FRANCUSKA: IZAŠAO 22. BROJ ANARHISTIČKOG LISTA "LUCIOLES" , APRIL 2015. [hr]

Objavljen 22. broj "Lucioles", anarhističkog vjesnika Pariza i okolice.
Ako netko želi distribuirati list u svojem prostoru ili kvartu, može nas kontaktirati.
lucioles[at]riseup.net
Srdačno,
i živjela anarhija!

Svi brojevi "Lucioles" nalaze se online u PDF obliku na blogu vjesnika: lucioles.noblogs.org

GRČKA: VIJESTI O ANARHISTU SPYROSU MANDYLASU U ŠTRAJKU GLAĐU [hr]

Anarhist Sypros Mandylas nalazi se u 54. danu štrajka glađu, pati od snažnih glavobolja, vrlo niskog tlaka i velike fizičke iscrpljenosti, što ga primorava na krevet 24 sata dnevno.
Prije nekoliko sati objavljen je jedan tekst bivših članova Nadira, u kojem iznose slučaj i pokušaj izlaska iz apatije, čak uz privremenu nestabilnost. Taj potez ne dolazi od strane drugih okrivljenika za slučaj "Skvotovi Soluna" i njihovih advokata, koji ostaju ravnodušni prema kritičnoj situaciji druga Spyrosa Mandylasa.
Netko tko pobliže prati slučaj...
5.5.2015.
Izvor: InterArma
http://yu.radioazione.org/wp-content/uploads/2015/05/αφισα.jpg
Kažu da se osoba obično pobuni kada nema više što izgubiti, osim vlastitog života. Ali što kažu kada osoba odabere da obgrli smrt za Revoluciju i svoje ideje? Kada stavi u djelo riječi kao "Ni korak nazad", izlažući svoje vlastito tijelo ogromnom riziku?
Kao minimalni čin solidarnosti sa Spyrosom Mandylasom zalijepili smo jučer gornji plakat u centar Patrasa.
Bez mnogo i velikih riječi, nadamo se da će drug što prije okončati štrajk glađu, prije nego bude prekasno. Bolje je da odgovorni maknu sa strane svoju vlastitu sebičnost i plate bijedni iznos novca koji je potreban, i da prestanu igrati političke i sebične igre, prepirući se s osobom koja se nalazi u neposrednoj opasnosti!
Ako i dalje budu ravnodušni prema tome, trebali bi biti spremni za kasnije suočavanje sa svojom odgovornošću i savješću.
Borba se nastavlja, druže ostani snažan!
Suradnja Anarhista, Nihilista, Kaotičara s Olginog trga
RIJEČI PLAKATA:

Sloboda za anarhista Spyorsa Mandylasa
"Ni korak nazad, štrajk glađu do kraja, bijes i svjesnost"
Neka 39-orica smjesta plate kauciju

...

ČILE: BROŠURA O DRUGOVIMA U ŠTRAJKU GLAĐU [ENGLESKI] [hr]


NA SVAKU AGRESIJU ODGOVOR

DOWNLOAD PDF: NO AGRESSION WITHOUT RESPONSE
Uhapšeni 18. septembra 2014., drugovi Juan Flores, Nataly Casanova i Guillermo Duran optuženi su za sudjelovanje u bombaškim napadima koji su se odvili 13. jula, za koji je odgovornost preuzela Međunarodna Zavjera Osvete, i 8. septembra 2014., za koji je odgovornost preuzela Zavjera Vatrenih Ćelija (Čile).
Odbacuju optužbe ali izjavljuju se anarhistima.
6. aprila 2015. uhapšen je Enrique Guzman, solidarni drug i prijatelj koji je posjećivao drugove u zatvoru.
14. aprila 2015. četvero drugova je započelo štrajk glađu tražeći:
- otpuštanje druga Enrique Guzmana
- neposredno otpuštanje drugarice Nataly Casanove iz izolacije i premještaj na odjel/toranj gdje će joj biti omogućeni kontakti/odnosi s drugim zatvorenicima i više vremena u dvorištu
- prestanak šikaniranja njihove bliske sredine
- okončanje napada i disciplinskih mjera protiv Juana i Nataly
- okončanje optužbi utemeljenih na DNK
Brošura sadrži tekstove drugova, o šikaniranju njih i njihove bliske sredine. Također, uvrstili smo i poziv solidarnosti koji smo objavili uz druge solidarne grupe.
Većinu tekstova su na engleski preveli drugovi iz Act for Freedom!
SOLIDARNOST-SUUČESNIŠTVO-DJELOVANJE PROTIV MOĆI
Sin Banderas Ni Fronteras, (Ni Zastave Ni Granice), nukleus antiautoritarnog nemira

Čile / sinbanderas.nifronteras(at)riseup.net
...

