TORREON [MEKSIKO]: SABOTIRANI BANKOMATI I NADZORNE VIDEOKAMERE [hr]

[...] U noći ponedjeljak 23. novembra 2015. sabotirali smo bojom 3 bankomata i jednu nadzornu videokameru banke Banamex. Osim toga, sabotirali smo bojom i jedan bankomat banke BanRegio. Vandalizirati njihovu svakidanju rutinu, iskazati naš prezir prema njihovom pravom bogu, bogu novcu. Pripremajući teren za Crni Decembar, kada bi se naše torbe s iznenađenjem mogle naći bilo gdje, kada bi naša vatra mogla biti detonirana u bilo kojem trenutku, kada bi svaki telefon mogao primit prijetnje, ponekad lažne, a ponekad ne.
"Tik tak tik tak", Crni Decembar se približava.
Sve dok njihova civilizacija ne bude dokrajčena.
Za naše mrtve i zatvorene.
Za anarhiju.
Za Crni Decembar
Antidruštveni pojedinci za pad civilizacije
...

BARCELONA [ŠPANJOLSKA]: "POJEDINCI ZA ŠIRENJE KAOSA"/FAI-FRI NAPALA BANKOMATE I ZAŠTITARSKE TVRTKE [hr]

Barcelona, španjolska država: naspram napada moći, naš napad se nastavlja

Nakon nedavnih policijskih operacija protiv anarhističkih sredina mnogo je rečeno i napisano, izjave i mišljenja koja nadasve "osuđuju" represiju koju vrši vlast. Nakon posljednje represivne operacije i reakcije koje su uslijedile, i mi smatramo da trebamo izraziti našu točku gledišta.
Krenuvši od činjenice da je represija koja se odvija samo jedan logički odgovor države protiv svih onih koji se smatraju (ili ih država smatra) njenim neprijateljem, ne razumijemo izjave ispunjene osjećajem žrtve kojima se u biti (i naravno s odgovarajućim riječima) moli državu da prekine tjerati policijske horde na anarhiste, "nasumice". Da je represija neopravdana, da nas napadaju zato što "drugačije mislimo", da ne činimo ništa "loše", naravno koristeći i iskorištavajući pojam "namještaljka"... Nastoji se prikazati slika "normalnosti" i na sve moguće načine pretvoriti je u javnu i čistu, društveno prihvatljivu. Čini se sve da bi se distanciralo od nasilne teorije i djelovanja, padajući tako u igru moći i koristeći njihov isti jezik, prave se razlike između "dobrih" i "loših" anarhista, koje promiču iznutra istu kriminalizaciju.
Na toj točki, među "anarhistima" postoje osobe koje se ne srame dati intervjue medijima, prikazujuću jednu bijednu sliku, a što je još gore prikazujući se kao glasnogovornici "anarhističkog pokreta" (i svih društvenih pokreta), ti nadobudni političari i vođe masa čine sve što im je u moći kako bi otuđili anarhizam od svog subverzivnog i konfliktualnog karaktera, opisujući ga kao jedan običan pokret društvenog aktivizma, ispražnjen od svake teorije i prakse sukoba s moći i s postojećim poretkom.
...

ATENA [GRČKA]: ĆELIJA "MILITANTNA ANARHIJA" FAI/FRI ZAPALILA POŠTANSKI URED [hr]

Ćelija "Militanta Anarhija" Neformalne Anarhističke Organizacije/Međunarodnog revolucionarnog fronta preuzela je odgovornost za podmetanje požara u poštanski ured u Pefkiju, sjeveroistočnom kvartu Atene. Napad, počinjen improviziranom napravom sastavljenom od plinskih boca za kampiranje, odvio se u zoru 22. novembra. Razbijeni su prozori i nanijeta je manja šteta fasadi ureda. Djelo je počinjeno kao čin solidarnosti s anarhistima protiv kojih se vodi suđenje na antiterorističkom sudu zatvora Korydallos, i koji se nalaze u zatvoru optuženi za pljačku istog poštanskog ureda, te kao odgovor na poziv za Crni decembar anarhističkog djelovanja koji su pokrenuli zatvoreni anarhisti Nikos Romanos i Panagiotis Argyrou.
...

