ATENA [GRČKA]: IZJAVA SKVOTA NTUA O OKUPACIJI POLITEHNIČKE ŠKOLE U ATENI, OD 01.12. [hr]


Nikos je bio ustrajan u svojoj borbi već 25 dana i nastavit će sve do kraja, unatoč tome što je odbijen njegov posljednji zahtjev za pogodnosti izlaska iz zatvora u obrazovne svrhe. Dinamični solidarni pokret razvio se oko borbe Nikosa Romanosa diljem zemlje i šire. Unatoč njegovim slabostima i kontradikcijama, taj je pokret poprimio masovne i široke dimenzije, te nadahnuo brojne različite društvene subjekte koji prepoznaju u borbi Nikosa Romanosa dio svoje vlastite borbe za život i dostojanstvo. Djela propagande i napadi, masovni prosvjedi, širenje kontra-infromacija, okupiranje javnih zgrada i škola itd.
U uturak 2.12. odvio se masovni prosvjed u središtu Atene, koji je doveo do sukoba sa snagama represije oko okupiranog prostora atenske Politehničke Škole i oko kvarta Exarchia. Policijska represija koja je uslijedila na području Exarchie dovela je do hapšenja 12 osoba, koje su bile sistematski podvrgnute mučenju kako tokom hapšenja tako i u sjedištu policije, gdje će biti zadržane barem do sutra ujutro.
Politehnička Škola je okupirana, od 1.12., kako bi se stvorio prostor za razvijanje nužnog jačanja borbe protiv današnjeg modernog totalitarizma, poimajući štrajk glađu Nikosa Romanosa ključnom točkom te borbe. Ta okupacija povezuje njegovu borbu sa širim društvenim i političkim nužnostima, te s godišnjicom pubune iz 6. decembra 2008.
Idućih nekoliko dana (do usvajanja proračuna u nedjelju 07.12.) biti će kritični za borbu i život Nikosa Romanosa, kao i za izglede društvene i klasne borbe. Skupština okupirane Politehničke Škole održat će oslobođeni prostor barem do pobjede štrajka glađu Nikosa Romanosa, ostajući na taj način jedan od brojnih centara svakidašnjih borbi. Skupština okupirane Politehničke škole poziva sve potlačene da zauzmu ulice pobune sve do pobjede. Mi ne smatramo Politehničku školu središtem sukoba sa snagama represije, jer sukob se mora širiti svukuda i u svim smjerovima.
<strong>SVI NA ULICE POBUNE
POBJEDA BORBE NIKOSA ROMANOSA
...

PIREJ [GRČKA]: OTVORENO PISMO IZ BOLNICE DRUGA YANNISA MICHAILIDISA, U ŠTRAJKU GLAĐU OD 17. NOVEMBRA [hr]

Pišem ovih nekoliko riječi kako bih izrazio koliko me dirnula široka i raznolika solidarna aktivnost drugova izvan zidova zatvora. Ne samo zato što je njena proširenost, maštovitost, organizacija-koordinacija, ustrajnost i agresivnost uvelike nadišla moja očekivanja, znajući da su značajne zgrade države i kapitala, televizijske i radio postaje okupirane, da su organizirani skupovi i prosvjedi u svim većim gradovima teritorija, te izvršeni napadi na snage represije, kao i drugi ustanički napadi različitog karaktera. Već i zato što upravo to razbija samoću moju ćelije i donosi mi osmijeh, zato što u srijedu noć nisam bio u zatvoru, bio sam između vas i osjetio toplinu barikada u plamenu.
Zato jer, bez obzira na ishod, i samo postojanje ovog borbenog fronta predstavlja pobjedu samu po sebi, kako zbog neposredne perspektive ove borbe tako i zbog ostavštine koju ostavlja iza sebe.
Dobro znam da na tisuće drugova uključenih u ovu borbu koju je Nikos započeo, uz puno brige ali i mnogo odlučnosti, ima vrlo različita shvaćanja i prakse, kako međusobno tako i s nama. Međutim, napredovanje se rađa iz različitosti. To je pravo značenje anarhističke solidarnosti; ona povezuje bez da nas čini jednakima, ujedinjuje bez da homogenizira. A kada se radi o solidarnosti usmjerenoj ka akciji, funkcionira.
Danas kada mediji masovne obmane tvrde da nastavak štrajka glađu prijeti nacionalnoj sigurnosti, shvatio sam nijedna borba nije uzaludna, i da su se pukotine koje je otvorio očaj - uzrokovan produženom neaktivnošću u gušećim uvjetima zatvora - ponovno obojile znakovitim bojama; ustanak je uvijek pravodoban.
Naši snovi postat će njihovi košmari.
Borbena anarhija se probudila i urliče.
Ništa nije gotovo, sve počinje sada.
SOLIDARNOST S UHAPŠENIMA U NEREDIMA UTORKA
Nikosu:Brate, ostani snažan, do sada dobro poremetio njihovo slavlje. Ti se ne povlačiš, tako će morati i oni. Bit ću uz tebe sve do krajnje pobjede.
Athaniasou (ministru pravosuđa):
...

