ČILE: VIJESTI O PRAVOSUDNOJ SITUACIJI JUANA FLORESA, NATALY CASANOVE, ENRIQUEA GUZMANA I GUILLERMA DURANA [hr]


28. aprila održano je ročište sudskog procesa protiv drugova Juana Floresa, Nataly Casanove, Enriquea Guzmana i Guillerma Durana, optuženih za postavljanje i detonaciju različitih eksplozivnih naprava, i za pokušaj postavljanja drugih u Santiagu. Drugovi su započeli štrajk glađu između 13. i 14. aprila. Na ovom ročištu tužilaštvo i tužitelji, pravni i fizički, izmijenili su tužbe, dodajući novi optužbe.
Nataly je optužena za sudjelovanje u izradi naprave koja je eksplodirala na 1. Komesarijatu Santiaga, pošto javno tužilaštvo i policija tvrde da su pronašli DNK drugarice među ostacima eksploziva. Isti tvrde da su bili prisutni i tragovi Juana i Enriquea među tim ostacima. Osim toga, optužena je, bez ikakvog dokaza, i za eksploziju u 39. Komesarijatu Bosquea, a tome je dodana i optužba za postavljanje i detoniranje naprave u podzemnoj željeznici Los Dominicos te za pokušaj atentata, na osnovu sumnjivih dokaza pronađenih tokom pretresa njenog doma.
Drugarica se i dalje nalazi u pritvoru u zatvoru San Miguel.
Juanu je također izmijenja optužnica te je dodatno optužen i za sudjelovanje u eksploziji u podzemnoj željeznici Subcentro, Vojna Škola, gdje je ranjeno 14 osoba, što znači 14 novih optužbi, za nanošenje težih i lakših ozljeda, pokušaj ubojstva, a sve to kao terorističko djelo. To dozvoljava tužiteljstvu korištenje antiterorističkih zakona za povećanje kazni i različitih trikova, kao što su tajni svjedoci, zamke istrage koje nose teret zatvora za naše drugove. Zadržane su optužbe za sudjelovanje u napadima na 1. Komesarijat, na Los Dominicos i za pokušaj atentata.

GRČKA: TEKST DRUGA ANARHISTA SPYROSA MANDYLASA, U ŠTRAJKU GLAĐU [hr]

TEKST ANARHO-NIHILISTA SPYROSA MANDYLASA U KONTEKSTU PREISPITIVANJA NJEGOVOG ZAHTJEVA
U ponedjeljak 4. maja, u 9, moj zahtjev za ukidanjem mjere ograničenja, kaucije, koja me drži u zatvoru, bit će procesuiran na Žalbenom sudu u Solunu, u sudnici 335.
Danas, četvrtak 29. aprila, ja sam u 47. danu štrajka glađu, i izgubio sam oko 20 kila, što znači 25% moje početne težine. Tlak, razina šećera i puls nalaze se sada u kritičnom stanju, dva puta sam izgubio svijest, pretrpio nekoliko trbušnih poremećaja, uz gubitak prirodnih elektrolita, i probleme s jetrom. Odbio sam liječnički savjet da uzmem elektrolite. Uz to, od prvog dana hospitalizacije u bolnici Tzanio jasno sam rekao da ne prihvaćam serum čak ako pandem u komu. Liječnici i medicinske sestre nemaju nikakve odgovornosti.
Na dan kada će moj zahtjev biti preispitan bit ću u 52. danu štrajka glađu. Jedina odluka koju ću prihvatiti je potpuno ukidanje mjere ograničenja kaucije, koja me drži u zatvoru.
ŠTRAJK GLAĐU DO KRAJA

BIJES I SVIJESNOST
Spyros Mandylas
član Anarhističkog Skvota Nadir
četvrtak 29. aprila 2015.
Atena, bolnica Tzanio
...

