Titolo: ATENA [GRČKA]: IZJAVA O PREUZIMANJU ODGOVORNOSTI ZA BOMBAŠKI NAPAD NA SKAI MEDIA GROUP (12.07.2014.)
w-1-wp-161-import-1.png

"Mediji su za demokraciju isto što i tenkovi za diktaturu"

Mi "Ćelije Nihilista" preuzimamo odgovornost za napad ručnom bombom na sjedište SKAI šljam-kanala, u ranim satima subote 12.07.

U doba vladavine medija mnogo je napisano, samo da bi se reklo malo a sakrilo mnogo. Novinari izgledaju kao isključivi posjednici istine. Sve što se ne "odigrava" pred telekamerama jednostavno ne postoji. Izbrisano je... ušutkano... skriveno...

Kao i najveći štrajk glađu (4500 zatvorenika) ikad održan u grčkim zatvorima, protiv zakona o zatvorima maksimalne sigurnosti. Vijesti o štrajku glađu stisnute su između reklama o mobitelima, deterdžentima, kućanskim aparatima i karnevalskih ritmova svjetskog kupa, kako bi se isjeckale, osakatile i, na kraju, potpuno ušutkale.

Izgleda da se borba zatvorenika da ne budu pokopani i zaboravljeni živi mrtvaci ispod stotina tona cementa i rešetki ne uklapa u TV-priču o životu. Tamo gdje laži grade tvoje ideološke dvorce, postoji soba samo za strah i otupljenost društva spektakla. Slike osoba koje kopaju po smeću u potrazi za hranom izmjenjuju se sa slikama raskošnih modnih spektakla i dobrotvornih akcija, dok su vijesti o tisućama samoubojstava novo-očajnih bivših-buržuja zaboravljene uslijed tračeva o životnim stilovima u beskrajnom ugovoru društvene afazije... I život se nastavlja izvan TV-ekrana u crno-bijeloj sredini. Masovni način razmišljanja i osjećaji s priručnikom za korisnika... to je društvena tvornica medija.

SKAI i njegova grupa novinara lakeja i šljama vode propagandu konzervativizma straha. Vještice usidjelice (I.Mandrou), pokorni savjetnici (A.Portosalte), agenti (Papachelas), odvratne ulizice (G.Aftias), novostvorene pretenciozne bahate kukavice (T.Chatzis), histerični bankari (M.Papadimitriou), po nalozima krijumčara (Alafouzos), veličaju i sanktificiraju naredbe vlasti, šaljući Inkviziciju svakome tko se usudi da je dovede u pitanje.

Možemo reći na tisuće riječi o plaćenim TV-advokatima. Ali nijedna se ovca nije spasila blejanjem. U borbi protiv postojećeg ne pobjeđuje onaj tko "dobro" govori, nego onaj tko pretvara svoje riječi u djelo. Zato ne volimo nakićene govore, komplicirane analize, socijalnu retoriku i pompozne političke pojmove, da bi "opravdali" naša djela ili da bi se dopali masama.

Mi smo s manjinom onih koji su ravnodušni prema objektivnim uvjetima i posrednim razinama "društvene revolucije", i donosimo neposredno iskustvo anarhističkog ustanka SADA i OVDJE...

S oštrice mača, odakle tražimo autentično iskustvo napada, šaljemo naš pozdrav i naše suučesništvo DRUGOVIMA ZVĆ-Ćeliji Zatvorenih Članova te Andreasu i Spyrosu koji su zatvoreni u Korydallosu odjelu A, drugarici Olgi iz ZVĆ, i svim onim prijateljima u zatvorima koji ne savijaju glavu pred tiranijom autoriteta i trulog doba. Solidarnosti i Snage ilegalnom sektoru Zavjere Vatrenih Ćelija, Drugovima u Njemačkoj, Italiji, Indoneziji i Engleskoj koji jačaju "projekt Feniks", međunarodnoj mreži FAI/FRI i urbanom gerilcu u bijegu Chr.Ksirosu.

MISLI REVOLUCIONARNO - DJELUJ AGRESIVNO

"Ćelije Nihilista"

PS (1). Prisustvo nekoliko slučajnih prolaznika i rizik njihovog ozljeđivanja, prisililo nas je da ne izrazimo razinu napada koju smo planirali i da se ograničimo na bacanje navedene ručne bombe... No, idući put nećemo se zadovoljiti običnim zastrašujućim simbolizmom.

PS (2). Svako hapšenje urbanog gerilca, kao uhićenje N.Maziotisa, je jedan razlog više za izoštravanje napada. Snage i suučesništvo s drugovima koji preuzimaju političku odgovornost za odabir oružane borbe.

Izvor: InterArma