ATENA [GRČKA]: PISMO NIKOSA ROMANOSA IZ BOLNICE [hr]


24 dana plesa sa smrću
Nastojat ću na par papirića oblikovati posljednje ostatke mojih misli, u vezi nedavnih događaja i ponovnog odbacivanje zahtjeva za pogodnostima izlaska iz zatvora zbog obrazovnih razloga.
U prvim danima štrajka glađu, tokom mojeg govora na solidarnoj skupštini koja je održana na Politehničkoj školi, rekao sam da je Nikopoulosov odgovor, koji već duže vrijeme tvrdi da nema kompetenciju za donositi odgovore na tu temu, samo početak državne strategije, kako bi me uništili. Ta se politička procjena u potpunosti potvrdila: najprije nalogom direktorice zatvora Koridallos, Evangelie Marsioni, za prisilnim hranjenjem, koje se sastoji od pravog pravcatog nasilja i koje je usmrtilo, između ostalih, Holgera Meinsa u Njemačkoj, a i razne članove GRAPO-a u Španjolskoj. Liječnici u bolnici su ipak bili toliko dostojanstveni da bace u smeće nalog zatvorske uprave i odbili da izvrše taj zločin države. Nakon žalbe pravosudnom vijeću izvan zatvora (pravni potez koji odabiru brojni zatvorenici kada im zatvorska uprava odbije zahtjev) ponovno je stigao negativan odgovor, pošto ih je uvjetovala Nikopoulosova odluka, ista ona odluka na koju je uložena žalba.
Za one koji imalo shvaćaju politiku, intervencija minsitra pravosuđa, dan prije ročišta, bila je očita naredba za odbijanje mojeg zahtjeva, a objasnit ću i zašto:
U izjavi koju je objavilo Ministarstvo pravosuđa posredno se navodi činjenica da Athanasiou, ministar pravosuđa, nema kompetencije da odlučuje u vezi toga, a niže isti dokument kaže: "Izlaske iz obrazovnih razloga dozvoljava isključivo nadležna zatvorska uprava, na čelu s nadležnim službenikom javnog tužiteljstva, dok je za okrivljene potrebna dozvola pravosudnog organa koji je naložio pritvor."
Što znači da ministar poništava, na jednostavan i jasan način, valjanost moje žalbe. Sve je to popraćeno prijedlogom, neutemeljenim, da se predavanja održavaju putem videokonfernecije, umjeto izlazaka u obrazovne svrhe, što nema smilsa budući da postoje laboratoriji koji iziskuju obavezno fizičko prisustvo. Osim toga, na taj se način otvara put zatvorskim upravama da u potpunosti ukinu pogodnosti za obrazovanje, dobro poznavajući njihov strah od preuzimanja odgovornosti, kako bi se rješenje videokonferencije moglo primijeniti na sve zatvorenike.
Po toj logici, ukratko, čak bi se i razgovori s našim obiteljima obavljali putem ekrana, iz sigurnosnih razloga, kao i naša suđenja. Tehnologija u službi "korekcije" i pravde. Ljudski napredak ili fašistizacija... povijest će prosuditi.