GRČKA: IZJAVA ANARHISTA SPYROSA MANDYLASA, NA 52. DAN ŠTRAJKA GLAĐU [hr]

Danas je moj zahtjev za ukidanjem mjere ograničenja kaucije, koja me drži u zatvoru, procesuiran za Žalbenom sudu u Solunu.
Odgovor sudskog vijeća nije ukidanje kaucije, nego njeno smanjenje na 2.000 eura.
Zato, nastavljam štrajk glađu.
Sada breme okončanja štrajka glađu i moje otpuštanje leži samo na mojih 39 su-okrivljenika, pošto je sve što se pravno moglo učiniti, učinilo.
Dakle, 39 okrivljenika trebalo bi SMJESTA sakupiti iznos od 2.000 eura.
Okrivljenici za "Skvot Nadir" trebali bi sakupiti novac pri odvjetničkom uredu Olga Vlontzou, a okrivljenici za "Skvotove Soluna" bi trebali sakupiti novac pri odvjetničkom uredu Giannis Ieropoulos.
NI KORAK NAZAD
ŠTRAJK GLAĐU DO KRAJA
BIJES I SVJESNOST

Spyros Mandylas,
član Anarhističkog Skvota Nadir.
ponedjeljak 4.5.
Pirej, bolnica Tzanio
...

GRČKA: ANARHIST SPYROS MANDYLAS NASTAVLJA ŠTRAJK GLAĐU - ZAHTJEV ODBAČEN [hr]

Danas, ponedjeljak 4.3., ispitan je zahtjev anarhista Spyorosa Mandylasa za ukidanjem 5.000 eura kaucije. U roku od oko pola sata sudsko vijeće je, čija imena ćemo objaviti u idućoj vijesti, odbacilo zahtjev i odlučilo, po savjetu tužitelja, da UMANJI IZNOS NA 2.000 EURA. Suci su jedva dozvolili (nakon prigovora Mandylasovog advokata) da saslušaju svjedoka obrane i samog advokata, manipulirajući proceduru ročišta. Bilo je i očito da se nisu čak ni pobrinuli da pročitaju zahtjev prije početka rasprave.
Drug, kao što je rekao mnogo puta, nije imao i nema namjeru prekinuti štrajk glađu budući da kaucija nije u potpunosti izbrisana. Zato će se, imajući to na umu, plus činjenica da se nalazi u 52. danu štrajka glađu, njegovo zdravstveno stanje ubrzo potpuno destabilizirati, zasigurno vodeći u SMRT.
Iskorištene su sve moguće "rupe u zakonu" i sada je slučaj "pravno iscrpljen". Nadamo se da u toku idućeg dana neće biti ispisana crna stranica u povijesti anarhije s mrtvim anarhističkim borcem kao glavnim likom...
K tome, ukazujem na propust lažne informacije na suđenju, u vezi okončanja štrajka glađu Spyrosa Mandylasa, nakon što su solidarni drugovi nazvali druga da saznaju njegovo zdravstveno stanje.
U idućim će satima uslijediti tekst Spyrosa Mandylasa, štrajkaša glađu od 14.03.
JOŠ NIŠTA NIJE GOTOVO
NI KORAZ NAZAD

Solidarni drugovi
...

GRČKA: ANARHIST SPYROS MANDYLAS, U ŠTRAJKU GLAĐU, U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI [hr]

Po riječima liječnika koji nadgledaju zdravstveno stanje štrajkaša glađu, Spyrosa Mandylasa, ako ukupni gubitak njegove tjelesne težine, dosegne 28%, a do sada je dosegao 25%, izgubit će život.
Treba naglasiti još jednom da je život našeg druga u neposrednoj opasnosti i da će sav teret odgovornosti u slučaju stalne štete ili gubitka pasti na njegovih 39 su-okrivljenika, te suce Lygasa, Panagiotakopouloua, Stergoudia i Zografosa, koji su ga osudili u odsustvu, na sedam godina zatvora uz 5.000 eura kaucije. Sudac koji će preispitati njegov zahtjev za ukidanjem plaćanja kaucije, u ponedjeljak 4.5., bit će također odgovoran ako ga odbije, pošto će u tom slučaju drug nastaviti štrajk glađu i neće prihvatiti da drugovi i prijatelji plate kauciju.
BIJES I SVJESNOST
Anarhistički Skvot Nadir
...

