucima.
Prijatelji rada na crno
...

ŠUMA HAMBACH [NJEMAČKA]: POŽARI I SABOTAŽE OTVORENOG RUDNIKA LIGNITA PODUZEĆA RWE [hr]

U noći 31. decembra počinili smo 3 djela požara i sabotaže protiv otvorenog rudnika lignita, kojim upravlja RWE*, u šumi Hambach.
Postavili smo trake s čavlima, kućne izrade, na cestu koju koriste zaštitari rudnika, kako bi ih omeli dok smo podmetali požar brojnim kablovima i na nekoliko centrala duž pruga vlaka, za prijevoz smeđeg ugljena iz rudnika do obližnje termoelektrane, i na taj način privremeno zaustavili vlakove.
Zatim smo zapalili jednu antenu za telekomunikacije kraj rudnika i iz daljine smo gledali kako je čitava struktura gorila, dobrih sat vremena.
I na kraju, nakon ponoći, napali smo još jednom, postavljajući još traka s čavlima na put zaštitara, blizu njihovog zdanja. Zatim smo zapalili jednu barikadu od guma i drva kako bi privukli zaštitare u zamku, prije nego što smo se još jednom povukli u šumu uz zvuk vatrometa.
Upotrebom traka s čavlima iz kućne radinosti (drvene daske s velikim čavlima) šaljemo buntovni i topli zagrljaj anarhističkoj drugarici u zatvoru, Emmi Sheppard, na godišnjicu njenog hapšenja.
Počinili smo ova djela u znak solidarnosti s otporom protiv širenja rudnika šumom Hambach.
Snage i hrabrosti svim anarhističkim borcima, unutra i vani.
Sretan Crni Decembar
- Neki Anarhisti
*RWE kompanija prisutna je i u Hrvatskoj: kroz proizvodnju energije (termoelektrana na ugljen Plomin u Istri), prodaju električne energije (RWE Energija), kroz prodaju plina (RWE Plin) i takozvano pročišćavanje otpadnih voda (ZOV d.o.o.), napomena yu.RadioAzione
...

ESSEN [NJEMAČKA]: BOJOM NA CENTRALU RWE [hr]

Essen, 13. decembra 2015.
U noći između 12. i 13. decembra uljepšali smo centralu multinacionalne energetske kompanije RWE* u Essenu, s bombama-bojom i katranom, kako bi označili RWE kao su-odgovornom za klimatske promjene. S brojnim termocentralama na fosilni ugljen i na lignit na renanskom području, RWE upravlja većinom bljuvača CO2 u Europi. RWE je dakle su-odgovorna za tisuće osoba na svjetskoj razini koje već sada umiru zbog posljedica klimatskih promjena.
Odluke konferencije Ujedinjenih Nacija o klimi u Parizu, okončane ovog tjedna, mediji i NVO proglasile su velikim uspjehom. No, nedostaje bilo kakva ograničavajuća mjera za dostići cilj koji su postavili. Jer mi dobro znamo: štiti klimu ostaje obrtnički posao! Ne možemo čekati da vlade djeluju, moramo preuzeti u naše ruke našu budućnost i boriti se neposredno protiv tehnologija koje nanose štetu klimi i protiv ekonomskog sistema kojem je ista nužna. Zato radosno prihvaćamo blokadu bagera za vađenje lignita u Lausitzu i kraj Leipziga, okupaciju dizalice u Lausitzu, blokiranje ulaza u centralu Niederaussen, kao i okupaciju bagera u otvorenom rudniku u šumi Hambach, kao i brojna djela u kontekstu Climate Games tokom konferencije o klimi.
Lijepi pozdravi i solidarnost drugovima koji okupiraju šume i livade Hambacha, nadasve dvojci još u pritvoru.
Našim djelom želimo se pridružiti tim djelima i podsjetiti odgovorne iz RWE da onaj tko uništava klimu mora se suočiti s posljedicama otpora.
Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ
...

HANNOVER [NJEMAČKA]: BOJOM NA DEUTSCHE BANK JER FINANCIRA LIGNIT [hr]

U noći između 13. i 14. decembra označili smo bojom fasadu i unutrašnjost podružnice Deutsche Bank u Schwarzen Baerenu, Hannover. Ovo je naš stav:
Od 30. novembra do 12. decembra predstavnici 195 zemalja su zasjedali na Konference of Parties (COP) 21, takozvanoj konferenciji za klimu. Javna svrha tih konferencija je već 20 godina zaustaviti "opasnu klimatsku promjenu koju je proizveo čovjek"[1]. No, pitanja o brizi oko klime kreću se vrlo malim koracima - utjecaj grupa koji negiraju čovjekom izazvanu klimatsku promjenu, predstavnika ekonomije i nacionalnih interesa je previše jak.
Zato rezultati konferencija proturječe čak i na sramotan način znanstvene činjenice: što bi se prije uložili napori u zaštitu klime, to bi se jednostavnije mogle izbjeći teške posljedice. A zbog čisto egoističnih rasprava zbog konkurentskih prednosti, pojedinim zemljama jednostavno nedostaje vremena.
Iako bi sada potpisani globalni ugovor o klimi mogao predstavljati jedan pozitivan znak koji ukazuje na promjenu stava, mnogo pitanja ostaje i dalje otvoreno: kako dostići navedene ciljeve ako određeni ciljevi za smanjenje zagađenja država sudionica nisu dovoljni niti za nagovještaj promjene? Koliko taj ugovor obavezuje, ili se pak radi samo o jednoj nebitnoj izjavi namjera? Potrebne mjere bit će zaista realizirane, kao na primjer brzi kraj ugljena u Njemačkoj?
Osim toga, neke mjere za smanjenje zagađenja ugljičnog monoksida treba odbiti - tko želi i dalje spaljivati materijale iz kojih se dobiva energija i zatim zakopavati pod zemlju plinove koji iz toga nastaju, nije uopće shvatio problem i odbija promjenu u načinu razmišljanja, u smjeru veće senzibilnosti. Promjena u načinu razmišljanja na koju ovaj dogovor o klimi sasvim malo utječe - zato što ne mijenja čak ni zarez u činjenici da našem današnje ekonomsko društvo često izvlači korist iz izrabljivanja i uništavanja okoliša.
...