ATENA [GRČKA]: ULIČNI SUKOBI [hr]

12. novembar
Izbili su neredi na ulicama središta Atene, 12. novembra, na dan općeg štrajka. Prije jutarnjeg prosvjeda, zamaskirani prosvjednici napali su grupu policajaca u uniformama koji su pješke patrolirali ulicu Patisson, kraj Arheološkog muzeja, i uspjeli su udariti barem jednog. Nešto kasnije, na trgu Omonola u market trgovačkog lanca Bazar, otvoren unatoč općeg štrajka, ubačeno je smeće te su odgovorni bili primorani da ga zatvore. Malo dalje, kraj stare zgrade parlamenta, zapaljen je kombi poduzeća za telekomunikacije OTE. Pobunjenici su uništili urbane predmete (stajališta autobusa, semafore itd.) i ispisali sprejom anarhističke slogane duž ulice Stadiou. Na trgu Syntagma interventne jedinice, koje su štitile luksuzni hotel Grande Bretagne u ulici Vasileos Georgiou, napadnute su zapaljivim bombama. Na dnu trga Syntagma, ministarsvo ekonomije napadnuto je i molotovima. Na gornjem dijelu trga, ispred parlamenta, skinuta je ogromna grčka zastava. Patritoti koji su je pokušali prisvojiti, pretučeni su (u više navrata), a zatim je njihova usrana krpa zapaljena. Brz napad molotovima izvršen je i na interventne jedinice kraj spomenika nepoznatom vojniku. Kada se već prosvjed približavao kraju, zgrada Grčke banke u ulici Panepistimiou napadnuta je vatrom, a došlo je i do sukoba s policijom kraj Propileja. To su samo neki od događaja kojima smo sami prisustvovali, uz ostale drugove. Nije došlo ni do hapšenja ni do ranjavanja prosvjednika.
Između ostalih zapaljivih slogana: "Organizirati na neformalan i ustanički način. Crni decembar čitavim planetom."
...

ITALIJA: SABOTAŽE [hr]

GENOVA (PODRUČJE STARE LUKE): Zapaljena dizalica poduzeća MARINI, predvodnika uništenja planeta. Solidarnost svima uhapšenima i pod istragoma zbog prvomajskog prosvjeda u Milanu. Protiv svih onih koji su se distancirali od tih prosvjeda, smatrajući ih preglasnim i nekontroliranim, i protiv onih koji su se, od milana do cremone, od torina do genove, distancirali od sabotaža koje su se odvile na "italskom području". Unatoč događajima u Parizu i očiglednom policijskom pojačanju u gradu, djelovao sam i djelovat ću istom tenzijom, strašću, strahom koje me razlikuju od masa.
Jedan Anarhist

TORINO: U NOĆI IZMEĐU 19. I 20. NOVEMBRA POSTAVILI SMO ZAPALJIVO NAPRAVU U KANALIĆ KRAJ PRUGE ŽELJEZNIČKE LINIJE TORINO-MILANO. NAPRIJED SA SABOTAŽAMA PROTIV KRAKOVA SISTEMA! SMRT KAPITALU! SMRT DRŽAVI.
...

ČILE: EKSPLOZIJA U ŠKOLI ZA ŽANDARE [hr]

Ujutro oko 03:30, 19. novembra 2015., jedna velika eksplozija iznenadila je zatvorske stražare na straži u Školi žandarmerije. Ručna bomba sačinjena od baruta eksplodira je nakon aktivacije detonatora pokraj ulaza u školu za stražare, u općini San Bernardo. U eskploziji nije nitko ranjen, samo je nanijela štetu infrastrukturi. Odmah je oficir Christian Alveal, direktor škole, izjavio štampi: "Stalno anarhističke grupe protiv sistema prijete Školi žandarmerije, njenim zdanjima i osoblju, i neprestano poduzimamo mjere predestrožnosti kako bi učinkovito spriječili događaje kao što je ovaj." Sa svoje pak strane, potpresjednik Jorge Burgos rekao je: "Proces istrage je u punom zamahu. Ovo djelo neće ostati nekažnjeno, što je vrlo važno."
Nakon eksplozije u blizni događaja DIPOLCAR uhapsila je druga Kevina Garrida i zaustavila Joaquina Garciu, pod optužbom za napad i pokušaj napada bombom na 12. postaju. Obojca su zadržani u pritvoru.
...

GRČKA: ANARHISTIČKOG ZATVORENIKA TASOSA THEOFILOUA MINISTARSTVO PRAVOSUĐA ISPISALO S FAKULTETA [hr]

Po riječima jednog članka objavljenog na OmniaTV, Ministarstvo pravosuđa nije dozvolilo anarho-komunističkom zatvoreniku Tasosu Theofilou da dovrši svoje obrazovanje na atenskom nacionalnom sveučilištu Kapodistrian, unatoč činjenici da mu je zatvorsko vijeće odobrilo kontroliran i nadziran pristup internetu. Ministarstvo je opravdalu svoju odluku temeljeći se na činjenici da studij na koji je Tasos bio upisan ne vodi do diplome, a sam članak tvrdi da je zakon očigledno krivo protumačen.
Tasosova sestra, Maria, također i dalje ostaje u zatvoru, nakon što je nasilno odvojena od svoje dvoje djece, zbog optužbe koja nije utemeljena na dokazima nego na njezinom odnosu s vlastitim suprugom i bratom, što u stvari predstavlja još jedan primjer kažnjavanja članova obitelji zatvorenika kako bi se ti isti izolirali i kaznili.
...