GRČKA: VIJESTI O ANARHISTIČKOM ŠTRAJKAŠU GLAĐU SPYOROSU MANDYLASU [hr]

Zahtjev koji je predao drug - u štrajku glađu - Spyros Mandylas, stigao je danas u Solun, faksom, protokoliran i poslan službeniku odgovornom za utvrđivanje dana ročišta. Priloženi su i postojeća liječnička izvješća o drugu Spyrosu Mandylasu. Zahtjev će preispitati žalbeni sudac, kako bi odredio datum ročišta. Tajništvo će uzeti njegov slučaj u obzir kao prioritetan.
Najveći problem koji se nameće proizlazi iz činjenice je da bi se odredio datum ročišta, odluka suda mora biti prije javno objavljena (što znači sve odgode, praznici, izmjene, optužbe, svjedočenja, prijedlozi tužitelja i advokata, odluke, SVE mora biti točno zapisano). Po riječima tajništva, to se neće desiti prije juna, pošto odluka sadrži 200 strana i mora je provjeriti predsjednik suda, kako bi bila dovršena. Radi se o vrlo velikom spisu da bi se mogao odmah objaviti.
Ako sudac, na temelju neformalne odluke, ne odluči datum ročišta do sutra (što može učiniti samo iznimno, ako to uopće čini), nema drugog načina da bude otpušten, osim sakupljanjem iznosa novca potrebnog za kauciju.
Ozbiljnost situacije našeg druga Spyrosa Mandylasa - u štrajku glađu od 14.03.2015. - ne ostavlja prostora za ravnodušnost i inertnost birokratskih trikova pravosudnih vlasti. U slučaju nanošenja svake štete ili poremećaja zdravlja S.Mandylasa (zbog kašnjenja), odgovornost neće pasti samo na njegovih 39 su-okrivljenika, nego i na pravosuđe.
DRUŽE, IZDRŽI DO POBJEDE
Anarhistički Skvot Nadir
...

ITALIJA: ALFREDO COSPITO I NICOLA GAI - ŽALBENI SUD POTVRDIO PRESUDE PROTIV DRUGOVA [hr]

Žalbeni sud je potvrdio presude protiv dvojce anarhističkih drugova Alfreda Cospita i Nicole Gaia. Podsjećam da su drugovi preuzeli odgovornost na sudu, kroz dva teksta, za napad na izvršnog direktora poduzeća Ansaldo Nucleare, Roberta Adinolfija (7. maja 2012.), za koji odgovornost preuzeo, putem izjave 11. maja 2012., "Nukleus Olga - F.A.I./F.R.I".
Kazne su nešto umanjene zbog redefiniranja manjih kaznenih djela:
Alfredo Cospito osuđen na 9 godina, 5 mjeseci i 10 dana (prije žalbe na 10 godina i 8 mjeseci).
Nicola Gai osuđen na 8 godina, 8 mjsesci i 20 dana (prije žalbe 9 godina i 4 mjeseca).
Solidarnost i suučesništvo s Alfredom i Nicolom!
RadioAzione
...

GENOVA [ITALIJA]: ANARHISTIČKI DRUG OPTUŽEN NAKON PRETRESA [hr]


Jutros, 28. aprila, u 06:00 sati, u Genovi, karabinjeri specijalne jedinice R.O.S. izvršili su pretres doma jednog anarhističkog druga iz Genove, pod istragom zbog (kako piše u zapisniku): „javnog poticanja na terorističkih djela te javnog veličanja terorističkog zločina, posebice poticanja na direktne akcije (to jest nasilnih djela u svrhu terorizma) te veličanja krivičnog djela nanošenja teških rana u svrhu terorizma, na štetu Roberta Adinolfija, dana 7. maja 2012., za koje je odgovornost preuzeo Nukleus Olga/FAI-FRI dana 11. maja 2012. U Genovi 15. maja putem jednog javnog dokumenta objavljenog na web-siteu Informa-azione.
Tekst na koji se odnose objavljen je na različitim web-siteovima, i potpisao ga je drug vlastitim imenom, nakon što su se neki iz Genove željeli distancirati od onih koji su napali Adinolfija.
Tokom pretresa drugu su zaplijenjena dva računala, 1 hard-disk, 2 USB memorije i papirnati materijal.
Ni korak nazad!
Solidarnost s Nicolom i Alfredom!

