ČEŠKA: ANARHIST IGOR ŠEVCOV NA SUĐENJU ZA PODMETANJE POŽARA U KUĆU MINISTRA OBRANE I ZA ISPISIVANJE PAROLA PO ZIDOVIMA ZATVORA (25.-26.04.2016.) [hr]

Prvo ročište od početka operacije Feniks održat će se u praškoj gradskoj sudnici češke republike 26. i 27. aprila. Sudit će se Igoru Ševcovu, anarhistu optuženom za napad na dom ministra obrane.
Tokom tog navodnog napada ništa nije oštećeno i nitko nije povrijeđen. U trenutku događaja - kojeg je ministrov sin naveo u svom prvom svjedočenju - Igor se fizički nije mogao nalaziti u blizini kuće.
Više informacija o slučaju u brošuri "Feniks se nije uzdigao iz pepela" na str. 5.
Igor je već proveo 3 mjeseca u pritvoru, a od septembra 2015. nalazi se na uvjetnoj slobodi. Dio "dogovora" je da Igor ne može napustiti Češku te da se jednom tjedno mora javljati u ured za uvjetnu slobodu.
Mogu ga osuditi na 15 godina zatvora.
Povedite prijatelje i dođite podržati druga, anarhista i velikog prijatelja Igora u sudnici!

Solidarnost je naše najjače oružje!
...

Anarhistička grupa urbane gerile „Zavjera Vatrenih Ćelija” [Grčka]
Naša suđenja će se pretvoriti u osudu države [hr]

(Za žalbeno ročište 20. aprila)
„Udaljenost koja razdvaja slobodu od ropstva... je jasna...”
20. april, zatvor Korydallos, Žalbeno ročište protiv Zavjere Vatrenih Ćelija
Sudi nam se za eksplozivnu napravu pronađenu u domu u Halandriju (slučaj „Halandri”), za postavljanje bombe u stan bivšeg ministra unutrašnjih poslova P. Hinofotisa (radio je u vojsci u doba vojne diktature), u stan bivšeg zastupnika i današnjeg predsjednika Grčke banke, L. Katselija te za postavljanje bombe u ministarstvo Makedonije-Trakije, na dan Međunarodnog sajma u Solunu.
Optuženi smo i za slanje paketa-bombi ambasadama, međunarodnim policijskim-pravosudnim institucijama (Eurojust-Europol) te kancelarki [Angeli] Merkel, (tadašnjem) premijeru Italije, medijskom mogulu Berlusconiju i rasističkom bivšem francuskom predsjedniku Sarkozyju.

Na koncu, sudi nam se i za posjedovanje oružja s otežavajućim okolnostima te za sukob s pandurima u Pefkiju.
Sve to su samo neki fotogrami iz djelovanja Zavjere Vatrenih Ćelija. Mi smo otvoreno preuzeli odgovornost i stali u obranu svih naših djela, pošto smo uvjereni da se svijet ne može doseći ni molitvama ni kletvama.
Na ovom suđenju, 20. aprila, ne sudi se samo članovima Zavjere Vatrenih Ćelija i drugim anarhistima za druge slučajeve, NEGO urbanoj gerili općenito.
U biti, sudi se odabiru oružane borbe protiv ubojitog stroja moći.
Danas, svatko tko ne shvaća nužnost oružanog anarhističkog djelovanja protiv tiranina naših života ili je krajnje naivan ili je pandur.
Svi oni koji se kockaju našim životima na burzama, u središnjim bankama, na međunarodnim susretima moćnika neće odustati od svojih službi i od svojeg blagostanja samo zato što smo ih pristojno zamolili... Jedini jezik koji oni razumiju je strah.
Naši glasovi i naše ideje postaju snažniji kada dolaze iz cijevi pištolja...
...