Anarhistički časopis "Des Ruines" br.1 [Francuska]
Ukinimo političkog zatvorenika [hr]


Iz "Des Ruines", Anarhistički aperiodični časopis, br. 1, januar 2015.
Ukinimo Političkog Zatvorenika
Već par godina vidimo kako se ponovno pojavljuje pojam "politički zatvorenik". Pojam koji smo smatrali da je nestao već desetljećima, barem iz antiautoritarnih sredina.
Pojam koji je postao tipičan za razne markističke ili maoističke sekte, za Amnesty International ili za građanske političke disidente u autoritarnim režimima kao što su Rusija, Birmanija ili Iran; ili pak u okvirima borbi za takozvano nacionalno "oslobođenje", od Baskije do Kurdistana, prolazeći kroz Palestinu; ali tipičan i za krajnju desnicu. Iz čega, dijelomično, proizlazi naš osjećaj tjeskobe naspram ponovnog pojavljivanja ovog pojma, u raznim dijelovima svijeta, u ustima drugova. Želimo ukinuti, danas i zauvijek, navedeni pojam ne samo zato što je oprečan svim našim antipolitičkim perspektivama, zato šmo smo mi oprečni svima koji nama žele upravljati, koji nas žele zastupati i nama vladati putem sredstva politike. Nego i zato što, uz ovo uskrsnuće, postoji i, svjesna ili nesvjesna, nezdrava posljedica stavaranja razlika između zatvorenika samo na temelju "krivičnih djela" za koje nas država optužuje, kroz povečalo Kaznenog zakona. To vodi u društvenu hijerarhiju, po takozvanoj vrlini okrivljenih djela, između onoga zaslužuje da bude oslobođen ili podržan i drugih. Poništavajući sve stoljetne antizatvorske kritike anarhista i antiautoritaraca. Radilo bi se dakle o izražavanju solidarnosti samo zatvorenicima koji su u zatvoru zbog svojih ideja, na štetu ostatka zatvorskog stanovništva, potpuno zaboravljenog ili korištenog samo za potvrdu, na njihovoj koži, neke teorije.
No, što je točno politički zatvorenik? Pogledajmo s aspekta moći: za Vijeće Europe, na primjer, političkim zatvorenikom treba smatrati zatvorenika ako mu je zatvorom uskraćeno jedno od osnovnih prava zajamčenih Europskom Konvencijom o Ljudskim pravima, posebice "sloboda misli, savijesti i vjeroispovjesti, sloboda izražavanja i informacije, i sloboda okupljanja i udruživanja". Ali, i ako je zatvor nemetnut iz čisto političkih razloga, bez ikakve veze s ijednim kršenjem. No, tiču li se ta demokratska naklapanja anarhista?
Da budemo jasni, mi smatramo da je većina zatvorskih kazni, danas kao i uvijek, uzrokovana mnogo više političkim kontekstima i razlozima, nego specifičnim kršenjima. Zato što, mada se na sudskom procesu optužnice gotovo uvijek temelje na konkretnim djelima, uvijek država i njen pravosudni sistem odlučuju u kojoj će mjeri kazniti ovo ili ono specifično djelo, ovaj ili onaj dio stanovništva. Zato što je represija baš svih takozvanih "nezakonitih" djela, očigledno, tehnički neizvediva. Zbog prevelikog broja zakona, zbog broja policajaca ili zbog drugih tehničkih, ili pak političkih, razloga, pošto bi tolerancija nultog stupnja povukla za sobom i veći rizik pobuna. Represija nezakonitosti (a zatvor je jedan od sredstava) odgovara, dakle, određenoj strategiji i političkim programima.
Zar ne zatvaraju osobe kako bi povećali ili smanjili cifre koje će poslužiti izbornim ambicijama političara, kako bi dokazali neku teoriju ili bacili pijesak u oči? Zar ne zatvaraju nadasve nepoželjne koje ne žele vidjeti drugdje u društvu, nepoželjne koji se često suočavaju s represivnim institucijama zbog svog siromaštva, dakle zbog svoje nemogućnosti da se obrane sredstvima koje pravda tvrdi da "jamči" istima, kao što su odvjetnici, koji rade samo ako su skupo plaćeni, ili pak jamstva dohotka i doma, luksuz za većinu zatvorenika. Sve je uređeno na način da zatvori budu ispunjeni siromasima, a tako zaista i je.