BRUXELLES [BELGIJA]: NAPAD POŽAROM U ZNAK SOLIDARNOSTI SA ZATVORENICIMA [hr]

U utorak 2. decembra 2014. zapalili smo tri vozila u vlasništvu članova Europskog Parlamenta.
Akcija je počinjena pokraj aleje Général Lartigue u Bruxelleu..
Ovo je djelo čin solidarnosti s anarhističkim i revolucionarnim zatvorenicima, u Grčkoj i svugdje.
Solidarnost s borbama drugova u Čileu.
Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ

UK: REPRESIJA NAD ANARHISTOM HUWOM NORFOLKOM [hr]

03. decembra 2014. britanska štampa objavila potjernicu, uz nagradu od 10.000 funti za svakoga tko pruži informacije o jednom anarhističkom drugu, već tri godine slobodan/u bijegu, zbog represije koja je uslijedila nakon eksplozije urbane gerile 2011. u Bristolu i nakon niza napada, anonimnih i potpisanih ELF, FAI.
Štampa spominje više od sto napada u Ujedinjenom Kraljevstvu u posljednje tri godine i koji su prouzročili više od 20 milijuna funti štete, na različitim objektima, među kojima i na antenama za telekomunikaciju, bankama, luksuznim automobilima i jednoj policijskoj školi koja je potpuno uništena tokom napada, među koje se ubraja i posljednji u znak solidarnosti s Nikosom Romanosom, počinjen prije nekoliko dana.
Drug za kojim policija traga je Huw Norfolk, optužen za ove napade.
Slijedi jedan njegov tekst iz bjegstva, objavljen u "Since the Bristol Riots"

Mi smo "izgubljena djeca", bijesna i razočarana u lažna obećanja,
"mladost izvan kontrole" nezadovoljna djelomičnim budućnostima koje nam nude,
"beskorisne komponente" koje su ionako isključene iz nadničarskog ropstva ili ga odbijaju,
"elementi raskida" koji se bore da bi ga uništili iznutra,
"manjina buntovnika" unutar izgrađene normalnosti poslušnosti-hijerarhije-rasizma-patrijarhata,
"maskirani izgrednici" unutar neprekidne pobune protiv svega toga i više.
Mi smo vaša djeca, djeca vašeg društva.
I danas je vrijeme da komponente tog društva odluče da li će biti ruka koja će nas pokušati zaustaviti,
ili ruka koja će pokrenuti vlastitu zavjeru za samo-određenje

Huw "Bagder" Norfolk
Samo još jedan bjegunac

Oktobar 2011.
...

ČILE: MEĐUNARODNA SOLIDARNOST S NIKOSOM ROMANOSOM SA BARIKADA CORDON MACULA [hr]

26. novembra, u srijedu u podne, uz barikade i molotov iz kojih se rodio jedan novi dan anarhističkog nasilja i sukoba sa snagama reda, u tzv. “Cordón Macul” na "bulevaru Grčke", jedna od grupa koja je sudjelovala u akciji izrazila je transparentnom, uzvicima i brošurama našu solidarnost s drugom Nikosom Romanosom, u štrajku glađu za dašak slobode u grčkom zatvoru.
Šaljemo našu snagu Nikosu, zbog njegove odluke da se bori korišteći vlastito tijelo i cjelovitost kao prepreku planovima moći.
ZATO ŠTO JE NIKOS ROMANOS JEDAN OD NAS
ANARHISTIČKA MEĐUNARODNA-USTANIČKA SOLIDARNOST

Izvor: RadioAzione

LONDON [UK]: FAI-FIRES ON THE HORIZON ZAPALILI ZAŠTITARSKO VOZILO U ZNAK SOLIDARNOSTI S GRČKIM ANARHISTIMA U ŠTRAJKU GLAĐU [hr]

