Titolo: ŠPANJOLSKA: OPERACIJA "LED" - NOVI VAL REPRESIJE U MADRIDU
w-5-wp-571-import-1.png

Dok smo prošli tjedan govorili o 9 drugova uhapšenih u Barceloni i Manresi, od kojih jedan ostaje u pritvoru [Enrique Costoya Allegue] a drugi su otpušteni u očekivanju suđenja u kontekstu Operacije Pandora i o produženju pritvora Moniki i Franciscu, od jučer, 4. novembra, govorimo o novom napadu. U ovom slučaju radi se o Operaciji "Led" tokom koje je uhapšeno 5 drugova iz kolektiva Straight Edge Madrid. Još jedan udarac države.

Optužbe: pripadanje kriminalnoj organizaciji s terorističkim ciljevima, nanošenje štete i apologija terorizma.

Glasnogovornik Informacijske brigade Nacionalne policije izjavio je kako je pronađen materijal za izradu eksplozivnih naprava, barut i priručnici za izradu bombi.

Smatraju se odgovornima za napad zapaljivom napravom na 4 podružnice banke u Madridu, kao i za druga djela počinjena u Barceloni. K tome, kao što je već uobičajeno, optuženi su za održavanje odnosa s GAC-om (Anarhističke Koordinirane Grupe).

Glede toga, zaplijenili su dokumente i propagandni materijal, koji po njima potvrđuju veze s navedenim grupama, a nadasve s drugovima uhapšenim 30. marta tokom Operacije Pinata.

Tako to funkcionira u španjolskoj državi, operacija za operacijom nas napada.

No, štogod učinili neće zaustaviti našu borbu.

Sloboda svim anarhističkim zatvorenicima!

Solidarni s ugnjetavanima!

Nevini ili krivi, samo anarhisti!

Smrt državi i dug život anarhiji!!!

Enriqueva adresa:

<em>CP Madrid V Soto del Real

Ctra M-609, km3,5 Módulo 15

28791 Soto del Real (Madrid) - Spain</em>

Izvor: 325