PARIZ [FRANCUSKA]: "LA DISCORDIA" - NOVA ANARHISTIČKA BIBLIOTEKA [hr]

Discordia je radikalno neslaganje, nasilna nesuglasica koja dovodi ljude u opoziciju i stavlja ih jedne nasuprot drugih. Mi pak želimo ohrabriti da se postave protiv ovog starog svijeta i njegovih pobornika, kao što se već dešava, tamo i ovdje, kroz brojna djela pobune i nepokornosti. Nemamo namjeru bacati vodu na usijanu žeravicu tih pobuna, nego, radije, kao božica Diskordija [Eris], bacati jabuku nesloge usred ovog društva, u kojem su, izgleda, trgovački i represivni odnosi nadvladali uzajamnu pomoć, solidarnost i potragu za životom koji bi željeli živjeti. I protiv ove raširene rezignacije i potrage za suglasnošću pod svaku cijenu - čak i pod cijenu apatije.
Daleko od svih dogmi i uz anarhističku perspektivu, La Discordia je knjižnica kojoj je cilj gajiti revolucionarni projekt u nekim od osnovnih aspekata: kroz čitanje, raspravu, teoriju, pisanje, papir, diskusiju. Mjesto za susret u kojem će se izmijenjivati informacije o tekućim zbivanjima u revolucionarnom i anti-autoritarnom pokretu diljem svijeta, uspoređivati ideje, otkrivati, kopati; mjesto u kojem rasprava nije nužno sinonim za suglasnost i nije isključivo za stručnjake. Radi se i o fizičkom prostoru, kako bi se izašlo iz virtualnog, uz osobnu raspravu, licem u lice, i dijeljenjem. To su knjige, novine, letci, brošure, plakati i drugi dokumenti, arhive današnjice i prošlosti, doprinos prijenosu povijesti individualnih i kolektivnih borbi. Sve što može doprinijeti razvoju ideja, raskidom s državom, politikom i kapitalizmom. Ako je Diskordija izazvala Trojanski rat svojim provokativnim činom, mi se nadamo da ćemo našim na neki način doprinijeti ratu protiv svih autoriteta, dodajući gorivo njegovim idejama.
La Discordia je autonomna (i deficitarna) knjižnica, koja ovisi i o vašoj podršci i sudjelovanju. Nalazi se na sjevero-istoku Pariza, i želi još diskretno ali stalno prisustvo anarhista u ovom kvartu, već par godina, učiniti uočljivijim i pristupačnijim.
...

ČEŠKA: MASOVNA POLICIJSKA OPERACIJA PROTIV ANARHISTA. TRI OSOBE U PRITVORU [hr]

NAPOMENA: RadioAzione [Hrvatska] objavljuje vijest o policijskoj represiji nad anarhistima u Češkoj i šalje pozdrave podrške anarhistima pod istragom i u pritvoru, što ne znači da podržava u cijelosti objavljeni tekst, pošto smatra da dio anarhističke-nihilističke borbe za potpuno uništenje postojećeg nisu sindikalistički ciljevi kao što je isplaćivanje plaća, zato što nas ne zanimaju javni govori i podrška masa, nego naša individualna pobuna, zato što sajam knjiga nije akcija, jer anarhistička akcija, direktna akcija, je čisti čin uništenja.
NOTE: RadioAzione [Croatia] publish this news about the repression against the anarchists in Czech Republic, and send greetings of supports to the investigated anarchists, and in custody. But this doesn't means that RadioAzione [Croatia] support the text entirely, because the syndicalist goals, as the paying wages, aren't part of the anarchist-nihilist struggle for the destruction of existing, because we're not interested in public speeches and in the support of the massess, but in the individual revolt, because a bookfair is not an action - the anarchist action, the direct action, is the pure act of destroying.

Uslijed masovnog napada na anarhiste, u utorak noć, tri osobe su optužene za terorizam i zadržane u pritvoru. Čitava policijska operacija, nazvana "Feniks", započela je rano ujutro pretresom brojnih stanova i društvenog centra "Ateneo" u gradu Mostu. Uhapšeno je 20 osoba, dio njih samo je ispitano i odmah otpušteno.
Tri osobe su optužene za pokušaj terorizma (12-20 godina zatvora), dok su druge, službeno pod istragom za isto krivično djelo, otpuštene. Drugi su čak optuženi što nisu prijavili to ozbiljno krivično djelo. Tri osobe su zadržane u pritvoru. Budući da su neki serveri zaplijenjeni, većina čeških anarhističkih web-siteova je ugašena.
...

