SOLUN [GRČKA]: TEKST ANARHISTIČKOG SKVOTA NADIR O NEDAVNIM DOGAĐAJIMA [hr]


ZATVORI TIPA "C", ZVĆ POKUŠALI BIJEG, SCENARIJ O OSMOZI IZMEĐU KRIMINALACA I TERORISTA, I NOVINARSKO SMEĆE
Nećemo govoriti o tome kako su strukturirani zatvora tipa C, kako su izgrađeni ili kako će biti poboljšani. Reći ćemo samo da nisu nikakva neprobojna barijera ili nekakva nepobjediva zvijer. Zatvori tipa C su još jedan čin rata protiv zarobljenika rata. Oni su odgovor države protiv anarhista koji nisu pognuli svoje glave, koji svakodnevno oštre svoje ratne sjekire, koji nisu prekinuli ili nisu odgodili djelovanje protiv neprijatelja. Oni su izgrađeni za sve one koji se nisu pretvorili u "gerilce kafića" ili "zatvorene ideologe" prema represiji. K tome, država nije nikada poštedjela takve osobe. A državni monopol nad nasiljem uvijek bukne samo kada ga primatelj dovede u pitanje kroz djela.

GRČKA: IZJAVA ZATVORENICA ŽENSKOG ODIJELA ZATVORA KORYDALLOS [hr]


16. januara 2015. jedinica EKAM-a [antiteroristička] upala je u muški zatvor Korydallos, i zatvorila ga od podne pa sve do idućeg jutra, blokirajući pravo zatvorenika na dvorište i opće aktivnosti. Nedavno, 12. decembra i na novogodišnju noć naloženi su premještaji zatvorenika u zatvor Domokos, i tako su zatvori tipa C stavljeni u pogon. Ovo je moderni Guantanamo. Ubrzo nakon toga odvilo se još premještaja, između kojih i premještaj dvojce člana Zavjere Vatrenih Ćelija u bijele ćelije ženskog zatvora Korydallos.
U ovoj izbornoj igri igranoj protiv zatvorenika, ženske zatvorenice su odavno gurnute u vreće krumpira, stisnute i nagomilane u skladištu duša, bez da ikog zaboli. Iako ženski zatvor ima tri odjela, za 150 osoba, sada se 120 žena nalazi zgurano na jednom katu, pošto se ostale sobe koriste za nešto drugo ili su prazne.

GRČKA: IZJAVA ZATVORENIKA IZ ZATVORA KORYDALLOS [hr]


16. januara 2015. EKAM-ovi policajci [antiteroristička jedinica] i druge represivne snage upale su u zatvor i izvršili pretrese ćelija naših drugara zatvorenika. Zato nam nije dozvoljeno da u podne izađemo u dvorište i čitav smo dan ostali zaključani. Prije nekoliko dana, tokom novogodišnjeg ručka, naloženi su prvi premještaji zatvorenika, i tako je inauguriran grčki Guantanamo u Domokosu (mada se na taj dan ne odvijaju regularni premještaji), igrajući tako svoju predizbornu igru preko naših leđa. U subotu 3. januara, nakon upada i istrage EKAM-a, naši drugari i članovi Zavjere Vatrenih Ćelija, Christos Tsakalos i Gerasimos Tsakalos, oteti su u noći i premješteni u izolaciju, u suterenu ženskog zatvora Korydallos. Nakon svega toga odlučili smo da se pokrenemo i kao prva reakcija odlučili smo da odbijemo zatvaranje u ćelije u podne, do subote 24. januara 2015. Idućih dana zaoštrit ćemo naše djelovanje ako bude potrebno. Želimo:
1) Ukidanje zatvora tipa C

ŠKOTSKA [UK]: LIČNI VANDALIZAM PROTIV "MORALA ANTROPOCENTRIZMA" [hr]


U božićnu noć, nakon što su mase platile svoje štovanje oltaru potrošnje, odlučio sam da proslavim farsu civilizacije na drugačiji način, noćnim izlaskom da bih sabotirao brave dućana koje vode tržište smrti. Sistematska smrt u ime civilizacije pod krinkom morala antropocentrizma.
Zalijepio sam brave 6 dućana u centru grada jednostavnim ubacivanjem vrlo jakog ljepila unutar brava te sam na taj način potpuno uništio sistem tih brava. Dva dućana koja svakodnevno izlažu jedno novo mrtvo tijelo za svakog roba potrošačkog društva. Svaki dan čitava jedna svinja izrezana na komade, izložena u velikom izlogu. Harlekin nakon smrti na usluzi civiliziranog antropocentričnog ljudskog bića. Od smrtne kazne do krajne destinacije. Drugi su bili prodavaonice kašmira, također očigledna meta.

