Titolo: MEKSIKO: FERNANDO BARCENAS - PISMO SOLIDARNOSTI S ANARHISTIMA
w-3-wp-318-import-1.png

Njihova pravda neće nikada biti naša i zato ćemo izaći pobjedonosno sa suda koji naspram slobodarske akracije, naspram prave društvene pravde i anarhije, postaje malen u svojoj srži i značenju!

Ugnjetavanoj braći i sestrama

Buntovnim dušama

Narodu općenito

Prije svega želim reći da je ovo moj način da izrazim solidarnost svi anarhistima i anarhisticima koji su unatoč represivnim anti-ustaničkim tehnikama uspjeli ostati ustrajni; braćo, sestre, drugovi/arice, vaši su životi jasan primjer dosljednosti i beskompromisa, i dokaza da obećana sloboda postoji na zemlji.

Mnogi će se možda zapitati tko su anarhisti/ce? Ti usamljeni anonimni vojnici i otpadnici svakog zakona i nametnutog poretka, svakog samoprozvanog autoriteta. Neki će možda reći da su "anarhisti/ce vandali i uobičajeni delinkventi", drugi pak da su anarhisti lijeni, da ne žele raditi, a mnogi će možda reći da su anarhisti totalni luđaci.

Zasigurno ništa ne znaju o pravim namjerama i značenjima anarhije. Postoje neki koji podrazumijevaju da anarhija znači kaos. No, nesumnjivo, oni koje poznajemo i zato što smo eksperimentirali različitim izrazima anarhije, sasvim dobro znamo da se radi o prirodnom redu, koji nije zagađen hijerarhijama, prirodna fuzija društvenih energija za dobrobit svih.

Anarhisti/ce žele jednakost, ali onu pravu, a ne onu lažnu o kojoj govore zakoni i koju brutalnu opovrgava stvarnost društvenih činjenica. Nadasve, mi tražimo slobodu, ali ne osakaćenu i neprepoznatljivu slobodu, zapisanu na papiru imenom zakon, ne slobodu kojom upravljaju hulje i svaki više-manje referendumski zakonik - bio demokratski, republički ili socijalistički - nego potpunu slobodu pojedinca, spoj svih aktivnosti i inicijativa slobodno udruženih zbog prirodne sklonosti.

Sve to iznosim kako bih obranio slobodarske stavove i ideje, i odbio klevetu koja se vrši protiv njih. Izražavam moju solidarnost i drugarici Ireni Perez Villegas, koja je izrazila da je bila objekt ovih kleveta koje napadaju njen integritet i osobu. Treba naglasiti da ove aktivnosti koriste sveučilišne i vladine vlasti.

Prekinimo institucionalno nasilje

Prekinimo provokacije i represije

Fernando Barcenas

Reporter Indivia