NJEMAČKA - ŠPANJOLSKA: KOORDINIRANA REPRESIJA PROTIV ANARHISTA (19.04.2016.) [hr]

Jula 2015. naša prijateljica i drugarica uhapšena je tokom kontrole pasoša na grčko-bugarskoj granici. Europski nalog za uhićenje protiv nje izdalo je tužilaštvo u Aachenu, Njemačka, 24. juna 2015. U Koelnu je bila zatvorena pod "U-haft" režimom (Untersuchungshaft) zbog njene navodne upletenosti u oružanu pljačke banke koja se odvila prije dvije godine (2013.). 02. decembra 2015., nakon mjeseci istrage, tužilaštvo ju je i službeno optužilo za pljačku banke, uzimanje taoca i posjedovanje oružja. 16. decembra sud je pozvao zatvor da je otpusti pošto će biti oslobođena svih optužbi, budući da "dokazi" koje je istraga proizvela tih mjeseci nisu bili dovoljni da je izvedu pred sud.
Kada smo pisali tu izjavu glede zatvaranja i otpuštanja naše prijateljice nadali smo se da će biti posljednja. Nažalost njemački panduri se nisu složili i odlučili su uložiti žalbu na njeno otpuštanje. Zbog čega je, nakon što je obični sud odbacio slučaj, viši sud odlučio da ga ponovno otvori. Što znači da nakon što je provela gotovo šest mjeseci u pritvoru, naša prijateljica i drugarica se sada nalazi vani čekajući suđenje. Još nije jasno kada će se održati suđenje. Unatoč brojnim očajničkim pokušajima tužilaštva za izdavanjem novog naloga za hapšenje - trenutno čekamo odluku višeg suda na još jednu žalbu - ona se još nalazi vani uz nas.
No, u srijedu 13. aprila isto tužilaštvo je naložilo brojne pretrese u Barceloni koji su se okončali hapšenjem još jedne drugarice; rečeno je da je sudjelovala u pljački banke počinjenoj u Aachenu 2014. Jasno je da su njemačke i španjolske vlasti odlučile udružiti snage na ovom projektu represije protiv anarhista na europskom području, koje podržavaju poslušni psi medija.
Kao i očekivano, mediji trljaju ruke i isprepliću "obično krivično djelo" s anarhistima. Što nas ne iznenađuje, pogotovo u vrijeme represije protiv svega subverzivnog.
...

ITALIJA: OSLOBOĐEN ANARHIST GIANLUCA IACOVACCI (19.04.2016.) [hr]

Doznajemo da je Gianluca Iacovacci, u kućnom pritvoru od 16. juna 2015., danas napokon slobodan, bez ikakvih mjera ograničenja... Drug je uhapšen, uz Adriana Antonaccija, zbog niza sabotaža na području Castelli Romani, za koje je preuzeo odgovornost. Prvostupanjska presuda na 6 godina smanjena je na žalbenom sudu na 3, nakon što je odbačena optužba za terorizam.
Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ

UDINE [ITALIJA]: 4 ANARHISTA KAŽNJENA ZBOG PROSVJEDA PROTIV FAŠISTIČKE PROPAGANDE O FOJBAMA (16.04.2016.) [hr]


SMRT FAŠIZMU - SLOBODA NARODU!16. aprila 2016. istražni sudac u Udinama, Emanuele Lazzaro, osudio je, po kaznenom dekretu, četvoricu anarhista na 20 dana hapšenja i na 100,00 eura kazne (5.100,00 konačnih eura kazne) pojedino, zbog prosvjeda protiv fašističke propagande o fojbama kroz "kazališnu predstavu" Simona Cristicchija (uz redare Casa Pound; talijanska fašistička organizacija, nap.prev.) prikazanu u Udinama 7. aprila 2014.


Alcuni anarchici udinesi

ZATVOR KORYDALLOS - ATENA [GRČKA]: PRETRESI ĆELIJA I PREMJEŠTAJI ANARHISTIČKIH ZATVORENIKA (18.04.2016.) [hr]

Sinoć, nakon ponoći, specijalna represivna antiteroristička jedinica, EKAM, uz druge policijske snage upala je na 1. i 4. odjel muškog zatvora Korydallos.
Najmanje 150 pandura, uz pravosudne službenike i predstavnike ministarstva pravosuđa, izvršilo je pretrese ćelija svih zatvorenika tih odjela. Zatvorenicima su ruke lisicama svezali na leđa i nije im dozvoljen nikakav vizualni kontakt s ćelijama tokom pretraga, dok je nekoliko zatvorenika pretučeno.
U ranim jutarnjim satima specijalna represivna antiteroristička jedinica, EKAM, se vratila i nasilno otela anarhističke zatvorenike Panosa Michalakogloua, Panosa Aspiotisa and Antonisa Stamboulosa te ih premjestila na atenski Odjel za premještaj zatvorenika u ulici Petrou Ralli. Kasnije je još nekoliko zatvorenika doživjelo progon. Zatvor je ostao zaključan do 11 sati ujutro.
Po posljednjim informacijama Panos Michalakoglou je premješten u zatvor Nigrita (kraj Serresa, sjeverna Grčka), Panos Aspiotis u zatvor Nafplion, a Antonis Stamboulos u zatvor Larissa.
...