Anarhisti u akciji, danas 3.12.14., zapalili smo zaštitarsko vozilo u Londonu u znak solidarnosti s našom braćom: Nikos Romanos, Yiannis mixailidis, Andreas-Dimitris Bourzoukos i Dimitris Politis u štrajku glađu u Ateni.
Te noći gledali smo netremice horizont i vidjeli brojne zvijezde padalice koje su ispisivale svoje kaotične putove. I brojali smo ih ponovno i ponovno, zamislili želje, izračunali vjerojatnosti. Znamo da naša želja za slobodnim životom mora kročiti preko svega što nas guši, ubija, uništava, zato smo uronili u prazninu kao zvijezde padalice koje smo gledali. Nakon što su bezbrojne zvijezde pale, možda je vrijeme da padne i naša zvijezda, tko zna? Da smo posjedovali spreman odgovor ne bi bili postali ono što jesmo, nego sebični bijednici koji bi da uče narod kako postati glodavcima koji se međusobno žderu, kao što to oni čine danas. Ipak, mi i dalje ostajemo neumoljivi i tvrdoglavi, kao ljudi našeg tipa. A oni među nama koji su zatvorili oči u mukama i otputovali daleko, i dalje netremice gledaju ono noćno nebo koje smo i mi promatrali. I gledaju nas padati, predivne i sjajne zvijezde. Sada je na nama red. Sada, bez oklijevanja, mi padamo.
Pozdravaljamo! naše drugove iz F.A.I. Baklje u Noći - Front za Oslobođenje Zemlje
FAI-Požari na Horizontu - Nikos Romanos
...

ATENA [GRČKA]: OKUPACIJA POLITEHNIČKE ŠKOLE OD 1.12.2014. [hr]

Politehnička Škola u Ateni: Solidarnost s anarhistom N.Romanosom, u štrajku glađu od 10.11.
Kako bi postao još jedan centar solidarnosti i sudjelovanja u borbi anarhističkog štrajkaša glađu Nikosa Romanosa (od 10.11.14.), kao i za drugove koji su sada u solidarnom štrajku glađu s Nikosom, Yannis Michaelidis (od 17.11.14.), Dimitris Politis i Andreas Dimitris Bourzoukos (od 1.12.14.). Nikos Romanos je talac u rukama države od 01.12.13. zbog dvostruke pljačke, banke i poštanskog ureda u Velvedosu, Kozani. Njegovo je djelo dio raznovrsne anarhističke borbe protiv svih odgovornih za pljačku društva, koju sprovode kapital i država.
Politički izbori Nikosa Romanosa i njegova militantna posvećenost borbi označava nastavak pobune iz decembra 2008. On se bori za svijet bez autoriteta, bez izrabljivanja i šefova. Borba zatvorenika u štrajku glađu za dašak slobode, protiv divljaštva zatvora i sve veće represije zatvorskog sistema (npr. ukidanje i odbijanje pogodnosti izlaska, često nametanje izolacije, izgradnja novih zatvora visoke sigurnosti) kreću se paralelno s borbom svih potlačenih ljudi protiv podčinjenosti i haračenja naših života.
Okupacija Politehničke škole u Ateni želi pretvoriti oslobođeni prostor Politehničke u otvoreni, masovni militantni centar borbe, zajedno sa svakim drugim punktom borbe koja se podiže za ispunjenje N.Romanosovih zahtjeva (zajamčene pogodnosti izlaska iz zatvora), kao i za društveno oslobođenje.
NA ULICE POBUNE

SOLIDARNOST S BORCIMA U ŠTRAJKU GLAĐU

POBJEDA BORBE NIKOSA ROMANOSA
Skupština Okupirane Politehničke Škole
1.12.2014
...