ČILE: ZAPALJENA BARIKADA U ZNAK SOLIDARNOSTI S JUANOM, NATALY I GUILLERMOM [hr]

Neka se svaki dan nemira i svaka minuta u kojoj je potrebna naša solidarnost s našim drugovima u zatvoru, pretvori u prikladan trenutak za izoštravanje afiniteta u uličnim djelima, pokrećemo naše zapaljivo suučesništvo da bi prekinuli rutinu, normalan tok života u gradu i monopol države i prevladavajućeg poretka nad upotrebom nasilja.
Tokom prvih jutarnjih sati, u petak 1. maja, podigli smo barikadu i zapalili je, na području Vespucio Sur, kao znak nemira i solidarnosti sa štrajkom glađu naših drugova Juana Floresa, Guillerma Durana i Nataly Casanove, koji traže prekid izolacije Nataly, neposredno otpuštanje druga Enriquea Guzmana, prekid upitnog korištenja testova DNK i prijetnji obiteljima, prijateljima i drugovima.
Neka solidarna vatra učini vidljivom borbu drugova, koju vode na dostojanstven i borben način.
Zato što je njihova borba i naša.
Zato što bi se svatko tko se suoči s autoritetom mogao bi naći u istoj situaciji, ili sličnoj, da ga moć napadne i prijeti mu.
Neka nijedan drug ne ostane indiferentan prema odluci Juana, Guillerma, Enriquea i Nataly.
Oni danas riskiraju vlastiti život, šaljući istu ratnu poruku koja se zapalila kao benzin na našoj barikadi: protiv napada moći naš odgovor je izoštriti borbu za naše dostojanstvo i slobodu.
Protiv ravnodušnosti i inercije
Za neprekidno suočavanje sa svim oblicima moći.
Solidarnost i djela sa štrajkom glađu Juana, Guillerma i Nataly.

...

ČILE: VIJESTI O PRAVOSUDNOJ SITUACIJI JUANA FLORESA, NATALY CASANOVE, ENRIQUEA GUZMANA I GUILLERMA DURANA [hr]


28. aprila održano je ročište sudskog procesa protiv drugova Juana Floresa, Nataly Casanove, Enriquea Guzmana i Guillerma Durana, optuženih za postavljanje i detonaciju različitih eksplozivnih naprava, i za pokušaj postavljanja drugih u Santiagu. Drugovi su započeli štrajk glađu između 13. i 14. aprila. Na ovom ročištu tužilaštvo i tužitelji, pravni i fizički, izmijenili su tužbe, dodajući novi optužbe.
Nataly je optužena za sudjelovanje u izradi naprave koja je eksplodirala na 1. Komesarijatu Santiaga, pošto javno tužilaštvo i policija tvrde da su pronašli DNK drugarice među ostacima eksploziva. Isti tvrde da su bili prisutni i tragovi Juana i Enriquea među tim ostacima. Osim toga, optužena je, bez ikakvog dokaza, i za eksploziju u 39. Komesarijatu Bosquea, a tome je dodana i optužba za postavljanje i detoniranje naprave u podzemnoj željeznici Los Dominicos te za pokušaj atentata, na osnovu sumnjivih dokaza pronađenih tokom pretresa njenog doma.
Drugarica se i dalje nalazi u pritvoru u zatvoru San Miguel.
Juanu je također izmijenja optužnica te je dodatno optužen i za sudjelovanje u eksploziji u podzemnoj željeznici Subcentro, Vojna Škola, gdje je ranjeno 14 osoba, što znači 14 novih optužbi, za nanošenje težih i lakših ozljeda, pokušaj ubojstva, a sve to kao terorističko djelo. To dozvoljava tužiteljstvu korištenje antiterorističkih zakona za povećanje kazni i različitih trikova, kao što su tajni svjedoci, zamke istrage koje nose teret zatvora za naše drugove. Zadržane su optužbe za sudjelovanje u napadima na 1. Komesarijat, na Los Dominicos i za pokušaj atentata.