KIJEV [UKRAJINA] - ZAPALJEN SUD (08.04.2016.) [hr]

Mi - anarhisti - potvrđujemo da je oko 3 ujutro, 8. aprila 2016., izvršen napad na sud, u kvartu Holosiivsky u Kijevu, s 4 boce zapaljive mješavine bačene na južnu stranu zgrade, od kojih su 2 odletjele u ured suca Didyka. Zbog čega je došlo do požara koji je spalio dokumente i druge stvari.
Ujutro su brojni mediji informirali javnost o tom napadu. Sigurnosna služba i policija objavile su niz različitih verzija i nagađanja o počiniteljima tog djela i o njihovim ciljevima. Čitav dan su TV i Internet snažno forsirale vijest, predstavljajući je uz ista nagađanja i špekulacije koje su im dostavili policija, vojno tužilaštvo i SBU [ukrajinska tajna služba, nap.prev. na engl.].
Sudac, čiji je ured oštećen, dobio je pratnju po naredbi ukrajinskog predsjednika. Desilo se da se naš napad odvio baš uoči susreta glede jednog važnog slučaja na kojem je radio taj isti sudac. Mediji su predložili vezu između požara i sudskog procesa. Želimo objasniti da su razlozi našeg napada mnogo dublji i širi. Nemamo nikakve veze sa slučajem Gereushnikov Aleksadrov i Yerofeyev. K tome, za nas su ruske tajne službe (GRU) neprijatelji isto koliko i ministarstvo obrane.
Zašto smo odabrali sud u kvartu Holosiivsky? Zato što je to najpoznatiji sud u zemlji. To predstavlja simbol zla i prevare. Izriče strašno nepravedne presude kada se radi o slučajevima na koja se stavlja naglasak i pod kontrolom su režima. Podsjećamo na "slučaj Pavlicenk". 2. oktobra 2012. sud u Holosiivskyju osudo je jednu dobru osobu - kao što je Dimitry Pavlichenko - na doživotni zatvor! Sud sprovodi u djelo ono što zatraže tužilaštvo i ministarstvo unutrašnjih poslova. Čak i nakon ostavke predsjednika Dmitryja nije se ništa izmijenilo. Nakon Euromaidana sudovi se nisu promijenili. Danas možemo navesti i druge apsurdne sudske procese. Obični ljudi kada se nađu naspram modernog pravosudnog sistema brzo nauče što je "pravda".
...

BASKIJA: SABOTIRANE ANTENE MOBILNE TELEFONIJE (02./03.04.2016.) [hr]

Svaki alat u kutiju za alate! Kapitalističko društvo nose dva pilastra: represija i društvena kontrola. Ovaj smo put željeli napasti dio sistema društvene kontrole kroz antene za telekomunikaciju. Između subotnje noći i nedjeljnog jutra (2.-3. april), vođeni zvijezdama, približili smo se antenama na cesti između Irune i Irurtzuna (Nafarroa), i uz pomoć kliješta otvorili prolaz u žičanoj ogradi oko antena. S drvenim maljovima uništili smo električna brojila pri obje antene te njihove jedinice visokog napona. Sjekirama smo prerezali kablove anteninih električnih uređaja te žice za distribuciju koje dovode energiju antenama.
Ovaj put smo javno objavili naše djelo djelomično zato da bi pokrenuli kampanju solidarnosti s našim zatvorenim drugovima u štrajku glađu u kobnim državnim zatvorima: José Adrián Poblete Darre, Xavier Corporales Barruecos i Antonio Chavero Mejías. Učinili smo to za vas.
U znak solidarnosti s drugovima Monicom i Franciscom koji su nedavno prvostupanjski osuđeni na 12 godina. Snage i hrabrosti.
Učinili smo to i u znak prosvjeda protiv povreda koje se nanose Zemlji i prirodi, kao što su izgradnja pruga za super-brze vlakove i drugih infrastruktura koje su u službi interesa uvijek istih ljudi.
P.S. Šteta što na kraju nije došlo do požara koji smo se nadali podariti... Ne brinite, pobrinut ćemo se za to idući put.
...