ATENA [GRČKA]: ANARHISTI ANDREAS-DIMITRIS BOURZOUKOS I DIMITRIS POLITIS NAJAVILI ŠTRAJK GLAĐU OD 1. DECEMBRA [hr]

Solidarnost.
Od 10.11. naš prijatelj i drug Nikos Romanos štrajka glađu zahtjevajući pogodnosti izlaska za obrazovanje, što mu dozvoljavaju njihovi isti zakoni. No, njegova borba ne može se na nikako odvojiti od njegovih političkih karakteristika koje je on sam izabrao, i ne može se smatrati inferiornijom od one iste potrebe koju i mi nosimo, za uništenjem sistema tlačenja i bijede, koji je stoljećima vladao našim životima.
Ne može zanemariti rašireno političko ozračje koje postoji u ovo vrijeme, pakosnu represiju koju su pokrenule država i kapital protiv svakog tko se nastoji oduprijeti kapitalističkoj brutalnosti i opipljivom napadau "parazita" ovo ekonomskog sistema. U trenutku kada Ministarstvo Pravosuđa priprema zatvore tipa-C kako bi premjestio anarhističke/komunističke borce i neposlušne zatvorenike, Nikos je izabra da podigne barikadu za sebe (i u proširenju, za sve nas) protiv sve većih restrikcija koje proživljava.
24.11. premješten je, po nalogu tužioca u bolnicu "Georgios Gennimatas". Njegov premještaj popraćen je dokumentom zatvorskog tužitelja koji drsko tvrdi da je odgovornost za Nikosa sada na bolničkim liječnicima, posredno prebacujući zadatak prisilnog hranjenja na bolničko osoblje. Unatoč svemu, željeli oni ti ili ne, odgovornost za štogod se desilo Nikosovom zdravlju je na ministru pravosuđa, Nikolopoulosu, i na zatvorskoj upravi.
Kao minimalni znak solidarnosti, i mi također započinjemo štrajk glađu, baš kao naš drug Giannis Michailidis (koji je započeo 17.11.), od 1.12., sve do ispunjenja njegovog zahtjeva.
"Radi se, naposljetku, o snazi koja leži unutar ljudskog bića i kojom dostižemo sve, samo odlučnošću i čestitim pravcem srca. Tkogod posjeduje tu snagu ne bi smio sebe izgubiti u strahu."
ZAJEDNO DO KRAJA, ZAJEDNO DO POBJEDE
Andreas-Dimitris Bourzoukos
Dimitris Politis

...

ATENA [GRČKA]: NEREDI U ZNAK SOLIDARNOSTI S ANARHISTOM NIKOSOM ROMANOSOM (02.12.2014.) [hr]


Uslijed velikog solidarnog prosvjeda s Nikosom Romanos, u kojem je prošle noći u Ateni sudjelovalo 8.000-10.000, izbili su neredi na području četvrti "Exarchia" u Ateni, dok je Romanosovo zdravlje u kritičnom stanju (22 dana u štrajku glađu), a grčke vlasti se prave da on ni ne postoji.
Act For Freedom Now

ATENA [GRČKA]: NAPADI SOLIDARNOSTI S DRUGOVIMA U ŠTRAJKU GLAĐU [hr]

Ujutro 23. novembra zapalili smo bankomat banke Pirej na trgu Kanigos (u centru Atene). Četiri dana kasnije, ujutro 27. novembra, ostavili smo eksplozivni materijal na ulazu jednog poštanskog ureda, ELTA-e, u kvartu Pefki. Djela su počinjena kao izraz solidarnosti sa štrajkašima glađu Nikosom Romanosom i Yannisom Michailidisom.
PS.1: Nikose i Yannise, snage, sve do slobode!
PS.2: Solidarnost se nastavlja samo putem djela!
Noći požara
http://yu.radioazione.org/wp-content/uploads/2014/12/Fire-Hands-Screensaver_1.jpg
U noći 30. novembra 2014. zapalili smo 5 bankomata, kao minimalno djelo solidarnosti s anarhistom Nikosom Romanosom, u štrajku glađu od 10. novembra:
- Bankomat Nacionalne Banke u ulici Aghias Sofis, u kvartu Vyronas
- Bankomat Alfabanke na sjecištu ulice Karaoli s ulicom Dimitriou, u kvartu Vyronas
- Bankomat Nacionalne Banke na trgu Varva, u kvartu Pagrati
- Bankomat Nacionalne Banke u ulici Formionos, u kvartu Pagrati
- Bankomat Alfabanke u kvartu Kaisariani
To je samo upozorenje. U slučaju da se zahtjev našeg druga ne ispuni, svi ćete vi biti na nišanu.
Borba se nastavlja
Snage štrajkašima glađu Nikosu Romanosu, Yannisu Michailidisu, Andreasu-Dimitrisu Bourzoukosu i Dimitrisu Politisu.
Anarhisti
...