RADIOAZIONE [ITALIJA]: "BITI ILI NE BITI... TO NIJE NAŠ PROBLEM" [hr]

- "Virtualni odnosi..."
- "Bliski odnosi između talijanskih, hrvatskih i grčkih anarhista za formiranje napadačke ćelije"."
- "Virtualne borbe..."
- "Poticanje na neodgodivost napada na nuklearnu centralu između Slovenije i Hrvatske."
- "Internetauti, zatvoreni u svoje sobice ustajalog zraka, koji prepisuju svoje dijareje..."
- "Prevođenje i širenje tekstova koji se smatraju opasnima i da veličaju potpuno uništenje poostojećeg."

Svi, od nekih nekih anarhista do "James Bondova" (preciziram da se ne radi o usporedbi) misle da znaju tko smo i što činimo.
Među brojnim zaključcima svih onih koji polažu pravo da znaju kakvi smo, mi smo mnogo dalje.
Naspram toliko maštovitosti, preostaje nam samo da se nasmijemo.
I smijemo se svemu tome.
Smijemo se, ali istovremeno nastavit ćemo projekt RadioAzione, ne kao što smo do sada činili, nego s još snažnijim bijesom u tijelu i krvlju u očima.
Nastavit ćemo širiti tekstove drugova koji su odlučili da prijeđu u napad, u nadi da će potaknuti nove napade na strukture moći i na njihove pse čuvare.
Nastavit ćemo biti solidarni s drugovima u zatvorima diljem svijeta, i kretat ćemo se između vaših granica kako mi odlučimo, zato što je pojedinac sam po sebi izvan kontrole ako, i kada, želi.
Zahvaljujem vam što imam pratnju u kvartu tokom odlaska u kupovinu... zaista ste vrlo ljubazni, ali nije mi uopće potrebna. Između mene i vas, nisam ja taj koji nije dobrodošao u kvart, stoga idući put pratite se međusobno.
Želite znati što mislimo o direktnoj akciji?
Samo ime web-sitea trebao bi vam dočarati ideju (Radio - Azione), ali budući da vicevi o pandurima nisu slučajnost, možete pročitati sajt i produbiti. Ono što objavljujemo je ono što većim dijelom i podržavamo.
Želite znati na koga glasi domena RadioAzione?
Možda na onog koga ste pratili kada je išao kupiti kruh i cigarete, inače ne bi radili prekovremeno nedjeljom.
Ja sam kupio kruh, a vi ste zaradili kruh... Nadam se da vam je ostao u grlu...
...

PULA [HRVATSKA]: SIGURNOSNO-OBAVJEŠTAJNA AGENCIJA POSJETILA ANARHISTE [hr]

Ujutro 23. janura 2015. pojavili su se agenti Sigurnosno-obavještajne službe, SOA, kako bi razgovarali sa mnom u vezi mojeg web-sitea RadioAzione Hrvatska, i s mojim suprugom, anarhističkim drugom, talijanskim državljanom, koji uređuje, a i udomljava druge anarhističke sajtove (među kojima RadioAzione), prijeteći mu izbacivanjem iz države.
Razgovor je otvoren prijetnjama upućenim mojim osobnim odnosima, kako današnjim tako i budućim, pošto oni pretpostavljaju da ih ostvarujem, i da ću ih ostvarivati, samo s anarhistima, naravno inozemnim, i upozoravaju da Hrvatska nema namjeru da postane utočište osoba koje predstavljaju problem svojim matičnim zemljama.
Ovo se naravno odnosi na moj odnos s drugom koji vodi anarhistički web-site RadioAzione Italija.
Prijetnje se naravno nisu ograničile samo na moje odnose s drugovima, već me i upozoravaju da će svaki strani državljanin koje će me u budućnosti posjetiti u Hrvatskoj, bio on anarhist ili ne, biti tretiran kao sumnjivac.
Da bi se zatim izgubili u uobičajenim prijetnjama u vezi mojih roditelja, moje nezaposlenosti, mogućih pretresa, hapšenja itd.
Očita je njihova namjera da me uplaše izolacijom, ovdje u Hrvatskoj, daleko od mojih "talijanskih i grčkih prijatelja" (izraz koji su često koristili). Zato što su i oni svjesni činjenice da ne bih mogla očekivati nekakvu suradnju, aktivnost ili slično u lokalnoj sredini.
Dali su mi na znanje da poznaju i druge anarhiste u Hrvatskoj, ali da s njima, za razliko od mene, nemaju problema, da sam ja jedan jedinstveni i poseban slučaj za ovo područje (kako bih usput shvatila da druge anarhiste u Hrvatskoj baš i ne zanimaju previše moje ideje). Te da su upoznati s činjenicom da sam ja uvela, godinama unazad, teorije ustaničkog anarhizma na ova područja, mojim prijevodima Alfreda M. Bonanna. I prilično su ustrajali na toj točci.
...