BERLIN [NJEMAČKA]: ZAPALJENO VOZILO TVRTKE WISAG (07.03.2016.) [hr]

Kao priprema za dan kada će vodstvo berlinskih pandura i njihov ministar unutrašnjih poslova odlučiti da deložiraju jedan od projekata ovog grada, u noći između 6. i 7. marta zapalili smo kombi tvrtke za upravljanje zgradama i sigurnošću, WISAG u Michaelkirchstrasse.
Zapaljiva naprava s 1,2 litra benzina iza prednje lijeve gume dovela je do potpunog uništenja vozila i to je samo napomena onoga što namjeravamo reći na dan X.
I dok - od šefa Henkela sve do najmanjeg pandura - svi sline sanjajući deložaciju projekata sjevernog siromašnog kvarta, mi ćemo nastaviti djelovati kako bi si što više njih spalilo prste ovom eskalacijom.
Pripremite dan X! (https://berlinsburning.noblogs.org/)
...

BERLIN [NJEMAČKA]: ZAPALJEN FEDERALNI KRIMINALNI URED - BKA (26.02.2016.) [hr]

Noć u gradu... Dok je posljednjih tjedana na stotine pandura vršilo opsadu ulice Rigaer te maltretiralo osobe, upadalo u domove i u kolektivne prostore, bijeli okovratnici, odgovorni zločinci, susreli su se u Berlinu Mitte da odluče s predstavnicima oružane industrije, s delegatima raznih krvnika mučitelja različitih zemalja i s političarima čitave europske zone kako još bolje haračiti te vršiti druge represalije.
Kao mali znak solidarnosti sa svima koje napada taj stroj, a i kako bi iskazali naš plameni bijes protiv odgovornih, u noći 26. februara napali smo požarom i bojom antiterorističku agenciju federalnog kriminalnog ureda.
Na uobičajen lažovski način panduri su govorili o pet molotova od kojih se navodno samo jedan zapalio, a ulizička štampa je naravno radosno prenijela istu verziju.
Bacili smo 7 boca ispunjenih dizelom i benzinom, sve su pogodile metu i veselo zapalile zidove i jedna vrata zgrade. Ukrasili smo naše umjetničko djelo bojom bačenom na fasadu i čavlima s četiri šiljka za svinje koje bi nas pratile. Šteta što cement ne gori... ali i ta vatra je bila jedna mala svjetlost u noći inače crnoj kao katran.
Solidarnost s Friedel54, s Rigaer94, M99 i sa svim projektima u opasnosti!
Čitav svijet mrzi policiju!
...

BRUXELLES [BELGIJA]: UOČI SUĐENJA ANARHISTIMA ZA TERORISTIČKO DJELOVANJE (04.2016.) [hr]

Krajem 2008., tokom hajke koju je pokrenula policija zbog nemira u Grčkoj nakon ubojstva Alexisa, belgijsko federalno tužilaštvo pokreće istragu protiv nekoliko anarhista i antiautoritarnih. 2010., na temelju jednog popisa djela koja policija pripisuje "anarhističkoj sredini" i dok se razvijala borba protiv izgradnje još jednog centra za migrante u Steenokkerzeelu, istražna sutkinja Isabelle Panou postavljena je na čelo istrage koja već ulazi u okvire antiterorizma. U maju, a zatim i u septembru 2013., u kontekstu iste istrage, izvršeno je desetak pretresa domova i anarhističke biblioteke "Acrata" u Bruxellesu. Radi se o prvoj antiterorističkoj istrazi. Istragu sprovodi antiteroristička jedinica federalne sudske policije, koja će se najprije oslanjati na Državnu sigurnost, zatim na vojnu Opću službu za informaciju i sigurnost te na različite antiterorističke organe drugih europskih država. Istraga je okončana 2014., da bi danas dospjela čak do parlamenta, zbog optužbe protiv dvanaestoro anarhista i antiautoritarnih. Nakon rasprave o legalizaciji posebnih metoda istraživanja korištenih tokom istrage (praćenja, telefonska prisluškivanja, prisluškivanja putem aparata postavljenih u domove, službeni pretresi, pokušaji infiltracije, nadzorne kamere ispred domova i unutar, barem, jednog doma) u oktobru 2015., spisi su poslani u parlament koji će 10. maja 2016. odlučiti da li će se otvoriti suđenje, i za koja krivična djela.
...