ITALIJA/GRČKA: HAPŠENJA POVODOM PRVOMAJSKIH PROSVJEDA [hr]

U 6:30, 12. novembra, pokrenuta je represivna operacija zbog prvomajskih prosvjeda No Expo. Pretreseni su brojni domovi, 4 osobe odvedene su u pritvor, dok peta nije pronađena, 5 osoba uhapšeno je u Grčkoj, a još 2 su pod istragom. Optužuju se za nanošenje štete i haračenje, teško pružanje otpora policijskom službeniku i za maskiranje. Operacija, koju vodi DIGOS [politička policija, nap.prev.], se koristi u fazi istrage video snimkama i uzorcima DNK, koje nastoje preuzeti od uhapšenih, a vjerojatna je i suradnja represivne europske agencije Eurojust za hapšenja u drugoj zemlji.
Osobe uhapšene u Grčkoj otpuštene su uz obavezu javljanja 3 puta tjedno. Italija je zatražila izručenje.
Izvor: informa-azione
Ujutro 12. novembra grčka policija pretresla je domove 5 osoba; radi se o studentima, aktivnim sudionicima narodne skupštine Aghia Paraskevi, jedne od brojnih zajednica kvartova koje sačinjavaju ljudi svake vrste, mladi i stariji, majke, migranti itd., nastale između 2008. i 2012. kada je ekonomska kriza teško pogodila te su osobe odlučile da se same organiziraju kako bi poboljšale svoje živote. Upravo zbog toga, samo par sati nakon hapšenja na stotine osoba okupiralo je vijećnicu u Agiji Paraskevi, gjde su održali skup solidarnosti, uz obitelji advokate uhapšenih, te raspravili o kampanji solidarnosti za njihovo oslobođenje, kao i protiv njihovog izručenja Italiji, gdje riskiraju vrlo teške presude zbog optužbi za nanošenje štete, dok haračenje nije uključeno u grčki zakonik. Nakon javnog skupa odvio se brojni i raznovrsni prosvjed na ulicama kvarta, prije povratka u okupiranu vijećnicu.
...

UK: OBJAVLJEN 1. BROJ ANARHISTIČKO-NIHILISTIČKOG ČASOPISA "PAROXYSM OF CHAOS" [hr]

Download: Paroxysm Of Chaos

Objavljen je 1. broj anarhističko-nihilističkog časopisa "Paroxysm of Chaos".

Sadržaj:
1. Preludij ambisu (Uvod u ovu publikaciju)
2. Potpuno oslobođenje kao egoistični i ikonoklastični pojam
3. O radikalnom moralizmu i divljini
4. Protiv militantnog jezika
5. O "dobru" i "zlu"
6. Svetogrdni smijeh
7. U ambisu-kaosu
8. Veganizam s nihilističke i anti-civilizacijskog aspekta
9. Kritika, a ne program: Za kritiku civilizacije bez primitivizma
10. Meksiko: Otvoreno pismo Amelie Pelletier i Fallon Poisson
11. Meksiko: Odgovor anarhističkog druga Carlosa Lopeza "Chive" Međunarodnoj Revolucionarnoj Ljevici "Buonaventura Durruti"
12. De Profundis Clamavi
13. Rat državi: Subjekt želje
14. Rušeći zatvor civilizacije
15. Razmišljanja oko izjava o preuzimanju odgovornosti
16. Izjave o preuzimanju odgovornosti - Trenuci rata
17. Individualistička poezija
Okrećem se oko sebe i vidim leševe svukuda.
I tko sam ja? Netko tko je pobjegao leševima? Možda. Možda ne.
Kada mržnja i očaj prodru kroz oklop krvi i mesa.
Kada se negacija i želja stope u jedno.
Tada. Um će postati oružje.
I što nag čovjek čini s oružjem u ruci?
Hoće li pokušati preživjeti, hoće li pokušati uživati?
Odluka je njegova, u njegovim vlastitim rukama.
Jasno, mora naučiti to upotrijebiti.
Zatim igrati i pokušati.
S mržnjom i ljubavlju.
Oštricom i nožem.
Perom i tintom.
Škarama i kliještima.
Plamenom i željom.
Egoizmom. Nihilizmom, Anti-civilizacijom. Anarhijom.
Pojmovi koji će poprimiti svoj značaj kroz samokritiku, djelovanje i razmatranje.
Prije i najprije individualno shvatiti, zatim krenuti kolektivno, ili će pak neizbježno postati ideološki.
Zašto stvarati strah u protivniku?
Tako bih trebao priznati da je moje postojanje definirano sistematiziranom stvarnošću.
Ne propuštam stvarnost, sasvim je jasno osjećam.
...

