Titolo: ATENA [GRČKA]: ŠTANDOVI POLITIČKIH STRANAKA ZAPALJENI I VANDALIZIRANI
w-5-wp-566-import-1.png

U zoru subote 19.9. pokušali smo prekinuti barem na kratko konformizam beznačajnih masa. Dok je masa oštrila svoju pasivnost, još jednom spremna da iskaže svoje suučesništvo podržavajući autoritarnu strukturu, mi smo pokušali aktivno objaviti naše suučesništvo s anarhističkim zatvorenicima, koji vode svoju ličnu borbu protiv izolacije i otuđenja kojima su podvrgnuti u zatvoru.

Evi Statiri, partenerica Gerasimosa Tsakalosa, vodi štrajk glađu od 14.09. zahtjevajući samo okončanje njenog nepravednog pritvora. Evi Statiri, žrtva generalnog širenja strategije moći vlasti, nalazi se zatočena u ćelijama demokracije od 02.03., kada je uhapšena zajedno s Angeliki Spyropoulou i s Athenom Tsakalos na Salamini, te optužena za pripadanje terorističkoj organizaciji bez ikakvog dokaza. Sasvim dobro znamo da država Evi ne drži u zatočeništvu sasvim slučajno. Vlast, osim psihološkog testiranja kojem žele podvrgnuti drugove iz ZVĆ kako bi se osvetila za njihov dosljedan i beskompromisan agresivni stav, ima mnogo opasnije ciljeve u planu. Demokratski totalitarizam reda, zakona, sigurnosti, mira, robe i ekonomske dominacije želi eliminirati sve što dovodi u pitanje izbore koji su masama dozvoljeni kako bi konzumirali samo iz svoje jednodimenzionalne stvarnosti spektakla.

Potpuna ekspanzija jedne realnosti s predefiniranim granicama kretanja ne dozvoljava njeno dovođenje u pitanje, a još manje prijelaz s apstraktnog prostora ideja u fizički oružani sukob s materijalizacijom institucionalne moći. Oni koji negiraju postojeće trebali bi najprije biti kažnjeni i eliminirani, a zatim, pošto nijedna kazna ne može izbrisati događaje, njihovi izbori izolirani, marginalizirani, ismijani i preneseni u spremnike racionalne kontrole i njihovim nositeljima. Anarhistički urbani gerilci koji streme ka radikalnoj dekonstrukciji modernog života, trebali bi doslovno nestati s društvenog terena kako bi sistem mogao mirno funkcionirati, a prirodna je posljedica, koja ne bi trebala nikoga iznenaditi, progon članova obitelji i prijatelja, pošto su odabrali da održavaju odnose s osobama čija bi povijest trebala biti izbrisana iz memorije društva.

U tim uvjetima željeli smo prekinuti svakidašnji tok vijesti, informacija i zbivanja jedne izborne kampanje. Postavili smo zapaljivu napravu na dva izborna štanda, jedan Komunističke stranke i drugi SYRIZA-e u Ano Patissiji, te vandalizirali štand ND (Nove Demokracije) u Kifissiji. Mada postoje brojni razlozi za napad na ove političke stranke, naš izbor je bio sasvim arbitraran, zato nećemo zamarati objašnjavajući neke posebne razloge za te napade, pošto smo kao anarho-nihilisti neprijatelji svake političke strukture. Međutim, vrijeme izbora nije uopće bilo arbitrarno. Naš odabir da napadnemo na dan prije izbora ciljao je na prekid demokratskih spektakularnih odnosa, gdje moć demonstrira svoju ideološku svemoć. Izbori su također potpuno prilagođeni životu modernog roba, od kojeg se traži da preda svoj život, čija prava su već oduzeta, u ruke stručnjaka. Glasovi ubačeni u glasačku kutiju nose tragove jednog napuštenog života i iznajmljene svijesti, čija je jedina želja proizvodnja društvenih imperativa, koja se neovisno može širiti samo da potvrdi jednodimenzionalnu civilizaciju autoritarnog svijeta.

Očito je da izbori i pitanja anarhističkih zatvorenika nemaju mjesta unutar granica dominacije, i zato mi kao anarhisti preuzimamo zadatak da uspostavimo tok našeg vlastitog svijeta, naspram onih koji su suočivši se sa strahom od kaotičnog života odabrali da pronađu utočište u mirnoći autoritarnog realizma. Za razliku od procedura upravljanja masama, pitanje anarhističkih drugova je izravno povezano s nama i spremno smo ih podržati kada je potrebno. Daleko od reproduciranja nihilističkog intelektualizma i komodificiranog značenja pukog nasilja, koje iznose nepovezane mase, krenimo u napad uvijek po našim željama za djelovanjem. Prekinimo grafičku reprodukciju prečesto izrečenih fraza i bezopasnih slogana, i započnimo živjeti rat za koji je toliko tinte potrošeno.

Neposredno otpuštanje Evi Statiri u štrajku glađu, ne zato jer je njeno zatočeništvo "nezakonito" ili "nepravedno", nego zato jer mi to zahtjevamo.

Neposredno odobrenje pogodnosti izlaska zbog obrazovanja Nikosu Romanosu.

<strong>RAT DEMOKRACIJI

SMRT ZAKONU</strong>

Nihilisti za totalni napad na postojeće

Izvor: InterArma