Titolo: SOLUN [GRČKA]: TEKST ANARHISTIČKOG SKVOTA NADIR O NEDAVNIM DOGAĐAJIMA
w-3-wp-342-import-1.png

ZATVORI TIPA "C", ZVĆ POKUŠALI BIJEG, SCENARIJ O OSMOZI IZMEĐU KRIMINALACA I TERORISTA, I NOVINARSKO SMEĆE

Nećemo govoriti o tome kako su strukturirani zatvora tipa C, kako su izgrađeni ili kako će biti poboljšani. Reći ćemo samo da nisu nikakva neprobojna barijera ili nekakva nepobjediva zvijer. Zatvori tipa C su još jedan čin rata protiv zarobljenika rata. Oni su odgovor države protiv anarhista koji nisu pognuli svoje glave, koji svakodnevno oštre svoje ratne sjekire, koji nisu prekinuli ili nisu odgodili djelovanje protiv neprijatelja. Oni su izgrađeni za sve one koji se nisu pretvorili u "gerilce kafića" ili "zatvorene ideologe" prema represiji. K tome, država nije nikada poštedjela takve osobe. A državni monopol nad nasiljem uvijek bukne samo kada ga primatelj dovede u pitanje kroz djela.

O POKUŠAJU BIJEGA ZVĆ

4. januar, dan koji su članovi ZVĆ odredili za bijeg iz zatvora Korydallos.

Dan ranije panduri su spriječili bijeg, za koji su sami priznali da se radilo o jednom od najsavršenije organiziranih u posljednja desetljeća.

Istovremeno krenula je državna i novinarska rječitost, ponovno pričajući o famoznoj "kriminalno-terorističkoj osmozi" i o "dugotrajnoj povezanosti anarhista i podzemlja", sežući čak do rasprava da su anarhističke bombe izradili i postavili kriminalci.

Kakve veze ima ako su drugovi iz ZVĆ dali svoje objašnjenje i rekli da su njihov kod vrijednosti i njihova pobunjenička anarhistička svijest protiv takvog djelovanja. Naravno, u perspektivi bijega iz zatvora ono što smo mi vidjeli je suradnja između kriminalaca i anarhista, nije osudivo.

Ali ono što najviše uznemirava nisu glasine koja država širi putem svojih glasnogovornika, već kako lako veći dio a/a sredine prihvaća ta gledišta, i ne želi da vidi očiglednost i duh svega toga. To jest da je jedna anarhistička gerilska organizacija stvorila u zatvoru takav plan za bijeg iz zatvora.

P.S. Snage anarhističkoj drugarici Aggeliki Spyropoulou. Aggeliki nije ni odvedena niti je izabrala krivi put... Aggeliki je predivna drugarica koja je nakon iskustva s različitim javnim inicijativama i grupama izabrala, sebi na čast, ilegalno-gerilsko djelovanje.

ZATVORI SE NE MOGU POBOLJŠATI, ONI SE RUŠE

SNAGE ČLANOVIMA ZVĆ

SNAGE DRUGARICI AGGELIKI SPYROPOULOU

24.01.2015.

Anarhistički skvot Nadir