FRANCUSKA: OBJAVLJEN 2. BROJ ANARHISTIČKOG ČASOPISA "DES RUINES" [hr]

http://yu.radioazione.org/wp-content/uploads/2015/11/ruines4522.jpg
(klikni na sliku da bi pročitao sadržaj)
Sa zadovoljstvom najavljujemo izlazak 2 broja aperiodičnog anarhističkog časopisa “Des Ruines” [“Ruševine”], ovaj put na 168 stranica i s 3 dosjea. Namjera časopisa je da pokrene rasprave, istraživanja i razmatranja o anarhističkim i antiautoritarnim perspektivama. Neke od rasprava prisutnih u ovom broju su živuće i uvijek aktualne, dok su druge, ostavljene po strani, izvučene za potrebe časopisa.

Naslovnice, sadržaj, uvodnik i detalji na
http://desruines.noblogs.org/

Sve narudžbe i pitanja u vezi narudžbi i distribucije te cijene, isključivo kod našeg distributera, anarhističke biblioteke "La Discordia" u Parizu.
Za narudžbe, adresu primatelja i uplate (ne zaboravite na poštarinu):
Des Ruines c/o Bibliothèque La Discordia
45 Rue du Pré Saint-Gervais
75019 Paris
France
...

POLJSKA: ZAPALJENA ING BANKA U ZNAK SOLIDARNOSTI S ČEŠKIM ANARHISTIMA POD REPRESIJOM [hr]

11. novembra, dok je fašističko smeće marširalo diljem Poljske, mi - anarhisti - odlučili smo osloboditi naš bijes protiv države i kapitala.
Izražavamo našu podršku borbi protiv represivnog sistema na svakom dijelu njene fronte.
Vjerujemo da će ovaj simbolični požar banke zapaliti radikalne vatre širom zemlje.
Solidarni sa svim zatvorenicima sistema!
Posvećujemo ovo djelo češkim anarhistima u pritvoru zbog policijske operacije "Feniks".
Neka djela govore!
Solidarnost borbom!

Grupa CRNI REDOVI

Izvor: 325

ŠVICARSKA: MARCO CAMENISCH PREMJEŠTEN U ZATVOR POLUOTVORENOG TIPA [hr]

Zatvorenik Marco Camenisch premješten je zatvor polu-otvorenog tipa Saxerriet (Kanton St. Gallen).
Marco Camenisch
PF1
CH-9466 Sennwald - Switzerland

Izvor: Act For freedom Now!

ATENA [GRČKA]: 27 OSOBA OPTUŽENO ZA PLAN BIJEGA ZAVJERE VATRENIH ĆELIJA [hr]

16. novembra 2015. objavljeno je da je 27 osoba optuženo za slučaj planiranog bijega Zavjere Vatrenih Ćelija iz zatvora Koridallos. Članovi obitelji zatvorenih anarhista također su uvršteni među optužene: Athena Tsakalou (majka članova ZVĆ, Christosa i Gerasimosa Tsakalosa) i Evi Statiri (supruga Gerasimosa Tsakalosa), što znači da će im biti suđeno.
U međuvremenu je Evi Statiri podnijela zahtjev za ukidanje jedne od mjera ograničenja koje su joj nametnute nakon otpuštanja iz zatvora. Zatražila je ukidanje zabrane komunikacije i susreta s partnerom Gerasimosom Tsakalosom, ali njen zahtjev je odbačen početkom mjeseca (3. novembra).
Izvor: 325

GRČKA: PISMO MARIE THEOFILOU IZ ŽENSKOG ZATVORA KORIDALLOS U ATENI [hr]

Od utorka 29. septembra, nakon što sam pet dana zadržana u policijskoj upravi, nalazim se zatvorena u ženskom zatvoru Koridallos. Optužena sam uglavnom za "pružanje utočišta" mojem partneru.
Naša djeca, od 2 i 4,5 godine, proživjela su trenutke nasilja tokom hapšenja njihovog oca, ali nadasve strašno iskustvo napada na njih pošto je oružje bilo upereno na sve nas, uz pretjerano nasilje dok je nas četvero ulazilo u vozilo. Ti događaji, uz nasilno odvajanje i oduzimanje roditelja, dovode njihovo mentalno zdravlje u posebno ozbiljnu opasnost.
Želim naglasiti da je moj obiteljski odnos s bratom, koji se nalazi u zatvoru Domokos, također upotrebljen kao dokaz moje krivice, kako bi donijeli odluku o mojem pritvoru. Vrijedi i spomenuti nimalo slučajno pitanje koje su mi postavili kako ispitivač tako i tužitelj, uz veliku dozu ironije, ali i kao odraz zadovoljstva što je moja krivica dokazana - Imala ja ili ne braću ili sestre i gdje se sada moj brat nalazi.
Uzimajući u obzir da ne postoje dokazi o mojoj krivici, zahtijevam okončanje mojeg pritvora kako bih se vratila djeci. Zahtijevam da se zaustavi osvetnički progon koji se vodi protiv mene, jer suočit ću se s činjenicama koje zaista postoje, a ne s onima koje se temelje na obiteljskim odnosima.
Maria Theofilou
21.10.2015.