ZATVOR KORRIDALOS [GRČKA]: NIKOS ROMANOS - TEKST SOLIDARNOSTI S DIMITRISOM CH. [hr]

Prisustvujemo sukobljavanju dva vladina kandidata u komunikativnom konfliktu uoči parlamentarnih izbora za buduće upravljanje grčkom državom. S jedne strane stoje upravitelji straha koji lutaju od jednog do drugog TV kanala pričajući o neizbježnim katastrofama, a s druge prodavači nada koji prodaju svoje proizvode svim očajnim i naivnim ljudima koji sanjaju socijalnu državu kao što postoji u drugim europskim zemljama, gdje je izrabljivanje zamaskirano socijalnim povlasticama.
U takvom političkom kontekstu država je pokrenula novu antiterorističku kampanju koja je putem medija predstavljena kao dobro režirani akcijski film u kojem su panduri pobjednici. Posljednji čin tog bijedno izrežiranog scenarija odvio se jučer. U petak ujutro panduri su upali na odjela zatvora u Avloni, pretražili ćelije nekih mojih bivših zatvorskih drugova i dobrih prijatelja i zaplijenili im telefonske adresare, kartice, privatne bilješke i druge osobne stvari.
Kasnije su, moj dragi prijatelj Dimitris Ch, koji je dobio valjanu pogodnost izlaska, i njegova supruga uhapšeni, dok su istovremeno odvijao pretres u njegovom domu. Pretres je izvršen i u zatvoru Koridallos, kada je zatvor ostao zatvoren od podne pa sve do idućeg jutra. EKAM (specijalne policijske jedinice) je izvršio ciljane pretrese raznih ćelija političkih i kriminalnih zatvorenika na odjelima A i F. Naravno, nije slučajnost da je policijska intervencija najavljena u vijestima čak prije nego je započeta, potvrđujući komunikativi aspekt i političku eksploataciju policijskih pretresa od strane države. Uslijedili su EKAMO-ovi pretresi i u zatvorima Larise, Domokosa i Trikale, uvijek pod blagoslovm javnih tužitelja i zatvorskih vlasti.
...

ČILE: U PETAK 23.01. ZAPOČINJE SUĐENJE PROTIV TAMARE SOL [hr]

Nakon više od godinu pritvora u Koncentracionom logoru San Miguel anarhistička drugarica Tamar Sol suočit će se sa suđenjem, kojim je moć želi uništiti.
Tamara je optužena za pucnjavu na zaštitara jedne podružnice banke Estado, u januaru 2014., nekoliko dana nakon što je u drugoj podružnici iste banke jedan zaštitar oduzeo život anarhističkom drugu Sebastianu Oversluiju.
U novembru 2014. na preliminarnom ročištu odlučen je dan početka suđenja protiv Tamare, 23. januar 2015.
Ovog petka drugarica će se morati suočiti, u sudnici njihove pravde, s demokratskom inkvizicijom, koja je želi osuditi je na brojne godine zatvora. 4. Sud Oral odlučit će o budućnosti drugarice na temelju optužbe za pokušaj ubojstva i pljačku.
Ustanička solidarnost s Tamarom Sol!
Nijedan sud neće moći osuditi naš izbor borbe!
...

BEOGRAD [SRBIJA]: INFOSHOP "FURIJA" - PROJEKCIJA "THE CENTURY OF SELF" [hr]

Infoshop "Furija" - Višnjička 76 - Beograd
The Century of the Self (Adam Curtis, 2002)

Četvorodelna dokumentarna serija Adama Kurtisa govori o načinima na koje su korporacije i vlade zloupotrebile Frojdove teorije i rad – koji su promenili shvatanje ljudskog uma i njegovog funkcionisanja – kako bi manipulisale masama, radi kontrole ili radi dobiti.
Happiness Machines
Četvrtak, 15.1, u 19č
Prvi deo serije priča o odnosu između Sigmunda Frojda i Edvard Bernajza, njegovog sestrića koji je ’20-ih godina izmislio službu za odnose sa javnošću, tako postavši prva osoba koja je iskoristila Frojdove ideje za manipulaciju masama.
The Engineering of Consent
Četvrtak, 22.1, u 19č
Drugi deo istražuje kako je vlast u posleratnim Sjedinjenim Državama iskoristila Frojdove ideje o nesvesnom umu za kontrolu mase. Političari su poverovali u Frojdovu skrivenu premisu da se duboko u svim ljudima nalaze opasne i iracionalne želje.
There is a Policemen Inside All of Our Heads. He Must Be Destroyed
Četvrtak, 29.1, u 19č
Tokom ’60-ih, grupa radikalnih psihoterapeuta je dovela u pitanje uticaj Frojdovih ideja, što je dovelo do stvaranja novog političkog pokreta koji je želeo da stvori nove ljude, oslobođene psihološkog konformizma koji su im usadili veliki biznis i politika.
Eight People Sipping Wine In Kettering
Četvrtak, 5.2, u 19č
Ova epizoda objašnjava kako su se političari okrenuli istim tehnikama koje koristi veliki biznis kako bi razumeli i manipulisali unutrašnjim željama masa. I novi laburisti Tonija Blera i demokrate Bila Klintona iskoristili su fokus grupu, koju su izmislili psihoanalitičari, kako bi došli na vlast.
...

