w-2-wp-280-import-1.png

24 dana plesa sa smrću

Nastojat ću na par papirića oblikovati posljednje ostatke mojih misli, u vezi nedavnih događaja i ponovnog odbacivanje zahtjeva za pogodnostima izlaska iz zatvora zbog obrazovnih razloga.

U prvim danima štrajka glađu, tokom mojeg govora na solidarnoj skupštini koja je održana na Politehničkoj školi, rekao sam da je Nikopoulosov odgovor, koji već duže vrijeme tvrdi da nema kompetenciju za donositi odgovore na tu temu, samo početak državne strategije, kako bi me uništili. Ta se politička procjena u potpunosti potvrdila: najprije nalogom direktorice zatvora Koridallos, Evangelie Marsioni, za prisilnim hranjenjem, koje se sastoji od pravog pravcatog nasilja i koje je usmrtilo, između ostalih, Holgera Meinsa u Njemačkoj, a i razne članove GRAPO-a u Španjolskoj. Liječnici u bolnici su ipak bili toliko dostojanstveni da bace u smeće nalog zatvorske uprave i odbili da izvrše taj zločin države. Nakon žalbe pravosudnom vijeću izvan zatvora (pravni potez koji odabiru brojni zatvorenici kada im zatvorska uprava odbije zahtjev) ponovno je stigao negativan odgovor, pošto ih je uvjetovala Nikopoulosova odluka, ista ona odluka na koju je uložena žalba.

Za one koji imalo shvaćaju politiku, intervencija minsitra pravosuđa, dan prije ročišta, bila je očita naredba za odbijanje mojeg zahtjeva, a objasnit ću i zašto:

U izjavi koju je objavilo Ministarstvo pravosuđa posredno se navodi činjenica da Athanasiou, ministar pravosuđa, nema kompetencije da odlučuje u vezi toga, a niže isti dokument kaže: "Izlaske iz obrazovnih razloga dozvoljava isključivo nadležna zatvorska uprava, na čelu s nadležnim službenikom javnog tužiteljstva, dok je za okrivljene potrebna dozvola pravosudnog organa koji je naložio pritvor."

Što znači da ministar poništava, na jednostavan i jasan način, valjanost moje žalbe. Sve je to popraćeno prijedlogom, neutemeljenim, da se predavanja održavaju putem videokonfernecije, umjeto izlazaka u obrazovne svrhe, što nema smilsa budući da postoje laboratoriji koji iziskuju obavezno fizičko prisustvo. Osim toga, na taj se način otvara put zatvorskim upravama da u potpunosti ukinu pogodnosti za obrazovanje, dobro poznavajući njihov strah od preuzimanja odgovornosti, kako bi se rješenje videokonferencije moglo primijeniti na sve zatvorenike.

Po toj logici, ukratko, čak bi se i razgovori s našim obiteljima obavljali putem ekrana, iz sigurnosnih razloga, kao i naša suđenja. Tehnologija u službi "korekcije" i pravde. Ljudski napredak ili fašistizacija... povijest će prosuditi.

Sada vrijedi navesti i dokument specijalnog suca Eftichisa Nikopoulosa koji je od početka mojeg štrajka glađu sproveo jasne političke naredbe svojih političkih narednika iz Ministarstva pravosuđa, zbog čega ga svi smatraju odgovornim. Kao kompenzacija za tu njegovu krivicu dobit će promociju u Vrhovni Sud Aeropaga, kao što se desilo njegovom prethodniku, Dimitrisu Mokasu, koji je vodio na desetine represivnih anti-anarhističkih kampanja. Sada se tovi bogatom plaćom pravosudne elite Aeropaga. Slučajnost? Ne vjerujem.

S moje pak strane i dalje ne postoji nikakva šansa za povlačenje i odgovaram BORBOM SVE DO POBJEDE ILI SVE DO SMRTI.

U svakom slučaju, ako me država usmrti svojim ponašanjem, gospodin Athanasiou i njegovi prijatelji bit će zapamčeni u Povijesti kao banda ubojica, koji su poticali mučenje i ubojstvo jednog političkog zatvorenika.

Nadajmo se samo da će postojati slobodne duše koje će ispraviti pravdu njihove pravde, na svoj način.

Na koncu želim prenijeti moje suučesništvo i prijateljstvo svima koji su stali na moju stranu, sa svim raspoloživim sredstvima.

I par riječi mojoj braći, Yannisu koji se također nalazi u bolnici, Andreasu i Dimitrisu i mnogim drugima.

Borba podrazumijeva i gubitke, pošto na putevima prema dostojanstvenom životu moramo kročiti rame uz rame sa smrću, izlažući riziku sve kako bi dobili sve. Borba se nastavlja ubodom nožem, neprekidno.

Sve za sve!

Dok živimo i dišemo, živjela anarhija!

6. decembra srest ćemo se na ulicama bijesa.

Moje misli prolaze poznatim ulicama.

Zato što vrijedi živjeti san, iako goriš u vatri.

I kao što mi kažemo, snage

Nikos Romanos

PS.: Jasno je da ne mogu kontrolirati društvene automatizme koji se pojavljuju. No, sve iz Syrize i druge trgovce nade koji su se pojavili, otjerao sam ih BEZ RAZGOVORA, i naglašavam da sam službeno potpisao da odbijam primiti bilo kakvu infuziju.

Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