p.s. Brat Marije Theophilou je anarho-komunist Tasos Theophilou, koji se nalazi u zatvoru Domokos, a njen partner je Giorgos Petrakakos, uhapšen 24.09.2015.
...

ČILE: ANARHIST JAVIER PINO VRAĆEN U ZATVOR IZ KUĆNOG PRITVORA, I NOVO HAPŠENJE [hr]

8. oktobra anarhistički zatvorenik Javier Pino, optužen uz anarhisticu Nataliju "Tato" Collado, za podmetanje požara u autobus kompanije Transantiago u Santiagu prošlog aprila, otpušten je iz zatvora u kućni pritvor po nalogu suca. No, već u četvrtak 15. oktobra povučen je status kućnog pritvora zbog žalbe tužiteljstva Žalbenom sudu u Santiagu. To znači da je anti-autoritarnom drugu naređen povratak u Zatvor Santiago Broj 1, u očekivanju suđenja.

SOLIDARNOST JE DJELOVANJE!

Nicolas Rojas uhapšen je i otpužen za bacanje molotova na crkvu Sv. Franje 12. oktobra, u središtu Santiaga, tokom prosvjeda u znak sjećanja na istrebljenje domorodačkog naroda.
Tokom prosvjeda došlo je do sukoba s policijom i do napada na simbole moći. Po riječima tužitelja Gonzala Alvareza policija se infiltrirala među prosvjednike i snimila brojne zamaskirane osobe koje su bacale molotove na glavni ulaz crkve Alamede i Sv. Franje. Policija je pratila zamaskirane i snimala ih dok su se presvlačili. Na koncu je uhapsila jednog od njih daleko od mjesta požara.
Nicolas Rojas Candia, 20 godina, uhapšen je zbog posjedovanja vatrenog oružja i za nanošenje štete nacionalnom spomeniku te je odveden u zatvor Santiago 1, na izdržavanje 60 dana istražnog zatvora.
...

NI NJIHOV RAT, NI NJIHOV MIR! [hr]


"Moramo poraziti neprijatelje Republike... uskratiti državljanstvo onima koji omalovažavaju francuske vrijednosti." Manuel Valls, premijer, 14. novembar 2015.

Ako treba priznati nekakvu dosljednost Francuskoj republici, onda je to dosljednost u masovnim ubojstvima. Od Državnog Terora iz 1793.-1794., iz kojeg proizlazi upravo riječ terorizam, pa do represije nad ustanicima iz 1848. i komunarima 1871.; od kolonizacije i deportacije židova, koju su omogućila prethodna registriranja, sve do masakra alžirskih prosvjednika 1961. u središtu Pariza, sve su Francuske republike velikodušno masakrirale kako bi moćnici mogli i dalje vladati i izrabljivati. Francuska država je brdo leševa na čijem vrhu stoji gadost koja je mogla opstati samo gazeći svoje prave neprijatelje, pobunjenike i revolucionare koji su se borili za svijet pravde i slobode. Kada bi uopće postojale te "francuske vrijednosti", ta bezimena glupost, onda bi to bio plakat ispunjen riječima koje traže osvetu nad buržoazijom, nad političarima, pandurima, vojnicima i popovima, koji su ih gazili kako bi potvrdili svoju moć.
...

ŠPANJOLSKA: OPERACIJA "LED" - NOVI VAL REPRESIJE U MADRIDU [hr]

Dok smo prošli tjedan govorili o 9 drugova uhapšenih u Barceloni i Manresi, od kojih jedan ostaje u pritvoru [Enrique Costoya Allegue] a drugi su otpušteni u očekivanju suđenja u kontekstu Operacije Pandora i o produženju pritvora Moniki i Franciscu, od jučer, 4. novembra, govorimo o novom napadu. U ovom slučaju radi se o Operaciji "Led" tokom koje je uhapšeno 5 drugova iz kolektiva Straight Edge Madrid. Još jedan udarac države.
Optužbe: pripadanje kriminalnoj organizaciji s terorističkim ciljevima, nanošenje štete i apologija terorizma.
Glasnogovornik Informacijske brigade Nacionalne policije izjavio je kako je pronađen materijal za izradu eksplozivnih naprava, barut i priručnici za izradu bombi.
Smatraju se odgovornima za napad zapaljivom napravom na 4 podružnice banke u Madridu, kao i za druga djela počinjena u Barceloni. K tome, kao što je već uobičajeno, optuženi su za održavanje odnosa s GAC-om (Anarhističke Koordinirane Grupe).
Glede toga, zaplijenili su dokumente i propagandni materijal, koji po njima potvrđuju veze s navedenim grupama, a nadasve s drugovima uhapšenim 30. marta tokom Operacije Pinata.
Tako to funkcionira u španjolskoj državi, operacija za operacijom nas napada.
No, štogod učinili neće zaustaviti našu borbu.
Sloboda svim anarhističkim zatvorenicima!
Solidarni s ugnjetavanima!
Nevini ili krivi, samo anarhisti!