FRANCUSKA: NOVI ANARHISTIČKI ČASOPIS "DES RUINES" - BR.1/JANUAR 2015. [hr]


Sa zadovoljstvom najavljujemo izlazak prvog broja aperiodičnog anarhističkog časopisa "Des Ruines" ["Ruševine"], na 112 stranica. Namjera časopisa je da pokrene rasprave, istraživanja i razmatranja o anarhističkim i antiautoritarnim perspektivama. Neke od rasprava prisutnih u ovom broju su živuće i uvijek aktualne, dok su druge, ostavljene po strani, izvučene za potrebe časopisa.
desruines(at)riseup.net
IZDVOJENO IZ SADRŽAJA:
Uspješan pokreti i laboratorij represije - Intervju s jednim meksičkim drugom
Kovitlaj! - Praxedis G. Guerrero
Neodgodivost napada - Nicola Gai
Prekinimo s političkim zatvorenicima
Revolucija nije klasno pitanje - Meteor
Znam tko je ubijo narednika Lugija Calabresija - Alfredo M. Bonanno
Nekoliko bilješki o suučesništvu i solidarnosti - K.C.
Protiv milosrđa. Kritika "Food Not Bombs" - Feral Faun
Pobuna, a ne terapija - Wolfi Landstreicher
Kritika post-anarhizma
O nekim savezništvima - Giuseppe Ciancabilla (uvod K.C.)
Vrlina jadi - Aldo Perego
Posao je strašan izbor - Non Serviam
Skriveni svijet posla - Non Serviam
Odnosi i pobuna kod Maxa Stirnera - Massimo Passamani
Pojedinac protiv države - Max Stirner
Put jednog apatrida: Fredy Perlman (1934.-1985.)
Antisemitizam i bejrutski pogrom - Fredy Perlman

UK: ANARHISTIČKI WEB-SITE KONTRAINFORMACIJE "ACT FOR FREEDOM NOW" OBJAVIO BROŠURU PROTIV NOVIH ZATVORA VISOKE SIGURNOSTI U GRČKOJ [hr]

DOWNLOAD PDF: "AGAINST THE NE HIGH SECURITY PRISONS IN GREECE"
Vijesti, djela i napadi solidarnosti u vezi novih zatvora visoke sigurnosti u Grčkoj.
Brošura sastavljena i štampana u izdanju actforfreedomnow za info-noć/benefit koncert za zatvorenike u Londonu 7. juna 2014.
Sve donacije bit će poslane zatvorenim drugovima u Grčkoj.
Sloboda će procvjetati iz pepela zatvora
Izvor: Act For Freedom Now

UK: OBJAVLJEN 2. BROJ ANARHISTIČKOG ČASOPISA "RETURN FIRE" [hr]


DOWNLOAD PDF: "RETURN FIRE" 2
PRINTAJ I DIJELI
Objavljen je 2. broj anarhističkog časopisa "Return Fire", proljeće 2014. [download pdf br.1]. Mnogo događaja je spriječilo ranije objavljivanje PDF-a, ali sretni što možemo predstaviti još jedan kolaž pobune i anarhije na koji baciti pogled i, nadamo se, prodiskutirati, kako bi bio od pomoći u borbama.
Namjeravamo objaviti treći broj u što kraćem roku, da pokrijemo događaje koje smo propustili od proljeća.
Časopis je mješavina vijesti, analiza, umjetnosti itd., od kojih su neki napisani za časopis, a drugi su nedavna djela naših drugova, kao i naši vlastiti prijevodi, te uobičajeni stariji tekstovi.
Na primjer "Nisam želio biti ponosni radnik" je sjećanje Gabriela Pombo da Silve na izdašnu ilegalnost, koji je objavljen kao uvod francuskog izdanja "Huye, hombre huye" od Xoséa Tarrío Gonzáleza [knjiga na španjolskom jeziku u pdf obliku na archive.org, nap.prev.].
Jan D. Matthews u "Suštini modernog obrazovanja" slijedi razvoj principa pripitomljavajućeg "odgoja" u industrijskom društvu.
"Plan za najveći dječji zatvor" dolazi iz UK, s kontra-informacijskih stranica web-sajta In The Belly of the Beast, dok "Civilizirana ljubav" iznosi osiromašenu društvenu ulogu para, već objavljen u francuskom časopisu "La Mauvaise Herbe".

ŠKOTSKA: "NEGATION" - NOVI NIHILISTIČKO-ANARHISTIČKI LIST [hr]

DOWNLOAD: PDF "Negation"
Namjera ovog lista je proširiti nihilističko-anarhističku kritiku u Škotskoj i gdjegod dospije.
Samo si ti odgovoran da vratiš svoj život u tvoje vlastite ruke. Međutim, ako si zadovoljan usranom hranom, modernom potrošnjom, policijskim nadzorom, pristojnošću, dosadom i sporom smrću uzrokovanu karcinomom i zagađenjem, onda možda ovaj list nije za tebe...
Ne želimo nikoga "regrutirati" niti želimo u ičijim očima izgledati "razumni" - Do idućeg puta (A)
Izvor: In The Belly of The Beast

GRČKA: NOVA HAPŠENJA U VEZI POKUŠAJA BIJEGA ZVĆ [hr]

