Titolo: HRVATSKA – PRONAĐITE I VI INSPIRACIJE ZA VAŠU INDIVIDUALNU POBUNU
w-1-wp-140-import-1.png

Nekoliko kreativnih prijedloga kako provesti ljeto ako ne možete na ljetovanje.

A svim ovim i drugim buntovnim kreativnim pojedincima yu.radioazione.org želi mnogo uspjeha!

travanj - lipanj 2014. Nepoznati počinitelj je od 1. travnja do 3. lipnja provalio u 23 napuštena, nekad luksuzna, apartmana u turističkom naselju kraj Poreča. Nakon što je nasilno otvorio vrata apartmana, počinitelj je iz njih otuđio dio namještaja i razne elektroničke uređaje pošto nikome nisu služili jer je objekt napušten.

lipanj 2014. Nepoznati počinitelj je u razdoblju od 3. do 11. lipnja provalio u skladište pulskog poduzeća Arenaturist. Provalnici su očito znali da je skladište pokriveno alarmnim sustavom, pa su prokopali zid. Ali, očito su se domišljati provalnici dobro informirali gdje se može, a gdje ne provaliti. Zid skladišta je građen od siporeksa sa željeznom armaturom te su provalnici, vjerujemo s nekim čekićem razbili siporeks i s kliještima za željezo odrezali svu armaturu. Iz skladišta su odnijeli keramičke pločice i nekoliko pumpi za bazene. Najkreativnije ne može ni alarmni sustav spriječiti.

10.06.2014. Nepoznati muškarac i žena su u utorak iz jedne trgovine u Poreču ukrali veću količinu zlatnog nakita. Oko 10 sati ušli su u trgovinu gdje su se zadržali neko vrijeme isprobavajući nakit. No, dok je djelatnik zlatarnice pokazivao nakit muškarcu, žena je jaknom i torbom prekrila dio izloženog nakita na pultu. Naposljetku se dvojac sa zasluženo ukradenim nakitom udaljio iz trgovine.

11.06.2014. Dva razbojnika su u srijedu na području općine Tounj nedaleko Ogulina napali zaposlenika pošte. Kamenjem su razbili staklo na vozilu koje je sletjelo s ceste. Razbojnici su onda djelatniku pošte zaprijetili vatrenim oružjem i ukrali novac. Nakon toga su pobjegli. Oduzmimo pošti ono što nam ona svojim nametima oduzima.

16.06.2014. Oko 16 sati je maskirani pljačkaš iz mađarske tvrtke Pek-Snack Franšiza u Novom Zagrebu ukrao 10 tisuća kuna. Pištoljem je zaprijetio zaposlenici i dvojici zaposlenika, nakon čega su mu predali novac, a lopov je pobjegao u nepoznatom smjeru.

18.06.2014. Dvojica nepoznatih napadača upali su u srijedu oko 18.30 sati u poslovnicu Privredne banke u trgovačkom centru Zagrebu. Zaprijetili su vatrenim oružjem i odnijeli novac.

20.06.2014. Nakon što mu je policija zabranila vožnju u vozilu pulskih oznaka lopatom je nasrnuo na porečke policajce, koji su ga NAŽALOST pošpricali suzavcem i uhitili.

24.06.2014. Dok su drugi gledali utakmicu nožem je opljačkao kladionicu. Oko 22 sata nepoznata osoba je ušla u kladionicu u Slavonskom Brodu i uz prijetnju nožem od zatražilo novac. Zaposlenica mu je predala nekoliko tisuća kuna iz blagajne, nakon čega se razbojnik udaljio u nepoznatom smjeru.

24.06.2014. Maskirani počinitelj uperio je pištolj u zaposlenicu Tiska u Zagrebu oko 22 sata. Pobjegao je s nešto više od 20.000 kuna.

25.06.2014. Ininu benzinsku postaju na Istarskom ipsilonu opljačkala su poslijepodne oko 16,45 sati dvojica naoružanih maskiranih muškaraca pobjegavši u nepoznatom pravcu. Djelatnike su natjerali da legnu na pod, uzeli su novac i pobjegli. Pretpostavlja se da su na benzinsku postaju došli kroz šumu gdje su sakrili vozilo kojim su kasnije pobjegli.

27.06.2014. U noći je nepoznata osoba provalila u zgradu Općinskog suda u Puli, ušavši kroz prozor. Lopov je ukrao nekoliko hard-diskova i USB stickova.

01.07.2014. U Velikoj Gorici je između 14.30 i 20.30 sati nepoznati počinitelj provalio je u skladište tvrtke Diona i ukrao 15 klima uređaja. Odnio je i motor s kompresorom za hlađenje.

01.07.2014. S makete grada Splita na rivi tijekom noći iščupan je zvonik sv. Duje.

02.07.2014. Nezadovoljni korisnik HT-a ušao je u poslovnicu u splitskoj robnoj kući Prima 3, te vikao i prijetio zaposlenici koja mu nije htjela raskinuti ugovor. Nezadovoljan time, on se počinje derati, urlati i prijetiti, te na koncu uzima tipkovnicu u ruke i počinje ju razbijati.

02.07.2014. U noći je lopov otkinuo lokot s rezervoara radnog stroja u Belišću. Ukrao je potom nekoliko stotina litara goriva. Kradljivci goriva u posljednjih nekoliko godina koriste svaku priliku i iz radnih strojeva izvlače gorivo. Tek rijetki lopovi se i pronađu.