MESKIKO: ANARHISTIČKI ZATVORENICI ZAPOČINJU ŠTRAJK GLAĐU [hr]


Poluslobodnima
Narodima svijetima
Potlačenima
Ponukani osjećajem pobune i otpora i istinskog odbijanja svih mehanizama kontrole, među kojima i zatvorskog sistema, mi, anarhistički i slobodarski pojedinci, u našim uvjetima zatvorenika koje je zatočila meksička država, odlučili smo iskoristiti jedno od malobrojnih sredstava nama na raspolaganju: štrajk glađu, počevši od danas 1. oktobra, godinu dana nakon hapšenja 2. oktobra 2013., deset mjesecai nakon zatočeništva Fernanda Barcenasa i 9 mjeseci Amelie, Carlosa i Fallon.
Za nas štrajk glađu nije sinonim za slabost, kao što ne mislimo da ćemo na taj način ispasti žrtve, već nasuprot to je za nas alternativa jedne borbe koju smatramo primjerenom logici prosvjeda, umjesto da se pokorimo zatvaranju naših tijela, ponižavanjima, izolaciji i frustraciji, obilježjima zatočeništva u ovim centrima terora. Odlučili smo da reagiramo umjesto da prihvatimo zatvor kao jednu "normalnu" stvar.
Država želi formirati krotke i servilne građane, kako bi održala svoj predodređni "društveni poredak", odnosno strukturu kapitalističke proizvodnje, u korist samo vladajuće klase. Zatvori igraju ključnu ulogu u oblikovanju tih dobrih građana.
Tom buržoazijskom društvu žele u stvari prilagoditi zatvorenike.

SANTIAGO [ČILE]: POLICIJA USMRTILA OSOBU PRETPOSTAVLJAJUĆI DA JE ANARHIST [hr]


Usred policijskog slavlja i morbidnosti medija, nama su naši neprijatelji sasvim jasni.
U zoru 24. septembra, oko jedan sat, u centru Santiaga došlo je do eksplozije jedne naprave koja je teško ranila dvadesetdevetogodišnjeg Sergija Landskrona Silvu.
Eksplozija koja se odvila na ulici uzbunila je stanonvnike četvrti te je policija odmah stigla na mjesto događaja. U tom je trenutku Sergio Landskron ležao na ulici obavijen vatrom. Kad su mu stanovnici željeli pomoći, nastojeći ugasiti vatru, policija im je to zabranila, prijeteći hapšenjima.
Nakon što su udaljili stanovnike policajci su pošpricali tijelo aparatom za gašenje te su odmah, dok je osoba još ležala na ulici u agoniji, izolirali čitavo područje. Policija se još jednom obratila stanovnicima, u očaju koji su glasno tražili da se pomogne ranjenoj osobi, izjavivši da je ista aktivirila još jednu eksplozivnu napravu.
Policijska jedinica za specijalne operacije (GOPE) stigla je na mjesto događaja nakon 20 minuta, i zapriječila prilaz ambulantnom vozilu, ispitujući tijelo još na životu, odbacivši ideju o još jednoj eksplozivnoj napravi. Napokon, nakon sat vremena, osoba je podvrgnuta liječničkom tretmanu i odvedena je u bolnicu, praćena policijom, gdje je umrla oko 03:40.

ČILE: VIJESTI O ZATVORENICIMA [hr]

JUAN FLORES: obrana Juana Floresa zatražila je njegov premještaj iz zatvora Empresa Santiago 1 u zatvor maksimalne sigurnosti.
Podsjećamo da se Juan nalazi u pritvoru kao i Nataly (potonja u koncentracionom logoru San Miguel), optuženi za niz eksplozivnih napada između jula i semptembra 2014.
VICTOR MONTOYA: 26. septembra 2014. održano je ročište za preispitivanje pritvora. Nakon što je proveo više od godinu dana u zatvoru, čekajući suđenje, Victoru je naložen noćni kućni pritvor (u smislu da će mu panduri dolaziti u kontrolu tokom noćnih sati) sve do idućeg ročišta, koje će se održati 6. oktobra 2014.
Izvor: RadioAzione

