Titolo: GRČKA: IZJAVA ZATVORENIKA IZ ZATVORA KORYDALLOS
w-3-wp-340-import-1.png

16. januara 2015. EKAM-ovi policajci [antiteroristička jedinica] i druge represivne snage upale su u zatvor i izvršili pretrese ćelija naših drugara zatvorenika. Zato nam nije dozvoljeno da u podne izađemo u dvorište i čitav smo dan ostali zaključani. Prije nekoliko dana, tokom novogodišnjeg ručka, naloženi su prvi premještaji zatvorenika, i tako je inauguriran grčki Guantanamo u Domokosu (mada se na taj dan ne odvijaju regularni premještaji), igrajući tako svoju predizbornu igru preko naših leđa. U subotu 3. januara, nakon upada i istrage EKAM-a, naši drugari i članovi Zavjere Vatrenih Ćelija, Christos Tsakalos i Gerasimos Tsakalos, oteti su u noći i premješteni u izolaciju, u suterenu ženskog zatvora Korydallos. Nakon svega toga odlučili smo da se pokrenemo i kao prva reakcija odlučili smo da odbijemo zatvaranje u ćelije u podne, do subote 24. januara 2015. Idućih dana zaoštrit ćemo naše djelovanje ako bude potrebno. Želimo:

1) Ukidanje zatvora tipa C

2) Povratak svih već premještenih u zatvor tipa C u Domokosu, i povratak naših drugara zatvorenika, Gerasimosa Tsakalosa i Christosa Tsakalosa iz izolacijskog odijela ženskog zatvora Korydallos, nazad u zatvor u kojem su bili.

3) Tokom ove pobune nećemo dozvoliti druge premještaje u zatvor tipa C. Smatrat ćemo svaki takav čin osvetom za našu borbu, i djelovat ćemo shodno s tim.

Kada će Koutsimichali, direktor zatvora Korydallos, i tužitelji Poimenidis i Marsioni zaustaviti ova odvratna zločinačka djela? Da li nisu upoznati s torturom zatvorenika ili im je pak ona cilj?

Neka svatko preuzme svoje odgovornosti?

<em><strong>Zatvorenici odjela A, B, C, D zatvora Korydallos

Izolacijski odjel ženskog zatvora Korydallos</strong>

</em>

Izvor: 325