AVON I SOMERSET (UK): JOŠ DVA UHIĆENJA ZA FAI/ELF [hr]


Korporativna štampa britanskog režima bljuje policijska izvješća za štampu izjavljujući da su uhapsili dva mladića za djela koja su počinile ćelije Neformalne Anarhističke Federacije/Earth Liberation Front. Nijedan od mladića nije navodno još optužen, a detalji se svode na ono što je policija voljna objaviti. Policija nije voljna objavljivati daljnje detalje zato što se plaši publiciteta nove anarhističke urbane gerile i ustaničkog plamena otpora. Kada su informacije oskudne, to su trenuci za izoštravanje naše odlučnosti prema sukobu sa snagama reda, organizirajući i razvijajući naše nakane, i pripremajući protuplan njihovoj represiji. Ali ne zbog širenja izjava o viktimizaciji i kukavičluku kao što čine građanski anarhisti i njihovi saveznici "društveni aktivisti".
Po izjavama vijesti jedan je tridesetogodišnjak uhićen pod sumnjom za podmetanje požara na telekomunikacijskom tornju u Bathamptonu prošle godine. Uhapšen je 25. jula i podvrgnut policijskom ispitivanju. Taj je napad požarom, počinjen od strane FAI/ELF-a - Novih Horizonta Gorućeg Bijesa, prekinuo televizijske, radio i mobilne prijenose u 80.000 domova, a počinjen je 3. januara 2013. Relativno jednostavne i ponovljive akcije, kao brojni napadi koje je počinio FAI/ELF, koriste metode koje svatko može istražiti i izvršiti. Napadi protiv telekomunikacijskog tornja izvršeni su paljenjem kablova za prijenos informacija, od tornja do generatora. Napad je prouzročio nekoliko stotina tisuća funti štete, prekidajući režimsku propagandu ispiranja mozga na kratko vrijeme, prekinuo policijsku telekomunikaciju i predstavljao je visoko profilirani napad koji je naširoko objavio novu urbanu anarhističku gerilu, borbu protiv sistema i borbu solidarnosti s anarhističkim zatvorenicima. Glavni policijski inspektor Andy Bevan, iz Avona, i Policijska jedinica za istragu teških zločina iz Somerseta, odgovorni su za izdavanje izjvešća za štampu, opravdavajući otmicu mladića. U vrijeme izvješća za štampu, 25. jula, mladić još nije bio otpušten i nije bilo drugih informacija. Do sada policija nije izdala novo izvješće, što navodi na mišljenje da je uvjetno otpušten dok policija "nastavlja svoje istrage" (obično eufemizam za nedostatak dokaza za podizanje optužbe protiv osumnjičenog). U suprotnom bi to za policiju bio veliki uspjeh i pridala bi više pažnje u preokretu svojih istraga koje su dosada bile neuspješne.

SANTIAGO [ČILE]: ZAPALJENA VOZILA (23.07.2014.) [hr]


Unaprijed organizirani i jasnog uma; u ranim satima 23. jula 2014. napali smo, poprskali akceleratorom i zapalili 5 vozila. U Ñuñoi u ulici Los Jardines oko 12:45 luksuzni Volkswagenov terenac, u San Miguelu u Quinta Ave i Eduardo Ruiz Valedor oko 12:57 2 razmetljiva terenca i jedan sportski auto, i u Viña del Mar u ulici Dos Poniente oko 1:15 još jedan bezvrijedni skupi terenac, ostavljajući pamflete u kojima se spominju zatvoreni i mrtvi compañerxs.
Iskreno rečeno, ne zanima nas razina vrijednosti spaljenih vozila, budući da smo ovim djelom željeli nanijeti mali udarac tehnokratskom kapitalističkom društvu, a ne samo slabašnom pojmu "bogatih ili srednje klase". Društvo koje svojom civiliziranom strukturom uništava naše živote pojedinaca, negirajući nam sposobnost da osjećamo, znamo, otkrivamo, volimo, da se opiremo onome što ne rasuđuje kao mi. Motorizirana vozila jasno predstavljaju, za nas, pripitomljavajućeg gospodara ovog samo-obnovljivog sistema, kroz neprekidno zagađenje, stalnu degradaciju našeg planeta, kroz tvornice destruktivnih i izrabljujućih vozila, čiji su vlasnici veliki magnati i nadzornici ovog bolesnog svijeta. Šire ljudsku-pripitomljenu viziju kojom upravljaju pojedincima u svoju korist, u kojoj ne možeš preživjeti, stvaraju lažne stvarnosti, zbog kojih od samog rođenja mislimo da smo kao ljudska bića u rukama tehnoloških uređaja koji su gotovo dio našeg tijela, gore navedene mutacije, da smo superiorni drugim društvenim klasama, da posjedujemo sva prava nad životima životinja i ekosistema. Možemo to vidjeti u ponašanju djece koja to kroz čitav dan usvajaju u gradovima sa svojim prokletim mobitelima, konzolama za video-igre, ubijajući svoje neurone, uništavajući svoju kreativnost, maštu, atrofizirajući svoja tijela hraneći se lošom hranom, hranom iz supermarketa, pakiranom hranom. Vidimo to u strojevima naprijatelja, kao u bezvrijednoj policiji, vidimo u prevladavajućem društvu vrhunac katastrofe, grešku tisućljetne ljudske nesposobnosti, uništavajući slijepi pred srcima i gluhi pred plačem, kao i prema ne-ljudskim životinjama oko nas, porobivši ih i koristeći ih kao da su puki inertni predmeti, bez osjećaja, bez patnje, bez centralnog nervnog sistema...