ČILE: OPTUŽENO TROJE UHAPŠENIH 18. SEPTEMBRA [hr]

yu.radioazione.org prenosi vijest o uhapšenim i optuženim osobama u Čileu, ali trenutno ne iskazuje solidarnost s istima, pošto još nije poznato da li se zaista radi o anarhističkim drugovima.
Danas 23. septembra objavljene su optužbe protiv Nataly, Juana i Guillerma. Optuženi su za podmetanje eksplozivnih naprava u Prvi Komesarijat Karabinjera u Santiagu (11. augusta), u podzemnu željeznicu Los Dominicios (13. jula) i u podzemnu željeznicu Escuela Militar (8. septembra).
Tužitelj Raul Guzman zatražio je pritvor za Nataly Casanova i Juana Floresa, što je sudac Rene Cerda i prihvatio, dok je Guillermu Duranu naložen noćni kućni pritvor. U sva tri slučaja pritvor se odnosi na 10 mjeseci (tokom trajanja istrage).
Pojedinačne optužbe su slijedeće:
JUAN FLORES: optužen za četiri napada terorističke prirode
NATALY CASANOVA: optužena za sudjelovanje u eksploziji u podzemnoj željeznici Los Dominicios
GUILLERMO DURAN: optužen za posjedovanje i izradu eksploziva u svrhu terorističkih napada.
Dokaze koje je protiv Nataly Casanova i Juana Floresa iznio tužitelj Guzman su kartice za plaćenje javnog prijevoza, koje mi pomogle pri "rekonstrukciji" puta na mjestima gjde su se odvili navedeni napadi, za koje su optuženi. Osim toga, još jedan dokaz bila bi video snimka nadzornih kamera podzemne željeznice u Santiagu, koja navodno potvrđuje identitet optuženih. Na koncu, što se tiče pretresa stana u općini La Pintana, tužitelj je potvrdio da je pronađeno 680 grama baruta.
Uzevši u obzir scenarij možemo samo biti solidarni s Juanom Floresom, Nataly Casanova i Guillermom Duranom.
Srušimo zidove svih zatvora!
...

ČILE: IZJAVA O PREUZIMANJU ODGOVORNOSTI ZA NAPADE NA POLICIJSKE STANICE 39. BOSQUE I 1. U SANTIAGU [hr]

11. augusta napali smo policijske stanice 39. Bosque i 1. u Santiagu. Željeli smo dokazati da ja moguće napasti policiju pred njihovim nosom. Okončalo se baš kako smo željeli, to jest s nekoliko ranjenih među njihovim redovima.
"Oni su smrtnici i njihovi zakoni nisu neuništivi"
Dopadaju nam se ranjeni ili mrtvi policajci, kako tokom sukoba tako prilikom sabotaža. Trebali bi znati da bi se netko od njih mogao suočiti s istom sudbinom pandura Montoye, Vera ili Bobadille; svi su odgovorni za pripadanje (dobrovoljno) jednoj vojnoj instituciji koja svakodnevno guši stanovništvo i naređuju nam da poštujemo zakone koje nameću moćnici.
Trebalo bi im biti jasno da nije zaboravljena nijedna agresija koju su počinile svinje moći, da njihov imunitet neće dugo potrajati, i oni su ljudska bića, smrtnici kao i svi ostali.
Sukobit ćemo se s njima, postoji masa razloga za mrziti policiju, represivne snage i/ili stražare moćnika. Oni predstavljaju vojne snage buržoazije, zadatak im je ugušiti i kazniti svaki pokušaj osvajanja onoga što je akumulirano kroz stoljeća izrabljivanjem.
Kako tokom pljački tako i na prosvjedima, odgovorni su za zastrašivanje stanovništva. Njihova bit je zaštita sistema, kroz naše podvrgavanje njegovim bijedama. Treba napasti njih i njihove gospodare svim sredstvima i na sve načine.
Sjećamo se svakog napad i pridružujemo se umnožavanju direktnih napada protiv odvratnog autoriteta, i detaljnoj pripremi materijala, potrebnog za uzrokovanje željene štete.
Sjećamo se i podržavamo drugove koji su izvršili neuspješni napad 1. januara 2014., na 14. policijsku stanicu. I mi bi bili rado prisustvovali eksploziji te moćne naprave i radujemo se napadu na stanicu u Lo Pradu!
Šaljemo naše bratske pozdrave svim obiteljima i voljenim osobama onih koje je ubila policija.
...