BARCELONA [ŠPANJOLSKA]: IZJAVA O POSLJEDNJOJ REPRESIVNOJ OPERACIJI I SOLIDARNOST S UHAPŠENOM DRUGARICOM - RAZMATRANJE O PLJAČKI BANKE KAO METODI ANARHISTIČKOG DJELOVANJA (15.04.2016.) [hr]

U srijedu 13. aprila, u pet sati ujutro, započela je operacija katalonske policije Mossos d'Esquadra, pretresom dva doma i jednog skvota u četvrti La Salut, "Blokes Fantasma", dok je oko dvadesetak stanara zadržano na policiji dvanaest sati.
Osim haračenja i uništavanja kojima su popraćene sve policijske pretrage, u ovoj je operaciji uhapšena i jedna drugarica, već uhićena u kontekstu operacije Pandora, i za koju je 11. aprila izdan europski nalog za uhićenje na temelju optužbe za sudjelovanje u eksproprijaciji banke u Njemačkoj.
Nakon njenog premještaja na Španjolski nacionalni sud, sudac Eloy Velasco naložio je istražni zatvor te je premještena u zatvor Soto de Real. Pošto je već optužena u sudskom procesu Pandora (u pripremi) i budući da je izrazila želju da ne bude izručena Njemačkoj, obrana se pozvala na "uvjetovanost" europskog naloga za uhićenje, tražeći da bude zadržana u pritvoru u španjolskoj državi dok je u toku navedeni proces. U maksimalnom periodu od dva mjeseca (koji se može produžiti na još jedan) Visoki sud bi trebao odlučiti da li će izručenje naše drugarice njemačkim vlastima biti privremeno suspendirano ili ne. Iz njemačke štampe doznajemo da je povezuju s eskproprijacijom koja se odvila prije dvije godine u gradu Aachenu, tokom koje je, opet po riječima štampe, napadačka grupa odnijela značajnu svotu novaca iz banke, bez ranjavanja i nanošenja osobnih šteta.
...

ARESE - MILANO [ITALIJA]: ZAPALJENE ANTENE MOBILNE TELEFONIJE U ZNAK SOLIDARNOSTI S ANARHISTIČKIM ZATVORENICIMA (22.03.2016.) [hr]

"22. mart - Arese (Milano). Zapaljene dvije antene mobilne telefonije. Napasti sistem telekomunikacija i društvo kontrole. Solidarnost i suučesništvo na djelu s anarhističkim zatvorenicima."
Izvor: informa-azione

SOLUN [GRČKA]: UNIŠTENE ANTENE MOBILNE TELEFONIJE (02.2016.) [hr]

Moderno kapitalističko društvo je društvo kontrole.
Zato što se sistem bavi beskonačnim i totalnim pokušajem održavanja normale svakodnevnog društvenog života. U takvim uvjetima kontrole tehnologija nadzora mora biti prisutna, pošto je tehnološki razvoj izravno povezan s progresom autoriteta i njegovog načina nametanja.
Država i kapital, kao aktivni korisnici tehnologije, oblikuju taj oblik nadzora u svrhu profita i svojeg vlastitog budućeg nametanja. Od nadzornih kamera u velikim gradovima i javnim prijevozima za sigurnost onih "koji ništa ne skrivaju" (i zato radije sve pokazuju) do telekamera na radnim mjestima kako bi se "osigurala" produktivnost i normala u potrošačkim procedurama. I od novih biometričkih osobnih iskaznica do osobnih dosjea svih nas, kreiranih na temelju posjećivanja internet stranica, preferenci, slušane glazbe, pročitanih knjiga, financijskih transakcija, informacije koje pohranjuju razne velike kompanije koje su identificirale veći dio naših života s ciljanim oglasima i promocijom proizvoda za potrošnju.
...

