Titolo: MEKSIKO: ŠTRAJK GLAĐU I SOLIDARNOST S DRUGOVIMA U ZATVORU
w-2-wp-200-import-1.png

"Ako me pitate što je zatvor ja ću bez oklijevanja odgovoriti da je to smetlište jednog određenog društveno-ekonomskog plana, gdje bacaju sve one osobe koje ometaju društvo: zato je zatvor nastanjen većinom siromašnima." - Xosé Tarrio

"Pokret koji zaboravlja svoje zatvorenike osuđen je na propast." - Harold Thompson

Od 1. oktobra anarhistički drugovi Jorge Mario Gonzalez, Carlos López “Chivo”, Fernando Barcenas i Abraham Cortés, u različitim zatvorima Ciudad de México, započeli su štrajk glađu.

4 dana od početka štrajka pozivamo na iskazivanje solidarnosti s borbom koju vode drugovi; borbom protiv zatvorskog društva u njegovom samom srcu.

Ne želimo ih pretvoriti u heroje, a još manje u žrtve. Svjesni smo da su unatoč zatvoru, koji im je zatočio tijela, ideje i snove o društvu bez moći i izrabljivanja, i dalje slobodni.

Njihova borba je naša borba, zajedno s njima odbacujemo sve mehanizme kontrole i moći ovog društva-zatvora.

Mi smo protiv zatvora i sistema čiji je on sastavni dio.

Vratimo naše živote u naše ruke!

Srušimo zidove zatvora!

Sloboda za sve!

Vijesti o zdravstevnom stanju drugova u štrajku glađu:

Mario González (Torre Mèdica de Tepepan): za sada se fizički dobro osjeća, osim problema s pankreasom i jetrom, umora i malih vrtoglavica pri ustajanju, ali ostaje miran i odlučan. Zatvorski liječnici su ga tri puta pregledali, želeći dokazati da ne štrajka glađu.

Fernando Cortes i Abraham Barcenas Castillo (Reclusorio Norte): obojca se nalaze u ulaznom odjelu zatvora, tri puta dnevno pregledavaju ih zatvorski liječnici, smršavili su i oslabili, ali i dalje odlučni.

Carlos López Marín (Reclusorio Oriente): premješten iz zajedničkog odijela gdje se nalazio na ulazni odjel. Oslabio je, smršavio i ima lagane vrtoglavice. Tri put dnevno odlazi u zatvorsku ambulantu. Stražari i drugi zatvorenici vršili su pritisak na njega kako bi prekinuo štrajk, ali drug ostaje i dalje odlučan.

Inicijative solidarnosti:

Utorak 7. oktobra: prosvjed u znak solidarnosti ispred zatvora Norte, u 14 sati.

Nedjelja 12. oktoba: prosvjed protiv zatvora od zatvora Torre Mèdica de Tepepan do zatvora Oriente, u 14 sati.

Izvor: abajos los muros via RadioAzione