Kalamata,južni Peloponez: Po izvještajima korporativnih medija u utorak 13. januara antiteroristička policija je uhapsila dva muškarca, 37-godišnjeg Albanca i 54-godišnjeg Grka. 37-godišnji Albanac je optužen za iznajmljivanje kuće u Anavyssosu, kraj koje je drug Christodoulos Xiros* uhapšen, i gdje je je pronađena brojan municija, kalašnjikovi, piètolji, eksplozivi, dokoumenti i raketni bacač. Grk je bivši član EKAM-a, grčke antietorirstičke jedinice. Po nalogu za hapšenje, oba muškarca su osumnjičenja za pripadanje jednoj terorističkoj grupi, da su počinili teroristička djela, za stvaranje, nabavljanje i posjedovanje eksploziva i posjedovanje ilegalnog vatrenog oružja. Dva muškarca pojavila su se idući dan pred javni tužiteljem i opovrgli sve optužbe.

Međunarodna solidarnost Christodoulosu Xirosu i svim zatvorenim i traženim članovima za pokušaj bijega ZVĆ.
...

GRČKA: VIJESTI O POKUŠAJU BIJEGA ZAVJERE VATRENIH ĆELIJA IZ ZATVORA [hr]

Bio je 3. januar kada je nakon velike operacije antiterorističke policije traženi Ch.Xiros uhapšen u regiji Anavissos. Istovremeno otkriveno je skrovište na istom području. Nakon upada na taj posjed pronađena je ogromna količina municije i vatrenog oružja (8 kalašnjikova, 1 ručni raketni bacač, na stotine metaka, više od 150 kg eksploziva itd.), nacrti plana bijega članova Zavjere Vatrenih Ćelija i jedna lažna osobna iskaznica drugarice Aggeliki (koja je posjećivala članove ZVĆ u zatvoru). Iste noći EKAM (specijalne snage antiterorističke policije) i članovi antiterorističke policije upali su u zatvorske ćelije članova ZVĆ, a drugovi Christos Tsakalos i Gerasimos Tsakalos, kao i drugovi Spyros Mandilas i Andreas Tsavdaridis, su premješteni na odjel izolacije u tamnice ispod zatvora, gdje nema drugih zatvorenika.
Idući dan je antiteroristička policija proglasila drugaricu Aggeliki bjeguncem i započela intenzivni lov na čovjeka kako bi je uhapsili (nakon što su objavili njenu sliku na svim TV kanalima), a otkrili su i još jedno skrovište u regiji Loutraki, gdje su pronašli brojne gotove bombe, jedan pištolj i dva ukradena vozila (1 džip i 1 kombi). Ministar Javnog Reda i šef Policije su dali javna saopćenja u kojima izjavljuju da je policija uspjela spriječiti plan bijega članova Zavjera Vatrenih Ćelija. Po riječima tog saopćenja nekoliko drugova bilo bi napalo i diglo u zrak vanjski zid zatvorskog odjela, na kojem se nalaze članovi ZVĆ, mega-bombom od 150 kila eksploziva postavljenog u vozilo (ukradeni kombi), a sa kalašnjikovima i ručnim raketnim bacačima bili bi napali naoružane stražare u stražarnicama zatvora. Nakon toga bili bi zajedno s članovima ZVĆ pobjegli u ukradenim kombijima, koje su namjeravali zamijeniti drugim vozilima ukradenim tokom bijega prema skrovištu.
...

SANTIAGO [ČILE]: OD ČILEA DO ŠPANJOLSKE - USTANIČKA SOLIDARNOST [hr]


Paleograf je paleograf... ali znači više od komada papira kada na njemu vidimo i shvatimo borbu kroz neprekidnu mnogostrukost.
Taj je odgovor mala gesta, pozdrav drugovima koje je otela španjolska država, naše suučesništvo koje prelazi svaki granicu.
Suradnja čileanske države sa španjolskom postala je očita javnim surađivanjem njihovih represivnih organa, koja se materijalizirala susretima njihovih vlasti putovanjima na oba područja tokom posljednjih mjeseci.
Operacija Pandora nije samo slijepo ponavljanje jednog represivnog oblika, već sadrži u sebi i avangardistički pokret, potpunim izobličenjem stvarnosti, ukazujući na GAC kao na ćeliju direktne akcije (kao što su ovdje okupirane zgrade predstavljene kao fasada jedne "terorističke organizacije"). Osim toga, represivni skok unaprijed počinjen je maštovitom zamkom optužbe protiv drugova za izgradnju "terorističke organizacije", koja nije izvela nijedan poznati napad.
To je Demokracija, apsurd koji se samo-potvrđuje da bi reproducirao kroz moć. Mi kao antiautoritarci nemamo što prositi, nego samo izjaviti naš prezir.