GENOVA [ITALIJA]: POKRENUTE ISTRAGE PROTIV DVOJCE ANARHISTA ZBOG PRISUTNOSTI NA SUĐENJU PROTIV NICOLE I ALFREDA (02.04./06.04.2016.) [hr]

2. aprila jedan drug iz Caserte primio je obavijest o istrazi, koju je pokrenulo tužilaštvo iz Genove, zbog kršenja članaka 610 kr.z. (osobno nasilje), 110 kr.z. (sudioništvo u kršenju zakona) i 112 kr.z. (otežavajuće okolnosti) u vezi događaja u Genovi 30. oktobra 2013. Tog je dana održano suđenje protiv Nicole Gaia i Alfreda Cospita, uz solidarno prisustvo kako unutar tako izvan suda.
Danas 6. aprila isti je postupak pokrenut protiv jednog druga iz Cesana (Rim).
Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ

RIM [ITALIJA]: JOŠ JEDAN POKUŠAJ VLASTI PRIBLIŽAVANJA ANARHISTIMA (30.03.2016.) [hr]

Prije par dana, točnije 30. marta 2016., kada sam izašao iz stana jedne prijateljice i uputio se prema motoru da bih krenuo na posao, čuo sam kako me netko zove imenom te pomislivši da se radi o prijatelju potonje, stao sam. Pitao me da li mu mogu posvetiti par minuta za razgovor, no budući da se nije predstavio upitao sam ga tko je on uopće, na što mi nije odgovorio i prijateljskim je tonom nastavio ponavljati da želi razgovarati sa mnom. Iziritiran njegovim ponašanjem i odbijanjem da mi se predstavi, još sam jednom ponovio, ovaj put povišenim tonom, da mi se predstavi, na što mi je ovaj put odgovorio da se ne trebam brinuti jer ne pripada ni karabinjerima ni policiji. Tada sam mu, još ljuće, rekao da se udalji i dok sam pokušavao upaliti motor nastojao me smiriti i na još jedno pitanje o njegovom identitetu odgovorio mi je da je "iz države". Želio sam se što prije udaljiti, ali dok sam pokušavao upaliti motor primijetio sam jednu nižu osobu koja je brzim korakom i uperenog pogleda krenula prema nama. U tom se trenutku motor upalio i uspio sam se udaljiti te čuo kako mi nešto nerazgovjetno viče prvi koji mi se približio.
Napisao sam ovih par redaka kako bih naglasio moj odlučni anarhizam i proširio što više ovu epizodu među drugovima.
Anarhistički pozdravi!!!
...

ATENA [GRČKA]: ZAPALJENA POLICIJSKA STANICA U SJEĆANJE NA LAMBROSA FOUNDASA (24.03.2016.) [hr]


"Postoje uzvišeni trenuci Čovjeka, trenuci otvaranja.
Čovjek ne truli više u blatu, već se kreće u oluji prema visinama,
a uz njega i sav njegov život..." Nikos Kazantzakis

Kao da upornost raste ovih martovskih dana. Naša upornost u negiranju da Lambros više neće dolaziti na naše tajne susrete. U negiranju da se on neće moći još jednom "baš" pojaviti, kako bi podijelio sadržaj svoje torbe i pokrenuti trenutak djelovanja. Kao da upornost raste. Oni među nama koji su krenuli u rat sa samim sobom još i dalje to čine; još i dalje palimo ono što smo zajedno zapalili; još i dalje mrzimo ono što smo zajedno mrzili.
NEKA DJELA GOVORE
24. marta 2016. upornost je ponovno progovorila... Napali smo policijsku stanicu u Pangratiju: zapalili neoznačeno policijsko vozilo, stražarnicu policije i ulazna vrata s 15 litara benzina. Bez obzira na riječi koje su policijske papige iznijele u medijima, mi smo se držali našeg početnog plana i napustili mjesto na koordinirani način.
NEPRIJATELJSTVO SE NASTAVLJA
LAMBROS ŽIVI U PLAMENU
...

GRČKA: DISCIPLINSKA KAZNA I IZOLACIJA ZA PANAGIOTISA ASPIOTISA ZBOG ODBIJANJA PREMJEŠTAJA (04.04.2016.) [hr]

31. marta je osam stražara, uz pratnju narednika zatvora Koridallos, vrlo nasilno i noseći lisice upalo u ćeliju anarhista A. Staboulosa, T. Theofiloua i P. Aspiotisa, kako bi prisilili potonjeg na premještaj u zatvor Navplio. Nakon što je Aspiotis odbio, jasno im dajući do znanja kako se neće pokoriti toj osvetničkoj naredbi premještaja, zato što mora ostati u Koridallosu zbog posjeta svoje obitelji i nadasve svoje tromjesečne kćeri, stražari su se udaljili.
Danas, 4. aprila, zatvorska upraviteljica Victoria Marsioni pozvala je svu trojicu da odgovore na optužbe za neposluh, prijetnje i nasilje protiv zaposlenika zatvora te za vrijeđanje istih, za koje su prva dvojca odriješeni, dok je P. Aspiotis poslan u petodnevnu izolaciju zbog neposluha i prijetnji zatvorskim zaposlenicima. Po riječima upraviteljice Victorie Marsioni, kazna će biti izvršena u zatvoru Navplio, tako neće doći do novog skandala oko odvratne situacije u disciplinskim ćelijama Koridallosa, koja je otkrivena prije dvije godine i od tada se nije ništa izmijenilo. Panagiotis za sada ostaje u Koridallosu te je izjavio da neće prihvatiti premještaj.
...

