Titolo: POLJSKA: SUĐENJA PROTIV ANARHISTA (04.2016.)
w-7-wp-722-import-1.png

Ovih se dana sudi anarhističkim drugovima za okupaciju jedne prazne zgrade u Katowicama, tokom Anti-Kongresa 2015., kada su anarhisti organizirali odgovor na Europski Ekonomski Kongres u Katowicama, gdje su se okupile brojne utjecajne korporacije i članovi vlada iz Europe i šire.

Još jedan sudski proces održat će se u Poznanu (21.04.2016.), na kojem se sudi našem drugu Kamilu jer je uvrijedio dva policajca tokom njihove patrole kraj skvota Rozbrat, u junu 2015. Panduri su ga pretukli i optužen je za odupiranje policiji. U istom gradu Poznanu sudi se još jednom drugu, Lukaszu, optuženom za napad na policijsku patrolu, zbog čega je osuđen na tri mjeseca (27.04.2016.).

Kamil je optužen za okršaj s policijom zato što su se htjeli osvetiti za njegov aktivizam i za brojne prosvjede u kojima je sudjelovao.

Lukasz je optužen za napad na dva pandura tokom lokalnog neposrednog djelovanja, blokirajući deložaciju obitelji nastanjenoj u društvenom stanu.

Solidarnost sa zatvorenim i optuženim poljskim borcima za slobodu, solidarnost s kolektivom Anti-Kongres 2015, solidarnost s Kamilom i Lukaszom.

<strong>Zapalimo zatvore, bacimo kamenje na vladu, izbacimo vladajuće na ulice!

</strong>

Kolektiv Grecja w Ogniu

Izvor: 325