Tekst za koji je drug optužen:
(odgovor na tekst „I puntini sulle i”)
Tko se ne distancira...
Čitajući otužni tekst koji dolazi, nažalost, baš iz grada u kojem živim, osjećam potrebu da preciziram nekoliko stvari, da ne padnem, govorim samo u moje ime, u isti lonac sa sugrađanima koji se distanciraju.
Ono što odmah pada u oči, a zatim i na um, je razlog zbog kojeg takozvani drugovi osjećaju potrebu da napišu tekst kojeg vjerojatno ni Don Gallo [svećenik koji vodi komunu za siromašne i marginalizirane, nap.prev.] s čitavom komunom Svetog Benedikta ne bi bio uspio izroditi.
Tekst koji uzima u obzir samo djelo počinjeno protiv onog usranog Adinolfija, kao da nije zaslužio metak u nogu, te spominje par petardi koje su poslane tu i tamo kao da se o radi o najvećem zlu.

UDINE [ITALIJA]: PROTIV JEDNOG ANARHISTA IZREČENA MJERA UDALJENJA [hr]

Udine, 26. aprila 2015., sati 9:21
Dva anarhistička druga otele su dvije patrole pandura, na autobusnoj postaji, i deportirali ih u policijsku stanicu, po naredbi DIGOS-a [politička policija, nap.prev.], koja se već 25. bila obrušila na jednog od istih, tokom inicijative solidarnosti s drugovima pogođenima antianarhističkom represijom, koju načelnik Krakovia (G8 2001. u Genovi, val di Susa...) pooštrava sve više, od samog preuzimanja dužnosti.
Nakon što su više od sat vremena zadržani u stanici (uz fotografiranje i uzimanje otisaka), jednom je izrečena mjera udaljenja iz grada Udine, zato što se nalazio u društvu drugog, već osuđivanog, i zato što je zamjećen i u drugim gradovima.
Nakon iznesenog, ne želimo ni milost ni žrtve, ne očekujemo ništa drugo od oružane ruke države.
ACAB
Za borbu protiv represije! Za anarhiju!

Anarhisti
...

INSTINTO SELVAJE: NOVA WEB ADRESA I ELEKTRONSKA POŠTA [hr]

Nakon gotovo četiri mjeseca rada na ovom novom prostoru i kašnjenja u kontekstu ovog društvenog rata, u kojem svakodnevno ima sve više zatvorenih drugova, pokušali smo stvoriti projekt kojim bi doprinijeli borbi za potpuno oslobođenje s anarhističkih i nihilističkih pozicija.
Bratski pozdravi
Instinto Salvaje
www.instintosalvaje.com
instintosalvaje@bastardi.net


"I moja namjere da spavam toga su se jutra uputila na buđenje, na prekid sa svakidašnjicom, i s individualnim djelom na prsima kao kamenom, ispunjenima uništenjem ovog i bilo kojeg društva.
Učinite mi uslugu: pokušajte živjeti anarhiju." - MAURICIO MORALES DUARTE


"Baci se u slobodu, ovo je moj prijedlog: pljačkaj, kradi, zapali, napadni onoga tko te izrabljuje, da bi uništio autoritet, koji nas uvjetuje i oduzima nam slobodu. Ne traži vođe za tvoje želje za slobodom. Prekini sa logikom moći i s onima koji je podržavaju." - SEBASTIAN OVERSLUIJ SEGUEL
...