ŠPANJOLSKA: ANARHISTI MONICA I FRANCISCO OSUĐENI NA 12 GODINA ZATVORA (30.03.2016.) [hr]

Danas 30. marta Visoki sud je obavijestio advokate drugova da su anarhisti Monica Caballero i Francisco Solar osuđeni na 5 godina zatvora zbog nanošenja "povreda", plus 7 godina zatvora zbog "štete u svrhu terorizma", sveukupno 12 godina pojedino. Razriješeni su optužbe za "pripadanje terorističkoj organizaciji i zavjeru" protiv samostana u Montserratu.
Naspram presude protiv naših drugova imamo zadatak da proširimo borbu i solidarnost, štiteći naše veze i naše ideje, odbijajući da će njihov svijet biti sveden na četiri zida koja će ih zaključavati.
Snage našim zatvorenim drugovima, uvijek prisutni u našim borbama i u našem svakidašnjem životu.
Ne postoji "unutra" niti postoji "vani", postoje samo neprijatelji države i autoriteta.
Smrt državi i dug život anarhiji!
...

ATENA [GRČKA]: ZAPALJENE DVIJE CRKVE U ZNAK SOLIDARNOSTI S MONICOM I FRANCISCOM [hr]

Smatramo da nije potreban nikakav posebni razlog za destruktivno djelovanje koje manifestira mržnju i bijes protiv jednog od najstarijih mehanizama represije koje je ljudsko krdo stvorilo, da bi i on postao još jedno jamstvo sigurnosti i stabilnosti. K tome, kako bi mogla stoljeća represije, kazni, krivice, nemilosti i nametanja biti ukorena i dobro analizirana u jednoj jedinoj izjavi o preuzimanju odgovornosti? Trebali bi nam brojni tomovi knjiga da izložimo samo i najmanji dio dokaza te degeneracije života koja se zove religija, koja je uvijek promovirala slabost, rezignaciju, teror, izumiranje i izobličavanje, besramno sramočeći kroz vlastiti paradoks život i njegove pobornike, šireći svukud klicu krivice, protiv budućosti, i doprinoseći stvaranju amputiranih vjernika koji su voljni kleknuti pred svakim propovjednikom istine i štovati bič grijeha.
Kroz ovih nekoliko riječi svatko može shvatiti religijski doprinos u uspostavi autoritarnih društava i masovnog života koji se razvija duž kolosijeka svakidanšnjeg života nesigurnih osoba, odvojenih od vlastitih želja i strasti, osuđenih da nose teret svetog ideala, koji je uveden božanskim primjerom neporecive logike, koja u nastavku predstavlja maternicu današnje znanstvene doktrine... Osim toga, bitan doprinos svake religije u stvaranju oholosti i apatije jednostavno ne može ostati u sjeni, pošto božanstvena tvar koja proizlazi iz religioznih osoba kao jednosmjerna ulica može rasti samo uz dodijeljivanje i zastupanje.
Zato je napad na vjerske strukture sastavni dio sveopćeg rata koji vodimo protiv postojećeg sistema. Rata s posljedicama s kojima su se drugovi, na različitim mjestima i periodima, suočavali i još suočavaju... Neki od tih drugova su Monica Caballero i Francisco Solar, osuđeni zbog bombaškog napada na katedralu El Pilar u Zaragozi. Želeći izraziti naše suučesništvo sa zatvorenim drugovima razbili smo prozore i podmetnuli požar u dvije crkve:
- manastira Svih svetaca u Kallitheji
...