BEOGRAD [SRBIJA]: INFOSHOP "FURIJA" - DISKUSIJA "ANARHISTIČKI POKRET U BELGIJI", 06.10.2014. [hr]

Razgovor sa drugom iz Brisela o tamošnjem anarhističkom pokretu. Njegovo izlaganje će obuhvatati kako istorijski uvod tako i pregled aktuelnih borbi. Posebno će se razmotriti borbe u vezi sa skvotiranjem, kao i borbe protiv zatvora i seksizma.
Osim širenja informacija, razgovor bi trebalo da posluži kao osnova za razmatranje taktika i odnosa prema socijalnim pokretima, ali i pobune i slobode u našim životima.
Ponedeljak, 6. oktobar 2014., 19časova
Infoshop "Furija" - Višnjička 76, Beograd
Izvor: infoshopfurija

INSTINTO SELVAJE: PLAKAT SOLIDARNOSTI S TAMAROM SOL [hr]


"Nisam sanjar koji govori o svojim vizijama,
već eksperimentator koji prodire u svoje vizije
i spreman je da rizikuje svoj život za njih" (Feral Faun - Bonanno)


SLOBODA ZA TAMARU SOL FARIAS VERGARA
Anarhistička Drugarica
uhapšena 21. januara 2014.

Naspram tišine uzvik solidarnosti!
Nekoliko tjedana nakon poziva na solidarnost s anarhističkim zatvorenicima željeli smo napisati nekoliko riječi za našu drugaricu Tamaru Sol Farias Toledo. Proteklo je već više od 7 mjeseci otkad si uhapšena pod optužbom za "pljačku" i "pokušaj ubojstva", i možemo samo reći da ćeš za nas koji vjerujemo u anarhiju ovdje i sada, biti uvijek prisutna u svakom antiautoritarnoj gesti i djelu koji ćemo izvršiti protiv ovog društva.
Kao anarhisti prepoznajemo se u ilegalnosti, pošto ih naše postojanje smeta, i posebno u tvojem slučaju ne prizanjemo margine zakona, ako bi te presuda proglasila krivom ili nevinom to ne bi ništa izmijenilo u našem neprijateljstvu protiv svakog društva, kapitala i svih oblika autoriteta i moći. Ti si drugarica u zatvoru, a to je dovoljno da ti iskažemo solidarnost u ovom trenutku, da ne sudjelujemo u tišini koja vodi u zaborav.
Tišina je neodvojivi suučesnik cinkarenja i ubojstva svakog našeg druga u zatvoru ili na djelu, zato ne želimo sudjelovati u njoj, a tim manje kada je jedan od naših drugova u zatvoru, bio on anarhist, antiautoritarac ili nihilist, ili pak s njim ne dijelimo afinitet.
Ovaj put smo željeli napraviti ovaj plakat bez tvojeg lica, i mada se pojavilo u medijima naših neprijatelja, a tvoj lik je na internetu, mi nećemo u tome sudjelovati, ni u tvom slučaju ni u slučaju drugovih drugova koji to nisu sami izabrali.
...

SANTIAGO [ČILE]: TROJE UHAPŠENIH NAKON NEDAVNIH EKSPLOZIVNIH NAPADA [hr]