Smrt državi i dug život anarhiji!!!
Enriqueva adresa:
CP Madrid V Soto del Real
Ctra M-609, km3,5 Módulo 15
28791 Soto del Real (Madrid) - Spain

...

ŠPANJOLSKA: POLICIJSKA REPRESIVNA OPERACIJA PANDORA II [hr]

06. novembar 2015.
Pandora II, nova hapšenja u Madridu, prijevod izjava uhapšen
ih:
U petak, 30, oktobra, devet drugova, uhapšenih dva dana ranije u Barceloni i Manresi tokom druge faze Operacije Pandora, izvedeno je pred Nacionalni, vrhovni, sud u Madridu. Dvoje njih otpušteno na uvjetnu slobodu, u očekivanju suđenja, šestero ih je otpušteno uz relativno visoku kauciju, dok je jednom određen pritvor do suđenja. Svi su optuženi za kriminalnu organizaciju po antiterorističkim zakonima Španjolske. Točnije, optuženi su za pripadanje GAC-FAI-FRI, fiktivnoj organizaciji koja je nastala iz policijske maštovite kombinacije GAC-a, javne anarhističke grupe odgovorne za objavljivanje knjige koja kritizira demokratski sistem, i FAI-FRI, jedine međunarodne anarhističke organizacije koju Europska Unija smatra terorističkom. Policija tvrdi da je val sabotaža i političkih požara, počinjenih između 2012. i 2013., počinila njihova fiktivna grupa, iako nijedna od dvije navedene grupe nije preuzela odgovornost ili je na bilo koji način povezana s napadima (niti je itko ranjen u ijednom od njih).
Anarhist iz Barcelone koji se trenutno nalazi u zatvoru čekajući suđenje već se nalazio na uvjetnoj slobodi u očekivanju suđenja, zbog optužbi proizašlih iz općeg štrajka marta 2012., po kojima je optužen za nanošenje štete velikom trgovačkom centru, Corte Ingles, na trgu Catalunya. Možete mu pisati na adresu:
Enrique Costoya Allegue
CP Madrid V Soto del Real
Ctra M-609, km3,5 Módulo 15
28791 Soto del Real (Madrid) - Spain

Hapšenja su se odvila isti dan kada je Nacionalni sud odredio još dvije godine pritvora Monici i Franciscu, dvoma anarhistima iz Čilea, koji su već bili razriješeni svih optužbi u slučaju "Bombas" u istoj zemlji, i koji su trenutno optuženi za postavljanje jedne malene bombe u katedralu u Saragozi, djelo za koje je odgovornost preuzeo "Komando Mateo Moral", i koje nije prouzrokovalo ranjene.
...

ŠPANJOLSKA: PRODUŽEN PRITVOR MONIKI CABALLERO I FRANCISKU SOLARU, I NOVA HAPŠENJA [hr]

27.10. održano je ročište na kojem se odlučivalo o produženju istražnog zatvora drugovima Moniki Caballero i Francisku Solaru. Unatoč činjenici da po zakonu španjolske države pritvor može trajati maksimalno dvije godine, država si uzima za pravo da ga produži u izuzetnim okolnostima, te je na koncu, 28.10, odlučila da im produži istražni zatvor na još 2 godine.

28.10. država je pokrenula novu represivnu operaciju protiv anarhista na tragu operacija Pandora i Pinata. Panduri su upali u osam domova i skvotove, zaplijenili računala, novac i materijal, te uhapsili 9 pojedinaca iz Barcelone (7) i Manrese (2). Osmero njih je otpušteno, uz kauciju i bez, dok je anarhist Enrique Costoya zadržan u zatvoru.
...