GRČKA: ZAPOČINJE NOVO SUĐENJE PROTIV ANARHISTIČKIH ZATVORENIKA [hr]

Sutra [13. januara] u 10 sati ujutro započinje novo suđenje protiv anarhističkih zatvorenika, u koje je uključeno više slučajeva. Slučaj Chalandri za koji su optuženi Bourzoukos, Sakkas i Romanos. Pljačka banke i lokalnog ureda Nacionalne Poštanske Agencije (ELTA) za koje su optuženi Politis, Dalios i Mihailidis. Zapaljivi napadi za koje su optuženi Harisis, Romanos, Dalios, Bourzoukos, Mihailidis i Politis. Za dokaze uzete iz domova koje su pretresli panduri odmah nakon pljačke u Velventu i Kozaniju optuženi su Bourzoukos, Mihailidis, Romanos, Politis, Dalios, Harisis i G. Tsakalos.
Trebamo svi biti tamo.
Solidarnost je naše oružje.
...

GRČKA: ANARHISTIČKI DRUGOVI SPYROS MANDYLAS I ANDREAS TSAVDARIDIS OSLOBOĐENI [hr]

U ponedjeljak 12.01. popodne anarhistički drugovi Spyros Mandylas i Andreas Tsavdaridis otpuštenti su napokon nakon 18 mjeseci pritvora koji im je bio nametnut. Podsjećamo da su drugovi uhapšeni 12.07.2013. i da su optuženi za pripadanje anarhističkoj gerilskoj grupi Zavjera Vatrenih Ćelija, te za slanje paketa bombe bivšem naredniku antiterorističke jedinice, Dimitrisu Xorianopoulosu, u julu 2013., koje je počinio Komando "Mauricio Morale"-FAI/FRI, kao dio projekta "Feniks" (čin 4.). Napad za koji je Andreas preuzeo odgovornost. Pozdravljamo velikom radošću naše drugove koji se ponovno vraćaju na ulice neprekidnog ustanka.
Snage drugovima iz Zavjere Vatrenih Ćelija
Sloboda anarhističkim ratnim zatvorenicima
Bijes i Svijesnost

...

ZATVOR KORYDALLOS [GRČKA]: "RATNI IZVJEŠTAJ" ZAVJERE VATRENIH ĆELIJA/FAI-IRF-ĆELIJA ZATVORENIH ČLANOVA [hr]


"Najprije sam mu pucao u usta da bi prestao pričati sranja;
zatim sam ga upucao u ruku da bi prestao pisati sranja"
Jacques Mesrine o otmici jednog francuskog novinara

Prljavi rat i vulgarnost novinara u vezi slučaja pokušaja bijega Zavjere Vatrenih Ćelija nemaju kraja. Napadom na drugaricu Angeliki, emocionalnom ucjenom njenih roditelja i šireći bijedne laži o njenon navodnom odnosu, u ulozi djevojke, s jednim od uhapšenih.
Angeliki je prijateljica pobune, anarhije i slobode.
Kada bi bilo više osoba kao što je Angeliki, borba i anarhija bile bi jedina moguća stvarnost.
SMEĆE CINKAROŠKO NOVINARSKO - OSVETIT ĆEMO SE.
SOLIDARNOSTI I MOĆI svim mogućim sredstvima drugarici Angeliki i svima progonjenima u vezi istog slučaja.

Ćelija će uvijek biti uz vas...
Zavjera Vatrenih Ćelija - Ćelija Zatvorenih Članova
Panagiotis Argyrou
Giorgos Polydoros
Olga Ekonomidou
Gerasimos Tsakalos
Christos Tsakalos
Haris Hatzimixelakis
Theofilos Mavropoulos
Giorgos Nikolopoulos
Mihalis Nikolopoulos
Damiano Bolano


...

SOLUN [GRČKA]: ZAPALJIVI NAPAD NA POREZNU AGENCIJU (15.12.2014.) [hr]

U ponedjeljak, u zoru 15.12.2014. postavili smo zapaljivu napravu u 7. porezni ured Soluna.
Nadasve, želimo razjasniti da nismo izvršili ovaj napad da zaštitimo ikojeg "nesretnika" koji je zbog svojih dugova također pogođen nepravdom jer porezi postaju sve više i više nepodnošljivi, ali unatoč svemu tome on i dalje prefira sigurnost vlastitog doma.
Mi predstavljamo same sebe i samo sebe. K tome, ne želimo iznositi ekonomsku analizu o ulozi i djelima poreznih ureda. Smatramo zamornim gubiti se ekonomskim figurama ili postocima. Naposljetku, život se ne mjeri brojevima, nego emocijama i intenzitetom.
No, porezni uredi ipak djeluju u korist države (pošto djeluju kao glavni izvor prihoda) i zbog toga za nas predstavljaju metu.
Želimo uništiti sve što održava državu, dominaciju i postojeću civilizaciju.
Kao dio mnogolike anarhističke borbe, vjerujemo da direktna akcija promiče revolucionarni proces i da je dio revolucionarne aktivnosti.
SVE DO UNIŠTENJA POSTOJEĆE CIVILIZACIJE.
DUG ŽIVOT ANARHIJI.