ATENA [GRČKA]: IZJAVA O PREUZIMANJU ODGOVORNOSTI ZA BOMBAŠKI NAPAD NA SKAI MEDIA GROUP (12.07.2014.) [hr]


"Mediji su za demokraciju isto što i tenkovi za diktaturu"
Mi "Ćelije Nihilista" preuzimamo odgovornost za napad ručnom bombom na sjedište SKAI šljam-kanala, u ranim satima subote 12.07.
U doba vladavine medija mnogo je napisano, samo da bi se reklo malo a sakrilo mnogo. Novinari izgledaju kao isključivi posjednici istine. Sve što se ne "odigrava" pred telekamerama jednostavno ne postoji. Izbrisano je... ušutkano... skriveno...
Kao i najveći štrajk glađu (4500 zatvorenika) ikad održan u grčkim zatvorima, protiv zakona o zatvorima maksimalne sigurnosti. Vijesti o štrajku glađu stisnute su između reklama o mobitelima, deterdžentima, kućanskim aparatima i karnevalskih ritmova svjetskog kupa, kako bi se isjeckale, osakatile i, na kraju, potpuno ušutkale.
Izgleda da se borba zatvorenika da ne budu pokopani i zaboravljeni živi mrtvaci ispod stotina tona cementa i rešetki ne uklapa u TV-priču o životu. Tamo gdje laži grade tvoje ideološke dvorce, postoji soba samo za strah i otupljenost društva spektakla. Slike osoba koje kopaju po smeću u potrazi za hranom izmjenjuju se sa slikama raskošnih modnih spektakla i dobrotvornih akcija, dok su vijesti o tisućama samoubojstava novo-očajnih bivših-buržuja zaboravljene uslijed tračeva o životnim stilovima u beskrajnom ugovoru društvene afazije... I život se nastavlja izvan TV-ekrana u crno-bijeloj sredini. Masovni način razmišljanja i osjećaji s priručnikom za korisnika... to je društvena tvornica medija.

GRČKA: NIKOS MAZIOTIS, ČLAN REVOLUCIONARNE BORBE, PREMJEŠTEN U DRUGI ZATVOR [hr]

Putem telefonskog poziva obaviješteni smo da je anarhistički drug Nikos Maziotis premješten u zatvor Diavata.

Premještaj ranjen druga, kojemu je potreban niz pretraga i operacija, je jasan osvetnički čin države.

NE DIRAJTE BORCE
Izvor: RadioAzione

ŠPANJOLSKA: VIJEST O ANARHISTU GABRIELU POMBO DA SILVI, I DALJE U IZOLACIJI ZATVORA A LAMA [hr]

Ovaj je tjedan anarhistički borac, talac španjolske države, Gabriel Pombo da Silva, uspio poslati iz zatvora u kojem je zatvoren nekoliko informacija. Gabriel nas informira da se još nalazi u zatvoru A Lama i rečeno mu je da je upravitelj zatvora produžio njegovu izolaciju na još mjesec dana. Dakle, ne zna se kada će drug biti premješten u zatvor Topas, u Salamanci.
Prethodno je bilo rečeno da je donijeta nova odluka u vezi Gabrielovog slučaja (njegov premještaj iz usranih uvjeta u A Lami), ali to nije sva istina, zato jer ćemo znati što se zbiva kada će se zatvorski premještaj zaista ostvariti, a djelomične informacije često znaju biti pogrešne.
Korigiramo informaciju objavljujući ovo pojašnjenje i objašnjavajući da se Gabriel za sada još nalazi u A Lami i još u izolaciji. Očekujemo više vijesti, a kada stvari budu sigurne (s potpunim informacijama) tekst će biti napisan i objavljen.
Solidarnost s Gabrielom - Neprijateljstvo se nastavlja!
...

ČILE: NAPAD NA CRKVU SVETE ANE [hr]

22. jula oko ponoći nepoznate osobe postavile su zapaljivu napravu kraj vrata crkve Svete Ane, koja je uzrokovala nekoliko eksplozija prije nego je vatra spalila već dio vrata vjerskog hrama.
Veliki požar popraćen je zvukom eksplozije dviju boca pod pritiskom, od kojih se po riječima policije sastojala naprava ostavljena ispred crkve.
Na mjesto događaja stigli su vatrogasci da bi ugasili požar te brojni policajci iz različitih jedinica: Gope (specijalne jedinice, nap.prev.), Labocar (forenzičari karabinjera, nap.prev.) da bi sakupili ostatke naprave kao dokaze, i blokirali ulice Catedral i San Martin te isti trg Svete Ane.
Štampa je naširoko pokazala nekoliko letaka na kojima je pisalo:
"Naše ustaničko djelo je gesta solidarnosti s drugovima Franciscom Solarom i Monicom Caballero, u zatvoru u Španjolskoj.
Vaše presude i vaše prijetnje putem štampe neće umiriti nasilno napredovanje društvenog rata."
Francisco i Monica su anarhistički drugovi koji su bili suočeni s represijom čileanske države u pravosudnom spektaklu zvanom "Slučaj Bombas", tokom 2010-2012., da bi zatim bili zatvoreni u španjolske zatvore od decembra 2013., optuženi za različite eksplozivne atentate na crkve.
Represivne snage su izjavile da će pogledati sve video zapise nadzornih kamera u potrazi za bilo kojim dokazom koji će pokrenuti policijski lov.
...