GRČKA: YANNIS MICHAILIDIS, U ŠTRAJKU GLAĐU, HOSPITALIZIRAN [hr]

Saznajemo 28. novembra da je drug Yannis Michailidis, u štrajku glađu od 17. novembra 2014. iz solidarnosti s drugom Nikosom Romanosom, hospitaliziran zbog bradikardije (smanjenje srčane frekvencije ispod 60 otkucaja u minuti).
U prvom momentu je zatvorski liječnik Koridallos zatražio da se drug premjesti u bolnicu istog zatvora, što je Yannis odbio. Dakon njegovog odbijanja tužilaštvo je odlučilo da se drug hospitalizira u bolnicu Tzaneio, u Pireju.
Izvor: RadioAzione

LONDON - BRIXTON [UK]: TRANSPARENTI I LETCI SOLIDARNOSTI S NIKOSOM ROMANOSOM [hr]

http://yu.radioazione.org/wp-content/uploads/2014/12/20141129_164724-1024x576.jpg
U subotu 29.11., kasno popodne, nekoliko drugova je pozvalo na prosvjed/okupljanje u središtu Brixtona, južni London, za Nikosa Romanosa. Dva transparenta, "Nikad više robobi, nikad više spuštenog pogleda! Solidarnost s anarhistom N.Romanosom u štrajku glađu od 10.11.14" sa zaokruženim A" i "Sloboda će procvjetati iz pepela zatvora sa zaokruženim A, su obješena u središtu četvrti, veoma vidljivi svim prolaznicima u to vrijeme, kao i svima u autobusima i automobilima na prometnoj glavnoj ulici.
Unatoč činjenici da Brixton prolazi kroz opaku džentrifikaciju, uz masovne deložacije i izgradnju tisuća luksuznih stanova, još ima pojedinaca koji ne ostaju indiferentni. Mnogi su uzeli letke, preko 200 njih, neki su se zaustavili kako bi živahno izmijenili ideje, i na trenutak je dašak drugačijeg dao malo kisika za ublažiti pritisak frenetične potrošnje.
DOWNLOAD PDF: Letak solidarnosti s drugom anarhistom N.Romanosom u štrajku glađu
http://yu.radioazione.org/wp-content/uploads/2014/12/Local-Downlevel-Document_Page_1.jpghttp://yu.radioazione.org/wp-content/uploads/2014/12/Local-Downlevel-Document_Page_2.jpg
U petak noć, 28.11., u nekoliko područja Londona pojavili su se plakati za Nikosa Romanosa te za Thodorisa Sipsasa, prilično neobično za mračno srce globalnog kapitala.
http://yu.radioazione.org/wp-content/uploads/2014/12/20141127_221411-576x1024.jpg

Nekoliko solidarnih anarhista

Sa slobodom i bijesom u našim srcima!

Snage Nikosu i Yannisu

ZAPALIMO ZATVORE!
...

ATENA [GRČKA]: MASOVNI ANARHISTIČKI MOTO-PROSVJED, 30.11.2014. [hr]


Masovni anarhistički moto-prosvjed na ulicama Atene i ispred bolnice u kojoj se nalazi Nikos Romanos, i dalje u štrajku glađu (od 10. novembra), i anarhistički drugovi iz UK prisutni, obavijestite Nikosa o prosvjedima ovdje i drugdje!
Snage Nikosu i Yannisu, te Andreas-Dimitrisu Bourzoukosu i Dimitrisu Politisu*
SOLIDARNOST JE NAŠE ORUŽJE - SOLIDARNOST ZNAČI NAPAD!
*Drugovi Yannis, Andreas i Dimitris su također u štrajku glađu (prvi od 17.11., ostala dvojca od 1.12.) u znak solidarnosti s drugom i prijateljem Nikosom, nap.prev.
Izvor: Act For Freedom Now