BRUXELLES [BELGIJA]: ZAPALJENA VOZILA, PROTIV MILITARIZACIJE I U ZNAK SOLIDARNOSTI S MONICOM I FRANCISCOM (30.03.2016.) [hr]

u srijedu navečer 30.03.2016. zapaljena su dva vozila ispred zidova zatvora Saint Gilles: jedan veliki auto u vlasništvu euro-parlamentaraca i jedan luksuzni auto u vlasništvu jednog službenika NATO-a.
Protiv militarizacije Bruxellesa, za slobodu.
Solidarnost s anarhistima Monicom i Franciscom
.
Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ

FINSKA: ZAPALJENA DVA VOZILA ZAŠTITARSKE TVRTKE SECURITAS (29.03.2016.) [hr]

Preuzimamo odgovornost za napad požarom, 29. marta. Zapalili smo dva vozila zaštitarske tvrtke "Securitas". Ovim napadom želimo iznijeti na svijetlo suradnju između "Securitasa" i poduzeća za nuklearnu energiju "Fennovoima", koje je poznato po uništenju okoliša.
1. aprila "Securitas" će preuzeti nadgledanje gradilišta u Hanhikivenniemi, gdje bi trebala biti izgrađena nuklearna elektrana.
Ovim požarom zaželjeli smo dobrodošlicu Fennovoimi!
Želimo poslati našu solidarnost Monici i Franciscu.
I svim zatvorenicima svijeta!

Izvor: Act For Freedom Now!

ASTURIJA: SOLIDARNI NAPAD S ANARHISTIČKIM ZATVORENICIMA MONICOM I FRANCISCOM (11.03.2016.) [hr]

11. marta prerezali smo žice linije Avilés / Xixón u oba smjera. Žice su prerezane kod grada Villabona, gdje su uhapšeni naši drugovi Monica i Francisco, što je izazvalo pad napona na liniji i prekinulo željeznički prijevoz te dovelo do velikih kašnjenja i ekonomskih gubitaka. Cilj djela je slanje toplog revolucionarnog zagrljaja našim drugovima uoči suđenja/farse koje organizira španjolska država.
Ispisano je i nekoliko solidarnih slogana na dvjema oznakama zatvora - koje označavaju mjesto zatočeništva.
Ljubav prema slobodi i mržnja prema onima koji je oduzimaju.

Nekoliko anarhističkih pojedinaca

...

MONTREUIL [FRANCUSKA]: NAPAD NA ARHITEKTA REPRESIJE (09.03.2016.) [hr]

U noći između 8. i 9. marta 2016., koristeći odbačeno smeće i zapaljive proizvode, zapalili smo pročelje ureda arhitekta u Archiju, ulica Voltaire 5, u središtu Montreuila-sous-Boisa.
Na svom web-siteu Archi 5 se razmeće svojim postignućima, prošlim i budućim, među kojima se, među običnim zgradama, ističu i ovi jezivi projekti:
Zatvor u Bourge en Bressu, u Draguignanu, u Mont de Marsanu, u Rennesu, u Conde-sur-Sartheu i Vendinu, ured pravosudne policije u Cergy-Potoiseu, policijska stanica u Clichy-sous-Boisu, Viši sud u Chartresu, centar za imigrante francuske Polinezije na Tahitima.
Posvećujemo ovo djelo svima koji se bore za slobodu i protiv autoriteta, nadasve anarhistima Monici Caballero i Franciscu Solaru, koji u kandžama španjolske države, riskirajući teške presude, nisu nikada porekli ni riječ svojih ideja i svoje biti.
Zapalimo zatvore.
Zapalimo njihove graditelje.

...

ŠPANJOLSKA: ANARHIST GABRIEL POMBO DA SILVA PREMJEŠTEN NA DRUGI ODJEL ZATVORA PALENCIA (21.03.2016.) [hr]

21. marta je zatvoreni anarhist drug Gabriel Pombo da Silva premješten s odjela 5 na odjel 7, istog zatvora (La Moraleja - Duenas), u kojem se danas nalazi nakon što je u januaru premješten iz zatvora Topas (Salamanca). Premještaj je stara strategija unutarnje disperzije koja se primjenjuje protiv gordih i buntovnih zatvorenika, zato što se Gabriel smijao u lice zatvorskog direktora kad ga je ovaj izvijestio o disciplinskoj kazni. Podsjećamo da Gabriel živi u zatočeništvu već 31 godinu i da skupo plaća svoju odlučnost i odbijanje podčinjenosti.
Gabriel nije sam! Pišite drugu:
Gabriel Pombo da Silva
C.P. “La Maraleja” – Módulo 7 –
P.C.: 34210 Dueñas
Palencia - Spain

Izvor: 325