Titolo: SANTIAGO [ČILE]: OD ČILEA DO ŠPANJOLSKE - USTANIČKA SOLIDARNOST
w-3-wp-327-import-1.png

Paleograf je paleograf... ali znači više od komada papira kada na njemu vidimo i shvatimo borbu kroz neprekidnu mnogostrukost.

Taj je odgovor mala gesta, pozdrav drugovima koje je otela španjolska država, naše suučesništvo koje prelazi svaki granicu.

Suradnja čileanske države sa španjolskom postala je očita javnim surađivanjem njihovih represivnih organa, koja se materijalizirala susretima njihovih vlasti putovanjima na oba područja tokom posljednjih mjeseci.

Operacija Pandora nije samo slijepo ponavljanje jednog represivnog oblika, već sadrži u sebi i avangardistički pokret, potpunim izobličenjem stvarnosti, ukazujući na GAC kao na ćeliju direktne akcije (kao što su ovdje okupirane zgrade predstavljene kao fasada jedne "terorističke organizacije"). Osim toga, represivni skok unaprijed počinjen je maštovitom zamkom optužbe protiv drugova za izgradnju "terorističke organizacije", koja nije izvela nijedan poznati napad.

To je Demokracija, apsurd koji se samo-potvrđuje da bi reproducirao kroz moć. Mi kao antiautoritarci nemamo što prositi, nego samo izjaviti naš prezir.

S različitih latituda i područja preuzimamo represivni potez u Španjolskoj, pošto shvaćamo da se Društveni Rat živi na globalnoj razini. Države dijele informacije i strategije. Mi ne samo da razmatramo, nego smo i dio iste plime protiv moći.

Ne zaboravljamo našu braću, Francisca i Monicu, naša su bila i ostat će s vama.

Solidarnost i borba s drugovima koje je otela Operacija Pandora, i s našim neukrotivim drugovima iz Zavjere Vatrenih Ćelija i Christodoulosom Xirosom, nedavno uhapšenim.

Gerilac jednom, Gerilac zauvijek!

Neki Anarhisti

Santiago - Čile. Januar 2105.

Izvor: https://radioazione.org/2015/01/santiago-cile-dal-cile-alla-spagna-solidarieta-insurrezionale/