U zoru 18. septembra 2014. krenuli su brojni policijski pretresi u Santiagu, kao odgovor na nedavne eksplozivne napade.
Policijske operacija je okončana hapšenjem troje drugova (...barem se tako čini, očekuju se potvrde iz Čilea):
Natalie Casanova Muñoz, Juan Flores Riquelme, Guillermo Durán Méndez.
Čitav jučerašnji dan policija je držala u tajnosti identitet uhapšenih. Po riječima štampe i policije hapšenja se temelje na vještačenjima izvršenim na video snimkama atentata u podzemnoj željeznici, 8. septembra.
Štampa tvrdi da su hapšenja povezana s nekoliko nedavnih eksplozivnih napada, a posebice s napadima na dva komesarijata, 11. augusta, za koje je odgovornost preuzela Međunarodna Zavjera za Osvetu) te s nedavnom izjavom o preuzimanju odgovornosti za napad na podzemnu željeznicu Dominicios i Subcentro koju je potpisala "Zavjera Vatrenih Ćelija - Čile".
Natalie, Juan i Guillermo odvedeni su na 15. Sud u popodnevnim satima, gdje je tužitelj zatražio produženje istrage prije sastavljanja optužbe (čileanski antiteroristički zakon dozvoljava takva produženja).
Za sada se zna samo da su njih troje, koje brani odvjetnik dodijeljen po službenoj dužnosti, odbacili sve optužbe.
...

ČILE: NOVO SUĐENJE PROTIV VICTORA MONTOYE [hr]

26. septembra 2014. tužitelj je pokušao ishoditi još jedan pritvor za Victora Montoyu. To se desilo nakon što je drug odriješen optužbi za terorizam.
Danas će suci započeti novo suđenje protiv Victora, zbog podmetanje eksplozivne naprave u kasarnu u Vizcachas. Inkvizitorske želje tužitelja iz Južnog Tužiteljstva koncentrirale su se na traženje Victorovog pritvora tokom čitavog trajanja drugog suđenja, koje bi trebalo započeti 6. oktobra 2014.
Ročište će se održati u 9:00 sati na sudu Puento Alto.
Podsjećamo da na sve nedavne sudske odluke neposredno utječe ozračje terora i osvete koje se stvorilo nakon atentata u podzemnoj željeznici, 8. septembra, koji je prouzročio 10 ranjenih.
...

ČILE: TEKST NEKOLIKO DRUGOVA O UPOTREBI NASILJA [hr]


Navedeni tekst je napisalo nekoliko čileanskih drugova nakon eskplozije u podzemnoj željeznici Santiaga, koja je ranila 14 osoba:
Mi smo Napad, mi smo požar protiv Države
Dolazimo iz čitavog svijeta...
Dolazimo iz napada na policijske stanice i kasarne, na tamničare, na mjesta zabave moćnika, na crkve i institucije Države-Kapitala. Izradili smo eksplozivne naprave, znamo se njima koristiti i upoznati smo s posljedicama u trenutku djelovanja, dolazimo iz dugogodišnje logike i prakse zavjera.
Organizirali smo se na neformalan način, bez vođa, u potpunoj autonomiji, pletući tajne mreže koje represija neće uspjeti otkriti. Mi nastavljamo, zato što se nismo nikada zaustavili...
Što se tiče eksplozivne naprave u podzemnoj željeznici, koja je ranila prolaznike, bez da ulazimo u ulogu sudaca, iznosimo i branimo naše stajalište.
U djelima koja smo počinili, u suučesništvu koje smo materijalizirali, u napadima koja su drugi drugovi izvršili, koje osobno ne poznajemo ali s njima anonimno dijelimo put direktne akcije, uvijek je neprijatelj bio jasno određen.
Neprijatelj je onaj koji ima moć ili je naoružan da bi je zaštitio, postajući na taj način zastava i meta napada, a ne onaj koji odobrava ili pasivno podliježe moći.
Mi ne pripadamo građanima, zato što se oni pokoravaju i ovjekovječuju poredak, ali ne izjednačavamo narod s moćnicima i robove s gospodarima. Nije narod općenito, ili bilo koji prolaznik, meta naših napada.
Za nas su napad i samoobrana čin koji prkosi i nastoji pogoditi sve aparate koji nas žele pokoriti, a istovremeno se branimo i štitimo od nadiranja svake represivne snage, neovisno o uniformi koju nose.