SANTIAGO [ČILE]: SUKOBI NA FAKULTETU U ZNAK SOLIDARNOSTI SA ZATVORENIM DRUGOVIMA [hr]


U ponedjeljak 14. jula 2014. grupa maskiranih osoba podigla je barikade ispred ex-Pedagogico, između ulica Macul i Grecia.
u 13:30 kamenje, boja i molotovi prekinuli su gradsku svakodnevnicu u znak solidarnosti sa drugaricom Tamarom Sol u očekivanju suđenja, i drugovima Juan Ready, Freddy Fuentevilla i Marcelo Villarroel nedavno osuđenih.
Osim toga sjetili smo se i na Marca Cuadra, radnika koji se 2. juna zapalio prosvjedujući protiv bijednih uvjeta preživljavanja svog posla.
Nakon dolaska pandura sukobi su se nastavili unutar fakulteta, ali nijedan drug nije uhapšen.
Izvor: RadioAzione

SANTIAGO [ČILE]: INICIJATIVE SOLIDARNOSTI S MARCELOM VILLARROELOM [hr]


http://yu.radioazione.org/wp-content/uploads/2014/07/paloma2.jpg
22. jula 2014. odlučili smo učinit malu gestu propagande ispred Metro Rondizzoni, kraj zatvora maksimalne sigurnosti i zatvorske bolnice, kao neposredan odgovor na situaciju koju je proživio drug Marcelo Villarroel.
Podsjećamo da je Marcela demokratska inkvizicija osudila na 14 godina zatvora zbog dvije pljačke banke. Ubrzo nakon presude drug je imao zdravstvenih problema koji su ga primorali na premještaj, uz ogroman broj policijskih, represivnih snaga.
Šaljemo snage našem drugu.
Bilo kakvo pogoršanje zdravstvenog stanja naših drugova bit će pod izravnom odgovornošću tamničara...
Marcelo, Freddy, Juan, Carlos i svi revolucionarni zatvorenici slobodni!
TEKST LETKA:
Marcelo Villarroel, aktivan anikapitalistički drug, sudjelovao je u otporu i oružanoj ofenzivi protiv diktature i demokracije bogatih.

ČILE: MARCELO VILLAROEL U BOLNICI ZBOG SRČANOG UDARA [hr]

Prije dvadeset i pet dana drug Marcelo Villaroel Sepulveda, zatvoren na odjelu H Sjever zatvora maksimalne sigurnosti, počeo je patiti od srčanih problema koji su se pogoršali posljednjih dana i postali vrlo kritični prethodne nedjelje popodne-navečer, zbog čega je premješten u bolnicu zatvora Ex Peniteciaria, odakle je hitno prebačen u Ex Posta Central, pod strogim nadzorom i bez ikakve izravne obavijesti njegovoj obitelji.
Naravno, u operaciji je sudjelovalo barem 50 pandura - iz specijalnog zatvorskog osoblja za visokorizične premještaje (TAR), iz specijalne jedinice GOPE te podrške zrakoplovne brigade.
Paradoksalno, isti helikopteri letjeli su oko zatvora i doma obitelji, što je navelo obitelj da shvati kako se nešto ozbiljno zbiva.
Usred takve procedure i nakon što je bio pod opservacijom zbog opasnog zdravstvenog stanja, odlučen je premještaj u bolnicu San Borja Arriarran, u prvim jutarnjim satima, za daljnje pretrage koje bi mogle objasniti što je prouzročilo srčani udar i pokušati ga stabilizirati.
U tim trenucima jedinu informaciju o drugu saznali smo iz službene štampe, ista koja je uperila prstom na drugove i bila aktivna protiv njih od momenta kada su proglašeni glavnim krivcima za Slučaj Security.
Žandarmerija nije dala nikakve informacije njegovoj obitelji, pod izlikom da su se plašili mogućeg bijega.
Drug se sada vratio u zatvorsku bolnicu, nakon što su liječnici stabilizirali njegovo stanje. Pri povratku u zatvor bit će podvrgnut pregledima vanjskog kardiologa jedan sat dnevno, budući da u zatvorskoj bolnici ne postoje ni tehnološka ni medicinska sredstva za takve situacije.
Drug je sada dobro raspoložen i očekuju se daljnje vijesti...
...

