Titolo: AVON I SOMERSET (UK): JOŠ DVA UHIĆENJA ZA FAI/ELF
w-1-wp-163-import-1.png

Korporativna štampa britanskog režima bljuje policijska izvješća za štampu izjavljujući da su uhapsili dva mladića za djela koja su počinile ćelije Neformalne Anarhističke Federacije/Earth Liberation Front. Nijedan od mladića nije navodno još optužen, a detalji se svode na ono što je policija voljna objaviti. Policija nije voljna objavljivati daljnje detalje zato što se plaši publiciteta nove anarhističke urbane gerile i ustaničkog plamena otpora. Kada su informacije oskudne, to su trenuci za izoštravanje naše odlučnosti prema sukobu sa snagama reda, organizirajući i razvijajući naše nakane, i pripremajući protuplan njihovoj represiji. Ali ne zbog širenja izjava o viktimizaciji i kukavičluku kao što čine građanski anarhisti i njihovi saveznici "društveni aktivisti".

Po izjavama vijesti jedan je tridesetogodišnjak uhićen pod sumnjom za podmetanje požara na telekomunikacijskom tornju u Bathamptonu prošle godine. Uhapšen je 25. jula i podvrgnut policijskom ispitivanju. Taj je napad požarom, počinjen od strane FAI/ELF-a - Novih Horizonta Gorućeg Bijesa, prekinuo televizijske, radio i mobilne prijenose u 80.000 domova, a počinjen je 3. januara 2013. Relativno jednostavne i ponovljive akcije, kao brojni napadi koje je počinio FAI/ELF, koriste metode koje svatko može istražiti i izvršiti. Napadi protiv telekomunikacijskog tornja izvršeni su paljenjem kablova za prijenos informacija, od tornja do generatora. Napad je prouzročio nekoliko stotina tisuća funti štete, prekidajući režimsku propagandu ispiranja mozga na kratko vrijeme, prekinuo policijsku telekomunikaciju i predstavljao je visoko profilirani napad koji je naširoko objavio novu urbanu anarhističku gerilu, borbu protiv sistema i borbu solidarnosti s anarhističkim zatvorenicima. Glavni policijski inspektor Andy Bevan, iz Avona, i Policijska jedinica za istragu teških zločina iz Somerseta, odgovorni su za izdavanje izjvešća za štampu, opravdavajući otmicu mladića. U vrijeme izvješća za štampu, 25. jula, mladić još nije bio otpušten i nije bilo drugih informacija. Do sada policija nije izdala novo izvješće, što navodi na mišljenje da je uvjetno otpušten dok policija "nastavlja svoje istrage" (obično eufemizam za nedostatak dokaza za podizanje optužbe protiv osumnjičenog). U suprotnom bi to za policiju bio veliki uspjeh i pridala bi više pažnje u preokretu svojih istraga koje su dosada bile neuspješne.

25. jula je uhapšen još jedan mladić, od 20 godina, pod sumnjom za podmetanje požara, nakon zapaljenih vozila u Globe Road, St.George, prošlog mjeseca, za koji je odgovornost preuzela FAI/ELF. Nakon policijskog ispitivanja u vezi požara uvjetno je pušten dok policija "nastavlja istrage".

Navedena uhićenja odvila su se nakon što je još jedna osoba, od 33 godine, uhapšena pod sumnjom da je "krenula opremljena da počini zločin", nakon što je njegovo vozilo zaustavila policija prošlog mjeseca u Bristolu. Podvrgnut je ispitivanju u vezi požara na komunikacijskim antenama na istom području, za koje je također odgovornost preuzela FAI/FRI, kao dio Feniks Projekta. Otpušten je uvjetno bez podizanja optuženice. Nije bilo drugih vijesti u vezi optužbi protiv navedene osobe, i trebalo bi već biti jasno da policija ne daje izvješća o svojim greškama. Režimski listovi "Daily Mail", "Bristol Post" i "Bath Chronicle" su odgovorni za suradnju sa snagama reda.

Osvrnuvši se na prethodne talase represije, anarhisti, slobodni mislioci i aniautoritarni pobunjenici iz lokalnog područja, nacionalno i međunarodno, trebaju obratiti pozornost na istrage u toku, u vezi napada koji su se odvili. I oni također mogu postati sumnjivi na temelju svojih političko-društvenih orijentacija i disidentskih aktivnosti. U slučaju širenja represije i/ili specifičnih napada ili hapšenja, organizirajmo napad na britanske interese izvan granica u znak solidarnosti s našim drugovima na otoku-zatvoru. Unutar UK pozivamo sve pojedince i grupe da započnu ili intenzificiraju svoje akcije, šireći subverziju i borbu protiv korupcije, izrabljivanja i brutalnosti. Nemojmo ostaviti požarsku manjinu samu u svojoj borbi, upotrijebimo sva raspoloživa sredstva i sposobnosti. Ujedinimo sve borbe zajedno u asimetričnom ratu protiv "socijalnog mira". Za smrt civilizacije i društva koja ga stvara. Strast za slobodom je jača od zatvora!

Solidarnost je naše oružje!

Izvor: 325