Titolo: SANTIAGO [ČILE]: INICIJATIVE SOLIDARNOSTI S MARCELOM VILLARROELOM
w-1-wp-156-import-1.png
w-1-wp-156-import-1.jpg

22. jula 2014. odlučili smo učinit malu gestu propagande ispred Metro Rondizzoni, kraj zatvora maksimalne sigurnosti i zatvorske bolnice, kao neposredan odgovor na situaciju koju je proživio drug Marcelo Villarroel.

Podsjećamo da je Marcela demokratska inkvizicija osudila na 14 godina zatvora zbog dvije pljačke banke. Ubrzo nakon presude drug je imao zdravstvenih problema koji su ga primorali na premještaj, uz ogroman broj policijskih, represivnih snaga.

Šaljemo snage našem drugu.

Bilo kakvo pogoršanje zdravstvenog stanja naših drugova bit će pod izravnom odgovornošću tamničara...

Marcelo, Freddy, Juan, Carlos i svi revolucionarni zatvorenici slobodni!

TEKST LETKA:

Marcelo Villarroel, aktivan anikapitalistički drug, sudjelovao je u otporu i oružanoj ofenzivi protiv diktature i demokracije bogatih.

Bio je član Omladinskog Pokreta Lautaro, ali nakon prekida s organizacijom ušao je slobodarski i autonomni pokret.

Sa preko 16 godina zatvora, oko 27 štrajka glađu, nedavno je osuđen na 14 godina zatvora zbog eksproprijacija banaka.

Suočio se sa svim tim bez pokoravanja ili ograničavanja svojeg nagona u borbi za slobodu.

U nedjelju navečer, 20. jula, drug Marcelo Villarroel počeo je osjećati srčane probleme unutar zatvora maksimalne sigurnosti, u kojem je zatvoren zbog optužbe za razne eksproprijacije banaka. Oko 22 sata premješten je u zatvorsku bolnicu, nakon čega je prebacivan u različite bolnice uz ogroman broj policijskih i žandarmerijskih snaga.

Ujutro je ponovno premješten u zatvorsku bolnicu, mada u njoj ne postoje liječnički i sanitarni instrumenti za nadgledanje i stabiliziranje zdravstvenog stanja druga.

Ovaj posljednji potez jasno dokazuje da nije toliko bitno zaštiti zdravlje druga, nego primarne političke razloge u službi autoriteta, koji pretvaraju svakog zatvorenika u broj kojeg treba držati zatvoren, neovisno o zdravstvenom stanju. Ne iznenađuje nas, radi se o uobičajenoj zatvorskoj svakodnevnici, još jedan razlog zbog kojeg mrziti logiku moći i čitav aparat koji nastoji održati premoć.

Šaljemo snage našem drugu....

Bolje i lošije zdravlje, koje se intenzivira represijom, neće zaustaviti one koji su u neprekidnom napadu.

Izvor: RadioAzione