SANTIAGO [ČILE]: IZJAVA O PREUZIMANJU ODGOVORNOSTI [hr]


Revolucionarna Ćelija Felice Orsini FAI/FRI
"Važno je naglasiti da intenzifikaciju autonomne i nasilne akcije gerilskih manjina potiče cilj širenja svjesno ustaničkih situacija, a ne postepeno izoliranje urbanih anarhističkih gerilaca u ime revolucionarne čednosti ili vježba samo-afirmacije." - Zavjera Vatrenih Ćelija
Štampa, vlada, sudstvo, policija i medijske ličnosti koji se bude iz tišine u potrazi za ujedinjenim telekamerama s prijetećim izjavama. Svi oni dovode u zablude svojim aluzijama, tvrdeći javno da je jedna naprava ručne izrade postavljena na glup način u dva dječja igrališta ili ispred kuće jednog člana CEPAL-a, u jednoj beznačajnoj uličici [Ekonomska komisija za Latinsku Ameriku, nap.prev.].
Preuzimamo potpunu političku odgovornost za napravu postavljenu između vrata crkve Sv.Ane, i isto tako preuzimamo odgovornost za izradu naprave pronađene u ulici Almirante Hurtado, ali sasvim negiramo da je na to mjesto postavljena s predumišljajem i planski. Naprava je postavljena više od pet blokova dalje, između vrata još jednog simbola Autoriteta, na žalost zbog problema na sistemu tajmera nije se aktivirala i ne znamo da li je neki glupi radoznalac prenio torbu s napravom sve do mjesta gdje je dezaktivirana.
Po uvjerenju vjerni smo našim vrijednostima. Vrijednosti koje se prepoznaju u oružanom neprijatelju, pripremljenom i spremnom na napad, neprijatelju koji se ne pojavljuje slučajno na našem putu, nego se pojavljuje da bi zaštitio ovaj poredak, bogate, izrabljivače, njegove simbole, institucije i spektakle. To je neprijatelj kojeg smo odlučili napadati, ismijavati i ostaviti uplašenog naspram odlučnosti da nastavimo borbu koja nas historijski suočava, kada radikalizacija naših akcija prekrši njihov ponos i pobjegne im iz ruku. Naše vrijednosti nisu nikada željele napasti civilno stanovništvo, ni raniti, ni nanijeti im štetu. Naša vrijednost nije terorizam. Država i Kapital vrše terorizam svojim naoružanim rukama.

RIM [ITALIJA]: OSUĐENI GIANLCUCA I ADRIANO [hr]

Rim, 18. jula 2014.
Anarhistički drugovi Gianluca Iacovacci i Adriano Antonacci osuđeni su, na prvostupanjskom sudu po skraćenom postupku, na 6 godina prvi te na 3 godine i 8 mjeseci drugi, za niz sabotaža i napada na ENI, ENEL i banke, na području Castelli Romani između 2010. i 2013. Proglašeni su krivima za kazneno djelo udruživanja u svrhu međunarodnog terorizma. Gianluca je preuzeo odgovornost za dio napada potpisanih FAI, u toku suđenja odbio je obranu advokata, a obojica su odbila prisustvovati suđenju putem videokonferencije.
Gianluca Iacovacci
CC di Alessandria
Via Casale 50/A
15122 San Michele (AL) - Italija
Adriano Antonacci
CC di Ferrara
Via Arginone 327
44122 Ferrara - Italija
Izvor: CroceNera

ATENA [GRČKA]: GIANNIS NAXAKIS I GRIGORIS SARAFOUDIS OSUĐENI NA 16 GODINA ZATVORA [hr]

17. jula 2014. zatvorski sud Koridallos proglasio je anarhiste Grigorisa Sarafoudisa i Giannisa Naxakisa "krivima" za pljačku u Pyrgetu, "Krivima", zato što su anarhisti!
Javni tužitelja: u optužbama za slučaj pljačke u Pyrgetu, Larissas, prešao je svaku granicu i odbacio svako pretvaranje teror-suđenja u Koridalosu. Mada je priznao da tokom ročišta nije bilo dokaza za krivicu optuženih, Grigorisa Sarafoudisa i Giannisas Naxakisa, ipak krivnja je sadržana u optužnici "Ne možete zanemariti činjenicu da su okrivljeni povezani s antiautoritarnim, anarhističkim pokretom!"
Presuda: ZA ANARHISTIČKE BORBE GRIGORISA SARAFOUDISA I GIANNISA NAXAKISA 16 godina zatvora.
TEROR-SUĐENJE je odbilo zahtjev olakotnih okolnosti za Grigorisa Sarafoudisa i donijelo istu presudu kao i za Giannisa Naxakisa, kako slijedi:
- 10 godina za pljačku
- šest godina za sudjelovanje u terorističkoj organizaciji (ZVĆ)
- 5 godina za krađu vozila - 2 godine za posjedovanje oružja.
Sveukupno 16 godina zatvora za svakoga.
...

ATENA [GRČKA]: UHAPŠEN NIKOS MAZIOTIS [hr]

16.07.2014. u centru Atene anarhist Nikos Maziotis iz grupe Revolucionarna Borba uhapšen je nakon oružanog sukoba s pandurima iz antiterorističke jedinice, tokom kojeg je ranjen.
Solidarnost je jedno od naših brojnih oružja protiv totalitarizma države i društvene ravnodušnosti.
Naša čaša se prelijeva, ispunjena suzama zbog presuda i ubojstva naših drugova,
metaka u njihovim tijelima,
brutalne represije nad anarhističkim pokretom,
i apatije masa.
Strast za slobodom je jača od svih ćelija,
i bit će zauvijek dok god nas proganjaju.
Solidarnost na djelu s anarhističkim revolucionarom Nikosom Maziotisom.
Mnogostruka Revolucionarna Borba,
do kraja.