RADIOAZIONE [ITALIJA]: JKZ - "NA013" [BENEFIT CD ZA DRUGOVE U ZATVORU - DOWNLOAD] [hr]

DOWNLOAD: .wav
DOWNLOAD: Soundcloud
Glazba ovog CD-a napisana je za pripovjetku "NA013" (autor Jkz), čitanu tokom radioemisija (Dirette D'Azione) na RadioAzione.org, između decembra 2013. i oktobra 2015.
Izvorna ideja, koja je još aktualna, bila je objaviti ovaj CD uz knjigu "NA013", ali uzevši u obzir vrijeme potrebno za realizaciju (iz različitih razloga, među kojima i nažalost najosnovnijeg... financijskog) odlučeno je da se glazba stavi na raspolaganje svakome tko je želi skinuti, a i umnožiti za distribuciju.
Podsjećam da CD nema cijene, moja je želja da bude korišten kao benefit za anarhističke drugove u zatvorima diljem svijeta.
Zato, ako ga netko skine i snimi, neka ne bude škrt, ili još gore trgovac, i neka pošalje novac ili izravno u zatvor ili anarhističkim fondovima solidarnosti.
Isto tako, tko ga uzme od neke distribucije, neka bude darežljiv, i neka se sjeti da novac ne ide meni, a u slučaju da ga distribucija prodaje u svrhu zarade, možete ga ukrasti.
CD možete skinuti i sa stranice "Muzika" web-sitea RadioAzione [Hrvatska] ili sa stranice Download i "Edizioni RadioAzione" web-sitea RadioAzione [Italija].
<em>
...

RADIOAZIONE [ITALIJA]: ANARHISTIČKA BASNA, NA TALIJANSKOM JEZIKU [hr]

DOWNLOAD PDF-IMPOSED: "Il Branscolo"
"Il Branscolo. Priča o vukovima na rubu živčanog sloma"
Izdanja RadioAzione 2015

VIDEO: "ZAVJERA VATRENIH ĆELIJA - FAI/IRF PROJEKT "FENIKS" (CRNA INTERNACIONALA) [hr]


Video s podnapisima na engleskom i talijanskom jeziku, prikazuje početni dio Projekta Feniks, međunarodnog projekta brojnih i različitihe sabotaža i napada u različitim zemljama.
Posvećeno Alfredu Cospitu i Nicoli Gaiu, Ćelija Olga FAI/IRF, koji su preuzeli odgovornost za ranjavanje izvršnog direktora poduzeća Ansaldo Nucleare, Roberta Adinolfija.


"Mi smo ovdje, gdje sve započinje sada."

Projekt "Feniks" je odmotavanje sakrivene mape, koja označava jedan od puteva prema Atlantidi praktične teorije. Nepoznati i izgubljeni kontinent koji postoji onkraj rubova gorućih gradova međuprostora. Stvoren kroz djelo, dijalog i ideje, neformalno organiziran po anarhističkim principima neprekidnog autonomnog napada, revolucionarne solidarnosti i internacionalizma. Niz napada koje su počinile različite radikalne grupe direktne akcije širom svijeta, prekidajući tišinu izolacije i uzvračajući udarac zatvorskom društvu tehno-industrijskog sistema.
Zatvoreni članovi ZVĆ optuženi su za poticanje na napade, Spyros Mandylas i Andreas Tsavdaridis uhapšeni su i optuženi za čin 4. ovog projekta, šaljući paket-bombu bivšem komandantu antiterorističke agencije, Dimitrisu Xorianopoulosu; doke je Christos Rodopoulos optužen za slanje paketa-bombe Dimitrisu Mokkasu, glavnom tužitelju za slučaj ZVĆ, kao čin 6.
Projekt Feniks je danas obnovljen kroz napade 2015. u Čileu, Češkoj i Grčkoj, s drugovima s područja Češke koji su započeli kampanju "Uništimo represiju". Priča Feniksa se i dalje piše...
SOLIDARNOST JE NAŠE ORUŽJE

NI MILIMETAR NAZAD

DEVET MILIMETARA U GLAVU PANDURA
...