LEZBOS [GRČKA]: ZAPALJEN URED CHARALABOSA ATHANSIOUA, ČLANA NOVE DEMOKRACIJE, BIVŠEG MINISTRA PRAVOSUĐA [hr]


"... moderni totalitarizam može se definirati kao uspostava, kroz izvanredno stanje, legalnog građanskog rata u svrhu fizičke eliminacije ne samo političkih protivinika već i čitave jedne kategorije građana, koji se iz različitih razloga ne mogu integrirati u politički sistem... Zato je dobrovoljno stvaranje neprekidnog izvanrednog stanja (mada nije javno objavljeno u tehničkom smislu) postalo jedno od osnovnih elemenata suvremenih država, uključujući i one takozvane demokratske."
Giorgio Agamben (Izvanredno stanje: Izvanredno stanje kao paradigma vladanja)
Nakon otkrivanja plana bijega anarhističke organizacije Zavjera Vatrenih Ćelija, iz zatvora Korydallos, početkom godine, "dobronamjerna" institucija iz avenije Alexandras [policijska uprava, nap.prev.] i korumpirana Antiteroristička jedinica (Specijalni odred za nasilni zločin) su koordinirale neviđeni napad na članove obitelji i prijatelje organizacije, koji su popratile odgovarajuća propaganda, hapšenja i pozivi obiteljima i prijateljima na ispitivanje. Crescendo te medijske disonance dostigao je svoj vrhunac kada su se marionete Antiterorističke jedinice iskrcale na otok Salamina i uhapsile traženu drugaricu Aggeliki Spiropolou, koja je bila pronašla utočište u domu Athene Tsakalou, majke Crhistosa i Gerasimosa Tsakalosa, zatvorenih članova ZVĆ. No, pošto se u istom domu, tokom hapšenja, nalazila i Gerasimosova supruga, Evi Statiri, uhićena je i ona, zbog pružanja utočišta osobi u bijegu. Kasnije je optužena i za pristupanje te sudjelovanje u organizaciji. Dvije su žene premještene kao pandurski trofeji u GADA-u [policijska uprava Atike, nap.prev.], imeđu telekamera i novinara, te zadržane u pritvoru po kratkom postupku. Šezdesetogodišnja majka braće Tsakalos, koja se - nepozvana - pojavila pred tužiteljem, također je zadržana u pritvoru. Zatvoreni članovi organizacije i A. Spiropoulou krenuli su tada u štrajk glađu, zahtijevajući neposredno optuštanje članova njihove obitelji. Nakon 32 dana štrajka glađu borba drugova i pokreta solidarnosti stigla je do pobjede, pošto je parlament izglasao jedan specifičan amandman glede otpuštanja članova obitelji zatvorenika. Međutim, unatoč otpuštanju Athene Tsakalou pod najstrožim mjerama ograničenja, Evi Statiri je ostala u zatvoru. Njene je zahtjeve za otpuštanjem odbacio specijalni žalbeni sudac, Eftihis Nikopoulos, i sudsko vijeće, predvođeno Isidorom Poga (koja je odbacila i zahtjev za ukidanjem mjera ograničenja protiv A. Tsakalou, zato što nema razloga da posjećuje svoju djecu u zatvoru i Opću bolnicu u Nikaji, zbog potrebnih pretraga) i Erietom Halevidou.
Iz gore navedenog došli smo do zaključka da je izglasavanje amandmana bilo samo jedno veliko ismijavanja štrajkaša glađu - za što odgovornost snosi član SYRIZA-ine vlade, prvi ljevičarski ministar pravosuđa Nikos Paraskevopoulos - i da je talačko stanje članova obitelji organizacije podmukla emocionalna ucjena zakonodavnih vlasti - čiji je ugled narušen otkrivanjem plana bijega - pošto su sve ove godine zatvoreni drugovi ostali beskompromisni u ćelijama Demokracije.
Svi oni koji su upoznati sa slučajem ZVĆ sasvim dobro znaju da je progon članova obitelji organizacije bio vrhunac eskalirajuće prijetnje, koju je posljednjih godina oblikovao političko-pravosudni sistem grčke države, koja koristi specifični slučaj kao rezervoar za progon anarhističkih drugova iz čitavog spektra anarhističke sredine i nastoji izolirati zatvorene urbane gerilce uspostavom straha unutar ustaničkih krugova, pretvarajući zatvorene u primjer i kroz neprekidno talačko stanje nametanjem mjera ograničenja, te spriječiti nove drugove da odaberu anarhističku borbu i urbanu gerilu, stvarajući na taj način jedno neprekidno izvanredno stanje, u kojem svatko može biti uhapšen, samo zato što je povezan s drugovima iz ZVĆ, kao prijatelj ili član obitelji.
Zato je nakon 6 mjeseci pritvora, 14. septembra, Evi Statiri započela štrajk glađu, kako bi okončala svoje kontinuirano zatočeništvo... U kontekstu Evine borbe, u petak rano ujutro, 2. oktobra, odabrali smo napasti ured člana parlamenta i bivšeg ministra pravosuđa, Charalabosa Athanasioua, u središtu Mitilene.
Naš je napad bio čin solidarnosti, bijesa i sjećanja. Bio je to znak solidarnosti poslan Evi koja se, tih dana, svojim tijelom kao oružjem borila za sopstvenu slobodu, protiv kriminalizacije obiteljskih i prijateljskih veza političkih zatvorenika. Evi se uzdigla iznad straha od sjene autoriteta, koji se želio osvetiti na njoj, kao partnerici Gerasimosa Tsakalosa, i kazniti je za sve godine koje je ostala uz njega. Njen pobjednički štrajk glađu i njeno otpuštanje dokazali su da ako odabereš suočiti se sa strahom, strah će biti taj koji će se uplašiti i pobjeći...
Bio je to čin bijesa za dane i djela Ch. Athanasioua. Athanasiou, kao moderni inkvizitor, čelnik pravosudne klike (u kojoj se nalazi i advokat vrhovnog suda, E. Goutzamani), planirao je i izradio pravosudne slučajeve, te time činio usluge svojim ljudima, u interesu konzervativne oligarhije gangstera s brda Atos (slučaj Efraim; svećenik uhapšen zbog pronevjere i pranja novca u suradnji s političarima, nap.prev.) i odvratnog svećenstva... Unatoč procurenim vijestima iz Ureda za štampu ND-a (Nove Demokracije) o nadolazećoj ostavci ministarske funkcije, tokom tadašnje reorganizacije vlade, zbog njegovog "neprikladnog" rukovođenja slučajem Zlatne Zore, bivši predsjednik Saveza sudaca i tužitelja ipak je ostao na položaju nadzornika grčkog pravosuđa, iz nekog misterioznog razloga, povezan s kumstvom roda Antonisa Samarasa kroz lokalni lobi velikaša i osobnih prijatelja. Nakon što je zataškao financijski skandal, u kojem je odigrao glavnu ulogu, prikrivanjem vlastite imovine, Athanasiou se želio predstaviti kao kažnjavatelj disidenata i političkih zatvorenika. On je bio ministar pravosuđa koji je inaugurirao zatvor visoke sigurnosti (tipa C) u Domokosu za urbane gerilce i "opasne" zatvorenike osuđene na dugogodišnju kaznu. Čak i pri napuštanju ministarstva pobrinuo se da ostavi svoju pastorčad na odgovarajućim točkama vlasti, kako bi dovršili njegov posao. Kralj dvora, specijalni žalbeni sudac E. Nikopoulos (kojeg su na funkciju postavili Athanasiou i njegov ujak Vasilis Nikopoulos, bivši predsjednik Vrhovnog suda, uključen u slučaj pedofilije u sjevernoj Grčkoj, štiteći arhimandrita i prijeteći svjedocima). E. Nikopoulos, strogo slijedeći naputke svog mentora Ch. Athanasioua, pokrenuo je bijesnu antiterorističku kampanju. Odgovoran je za ukidanje izlazaka u svrhu obrazavanja anarhistu Nikosu Romanosu, te za pokretanje velikog fašističkog progona članova obitelji političkih zatvorenika, s pritvorom A. Tsakalou i E. Statiri.