Solidarni drugovi
http://yu.radioazione.org/wp-content/uploads/2014/07/10422093_696432173765875_2313071206765492348_n.jpg

Bilo izvan ili unutar zatvora borba je za nas stvar časti i dostojanstva, i nastavit će se. Revolucionarna borba se nastavlja. NIKOS MAZIOTIS

...

SOLUN [GRČKA]: UHAPŠENA ANARHISTICA STELLA ANTONIOU [hr]

Drugarica S.Antoniou uhapšena je u Solunu danas [15.07.2014.] zbog kršenja uvjetne.

Drug koji se nalazio s njom također je uhapšen, a tražen je zbog odbijana služenja vojnog roka.

DA NIJEDAN DRUG NE OSTANE SAM U RUKAMA DRŽAVE
Izvor: Act For Freedom Now!

ATENA [GRČKA]: VIJESTI SA SUĐENJA ZA PLJAČKU U VELVEDU [hr]


4. jula nastavilo se teror-suđenje u Koridallosu za pljačku u Velvedu, čitanjem dokumenata optužbe, procedura koja je započela na prethodnom ročištu. Prije toga održana su dva ročišta, na kojima su kao svjedoci ispitani panduri iz [motorizirane, nap.prev.] jedinice DIAS i panduri iz pandurskog vozila kojim su uhapšeni drugovi G.Mihailidis, N.Romanos i A.D.Bourzoukos. Svi svjedoci su, kako bi zataškali mučenja u policijskoj stanici Veria, izjavili da je došlo sukoba pri hapšenju drugova te da se su ovi ozlijedili zbog pružanja otpora.
Advokati obrane su dokazali da su njihove izjave lažne i neutemeljene, jer da su drugovi željeli pružiti otpor pri hapšenju mogli su upotrijebiti svoje oružje a ne ruke.
Glavni sudac ovog teror-suđenja, A.Potamianos pokušao je započeti s čitanjem izvješća Laboratorija za vještačenje iz Uprave za forenzičarske istrage, u vezi istrage nad DNK, koji je na protuzakonit način uzet optuženim drugovima. Advokat obrane A.Paparousou zatražio je da se izvješća ne čitaju zato što se njegov klijent A.D.Bourzoukos nalazi u zatvorskoj "bolnici", i zato što su izvješća nepotpuna, jer nisu popraćena svim dokumentima opisanim u proceduri. Zato se suđenje ne bi trebalo osloniti na ta izvješća. Zatražila je i da budu pročitani svi dokumenti i da se nove odredbe uključene u novi zakon o zatvorima još ne primjenjuju. Advokat obrane Sp.Fitrakis također je zatražio da budu pročitani svi dokumenti, kao što su navedeni u optužnici, a i drug A.Dalios je zatražio istu stvar. Čime je započelo čitanje dokumenata, a prvi se odnosio na izvješće o istrazi u domu osobe koja nema nikakve veze sa slučajem kojem se sudi. Započeo je dijalog između advokata A.Paparousoua, Sp.Fitrakisa i glavnog suca teror-suđenja. Objasnili su da se izvješće ne odnosi na stan u kojem je njen klijent živio, nego na drugi stan, osobe koja nema nikakve veze s ovim slučajem, i da je to stavljeno u optužnicu kako bi se stvorilo političko ozračje.

SANTIAGO [ČILE]: PROSVJED PROTIV ŠIKANIRANJA ISPRED ZATVORA SAN MIGUEL [hr]

Propaganda i solidarnost ispred zatvora za drugaricu Tamaru Sol
Tokom čitavog tjedna između 07. i 11. jula različite Indiviudalnosti Neformalno Koordinirane, dali smo jedan mali ali potreban doprinos protiv stražarskog šikaniranja, i institucije koja ih štiti, vršeći propagandu izvan i oko centra za istrjebljenje zatvora San Miguel.
Ovo djelo propagande je neposredan odgovor na stražarsko šikaniranje drugarice Tamare Sol i njezine obitelji u ovom zatvoru. Ne zaboravimo da su ovi isti panduri odgovorni za požar u kojem je ubijen 81 zatvorenik države, 8. decembra 2010., u jednom od najvećih masakra u zatvorima Čilea.
Važno je pojasniti kako stražarima tako i svim različitim formama drugova antiautoritarnih anarhista da se dostojanstvo ratnog zatvorenika brani milimetar po milimetar, kako izvan zatvorskih zidina tako i u njegovoj utrobi, kada moramo hodati duž hodnika zatvora. Ovu izgradnju napada i otpora želimo podignuti među svima i moramo snositi teret odgovornosti.
Šikaniranje revolucionarnih zatvorenika, kao i njihovih obitelji, kazne, pretresi, premještaji, udaranje i poticanje na svađe među zatvorenicima, su uobičajeni postupci zatvorskog sistema. Na nama je da obustavimo napredovanje zatvorskog mehanizma.
Stražari: Dalje ruke od naših drugova i njihovih obitelji.
Ratni Zatvorenici na Ulice!

Individualnosti Neformalno Koordinirane
...