MEKSIKO: VIJESTI O MARIJU GONZALESU [hr]

"Zatvori ne služe da bi nas "prilagodili društvu", oni su najnehumanija i najokrutnija kazna; nama zatvorenicima i zatvorenicama nametnuto je da živimo u surovosti jedne apsurdne i nepravedne sredine, koju promiče potpuno truli sistem." - Mario

Nakon jednog apsurdnog suđenja, a zatim i žalbenog procesa koji je umanjio presudu za samo 7 mjeseci, Mariju je početkom augusta priopćeno da je drugi kolegijalni kazneni sud zaprimio žalbu protiv presude na 5 godina, 1 mjesec i 15 dana za kazneno djelo napada na javni mir, zbog kojeg se nalazi u zatvoru već gotovo godinu dana.
Izvor: reporter.indivia.net

Carlos Lopez „Chivo”
Što je ustajalo trune [Meksiko] [hr]


Tko je odlučio da prijeđe s riječi na ustanička djela i da to prenese na sva polja života, gdjegod bilo potrebno, najvažnije je da neprekidno razmatra, i taj način ponovno, i ponovno, i ponovno osmišlja ideje, sredstva i strategije borbe. Kako ne bi zapali u pasivne dinamike čiji je ishod u trenutku napada sterilan i kontraproduktivan.
Iz toga proizlazi potreba za vraćanjem na važne teme koje, budući da nisu nešto nepokretno, moramo uvijek dovoditi u pitanje i raspravu.
Zato sam si zadao zadaću da, osobno i skromno, ponovno razmotrim što podrazumijevam pod neformalnošću i ustaničkim anarhizmom – ukratko – u namjeri da oni koji se s tim mogu identificirati, pridonesu raspravi i sa svoje točke gledišta dodaju više dubine i diskusije. A istovremeno želim iznijeti i jednu malu kritiku onim anarhističkim strujama koje su se potrudile da nas tretiraju kao „piromane bez ideja”.
Širom svijeta compañerxs anarhisti/ice i dalje stvaraju konflikte i tenzije protiv složenog aparata dominacije, i dalje nas, koji dijelimo istu borbu, nadahnjuju, nastojeći proširiti i generalizirati konflikt u obliku odlučnog i destruktivnog napada. Napor drugova/arica koji odluče da stave u praksu vlastite projekte utemeljene na dosljednosti između teorije i prakse te prakse i teorije (podrazumijevajući da jedna drugu nadopunjavaju) mora se uzeti u obzir, ne dozvoljavajući da padne u zaborav, već ga treba preispitati, raspraviti na kritičko-konstruktivan način, nastojeći učiti iz rezultata i grešaka, da bi se kasnije prešlo na borbeno polje: socijalni rat. Kako bi bilo jasno da sukob sa svim moćima i autoritetima nije ni ludorija ni ludost, nego stvaran i opipljiv oblik traženja, na definitivan način, naše totalne i definitivne slobode.
Za nas Anarhija nije ideologija (borba koja se temelji na fiksnim idejama koje nam govore kako djelovati), nego način poimanja života i življenja u skladu s našim stajalištima, analizama i kritikama, rođenima iz razmatranja borbi koje odražavaju našu stvarnost, koja stalno iziskuje nove metode, strategije i oblike napada; zato se smatramo ustaničkim anarhistima, organiziranim po neformalnoj logici.
Pod ustaničkim anarhizmom podrazumijevam djelo koje proizlazi iz pojedinca, raskid koji svatko nosi sa sobom, pretvarajući ono što ga okružuje, polazeći od obitelji, društva i politike, koji nas često zadržavaju u ovom društvu-zatvoru, iz kojeg nije baš lako izaći. Na taj način nadilazimo konflikt. Ono što daje identitet ustaničkoj borbi to je upravo njezino nadilaženje iluzija i riječi, ulazeći u klasni konflikt, raskidajući s pasivnim otporom da bi se prešlo u napad, bez čekanja na neku odmazdu, koja bi kasnije mogla opravdati napad; već izvršiti ga sada i ovdje. Neprekidni konflikt nosimo u našoj svakidašnjici, u našim glavama i u našim srcima, nastojeći ga proširiti na kvartove, rajone, naselja i šire; da bi se organizirali – putem baznih nukleusa – s drugim osobama, koje nisu anarhisti ali vode snažne borbe; na primjer, da bi zaustavili vladine projekte koji dovode u rizik njihovu dobrobit i/ili njihove živote. Bitno je da se ustanička borba ne smjesti u minimalnu strukturu „specifične organizacije”, zato što nadilazi ilegalu, kao što sam prije objasnio.