LONDON [UK]: INICIJATIVA SOLIDARNOSTI S ANARHISTOM T.SIPSASOM [hr]

Pozivamo vas da nam se pridružite u subotu 6. decembra na benefit inicijativi s anarhistom T. Sipsasom, optuženim za slučaj Marfin iz 2010. u Ateni [tokom prosvjeda zapaljena je podružnica banke; u požaru su izgubila život 3 službenika, pošto je zaposlenicima poslodavac naredio, pod prijetnjom otkaza, da tokom prosvjeda ostanu zaključani u banci, nap.prev.]
"Optužba protiv T.Sipsasa je optužba protiv svih koji se bore protiv totalitarizma i barbarstva, protiv obezvrijeđenog života i dostojanstva."
Bit će prikazan kratki film "slučajni progon jednog anarhista", nakon čega čega će nas T.Sipsas izvijestiti o novostima u vezi slučaja.
Početak je zakazan u 19 sati, cockatil barom, pa sve do u noć! Nakon izvještaja, večer će se nastaviti živom svirkom i dj-jevima!
Za mjesto događaja nazovi navečer info-vezu na 07405412161 ili pošalji mejl na eve_location@yahoo.co.uk
Zamolili bi i za razumijevanje, da poštujete našu želju da se ova inicijativa ne objavljuje na društvenim mrežama kao što Facebook, Twitter itd.
Vidimo se tamo!
ASF LDN – Solidarni anrhisti
...

SANTIAGO [ČILE]: ZAPALJEN AUTOBUS I POZIV NA "CRNI DECEMBAR" [hr]

U petak 28. novembra odlučili smo da napadnemo vozilo javnog prijevoza u svrhu poziva na crni decembar akcije i solidarnih djela u sjećanje na anarhističkog druga Sebastiana Oversluija, ubijenog tokom neuspjele eksproprijacije banke, 11. decembra 2013. Nakon što smo zapalili vozilo aktivirali smo vatromet kako bi naš bijes i naša pobuna jače zasjali. Ovo smo djelo počinili i u znak solidarnosti s drugaricom Tamarom Sol Vergara, koja se trenutno nalazi zatočena u rukama moći. Ovo je naš način da kažemo kako nitko od naših mrtvih i zatvorenika nije zaboravljen, kako se za svako djelo neprijatelja naš bijes umnožava te se izražava kroz precizne akcije protiv moći.
U buržoaskoj štampi navedeno je djelo povezano s Telethonom. U biti, to nije bio cilj, naravno, ali u svakom slučaju protivimo se trgovanju tuđom nesrećom. Ovo je naš doprinos službenom odbrojavanju blagdanskog licemjerja. Pored toga, naglašavamo da prolazimo kroz trenutke velike napetosti, tri su osobe uhapšene zbog njihove navodne upletenosti u eksplozivnu napravu u podzemnoj željeznice, kraj Vojne Škole. Mada smatramo da to nije i nije bilo baš strateški, i da predstavlja više korak nazad neko doprinos, nećemo zbog toga prestati solidarizirati s onima koji će vjerojatno proći kroz jedno od najstrožih sudskih procesa tokom posljednjih godina.
...

INSTINTO SELVAJE: PLAKAT I POZIV NA SOLIDARNOST S MONICOM CABALLEROM I FRANCISKOM SOLAROM [hr]


Sloboda za Monicu Caballero i za Franciska Solara
Optuženi za postavljanje eksplozivne naprave, za zavjeru i za pripadanje oružanoj bandi. Sve u okvirima antiterorističkog zakona.
Odvajaju nas razdaljine, spaja nas osjećaj...
ZA POTPUNO OSLOBOĐENJE,
SOLIDARNOST NE POZNAJE GRANICE

Monica i Francisco, anarhistički drugovi zatvoreni u španjolskoj zemlji od 13. novembra 2013. Policija ih je uhapsila, uz tri druge osobe, pod optužbom za postavljanje eksplozivne naprave, koja je eksplodirala u bazilici Pilar (Saragoza) u oktobru 2013, za pripremanje napada na marijanski samostan u Montserratu (Barcelona) i za pripadanje oružanoj bandi (Ustanički komando Mateo Moral).
Pozivamo na solidarnost u različitim oblicima sve dok naši drugovi ne budu ponovno slobodni i sve dok se ovaj divlji lov ne privede kraju.
SOLIDARNOST NE POZNAJE GRANICE...
SVE DO POTPUNOG OSLOBOĐENJA I DIVLJE ANARHIJE
SLOBODA ZA MONICU CABALLERO I FRANCISCA SOLARA
ŽIVJELA ANARHIJA
...