GRČKA: TEKST DRUGA ANARHISTA SPYROSA MANDYLASA, U ŠTRAJKU GLAĐU [hr]

TEKST ANARHO-NIHILISTA SPYROSA MANDYLASA U KONTEKSTU PREISPITIVANJA NJEGOVOG ZAHTJEVA
U ponedjeljak 4. maja, u 9, moj zahtjev za ukidanjem mjere ograničenja, kaucije, koja me drži u zatvoru, bit će procesuiran na Žalbenom sudu u Solunu, u sudnici 335.
Danas, četvrtak 29. aprila, ja sam u 47. danu štrajka glađu, i izgubio sam oko 20 kila, što znači 25% moje početne težine. Tlak, razina šećera i puls nalaze se sada u kritičnom stanju, dva puta sam izgubio svijest, pretrpio nekoliko trbušnih poremećaja, uz gubitak prirodnih elektrolita, i probleme s jetrom. Odbio sam liječnički savjet da uzmem elektrolite. Uz to, od prvog dana hospitalizacije u bolnici Tzanio jasno sam rekao da ne prihvaćam serum čak ako pandem u komu. Liječnici i medicinske sestre nemaju nikakve odgovornosti.
Na dan kada će moj zahtjev biti preispitan bit ću u 52. danu štrajka glađu. Jedina odluka koju ću prihvatiti je potpuno ukidanje mjere ograničenja kaucije, koja me drži u zatvoru.
ŠTRAJK GLAĐU DO KRAJA

BIJES I SVIJESNOST
Spyros Mandylas
član Anarhističkog Skvota Nadir
četvrtak 29. aprila 2015.
Atena, bolnica Tzanio
...

GRČKA: VIJESTI O ANARHISTIČKOM ŠTRAJKAŠU GLAĐU SPYOROSU MANDYLASU [hr]

Zahtjev koji je predao drug - u štrajku glađu - Spyros Mandylas, stigao je danas u Solun, faksom, protokoliran i poslan službeniku odgovornom za utvrđivanje dana ročišta. Priloženi su i postojeća liječnička izvješća o drugu Spyrosu Mandylasu. Zahtjev će preispitati žalbeni sudac, kako bi odredio datum ročišta. Tajništvo će uzeti njegov slučaj u obzir kao prioritetan.
Najveći problem koji se nameće proizlazi iz činjenice je da bi se odredio datum ročišta, odluka suda mora biti prije javno objavljena (što znači sve odgode, praznici, izmjene, optužbe, svjedočenja, prijedlozi tužitelja i advokata, odluke, SVE mora biti točno zapisano). Po riječima tajništva, to se neće desiti prije juna, pošto odluka sadrži 200 strana i mora je provjeriti predsjednik suda, kako bi bila dovršena. Radi se o vrlo velikom spisu da bi se mogao odmah objaviti.
Ako sudac, na temelju neformalne odluke, ne odluči datum ročišta do sutra (što može učiniti samo iznimno, ako to uopće čini), nema drugog načina da bude otpušten, osim sakupljanjem iznosa novca potrebnog za kauciju.
Ozbiljnost situacije našeg druga Spyrosa Mandylasa - u štrajku glađu od 14.03.2015. - ne ostavlja prostora za ravnodušnost i inertnost birokratskih trikova pravosudnih vlasti. U slučaju nanošenja svake štete ili poremećaja zdravlja S.Mandylasa (zbog kašnjenja), odgovornost neće pasti samo na njegovih 39 su-okrivljenika, nego i na pravosuđe.
DRUŽE, IZDRŽI DO POBJEDE
Anarhistički Skvot Nadir
...

ITALIJA: ALFREDO COSPITO I NICOLA GAI - ŽALBENI SUD POTVRDIO PRESUDE PROTIV DRUGOVA [hr]

Žalbeni sud je potvrdio presude protiv dvojce anarhističkih drugova Alfreda Cospita i Nicole Gaia. Podsjećam da su drugovi preuzeli odgovornost na sudu, kroz dva teksta, za napad na izvršnog direktora poduzeća Ansaldo Nucleare, Roberta Adinolfija (7. maja 2012.), za koji odgovornost preuzeo, putem izjave 11. maja 2012., "Nukleus Olga - F.A.I./F.R.I".
Kazne su nešto umanjene zbog redefiniranja manjih kaznenih djela:
Alfredo Cospito osuđen na 9 godina, 5 mjeseci i 10 dana (prije žalbe na 10 godina i 8 mjeseci).
Nicola Gai osuđen na 8 godina, 8 mjsesci i 20 dana (prije žalbe 9 godina i 4 mjeseca).
Solidarnost i suučesništvo s Alfredom i Nicolom!
RadioAzione
...

