Titolo: MODENA [ITALIJA]: NADZOR - PRONAĐEN PRISLUŠKIVAČ U SLOBODARSKOM LABORATORIJU LIGERA
Argomenti: Italija, repressione
w-3-wp-319-import-1.png

U četvrtak 18. decembra u Slobodarskom Laboratoriju Ligera pronašli smo prisluškivač unutar neona na plafonu, koji se sastojo od 3 baterije od 9 volti, povezane izolacijskom trakom, te mikrofonom i antenom na svojim krajevima.

Idući dan, zaoštravanjem društvenih tenzija, zaposlene špije vođene histeričnim tužiteljima, nisu oklijevali u pokušaju gušenja eksperimenata konfliktualnosti, u kojima se ustrajno krećemo putevima sukoba i radikalne kritike protiv svakog oblika izrabljivanja od strane moći. Nema mjesta za samo-oplakivanje, ne tražimo kompromise s ikojom institucijskom i autoritarnom vezom, u njima ne prepoznajemo sugovornike; dakle, ne zahtjevamo da nas tretiraju na isti način i s poštovanjem. Svjesni smo da moć smjera na eliminaciju svakog oblika antagonizma kako bi opstala, ciljajući na sprečavanje odnosa afiniteta i solidarnosti, kriminalizirajući svakoga tko joj se suprotstavi i huškajući protiv nas javno mnijenje, koje su već u potpunosti oblikovale politike sigurnosti.

Neće nas uplašiti represivni stroj, nastavit ćemo okorjelo podržavati svakoga tko svakodnevno sprečava nastavak ovog otuđenog postojanja.

Slobodarski Laboratorij Ligera

Izvor: Anarchici pistoiesi