HRVATSKA – PRONAĐITE I VI INSPIRACIJE ZA VAŠU INDIVIDUALNU POBUNU [hr]

Kako su najkreativniji i najodvažniji stanovnici Hrvatske proveli ljeto.

Svima njima i drugim buntovnim kreativnim pojedincima yu.radioazione.org želi mnogo uspjeha!
04.07.2014. - Uz prijetnju pištoljem prodavačici, u Osijeku je nepoznati je muškarac ukrao novac s kioska.
07.07.2014. - Između 1.30 i 3.30 sati na odmorištu u blizini Novske lopovi provalili u spremnik šlepera njemačkih nacionalnih oznaka. Istočeno je više stotina litara goriva, tako da se šteta cijeni na nekoliko tisuća kuna.
08.07.2014. - Poslijepodne i navečer na području Nove Gradiške provaljeno je u hotel koji nije u funkciji. Iz hotela su ukradena četiri kartonske kutije s metalnim kvakama za vrata, dva tepiha, pet lustera i jednu inoksnu kadu sudopera sa slavinom.
Nepoznata osoba opljačkala je poslovnicu Hrvatske pošte u Mrkšinoj ulici u Zagrebu, prijeteći pištoljem službeniku odnio je oko 20.000 kuna.
11.07.2014. - Nepoznata osoba je u petak oko 21.20 sati iz kioska u Macanovićevoj ulici u Zagrebu uzela oko 30.000 kuna, nakon što je prodavačici zaprijetio pištoljem.
Nekoliko sati ranije, u Općini Orle kod Velike Gorice, maskirana osoba je upala u poštu te prijeteći pištoljem i nožem zatražila novac od službenice i pobjegla s nešto manje od 5000 kuna.
Iste noći, u u Heinzelovoj ulici u Maksimiru opljačkao teretno vozilo u vlasništvu pekare Dinara. Iz vozila marke Mercedes Sprinter ukradeni su dokumenti i novac, u vrijednosti do oko 50.000 kuna.
Između 4. i 10. srpnja, nepoznate osoba su provalili u krug Diokija na Peščenici te ukrali nekoliko stotina metara kabela vrijednih oko 100.000 kuna.
23.07.2014. - Nepoznati muškarac je u Đakovu u Ulici Vladimira Nazora uz prijetnju nožem prodavaču Inine benzinske crpke ukrao nekoliko tisuća kuna.
...

ANARHISTI TERORISTI? [hr]

Na ovom sajtu neće biti objavljene izjave bivše meksičke, samoprozvane "terorističke", grupe Individualidades tendiendo a lo Salvaje [Pojedinci Skloni Divljini], današnje Reacción Salvaje [Divlja Reakcija]:
"... And if for that reason, during an attack, some citizen is wounded or killed, we won’t care, we will be indifferent and indiscriminating. The population, the mass, the people, the community, the sheep, the society does not merit our consideration, neither warnings, nor calls to attention, nor anything at all, because they are all part of the system..."
[... I ako zbog toga, tokom jednog napada neki građanin bude ozlijeđen ili ubijen, ne briga nas, indiferentno i bez diskriminacije. Stanovništvo, masa, narod, zajednica, ovca, društvo ne zaslužuje našu pozornost, ni oprez, ni pozive upozorenja ni išta drugo, zato što su svi oni dio sistema...]
...

UK: SABOTIRANI STROJEVI NA PODRUČJU ZA ODSTREL JAZAVACA [hr]

Početkom jula posjetili smo brojne farme i lovišta u obije zone za odstrel, koje znamo da su uključene u pokolj jazavaca. Tražili smo, i otkrili ranjive točke koje bi kasnije mogli upotrijebiti. Odlučili smo krenuti u djelo iste noći na 3 od tih mjesta. Mješavina klora i kaustične lužine ulivena je u spremišta loživog ulja. Ne samo da će to nanijeti štetu sustavima goriva, odnosno strojevima, već znamo da i vlasnik jednog od tih terena ilegalno koristi loživo ulje za svoj 12 Reg Audi vozilo.
Odgodili smo izvjestiti kako bi bili sigurni da je lož ulje iskorišteno.
Izvor: InterArma

POLJSKA: LISICE OSLOBOĐENE IZ FARME KRZNA (05.09.2014.) [hr]


ratowanie lisów from Foxy Rescue on Vimeo.
Više od 80 lisica spašeno je iz farme krzna.