GENOVA [ITALIJA]: ANARHISTIČKI DRUG OPTUŽEN NAKON PRETRESA [hr]


Jutros, 28. aprila, u 06:00 sati, u Genovi, karabinjeri specijalne jedinice R.O.S. izvršili su pretres doma jednog anarhističkog druga iz Genove, pod istragom zbog (kako piše u zapisniku): „javnog poticanja na terorističkih djela te javnog veličanja terorističkog zločina, posebice poticanja na direktne akcije (to jest nasilnih djela u svrhu terorizma) te veličanja krivičnog djela nanošenja teških rana u svrhu terorizma, na štetu Roberta Adinolfija, dana 7. maja 2012., za koje je odgovornost preuzeo Nukleus Olga/FAI-FRI dana 11. maja 2012. U Genovi 15. maja putem jednog javnog dokumenta objavljenog na web-siteu Informa-azione.
Tekst na koji se odnose objavljen je na različitim web-siteovima, i potpisao ga je drug vlastitim imenom, nakon što su se neki iz Genove željeli distancirati od onih koji su napali Adinolfija.
Tokom pretresa drugu su zaplijenjena dva računala, 1 hard-disk, 2 USB memorije i papirnati materijal.
Ni korak nazad!
Solidarnost s Nicolom i Alfredom!

Tekst za koji je drug optužen:
(odgovor na tekst „I puntini sulle i”)
Tko se ne distancira...
Čitajući otužni tekst koji dolazi, nažalost, baš iz grada u kojem živim, osjećam potrebu da preciziram nekoliko stvari, da ne padnem, govorim samo u moje ime, u isti lonac sa sugrađanima koji se distanciraju.
Ono što odmah pada u oči, a zatim i na um, je razlog zbog kojeg takozvani drugovi osjećaju potrebu da napišu tekst kojeg vjerojatno ni Don Gallo [svećenik koji vodi komunu za siromašne i marginalizirane, nap.prev.] s čitavom komunom Svetog Benedikta ne bi bio uspio izroditi.
Tekst koji uzima u obzir samo djelo počinjeno protiv onog usranog Adinolfija, kao da nije zaslužio metak u nogu, te spominje par petardi koje su poslane tu i tamo kao da se o radi o najvećem zlu.

UDINE [ITALIJA]: PROTIV JEDNOG ANARHISTA IZREČENA MJERA UDALJENJA [hr]

Udine, 26. aprila 2015., sati 9:21
Dva anarhistička druga otele su dvije patrole pandura, na autobusnoj postaji, i deportirali ih u policijsku stanicu, po naredbi DIGOS-a [politička policija, nap.prev.], koja se već 25. bila obrušila na jednog od istih, tokom inicijative solidarnosti s drugovima pogođenima antianarhističkom represijom, koju načelnik Krakovia (G8 2001. u Genovi, val di Susa...) pooštrava sve više, od samog preuzimanja dužnosti.
Nakon što su više od sat vremena zadržani u stanici (uz fotografiranje i uzimanje otisaka), jednom je izrečena mjera udaljenja iz grada Udine, zato što se nalazio u društvu drugog, već osuđivanog, i zato što je zamjećen i u drugim gradovima.
Nakon iznesenog, ne želimo ni milost ni žrtve, ne očekujemo ništa drugo od oružane ruke države.
ACAB
Za borbu protiv represije! Za anarhiju!

Anarhisti
...

INSTINTO SELVAJE: NOVA WEB ADRESA I ELEKTRONSKA POŠTA [hr]

Nakon gotovo četiri mjeseca rada na ovom novom prostoru i kašnjenja u kontekstu ovog društvenog rata, u kojem svakodnevno ima sve više zatvorenih drugova, pokušali smo stvoriti projekt kojim bi doprinijeli borbi za potpuno oslobođenje s anarhističkih i nihilističkih pozicija.
Bratski pozdravi
Instinto Salvaje
www.instintosalvaje.com
instintosalvaje@bastardi.net


"I moja namjere da spavam toga su se jutra uputila na buđenje, na prekid sa svakidašnjicom, i s individualnim djelom na prsima kao kamenom, ispunjenima uništenjem ovog i bilo kojeg društva.
Učinite mi uslugu: pokušajte živjeti anarhiju." - MAURICIO MORALES DUARTE


"Baci se u slobodu, ovo je moj prijedlog: pljačkaj, kradi, zapali, napadni onoga tko te izrabljuje, da bi uništio autoritet, koji nas uvjetuje i oduzima nam slobodu. Ne traži vođe za tvoje želje za slobodom. Prekini sa logikom moći i s onima koji je podržavaju." - SEBASTIAN OVERSLUIJ SEGUEL
...