FERRARA [ITALIJA]: VIJESTI IZ ZATVORA, S ODJELA VISOKE SIGURNOSTI (AS2) [hr]

Od četvrtka 16. aprila nije više na snazi zabrana susreta među zatvorenicima s odjela AS2 u Ferrari, koju je naložilo torinsko tužilaštvo, kako bi zabranila komunikaciju između zatvorenika u pritvoru zbog sabotaže NO TAV u Chiomonteu (suđenje - protiv Graziana Mazzarellija, Francesca Sale, Lucia Alberta - po skraćenom postupku, započet će 23. aprila u Torinu) i anarhističkih zatvorenika, Nicole Gaia i Alfreda Cospita, već zatvoreni na odjelu visoke sigurnosti.
Adriano Antonacci se nalazi na uzdržavanju 15 dana izolacije (kazna kojoj su svi zatvorenici podvrgnuti, redom, zbog prosvjeda proteklih mjeseci). I za njega, već nekoliko tjedana, nije više na snazi zabrana susreta sA su-optuženim Gianlucom Iacovaccijem, nakon prvostupanjske presude i premještaja Gianluke iz Alessandrije u Ferraru.
Dakle, svi drugovi mogu ponovno zajedno dijeli izlaz u dvorište i međusobno se družiti.
...

ČILE: VIJESTI O "SLUČAJU BOMBAS 2" [hr]

Juanu Floresu, Nataly Casanovi, Enriqueu Guzmanu i Guillermu Duranu, odvratno Javno Tužilaštvo pri 15. Garantnom Sudu preoblikovat će optužbe.
Određeni javni tužitelj, Claudio Orellana, naglasio je da će u tzv. "Slučaju Bombas 2" ovo preoblikovanje optužbi služiti za određivanje broja žrtava i štete nanesene prilikom napada, i da bi se i Enriquea uvrstilo u sudski proces.
Podsjećamo da su tokom posljednjeg ročišta i Juanu i Nataly lisicama svezane ruke i noge, uz apsurdne mjere zaštite, što samo želi pokoriti našu braću i sestre.
Solidarizirajmo aktivno s drugovima Juanom, Nataly, Enriqueom i Guillermom u štrajku glađu od 14. aprila!
...

KANADA: TEKST FALLON S POVRATKA NA ULICU [hr]

Povratak na ulicu, nakon više od godinu dana zatvora.
Bila bi laž reći da je sve bilo lako. Radi se o mješavini lijepih iskustava i trenutaka neizvjesnosti, što je teško podijeliti. Oduzimanje tijela, svake psihičke autonomije, ostati sama sa sobom, to je bila svakodnevna borba. Mješavina straha i sreće. Ali suučesnici koji su me pratili, iz bliza i iz daleka, bili su i više nego svjesni, i vrlo prisutni. Senzibilnost je snaga jedne bezgranične solidarnosti.
Željela bih ovim malim pismom poslati jedan iskren i suučesnički pozdrav svima koji su u bijegu, koji su još zatočeni u zatvorima diljem svijeta i koji se bore za slobodu u ovom veliku zatvoru pod otvorenim nebom. Bila sam u zatvoru, gdje svaki dan pristižu nove osobe, represija postaje sve snažnija, i nakon ovog iskustva želim zahvaliti na bezgraničnoj solidarnosti koju smo dobili, borba se nastavlja sa svima koji se bore za svoju slobodu.
Uzvik buntovne snage buntovnim dušama koje sam susrela na mojem putu i koje su me dirnule svojim senzibilitetom i snagom.
Poseban pozdrav Chivi, drugu, bratu, nadam se da je sve u redu tamo gdje jesi, i uvijek ćeš biti uz mene. I snažan zagrljaj drugaricama iz Santa Marte koje nosim u srcu.
...