SANTIAGO [ČILE]: SUKOBI ISPRED GIMNAZIJE MANUEL BARROS BORGOÑO U ZNAK SOLIDARNOSTI SA SOL VERGARA, JUANOM, FREDDYJEM I MARCELOM [hr]


9. jula 2014. grupa osoba pokrivenog lica sišla je ulicu ispred gimnazije Manuel Barros Borgoño, podigla barikade i sukobila se s policijom bacajući kamenje, boju i molotove.
Akcija i sukobi počinjeni su u znak solidarnosti s drugovima Juanom, Freddyjem i Marcelom; drugovima koji su nedavno osuđeni za nekoliko eksproprijacija banaka i smrt jednog policajca.
Sukob na ulici je i gesta solidarnosti s drugaricom Sol Vergara koja se nalazi u zatvoru optužena da je pucala na zaštitara jedne banke.
Nakon uličnih sukoba policija je uhapsila 10 drugova, od kojih su trojica optužena da posjedovanje molotovljevih koktela. Svi se nalaze u kućnom pritvoru.
Izvor: RadioAzione

GENOVA [ITALIJA]: POTVRĐENE PRESUDE ALFREDU I NICOLI [hr]

Prizivni sud u Genovi potvrdio je u potpunosti presudu prvostupanjskog suda Alfredu Cospitu i Nicoli Gaiu.
Podsjećamo da su na prvostupanjskom suđenju, po skraćenom postupku, dva druga preuzela odgovornost, putem svojih tekstova, za ranjavanje izvršnog direktora poduzeća Ansaldo Nucleare, Roberta Adinolfija.
Alfredo i Nicola su preuzeli odgovornost za ranjavanje Adinolfija, ali isti taj bijednik, koji pri svakom metku u koljeno urliče "Prokletnici, znam tko vas šalje", nije nikada preuzeo odgovornost za smrti koji je svakodnevno prouzročio putem tumora izazvanih nuklearnom energijom koju toliko obožava. Nije nikada preuzeo odgovornost za napad u Fukushimi, već i dalje tvrdi da je razlog nesreće u Fukushimi budućnost.
Stoga se zaista nadamo da će ta "njegova" budućnost pokopati samo njega pod radioaktivnom kišom, i da će ga polako izjedati dok mu sa lica ne nestane onaj jebeni osmijeh kojim se osmjehuje čak i s invalidskih kolica.
Suučesništvo i Solidarnost s Alfredom i Nicolom!
RadioAzione

...

ŠPANJOLSKA: MONICI I FRANCISCU POTVRĐENA OPTUŽBA ZA TERORIZAM. ISTI SLUČAJ ARHIVIRAN ZA DRUGE DRUGOVE [hr]


U petak 4. jula donesena je definitivna odluka da će Monici Caballero i Franciscu Solaru biti suđeno za terorizam. Po riječima suca, policije i štampe, koji u ovom slučaju rade rame uz rame, dvoje drugova je "povezano s FAI/FRI, terorističkom organizacijom međunarodne naravi, utemeljenoj na anarhističkoj ustaničkoj ideologiji."
Naravno, navedeni akronima, koji nema nikakve veze s izjavom o preuzimanju odgovornosti, koristi se kao opravdanje za suđenje za terorizam, budući da je EU stavila taj akronim na popis terorističkih organizacija.
Po riječima iste štampe te sudskih i policijskih spisa "unutar iste organizacije [FAI/FRI] oboje najvjerojatnije pripadaju Grupos Anarquistas Coordinados (GAC) “.
Štampa, a u nekim slučajevima i "alternativna" štampa, stalno dovodi navedenu koordinaciju u vezu sa FAI/FRI, mada se radi samo o policijskoj maštariji.
"Neovisna nadstruktura nasilnih grupa u stilu islamskog džihada", napisao je list Periódico de Aragón.

SANTIAGO [ČILE]: NAPAD POŽAROM NA COOPERCARAB - POTROŠAČKU ZADRUGU KARABINJERA [hr]


Objašnjenje: Po riječima dezinformacije radi se bučnoj bombi, što je sasvim pogrešno jer je podmetnuti poklon bio zapaljiva bomba, mješavina goriva s kemijeskim detonatorom, koja je izazvala željeni požar.
Kada odlučimo napasti prokletu/mrsku policiju mislimo na stvari koje nam daju pouzdanja pri napadu na metu, možda ne baš ono što smo očekivali, destruktivni požar koji je u potpunosti spalio potrošački centar; bit ćete uvijek na meti napada svih onih koji su odlučili da prisvoje vlastite živote putem borbe.
MRZIMO policiju, što nije nikakva novost, i čvrsto smo uvjereni da ne postoji bolji način od napada i direktne akcije; put bez povratka u koji smo uvjereni i nastavit ćemo na tisuće puta.
Počinili smo ovo djelo u znak podrške i prikladno paklenim presudama koje je ovo bijedno usrano društvo dodijelilo našim drugovima JUANU, MARCELU I FREDDYJU! NE VJERUJEMO IM! MI NISMO DIO NJIHOVOG SPEKTAKLA! BIT ĆEMO VJEČNI USTANICI! Moći će izricati paklene presude, ali nek znaju da ćemo ih potražiti i učinit im ono što ne mogu ni zamisliti!
Ne možemo zaboraviti našu dragu drugaricu SOL, koja nam dokazuje da gdjegod bila ostaje i dalje neukrotivo zaljubljena u slobodu; snažan zagrljaj njoj i njenoj nepokorenoj obitelji, velike hrabrosti, velike snage.
ŠALJEMO MNOGO SNAGE I SLOBODNIM DRUGOVIMA, DA NAPADNU NEUSTRAŠIVO NEPRIJATELJA! SPREMNI SMO NA SVE!
ŽIVJELA ANARHIJA, NEPOSLUH I KAOS!
BRAĆA ANGRY I PANKY MAURY ŽIVE U SVAKOM KORAKU POBUNE
POZDRAV I DIEGU RIOSU KOJI I DALJE ISMIJAVA AUTORITET.
SOLIDARNOST S DRUGOVIMA BJEGUNCIMA!
...