P.S. Djelo je posvećeno sjećanju na Sebastiana Oversluija koji je ubijen mecima jednog bijednika tokom pokušaja eksproprijacije banke u Čileu, kao i drugovima koji su optuženi u kontekstu Operacije Pandora u Španjolskoj.
...

ATENA [GRČKA]: ZAPALJENA VOZILA NACIONALNE POŠTANSKE AGENCIJE I ZAŠTITARSKE KOMPANIJE (25.-31./12/2014.) [hr]

OD ČILEA DO GRČKE
"Loša večer moja gospodo, mada to nije vaša volja... pobunjenici na zidovima jebu vašeg Krista!"*
Ovi "sveti" dani kada se socijalni problemi zakopaju pod licemjernim osmijesima trulog društva - koje zaboravlja na sebe dimnom zavjesom lažne ljubavi i radosti, u ozračju ispunjenim blagdanskim zajedništvom, nastojeći stimulirati osjećaj sigurnosti, prosperiteta i fiktivne potrošačke sposobnosti građana, kako bi tržišna ekonomija pogođena krizom nadoknadila svoje gubitke - i kada se gradovi ispune veselim potrošačkim šupcima, dok masa beskućnika pati u mračnim kutovima, a radnici trgovačkog sektora (mada nisu ni oni nevini) pljuju krv zbog iscrpljujućih radnih sati i "bijelih noći" šefova, odlučili smo "poslati" jedan naš poklon našim voljenima, a istovremeno poslati nekoliko bombi čestitki našim neprijateljima, s obećanjem za pobunjeničku 2015.
Željeli smo da naše paljenje vozila ELTA Dostavljača (nacionalna poštanska agencija) u Zografou, 25.12., bude mali doprinos širenju ustaničkog nasilja u kontekstu međunarodnog poziva anonimnih drugova iz Čilea na Crni Decembar, u sjećanje na ustaničkog anarhističkog borca Sebastiana, kojeg su usmrtili meci stražara Kapitala, tokom pokušaja eksproprijacije banke u Santiagu, 11.12.2013. Šaljemo našu solidarnost i naše najtoplije zagrljaje našoj zatvorenoj drugarici Tamari Sol (Čile), Monici Caballero i Franciscu Solaru (Španjolska), dok zabrinuto gledamo napredak slučaja sedmero zatvorenih drugova u antiterorističkoj operaciji "Pandora" u Španjolskoj.
Također, nešto prije zore, na zadnji dan godine, zapalili smo vozilo zaštitarske kompanije DELTA u Elliniku, kao neposredni refleksni odgovor na premještaj gerilca i člana Revolucionarne Borbe, Nikosa Maziotisa, u zatvor visoke sigurnosti (tipa C) u Domokosu.
MISLI GLOBALNO - DJELUJ LOKALNO

ZAPALIMO GALEJE

...

OPERACIJA "PANDORA" - ŠPANJOLSKA: TEKST UHAPŠENIH DRUGARICA [hr]


OLUJA KOJU JE PODIGLA OPERACIJA "PANDORA"
Našim ljudima, svim poznatim i nepoznatim drugovima koji su prigrlili anarhističke ideje, i svim solidarnim i zainteresiranim.
Ujutro 16. decembra brojne snage reda upale su u kvartove Sant Andreu, Poble Sec i Gracia u Barceloni, te Manresa, Sabadell i Carabanchel u Madridu, ulazeći u naše domove vičući "Policija!", i nakon detaljnog pretresa nas pohapsili. Istovremeno pretreseno je i Slobodarsko Sveučilište u Sant Andreu, Anarhističko Sveučilište u Poble Secu, skvot Kasa de la Muntanya te domovi nekoliko prijatelja, bez dodatnih hapšenja.
Kada su se policajci umorili od pretresanja, zapisivanja i sakupljanja navodnih dokaza, mi uhapšeni u Kataloniji odvezeni smo odvojeno u različite policijske stanice izvan Barcelone, s namjerom da spriječe svaku gestu solidarnosti, a 48 sati kasnije premještene smo 600 km, dp Audiencie Nacional [politički sud, nap.prev.] u Madridu. Nakon dugih sati čekanja, tokom kojih se međusobno neprijateljstvo moglo rezati nožem, četvero drugova je otpušteno uz mjere opreza, dok je nas sedmero poslano u pritvor bez kaucije, pod optužbom za stvaranje, promicanje, upravljanje i pripadanje terorističkoj organizaciji, za nanošenje štete i posjedovanje eksploziva i zapaljivih naprava.
Najprije su nas odveli sve u zatvor Soto del Real (Madrid), primjenjujući režim FIES 3 [visokog nadzora, nap.prev.], namijenjen zločinu oružane bande. Sva naša pošta je pod cenzurom, mada nemamo ograničenje nad brojem pisama koja dobivamo, ali možemo slati samo dva pisam tjedno. Naše hapšenje i naš zatvor su dio "Operacije Pandora", kojom su dirigirali Audiencia Nacional i Mossos d'Esquadra [specijalna policijska jedinica, nap.prev.], protiv fiktivne terorističke organizacije kojoj pripisuju odgovornost za djela koja su nam i dalje nepoznata.
...