GRČKA: VIJESTI O ANARHISTU SPYROSU MANDYLASU U ŠTRAJKU GLAĐU [hr]

Danas, u petak, podnijet je zahtjev za prekid mjera ograničenja sudu u Solunu, u vezi 5.000 eura potrebnih za otpuštanje. Zahtjev je ispunio drug u tajništvu zatvora Korydallos na temelju svojeg štrajka glađu i zato što očekuje važnu sudsku raspravu. Drug se od petka navečer (17.04.) nalazi u Općoj bolnici Tzanio. Ustrajno nastavlja svoju borbu za otpuštanje i ostaje mentalno i fizički snažan. Iduće vijesti o njegovom zdravstvenom stanju uslijedit će u nadolazećim satima.
SNAGE NAŠEM DRUGU SPYROSU MANDYLASU
NEPOSREDNO ISPUNJENJE NJIHOVIH ZAHTJEVA
NI KORAK NAZAD
NEKA SVATKO PREUZME SVOJU ODGOVORNOST
Anarhistički Skvot Nadir
Izvor: InterArma

ČILE: POSTER SOLIDARNOSTI S NATALY CASANOVOM, JUANOM FLORESOM I GUILLERMOM DURÁNOM U ŠTRAJKU GLAĐU OD 14. APRILA [hr]


"Danas u Čileu, kao u Grčkoj i Španjolskoj, kažnjava se solidarnost, ljubav i njihove ljepote". Natalie Casanova

Pozdravljamo drugove Nataly Casanovu, Juana Floresa i Guillerma Durána, koji su 14. aprila započeli štrajk glađu zahtijevajući oslobođenje Enrique Guzmána (uhapšenog u noći 6. aprila, od tada u pritvoru), progon njihovih voljenih od strane bijedne institucije Žandarmerije i represivnih ruku države, zahtijevajući i prekid izolacije kojoj je podvrgnuta drugarica Nataly Casanova.
U ovim mjesecima pritvora drugovi su se s dostojanstvom suočili s represivnim potezima stražara, bez da i jedan milimetar povuku svoju uvjerenja i ideje o slobodi. S ulice, bezuvjetno solidarni s njima, priznajući ih kao drugove i kao dio naše iste borbe protiv Moći i čitavog Autoriteta.
SOLIDARNOST I AKCIJA S DRUGOVIMA U ŠTRAJKU GLAĐU OD 14. APRILA!!!
NAPRIJED I RATNO!!!
...

ČILE: TEKST NATALY CASANOVE MUNOZ [hr]


Nedavni događaji koji su se materijalizirali kroz novi materijalno-pravosudni i medijski napad na našu najbližu sredinu, uz maštovitost nekog pravosudnog službenika, koji nastoji zastupati i podignuti moral svojih kolega, zasjenjenih prethodnim neuspjehom "Slučaja Bombas", i pokušava oživjeti slučaj koji ni nakon više od šest mjeseci našeg pritvora (od 10 kojih su odobreni) nije dao željene ishode, već samo nagađanja, kroz njihove medije koji igraju odvratnu ulogu odobravanja i sanktifikacije svake istine koju vlast prikazuje kao apsolutnu, pa makar joj nedostajala svaka logika.
Lažno, kao i prijetnje smrću koje kažu da smo izrekli njihovim slugama... mene i mojeg druga optužili su za iste stvari, nameću nam kaznu unutar ove kazne, zbog našeg buntovnog ponašanja i zato što preziremo stražare, a osim toga uskraćuju nam svaki oblik susreta, mada se to desilo samo jednom, u novembru 2014., što je odmah izazvalo prijave.
Danas prikazuju tako apsurdne dokaze, kao u prethodnom slučaju, protiv našeg brata i prijatelja Enriquea Guzmana: opušak cigarete, kapa, ugljen, sumpor, aparat za gašenje požara. Nadobudnost kojom se pokušava nastaviti ovaj slučaj je zaista smiješna, kao i njihov najbolji "dokaz" protiv nas, koji su bile (ili jesu) slike s telekamera za video-nadzor, i koje su mnoge nasmijale, te DNK koji navodno pripada meni i mojem drugu Juanu Floresu, a sada se "trude" i da okrive Enriquea.
Doznajemo od njihovih vještaka, putem sredstva informiranja, kako je gotovo nemoguće pronaći nakon eksplozije genetski materijal prikladan za usporedbu, kao što su to iznijeli tužitelji. Radi se, po njima, o 3 ili više traga izmiješanog DNK, a po riječima istih stručnjaka izmiješanost 2 DNK ne može biti vjerodostojna i pouzdana (osim pouzdanog primjerka njihovih stručnjaka).
Znači, najbolja alternativa je uhapsiti osobe koje su nas posjećivale: Enriquea, ali to nije jedini slučaj, jer su bili uhapsili još jednog našeg prijatelja i odveli ga u 33. Komesarijat, gdje je odveden i Enrique. Prijatelj o kojemu nitko nije imao nikakvih vijesti gdje se nalazi, čitav ponedjeljak 6. aprila, nakon što je izašao u kupovinu. Danas, sretna sam što si dobro i što su te pronašli, ne znam što se zbilo na tom mjestu.
Unatoč svemu tome, progon naših obitelji i naših prijatelja ne prestaje, svaki put prijete sve očajnijim represivnim iznenađenjima... Enrique, prijatelju i brate, otkad smo ovdje pružio si nam svu tvoju podršku i tvoju solidarnu ljubav, tvoja mirnoća, snaga i dostojanstvo stiže do nas putem njihovih odvratnih sredstava. Enrique, kojeg naši progoni nisu nikada zastrašili ili udaljili, koji nas je dolazio posjećivati svaki tjedan, s brdo hrane, kao i Guillermo, čineći sve moguće kako nam ništa ne bi nedostajalo... Udaljavamo te od našeg slučaja i volimo te.