ČILE: PLAKAT SOLIDARNOSTI S TAMAROM SOL [hr]


S RIJEČI... NA DJELA!

ZATO ŠTO SE DOSTOJANSTVO NE MOŽE IZBRISATI,
I SOLIDARNOST ĆE SRUŠITI ZIDOVE
MRAČNIH ZATVORA!

TAMARA SOL NA ULICU!

ŠIROM SVIJETA UZ TEBE SMO, SOL!

Izvor: Publicacion Refractario

ČILE: PLAKAT PROTIV POTKAZIVANJA, MUČENJA I IZOLACIJE [hr]



Ratni zatvorenici NA ULICU!
Protiv potkazivanja, mučenja i izolacije
ANARHISTIČKA solidarnost!
SNAGE I HRABROSTI, DRUGARICE TAMARA SOL!!!
SNAGE I HRABROSTI, DRUŽE GABRIEL POMBO DA SILVA!!!
6 MJESECI OD SMRTI DRUGA SEBASTIANA OVERSLUIJA!!!
2 GODINE OD ZATVARANJA DRUGA HENRYJA ZEGARRUNDA!!!
5 GODINA OD SMRTI DRUGA MAURICIA MORALESA!!!

Ove hladne i kišne noći odlučili smo da poremetimo gradsku monotoniju, odlučili smo da izađemo i podijelimo na daljinu toplinu koja izlazi iz našeg crnog srca i koja nas spaja.
Nijedan pali, zatvoreni i mučeni drug nije zaboravljen, s velikim ili malim djelima, kao što je ovo, rušimo zapreke i iščezavamo u daljini kao zvijezde sakrivene ispod teških oblaka u ovoj hladnoj noći, postajući nevidljivi pasivnim očima građana. Naši su drugovi uvijek prisutni u svakome od nas: neukroćeni i divlji slobodnog srca.
Svako iskreno djelo koje želi prekinuti izolaciju je istovremeno i napad na sve one koje žele urušiti naše snove. Zato koristimo priliku da pošaljemo topli zagrljaj, ogroman i poticajan, drugarici Tamari Sol Vergara, zbog tvoje snage i uvjerenja ratnice, kao i njenoj obitelji koju su nedavno odvratni tamničari šikanirali, zlorabeći svoju moć.
Drugu Gabrielu Pombo da Silvi koji je nedavno stavljen u izolaciju i koji nakon toliko godina i dalje čvrsto drži svoje dostojanstvo.
Želimo poslati i naše ohrabrenje brazilskim drugovima, vama koji dan za danom pružate otpor i niste ostali nijemi tokom Svjetskog Kupa, i koji se odupirete velikoj represiji, deložacijama i ubojstvima koje sprovode represivne snage države. Još se jednom kriminalizaciju nastoji pritajiti cirkusom nogometa, pokušavajući natjecanjem odvratiti pažnju od pravih problema s kojima se moramo svakodnevno suočavati na različitim područjima teritorija; naše ohrabrenje i suučesništvo hrabrim domorodačkim i ne-domorodačkim ratnicima koji se sukobljavaju licem u lice sa moći.
Podsjećamo i da su protekle dvije godine od progona slobodarskog anarhističkog pokreta u bolivijskoj državi, a dvije godine nisu izolirane i neosporno je preispitati činjenice i postupke mnogih na tim prostorima.
Kroz ove dvije godine prisustvovali smo različitim postupcima i zato smo nastavili jačati našu borbu. Mislimo da vrijedi sjetiti se kukavičnih postupaka mnogih likova iz tog kraja (o kojima se može čitati u izjavama istih i u izjavama koje su same organizacije i pojedinci objavili; savjetujemo tekst koji su objavili drugovi iz tog kraja "između ruševina i Fantomasa"), koje navodimo:
- Platformisti iz O.A.R.S.-a i Red Verde, posebice: Renatto Vicentti, Victor Hugo Gironda, optuženi i uhapšeni 29. maja, i koji su odmah odlučili surađivati sa represivnim snagama pružajući im imena, adrese i ostalo. Nadodajemo i da su te dvije osobe prve otpuštene u kućni pritvor (ako se tako uopće može zvati), a zatim na slobodu. Bez ijednog ročišta.