RADIOAZIONE [ITALIJA]: JKZ - "NA013" [BENEFIT CD ZA DRUGOVE U ZATVORU - DOWNLOAD] [hr]

DOWNLOAD: .wav
DOWNLOAD: Soundcloud
Glazba ovog CD-a napisana je za pripovjetku "NA013" (autor Jkz), čitanu tokom radioemisija (Dirette D'Azione) na RadioAzione.org, između decembra 2013. i oktobra 2015.
Izvorna ideja, koja je još aktualna, bila je objaviti ovaj CD uz knjigu "NA013", ali uzevši u obzir vrijeme potrebno za realizaciju (iz različitih razloga, među kojima i nažalost najosnovnijeg... financijskog) odlučeno je da se glazba stavi na raspolaganje svakome tko je želi skinuti, a i umnožiti za distribuciju.
Podsjećam da CD nema cijene, moja je želja da bude korišten kao benefit za anarhističke drugove u zatvorima diljem svijeta.
Zato, ako ga netko skine i snimi, neka ne bude škrt, ili još gore trgovac, i neka pošalje novac ili izravno u zatvor ili anarhističkim fondovima solidarnosti.
Isto tako, tko ga uzme od neke distribucije, neka bude darežljiv, i neka se sjeti da novac ne ide meni, a u slučaju da ga distribucija prodaje u svrhu zarade, možete ga ukrasti.
CD možete skinuti i sa stranice "Muzika" web-sitea RadioAzione [Hrvatska] ili sa stranice Download i "Edizioni RadioAzione" web-sitea RadioAzione [Italija].
<em>
...

RADIOAZIONE [ITALIJA]: ANARHISTIČKA BASNA, NA TALIJANSKOM JEZIKU [hr]

DOWNLOAD PDF-IMPOSED: "Il Branscolo"
"Il Branscolo. Priča o vukovima na rubu živčanog sloma"
Izdanja RadioAzione 2015

VIDEO: "ZAVJERA VATRENIH ĆELIJA - FAI/IRF PROJEKT "FENIKS" (CRNA INTERNACIONALA) [hr]


Video s podnapisima na engleskom i talijanskom jeziku, prikazuje početni dio Projekta Feniks, međunarodnog projekta brojnih i različitihe sabotaža i napada u različitim zemljama.
Posvećeno Alfredu Cospitu i Nicoli Gaiu, Ćelija Olga FAI/IRF, koji su preuzeli odgovornost za ranjavanje izvršnog direktora poduzeća Ansaldo Nucleare, Roberta Adinolfija.


"Mi smo ovdje, gdje sve započinje sada."

Projekt "Feniks" je odmotavanje sakrivene mape, koja označava jedan od puteva prema Atlantidi praktične teorije. Nepoznati i izgubljeni kontinent koji postoji onkraj rubova gorućih gradova međuprostora. Stvoren kroz djelo, dijalog i ideje, neformalno organiziran po anarhističkim principima neprekidnog autonomnog napada, revolucionarne solidarnosti i internacionalizma. Niz napada koje su počinile različite radikalne grupe direktne akcije širom svijeta, prekidajući tišinu izolacije i uzvračajući udarac zatvorskom društvu tehno-industrijskog sistema.
Zatvoreni članovi ZVĆ optuženi su za poticanje na napade, Spyros Mandylas i Andreas Tsavdaridis uhapšeni su i optuženi za čin 4. ovog projekta, šaljući paket-bombu bivšem komandantu antiterorističke agencije, Dimitrisu Xorianopoulosu; doke je Christos Rodopoulos optužen za slanje paketa-bombe Dimitrisu Mokkasu, glavnom tužitelju za slučaj ZVĆ, kao čin 6.
Projekt Feniks je danas obnovljen kroz napade 2015. u Čileu, Češkoj i Grčkoj, s drugovima s područja Češke koji su započeli kampanju "Uništimo represiju". Priča Feniksa se i dalje piše...
SOLIDARNOST JE NAŠE ORUŽJE

NI MILIMETAR NAZAD

DEVET MILIMETARA U GLAVU PANDURA
...