NJEMAČKA: DIREKTNE AKCIJE SOLIDARNOSTI S UHAPŠENIM ANARHISTIMA U ŠPANJOLSKOJ [hr]

LEIPZIG [NJEMAČKA]: NADADNUTA DEUTSCHE BANKA U ZNAK SOLIDARNOSTI S UHAPŠENIM ŠPANJOLSKIM ANARHISTIMA

U znak solidarnosti s anarhistima uhapšenim u Španjolskoj napali smo jednu podružnicu Deutsche Banke u Leipzigu.
U Španjolskoj su 16. decembra 2014. različite jedinice policije izvršile koordinirane pretrese 12 stanova, iz čega je uslijedilo hapšenje 11 anarhista. Jedna od izlika ovih pretresa je da su neki od uhapšenih uništili jedan bankomat.
Budimo solidarni s onima koje je pogodila državna represija i tko je uništio bankomat te razbio prozore Deutsche Banke, u Lindenauer Marktu.
Neki su pogođeni - svi smo obuhvaćeni!
Podržimo poziv na nasilje za 31. decembar 2014.
Izvor: RadioAzione
BERLIN [NJEMAČKA]: ZAPALJENO VOZILO DHL-A
Kao znak solidarnosti s uhapšenim i zatvorenim drugovima, u Barceloni i drugim gradovima, tokom Operacije Pandora, zapalili smo vozilo DHL-a, u noći 5. januara 2015., u berlinskom kvartu Neukoelln.
Nismo napali DHL samo zbog njene suradnje s vojskom, nego i zbog međunarodne raširenosti vozila u ovom biznisu, što ih čini prikladnom metom sabotaže. U isto vrijeme kada europske agencije za sigurnost razmjenjuju informacije i pripremaju zajedničku borbu protiv struktura otpora, istovremeno pogoduju otporu i solidarnosti da se šire preko granica.
Radosti i slobode za:
Lisu Sandru Dorfer
Albu Graciu Martinez
Cuadradu Noemi Carvajal
Annu Hernandez del Blanco
Enriquea Perez Balaguera
Davida Juan Fernandeza

Sve dok ne budu slobodni!
...

MODENA [ITALIJA]: NADZOR - PRONAĐEN PRISLUŠKIVAČ U SLOBODARSKOM LABORATORIJU LIGERA [hr]

U četvrtak 18. decembra u Slobodarskom Laboratoriju Ligera pronašli smo prisluškivač unutar neona na plafonu, koji se sastojo od 3 baterije od 9 volti, povezane izolacijskom trakom, te mikrofonom i antenom na svojim krajevima.
Idući dan, zaoštravanjem društvenih tenzija, zaposlene špije vođene histeričnim tužiteljima, nisu oklijevali u pokušaju gušenja eksperimenata konfliktualnosti, u kojima se ustrajno krećemo putevima sukoba i radikalne kritike protiv svakog oblika izrabljivanja od strane moći. Nema mjesta za samo-oplakivanje, ne tražimo kompromise s ikojom institucijskom i autoritarnom vezom, u njima ne prepoznajemo sugovornike; dakle, ne zahtjevamo da nas tretiraju na isti način i s poštovanjem. Svjesni smo da moć smjera na eliminaciju svakog oblika antagonizma kako bi opstala, ciljajući na sprečavanje odnosa afiniteta i solidarnosti, kriminalizirajući svakoga tko joj se suprotstavi i huškajući protiv nas javno mnijenje, koje su već u potpunosti oblikovale politike sigurnosti.
Neće nas uplašiti represivni stroj, nastavit ćemo okorjelo podržavati svakoga tko svakodnevno sprečava nastavak ovog otuđenog postojanja.
Slobodarski Laboratorij Ligera
...

MEKSIKO: FERNANDO BARCENAS - PISMO SOLIDARNOSTI S ANARHISTIMA [hr]


Njihova pravda neće nikada biti naša i zato ćemo izaći pobjedonosno sa suda koji naspram slobodarske akracije, naspram prave društvene pravde i anarhije, postaje malen u svojoj srži i značenju!
Ugnjetavanoj braći i sestrama
Buntovnim dušama
Narodu općenito
Prije svega želim reći da je ovo moj način da izrazim solidarnost svi anarhistima i anarhisticima koji su unatoč represivnim anti-ustaničkim tehnikama uspjeli ostati ustrajni; braćo, sestre, drugovi/arice, vaši su životi jasan primjer dosljednosti i beskompromisa, i dokaza da obećana sloboda postoji na zemlji.
Mnogi će se možda zapitati tko su anarhisti/ce? Ti usamljeni anonimni vojnici i otpadnici svakog zakona i nametnutog poretka, svakog samoprozvanog autoriteta. Neki će možda reći da su "anarhisti/ce vandali i uobičajeni delinkventi", drugi pak da su anarhisti lijeni, da ne žele raditi, a mnogi će možda reći da su anarhisti totalni luđaci.