ATENA [GRČKA]: ŠTANDOVI POLITIČKIH STRANAKA ZAPALJENI I VANDALIZIRANI [hr]

U zoru subote 19.9. pokušali smo prekinuti barem na kratko konformizam beznačajnih masa. Dok je masa oštrila svoju pasivnost, još jednom spremna da iskaže svoje suučesništvo podržavajući autoritarnu strukturu, mi smo pokušali aktivno objaviti naše suučesništvo s anarhističkim zatvorenicima, koji vode svoju ličnu borbu protiv izolacije i otuđenja kojima su podvrgnuti u zatvoru.
Evi Statiri, partenerica Gerasimosa Tsakalosa, vodi štrajk glađu od 14.09. zahtjevajući samo okončanje njenog nepravednog pritvora. Evi Statiri, žrtva generalnog širenja strategije moći vlasti, nalazi se zatočena u ćelijama demokracije od 02.03., kada je uhapšena zajedno s Angeliki Spyropoulou i s Athenom Tsakalos na Salamini, te optužena za pripadanje terorističkoj organizaciji bez ikakvog dokaza. Sasvim dobro znamo da država Evi ne drži u zatočeništvu sasvim slučajno. Vlast, osim psihološkog testiranja kojem žele podvrgnuti drugove iz ZVĆ kako bi se osvetila za njihov dosljedan i beskompromisan agresivni stav, ima mnogo opasnije ciljeve u planu. Demokratski totalitarizam reda, zakona, sigurnosti, mira, robe i ekonomske dominacije želi eliminirati sve što dovodi u pitanje izbore koji su masama dozvoljeni kako bi konzumirali samo iz svoje jednodimenzionalne stvarnosti spektakla.
...