GRČKA: VIJESTI O REPRESIJI U GRČKOJ I VELIKO BRITANIJI [hr]

S novim policijsko-novinarskim izvještajem nastoji se pogoditi drugove koji su povremeno u kontaktu sa zatvorenim članovima Zavjere Vatrenih Ćelija. U ovom slučaju pokušavaju lokalizirati drugove iz UK koji, po izvještaju pandura, tamo objavljuju jedan ustanički anarhistički časopis. Žele istražiti zašto su drugovi iz inozemstva dolazili u Grčku određenih dana. Uz to, uzeli su u obzir i važnost prisustva ćelija FAI u zemlji i izvijestili da će jedna grupa grčkih pandura doći tamo kako bi informirala svoje kolege. Radi se o lovu na vještice koji sada pogađa i drugove u inozemstvu. Slučaj bijega članova ZVĆ postaje savršeni alibi, nakon mjeseci medijske propagande, za čistku i lov na drugove koji su već na meti pandura.
Solidarni
...

GRČKA: ŠUTJETI? ZAŠTO? [O OKONČANJU ŠTRAJKA GLAĐU. RIJEČI NIKOSA MAZIOTISA] [hr]

Napomena RadioAzione: Slijedi nekoliko rečenica iz teksta Nikosa Maziotisa koji, mada nipošto ne dijelim njegove stavove, vrlo jasno kaže iz kojih je razloga pokrenut štrajk glađu u grčkim zatvorima.
Nije potrebno posjedovati veliku mudrost da bi shvatili, sasvim jasno, kako je navedeni štrajk organiziran jer je sada na vlasti Syriza, dok su premještaji u nove zatvore tipa C započeli u prvim danima decembra (za vrijeme prethodne vlade). Neću niti postavljati pitanje zašto nije prije započeo taj oblik prosvjeda, jer ionako, uz ovakve zahtjeve, ne bih ga bio podržao ni u tom slučaju.
Pravi cilj zbog kojeg je organiziran takav štrajk, koji veoma podsjeća na onaj u specijalnim njemačkim zatvorima u sedamdesetim godinama, kojeg je vodila jedna grupa maoističkih boraca (Crvene Brigade su bili u odnosu na njih slobodari...), i koje mnogi anarhisti još i danas cijene (ali zašto???), bio je vršiti pritisak na Tsiprasa i njegovu bandu.
Reformistički cilj, ili revolucionaran ako vam je draže, ali značenje ostaje isto (revolucije su u povijesti dovele samo do promjene vlasti, i to je činjenica a ne teorija). Vršiti pritisak na vladu, prebacujući joj odgovornost eventualne smrti zatvorenika u štrajku glađu, kada se misli da ta vlada može popustiti zahtjevima, to je politika, a ne anarhizam. To znači priznati, čak i samo simbolički, vlast, njegove zakone i državu. Tko podržava takve borbe nije drugačiji od onih koji ih vode na vlastitoj koži.
Zar bi RadioAzione trebao sve tu prešutjeti?
U redu! Onda neka govore riječi Maziotisa, tako nećete reći da smo mi ti koji ustrajemo na tome.
Iz teksta Nikosa Maziotisa o okončanju štrajka glađu. Čitav tekst na engleskom na 325
...

