Titolo: ŠKOTSKA [UK]: LIČNI VANDALIZAM PROTIV "MORALA ANTROPOCENTRIZMA"
w-3-wp-339-import-1.png

U božićnu noć, nakon što su mase platile svoje štovanje oltaru potrošnje, odlučio sam da proslavim farsu civilizacije na drugačiji način, noćnim izlaskom da bih sabotirao brave dućana koje vode tržište smrti. Sistematska smrt u ime civilizacije pod krinkom morala antropocentrizma.

Zalijepio sam brave 6 dućana u centru grada jednostavnim ubacivanjem vrlo jakog ljepila unutar brava te sam na taj način potpuno uništio sistem tih brava. Dva dućana koja svakodnevno izlažu jedno novo mrtvo tijelo za svakog roba potrošačkog društva. Svaki dan čitava jedna svinja izrezana na komade, izložena u velikom izlogu. Harlekin nakon smrti na usluzi civiliziranog antropocentričnog ljudskog bića. Od smrtne kazne do krajne destinacije. Drugi su bili prodavaonice kašmira, također očigledna meta.

U julu i augustu 2014. počinjena su još dva odvojena vandalska djela, u trgovačkom centru, unutar grada, kao odgovor na njihove kulturne evente, s gostima koji su s entuzijazmom uživali u ropstvu zvanom sokolarstvo. Hvataju ili odgajaju u zatočeništvu ptice kao što su sokoli, sove, jastrebovi, držeći ih kao harlekine za izlaganje, ali nadasve za tip lova zvanog sokolarstvo, u kojem porobljene ptice, pod treningom i naredbama svojih gospodara love druge neljudske životinje iz sporta, u svrhu "razonode" masa, kako bi zadovoljili svoje lažne potrebe za duhovima kao što je nacionalna baština. Kamere su obojane sprejem, kao i prednji ulazi, a plakati su zalijepljeni kao izjava o ovom djelu.

Materijalna sabotaža i vandalizam su za mene jasni agresivni činovi. I čitava moja analiza koja stoji iza njih je neprijateljski nastrojena prema društvu i civilizaciji. Mete su svuda oko nas. Bio to ekonomski udarac koji će predstavljati smetnju neprijatelju, ili pak prekid normalnog funkcioniranja ove trule svakodnevne mehaničke rutine. Kaotične akcije imaju osobno značenje. Ova su djela počinjena za moje zadovoljstvo. U mjestu koje živi u močvari zaborava legalnosti, nekoliko urlika počelo je odaleka odzvanjati, i njihova svijest urliče za izgubljenim drugovima u ime civilizacije.

<em>Ćelija svijesti "Sokol Kaosa"

</em>

Izvor: 325