LONDON [UK]: PROSVJED SOLIDARNOSTI ZA DRUGA ANARHISTA NIKOSA ROMANOSA U ŠTRAJKU GLAĐU, U GRČKOJ [hr]


Ako Država izrabljuje sve, onda znači da je inercija uspostavljena kao prirodni uvjet. Ubrzo će biti prekasno i autoritet će biti milosrdan samo prema onima koji se pokorno klanjaju pred njegovom svemoći.

REVOULUCIONARNA SOLIDARNOST S ANARHISTOM NIKOSOM ROMANOSOM

u štrajku glađu od 10.11.2014.

Revolucionarna solidarnost je tajna koja koja ruši sve zidove,
izražavajući istovremeno ljubav i bijes, kao i vlastiti ustanak.


DANAS 29. NOVEMBRA 2014. NA TRGU BRIXTON RITZY CINEMA
OD 15.00 DO 18.00

Razdaljina je nebitna kada govorimo o solidarnosti.
Zato pozivamo na međunarodnu revolucionarnu solidarnost s Nikosom.

JUŽNI LONDON - UK

SOLIDARNOST JE NAŠE ORUŽJE!
ŠIRI DALJE!
Anarhisti iz Act for freedom now!
...

BEOGRAD [SRBIJA]: PROMOCIJA KNJIGE POEZIJE "VAJGAČ" IVANA NOVAKOVIĆA, 29.11.2014. [hr]

“Crna Kuhinja” vam servira svoj novi specijalitet. U ediciji “Dok traje vatra” izašla je knjiga poezije Ivana Novakovića pod nazivom “Vajgač”.
Dođite da zajedno posetimo Vajgač, mitsko ishodište neizvesne budućnosti, na koji vas vode autor, izdavač i lokalni šaman.
Napuštanje one ravni koja se naziva “realnost”, nije pitanje prostog bekstva, niti je to odlazak na neko bolje, već postojeće, mesto. Odlazak iz tzv. realnosti je znak protesta protiv nametnutih konvencija, napuštanje okvira u koje smo, po rođenju, silom ugurani. Kada trenutak rođenja ostane dovoljno daleko iza nas i kada se nepristajanje na realnost intenzivira, vremenom, u nama počne da sazreva potreba da se ponovo rodimo na nekom drugom mestu koje ćemo sami izgraditi. Ivan uz pomoć iznijansirane poetske intuicije, rastvarajući kontradikcije vidljive stvarnosti, gradi jedan imaginarni svet projektovan na ostrvo Vajgač koje se nalazi u Arktičkom okeanu. Međutim, ni svet Ivanovog Vajgača nije lišen suprotnosti i tenzija koje nas prate u našoj sumornoj svakodnevnici, ali, pesnik te kontradikcije podiže na jednu složeniju metaforičku ravan na kojoj se u razdirućem ritmu ukršta ples svetlosti i tame sa glasovima teskobe i nade. Svet Ivanovog Vajgača nije zakržljala poetska imaginacija svedena na banalnu sliku rajskog vrta, već je to svet, opipljiv, čulan, svet leda i vatre, to je svet gde samo hrabri i maštoviti tragaoci mogu da prevale put preko bespuća sibirskih tundri utabavajući, svojim upornim hodanjem, staze koje služe kao mape za izlazak iz košmarnih predela bespuća svakodnevnice.
Nakon povratka sa putovanja, pridružite se benefit žurci za Koko Lepo Autonomni Vrtić.
Subota, 29. novembar u 19 časova
Infoshop "Furija", Višnjička 76, Beograd

...