ČILE: TEKST NATALIE COLLAO "TATO" [hr]

Prijateljice/i, drugarice/ovi, obitelj i srodni.
Kroz nekoliko riječi koje sam uspjela izmijeniti s nekoliko osoba (zato što se nalazim u izolaciji i nisam upoznata sa zbivanjima) saznala sam da postoji tjedan nemira, koji se održava između 10. i 20. aprila, za solidarnost s antiautoritarnim zatvorenicima/enicama, nadasve za one koji su osuđeni na duge godine zatvora. U vezi toga željeli bih izraziti ovim tekstom moj doprinos solidarnosti, točnije solidarnosti sa zatvorenim drugovima. I prije sam mislila, a sada s ovim što proživljavam mi je još jasnije, da kada drug stigne u zatvor i postane dakle zatvorenik, jedinu podršku koju ima je on sam, njegova uvjerenja, misli, osjećaji i njegova vlastita ljubav, individualnost, što je osnovno kada se osoba suoči s tako ružnim i dekadentim mjestom kao što je zatvor, k tome mi smo sami naš izvor snage. Ali odjednom se desi da naše uši i naše oči susretnu geste, inicijative, djela učinjena za nas, i u tim trenucima osjeti se kao zagrljaj, kada se osjetimo ispunjeni i vrati se neizbježiv osmijeh. Kada se prijeđe zatvorski zid, tada čitava individualnost zatvorenika se ispuni još većom snagom i uvjerenjem. Taj trenutak smatram suučesništvom, zato što znamo da nastavljamo s borbom. Pridružujem se pozivu koji se realizira i pozivam na solidarnost sa zatvorenicima s područja u borbi, postavljajući se protiv svakog autoriteta. Sva moja ljubav i snaga onima koji su suočeni s teškim kaznama, i neka godine ne unište njihove ideje i osjećaje. Ne zaboravimo, osim toga, da zatvor, ljudski proizvod, pogađa danas i druga bića. Životinje u kavezima, mučene za ljudsko zadovoljstvo.
Završavam prenoseći svu moju ljubav mojim prijateljima/cama, drugovima, obitelji i djevojkama u antipatrijarhalnoj borbi.
Tato (Natalia Collao)
S Odjela 1, zatvor San Miguel
Nedjelja, 12. aprila
...

ČILE: JUAN, NATALY, GUILLERMO I ENRIQUE U ŠTRAJKU GLAĐU [hr]

Drugovi iz Čilea javljaju o započetom štrajku glađu Juana Floresa, Nataly Casanove, Guillerma Durana i Enriquea Amadea.
Navedni je štrajk dio borbe protiv progona i represije sredina solidarnih sa zatvorenim drugovima, i za oslobođenja Enriquea.
Čim stignu dodatne informacije bit će objavljene.
Suučesništvo i djelovanje s drugovima u štrajku glađu!
Podržimo dane solidarnosti sa zatvorenicima društvenog rata u čileanskim zatvorima!
Izvor: Por la anarquia via RadioAzione