Životinje su izbjegle okrutnu smrt, koja bi ih neizbježno čekala u rukama farmera.

Ako nećeš ti, tko će?
Ako ne sada, kada?

Preuzmi stvari u svoje ruke!
Izvor: InterArma

KAKO ZAPALITI VOZILO - PRIRUČNIK [hr]

Automobili dobrostojećih klasa, korporacije i država su gorivo naših urbanih barikada i plamen naše međunarodne solidarnosti. Koristeći jednostavne, lako izvedive metode stvaramo kaos, kroz čin društvenog rata protiv kapitalističkog sistema i potrošačke kulture. Klasni ustanak protiv društva-zatvora.
SASTOJCI (očišćeni od otisaka prstiju):
Kvalitetne koce za potpalu, pojedinačno zapakirane, ili gel za potpalu su najefikasniji, a istovremeno sprječavaju forenzičarske tragove na odjeći.
UPUTE:
Pravilno zapalimo materijal(e) i postavimo u položaj 1 (neposredno na vrh kotač ispod luka rezervoara/čepa) ako koristimo kocke za potpalu pojedinačno zapakirane, ili u položaj 2 (gurnuti u/kroz vanjsku rešetku motora) ako koristimo gel za potpalu.
Bit će potrebno neko vrijem da se vatra rasplamsa, ostavljajući nam dovoljno vremena da napustimo mjesto. Pazite na moguće očevice te na smjer dolaska i odlaska.
Položaj 1 će uzrokovati eksploziju rezervoara ako je materijal visoko-energetski. Položaj 2 će uzrokovati požar na motoru koji će zapaliti i čitavo vozilo.
...

KEYNSHAM [UK]: IZJAVA O PREUZIMANJU ODGOVORNOSTI ZA DVA ZAPALJENA POLICIJSKA VOZILA [hr]


Usred teror-zanosa, nadiranja kontrole i iskazivanja snage zakona.
Da bi izvjestili o našoj akciji požarom, unoseći život našoj mržnji prema policiji, u skladu s našim nastojanjem da iskorijenimo autoritet i njegovu civilizaciju i da ne ustuknemo ni korak pred represijom, koja nas ne može spriječiti.
Desilo se kraj policijske stanici u Keynshamu (3. septembra), gdje su bili parkirani kombi i druga vozila snaga reda, kraj bristolske zaobilaznice. Postavili smo u sva tri vozila s pokretnom nadzornom videokamerom kratki fitilj. Nalazila su se se na benzinskoj stanici, na području policijske jazbine. Nakon što smo otišli ušlo je još goriva u spremišta te se zapalio i minubus za suzbijanje nereda, parkiran ispred. Kad je otkriven požar minibus i najmanje jenda od videokamera već su bili spaljeni. Mediji su izjavili da je odmah poslije uhapšena jedna osoba i vjerojatno su do sada već nejasno shvatili da nemaju dokaza da je optuže, zato što smo mi jedini odgovorni za požar ispred njihovog nosa.
Policijska stancia nalazi se pokraj ogromne središnje policijske stanice Keynshama, koja je otvorena kako bi obavaljala funkcije starih Bath i Radstock stanica, kao dio novoizgrađenog niza policijskih višenamjenskih objekata, sa pritvorom, uredom kriminalističke policije, bazom za operacije i triforce poligonom za gađanje, kojeg su prije godinu dana spalili anarhisti.
Sjetite se, policijska država je ipak ranjiva.
Vlada je danas izabrala da pojača elektronski nadzor i ograniči kretanje te da očitije nego ikada okupira brojne gradove snagama sigurnosti, u čijim pozadinama ponekad stoje građani nagurani kroz metal detektore i okruženi ogradama na otvorenim javnim mjestima. Mada bijesni nismo ni šokirani ni ogorčeni. Takozvano "izvanredno stanje" je vječiti as u rukavu demokratskog totalitarizma - radi se o ratu, i zašto bi onda ostavili eskalaciju samo u rukama neprijatelja?