HRVATSKA: RADIONICA UVEZA KNJIGA U INFOSHOPU "ISKRA", 11.07.2014. [hr]


U infoshopu "Iskra" (Knjigozemska, R.K. Jeretova 5, Zadar), petak 11.07.2014. u 20 sati: Radionica uveza knjiga.

Ena Jurov će nas naučiti raditi nekoliko vrsta jednostavnog uveza šivanjem, bez lijepljenja. Pribor i materijali su osigurani, ali slobodno donesite razne papire i kartone koje želite uvezati.

Vidimo se u ugodnom društvu čarobne Knjigozemske!
Izvor: Infoshop Iskra

HRVATSKA – PRONAĐITE I VI INSPIRACIJE ZA VAŠU INDIVIDUALNU POBUNU [hr]

Nekoliko kreativnih prijedloga kako provesti ljeto ako ne možete na ljetovanje.

A svim ovim i drugim buntovnim kreativnim pojedincima yu.radioazione.org želi mnogo uspjeha!
travanj - lipanj 2014. Nepoznati počinitelj je od 1. travnja do 3. lipnja provalio u 23 napuštena, nekad luksuzna, apartmana u turističkom naselju kraj Poreča. Nakon što je nasilno otvorio vrata apartmana, počinitelj je iz njih otuđio dio namještaja i razne elektroničke uređaje pošto nikome nisu služili jer je objekt napušten.
lipanj 2014. Nepoznati počinitelj je u razdoblju od 3. do 11. lipnja provalio u skladište pulskog poduzeća Arenaturist. Provalnici su očito znali da je skladište pokriveno alarmnim sustavom, pa su prokopali zid. Ali, očito su se domišljati provalnici dobro informirali gdje se može, a gdje ne provaliti. Zid skladišta je građen od siporeksa sa željeznom armaturom te su provalnici, vjerujemo s nekim čekićem razbili siporeks i s kliještima za željezo odrezali svu armaturu. Iz skladišta su odnijeli keramičke pločice i nekoliko pumpi za bazene. Najkreativnije ne može ni alarmni sustav spriječiti.
10.06.2014. Nepoznati muškarac i žena su u utorak iz jedne trgovine u Poreču ukrali veću količinu zlatnog nakita. Oko 10 sati ušli su u trgovinu gdje su se zadržali neko vrijeme isprobavajući nakit. No, dok je djelatnik zlatarnice pokazivao nakit muškarcu, žena je jaknom i torbom prekrila dio izloženog nakita na pultu. Naposljetku se dvojac sa zasluženo ukradenim nakitom udaljio iz trgovine.
11.06.2014. Dva razbojnika su u srijedu na području općine Tounj nedaleko Ogulina napali zaposlenika pošte. Kamenjem su razbili staklo na vozilu koje je sletjelo s ceste. Razbojnici su onda djelatniku pošte zaprijetili vatrenim oružjem i ukrali novac. Nakon toga su pobjegli. Oduzmimo pošti ono što nam ona svojim nametima oduzima.
...

RIM [ITALIJA] - VIJESTI SA SUDSKOG PROCESA PROTIV ADRIANA I GIANLUCE [hr]

Na rimskom sudu je 4. jula održano drugo ročište sudskog procesa protiv Adriana i Gianluke.
Iako se suđenje odvija iza zatvorenih vrata nekoliko solidarnih je uspjelo ući u sudnicu, iskoristivši trenutak odsutnosti kontrole, zbog svih ceremonijalnih formalnosti koje obilježavaju početnu fazu ročišta. Izrazili su bijes protiv procesa koji se odvija u potpunoj odsutnosti okrivljenika. Međutim, već nakon par minuta prisutni karabinjeri su ih izbacili iz sudnice, dok sudac, izgleda, nije ni obratio pažnju na događaj.
Podsjećamo da je sudac D'Alessandro, prihvaćenjem zahtjeva tužitelja, odredio da se proces odvija putem videokonferencije; Gianluca i Adriano nisu stoga željeli sudjelovati u opresivnoj farsi te odbili prisustvovati putem ekrana.
Javni tužitelj Minisci, nažalost drugovima i drugaricama poznat po svojoj ulozi tužitelja i u procesu za događaje 15.oktobra, tokom čitanja optužnice je u nastojanju da potkrijepi optužbe po čl. 270 i 270bis [subverzivno udruženje u svrhu terorizma, i međunarodnog, i rušenja demokratskog pokreta, nap.prev.] naveo i nešto što se desilo izvan Italije, vjerojatno da bi izgradio neko fantomatsko subverzivno međunarodno udruženje. Svoj delirij je okončao tražeći 8 godina zatvora za Adriana i 9 godina za Gianlucu.
Slijedeće ročište zakazano je za 18. juli, na kojem će se održati rasprava obrane i vjerojatno izreći presuda.
Ponovno iskazujemo našu solidarnost okrivljenim drugovima i pozivamo da ne skrećemo pažnju s novog instrumenta, videokonferencije, čije korištenje zakon o kaznenom postupku predviđa samo u izvanrednim slučajevima, mada se već redovito koristi, npr., na Nadzornom sudu u Rimu.
Nemojmo dozvoliti da se šutke prijeđe preko još jednog pokušaja strože izolacije drugova i drugarica od njihovih voljenih i borbenih konteksta!
Rete Evasioni
...