b-n-berlin-njemacka-nase-krhotine-protiv-njihove-r-1.jpg

To je početak našeg tjedna. I tako bi trebao započeti svaki dan profitera i odgovornih za zatvorski sistem...

Jutros, 15. augusta, posjetili smo Televizijski servis Jürgen Krüger i Björn Eggertov ured SPD-a (socijal-demokratska stranka) u Oranienstraße, u Kreuzbergu, te razbili njihove prozore.

Televizijski servis Krüger već trideset godina ima monopol nad provjerom elektronskih aparata berlinskih zatvorenika. Nijedan radio uređaj ne može proći bez njihove kontrole. To bi trebalo spriječiti ulazak zabranjene robe i izmijenjenih uređaja. Zatvorenike taj servise košta brdo para.

Navedeno poduzeće zarađuje direktno na nadzoru zatvoreniku. Osim toga, Krüger je u više navrata nanio štetu radio i TV uređajima zatvorenika. A k tome, Krüger tehnički iskorištava zaplijenjene mobitele pružajući hakirane podatke vlastima. To je poduzeće već nekoliko puta napadnuto, ali to ih nije spriječilo da nastavi crpiti korist iz represije nad zatvorenicima...

Odmah do Krügera nalazi se ured Björn Eggerta (SPD), koji se sakriva u ograncima AWO-a [Institut za radničku skrb, nap.prev.]. U Berlinu AWO vodi nekoliko prihvatilišta za izbjeglice, na primjer nedavno zatvoren kamp u Spandau. AWO igra veliku ulogu u biznisu deportacije. Njihova takozvana „podrška za povratak” je samo druga riječ za deportaciju.

SPD je trenutno u predizbornoj kampanji. Sve stranke na sve načine pokušavaju nadmašiti jedna drugu svojim antisocijalnim politikama i pričama o identitetu. Ne trebamo naglasiti da ne očekujemo ništa od nijedne stranke.

Naravno, pratimo borbu naših prijatelja u Grčkoj, podržavamo njihova djela protiv Syrize nakon napada na skvotove u Solunu. Ali, iz retrospektive No Border Campa jedno bi pitanje trebalo biti dozvoljeno: ne bi li možda bilo bolje da se ta šansa iskoristila za nerede u središtu grada?

Naše djelo protiv SPD političara Björn Eggerta je dio te iste borbe.

Našim minimalnim djelom, zbog kojeg smo morali ukloniti jednu nadzornu kameru, šaljemo znak solidarnosti zatvorenicima Aaronu i Baluu[1] u zatvoru Moabit, koji se nalaze u pritvoru zbog pružanja otpora investitorima i policijskim napadima na Rigaer 94, zatvorenicima Mariosu Seisidisu i Kostasu Sakkasu koji su nažalost nedavno, u Grčkoj, pali u ruke neprijatelja, drugarici Lisi koja je nedavno deportirana iz mučiteljske države Španjolske na sud u Aachenu i osmero osoba u Baselu koje se nalaze u zatvoru zbog navodnog sudjelovanja u predivnom destruktivnom prosvjedu 24. juna.

Nastavljajući borbu u ulici Rigaer na sve odlučniji način sprovodimo i solidarnost s našim zatvorenicima sistema.

Sukobi oko Rigaer 94 i sjevernog područja Friedrichshaina dokazuju nam da čvrsto odbijanje svih ponuda pregovora i militantna borba protiv kapitalističkog grada donose velike uspjehe.

Trebali bi to držati na umu kada se pripremamo za najavljenu evakuaciju M99 i (izbjegličke) škole u ulici Ohlauer, u Kreuzbergu.

Moramo uništiti ovu državu. Ono što je nužno treba biti učinjeno.

Zato predlažemo, nakon što su odgovori na međunarodne pozive kao Crni Decembar ili Crni Juli dokazali srodnosti u anarhističkoj tendenciji u Europi, da G20 susret, jula 2017., u Hamburgu pretvorimo u katastrofu i započnemo time militantnu kampanju.

Anarhisti

[1] Aaron i Balu uhapšeni su u Berlinu Friedrichshainu tokom prosvjeda 9. jula protiv džentrifikacije i policijskih napada na Rigaer 94. Zadržani su u pritvoru u JVA Moabit [kaznena ustanova, nap.prev.], optuženi za bacanje kamenja na policiju. Policija tvrdi da je 127 njihovih službenika ranjeno tokom navedenog sukoba. Više informacija na: aaronbalu.blackblogs.org/