ČEŠKA: IZJAVA O PREUZIMANJU ODGOVORNOSTI ZA NAPAD NA POLICIJSKO VOZILO [hr]

http://iframewidth=560height=315src=//www.youtube.com/embed/-cgRol8xAKUframeborder=0allowfullscreen/iframe
DOWNLOAD VIDEO .flv: Zapaljeno policijsko vozilo
Napomena yu.radioazione: Ova izjava nije objavljena zato jer podržavam klasnu borbu, proletarijat i ostale komunističke pojmove, nije objavljena zato jer podržavam tjedne/dane solidarnosti pošto se solidarnost iskazuje svakodnevno a ne zaokruživanjem datuma na kalendaru kao što nas to uče država i Crkva svojim "Danima" i "Sjećanjima na", niti je objavljena zato jer podržavam ideje navedenih zatvorenika, nego jednostavno kao aktivni primjer izražavanja anarhističke solidarnosti i u Istočnoj Europi, koja se sastoji od djela a ne samo od riječi (često ispisanih na komadu plahte ili dijelu zida, zabilježeni fotografijom i objavljeni metodom društvenih mreža), zato što se ti isti zatočeni anarhisti nalaze iza rešetka ne samo zbog svojih ideja, riječi, već zato, i nadasve, jer su te iste sproveli u djelo.
* * *

Izjava o preuzimanju odgovornosti za napad na policijsko vozilo u Ústí nad Labem
U znak solidarnosti s anarhističkim zatvorenicima širom svijeta u subotu ujutro 30.08.2014. zapalili smo policijsko vozilo parkirano na ulici ispred stanice Truhlářova u Ústí nad Labem. Događaj je postao dio mozaika solidarnih aktivnosti tokom Međunarodnog tjedna solidarnosti s anarhističkim zatvorenicima, od 23. do 30.08.2014.
...

GRČKA: BROŠURA O FENIKS PROJEKTU [hr]

Rušeći zidove koji nas razdvajaju
Za nekoliko dana objavit ćemo (na grčkom) prvu od niza brošura, sastavljenih od izjava drugova iz Zavjere Vatrenih Ćelija, Andreasa Tsavdaridisa i Spyrosa Mandylasa, od intervjua do događaja koji su se odvili u posljednjih pet godina.
Prva brošura sastoji se od Projekta "Feniks" i prijepisa četiri inicijative koji su se odvile širom zemlje u znak solidarnosti sa progonjenim drugovima za djela "Feniks" Projekta u Grčkoj:
1. Inicijativa održana u Anarhističkom Skvotu Nadir - Solun, 07.12.2013., izjave Andreasa Tsavdaridisa i Spyrosa Mandylasa.
2. Inicijativa sa Skupa Solidarnosti sa Zavjerom Vatrenih Ćelija i drugovima iz Struje Nove Anarhije - Atena, 13.12.2013., izjave Andreasa Tsavdaridisa, Spyrosa Mandylasa i Christosa Tsakalosa.
3. Inicijativa održana u Anarhističkom Skvotu Utopia A.D. - Komotini, 14.-15.12-2013., izjava Olge Economidou
4. Inicijativa Chaocic Disaster Timova - Patra, 15.12.2013., izjave Spyrosa Mandylasa i Christosa Tsakalosa.
Budući da nam je krajnji cilj širiti riječi naših zatočenih drugova među brojnim anarhističkim drugovima u Grčkoj i u ostalim dijelovima svijeta, što šire moguće, želimo reći da je navedeni materijal svakome na raspolaganju za prijevod na bilo koji jezik, proces u kojem ćemo i mi sami sudjelovati, u suradnji sa svakim drugom koji nam se želi priključiti, u kontekstu suradnje s pojedincima i grupama/kolektivima s kojima smo politički povezani.
Kontaktirajte nas na entropy_ch@riseup.net
Društvo Individualističkih Anarhista
Atena, 2014.
P.S. Brošure će biti objavljene samo u elektroničkom obliku, za sada.
P.S.1. Prijevod brošure na engleski jezik je u toku.
...