GENOVA [ITALIJA]: ANARHISTIČKI DRUG OPTUŽEN NAKON PRETRESA [hr]


Jutros, 28. aprila, u 06:00 sati, u Genovi, karabinjeri specijalne jedinice R.O.S. izvršili su pretres doma jednog anarhističkog druga iz Genove, pod istragom zbog (kako piše u zapisniku): „javnog poticanja na terorističkih djela te javnog veličanja terorističkog zločina, posebice poticanja na direktne akcije (to jest nasilnih djela u svrhu terorizma) te veličanja krivičnog djela nanošenja teških rana u svrhu terorizma, na štetu Roberta Adinolfija, dana 7. maja 2012., za koje je odgovornost preuzeo Nukleus Olga/FAI-FRI dana 11. maja 2012. U Genovi 15. maja putem jednog javnog dokumenta objavljenog na web-siteu Informa-azione.
Tekst na koji se odnose objavljen je na različitim web-siteovima, i potpisao ga je drug vlastitim imenom, nakon što su se neki iz Genove željeli distancirati od onih koji su napali Adinolfija.
Tokom pretresa drugu su zaplijenjena dva računala, 1 hard-disk, 2 USB memorije i papirnati materijal.
Ni korak nazad!
Solidarnost s Nicolom i Alfredom!

Tekst za koji je drug optužen:
(odgovor na tekst „I puntini sulle i”)
Tko se ne distancira...
Čitajući otužni tekst koji dolazi, nažalost, baš iz grada u kojem živim, osjećam potrebu da preciziram nekoliko stvari, da ne padnem, govorim samo u moje ime, u isti lonac sa sugrađanima koji se distanciraju.
Ono što odmah pada u oči, a zatim i na um, je razlog zbog kojeg takozvani drugovi osjećaju potrebu da napišu tekst kojeg vjerojatno ni Don Gallo [svećenik koji vodi komunu za siromašne i marginalizirane, nap.prev.] s čitavom komunom Svetog Benedikta ne bi bio uspio izroditi.
Tekst koji uzima u obzir samo djelo počinjeno protiv onog usranog Adinolfija, kao da nije zaslužio metak u nogu, te spominje par petardi koje su poslane tu i tamo kao da se o radi o najvećem zlu.

UDINE [ITALIJA]: PROTIV JEDNOG ANARHISTA IZREČENA MJERA UDALJENJA [hr]

Udine, 26. aprila 2015., sati 9:21
Dva anarhistička druga otele su dvije patrole pandura, na autobusnoj postaji, i deportirali ih u policijsku stanicu, po naredbi DIGOS-a [politička policija, nap.prev.], koja se već 25. bila obrušila na jednog od istih, tokom inicijative solidarnosti s drugovima pogođenima antianarhističkom represijom, koju načelnik Krakovia (G8 2001. u Genovi, val di Susa...) pooštrava sve više, od samog preuzimanja dužnosti.
Nakon što su više od sat vremena zadržani u stanici (uz fotografiranje i uzimanje otisaka), jednom je izrečena mjera udaljenja iz grada Udine, zato što se nalazio u društvu drugog, već osuđivanog, i zato što je zamjećen i u drugim gradovima.
Nakon iznesenog, ne želimo ni milost ni žrtve, ne očekujemo ništa drugo od oružane ruke države.
ACAB
Za borbu protiv represije! Za anarhiju!

Anarhisti
...

INSTINTO SELVAJE: NOVA WEB ADRESA I ELEKTRONSKA POŠTA [hr]

Nakon gotovo četiri mjeseca rada na ovom novom prostoru i kašnjenja u kontekstu ovog društvenog rata, u kojem svakodnevno ima sve više zatvorenih drugova, pokušali smo stvoriti projekt kojim bi doprinijeli borbi za potpuno oslobođenje s anarhističkih i nihilističkih pozicija.
Bratski pozdravi
Instinto Salvaje
www.instintosalvaje.com
instintosalvaje@bastardi.net


"I moja namjere da spavam toga su se jutra uputila na buđenje, na prekid sa svakidašnjicom, i s individualnim djelom na prsima kao kamenom, ispunjenima uništenjem ovog i bilo kojeg društva.
Učinite mi uslugu: pokušajte živjeti anarhiju." - MAURICIO MORALES DUARTE


"Baci se u slobodu, ovo je moj prijedlog: pljačkaj, kradi, zapali, napadni onoga tko te izrabljuje, da bi uništio autoritet, koji nas uvjetuje i oduzima nam slobodu. Ne traži vođe za tvoje želje za slobodom. Prekini sa logikom moći i s onima koji je podržavaju." - SEBASTIAN OVERSLUIJ SEGUEL
...

RADIOAZIONE [ITALIJA]: JKZ - "NA013" [BENEFIT CD ZA DRUGOVE U ZATVORU - DOWNLOAD] [hr]

DOWNLOAD: .wav
DOWNLOAD: Soundcloud
Glazba ovog CD-a napisana je za pripovjetku "NA013" (autor Jkz), čitanu tokom radioemisija (Dirette D'Azione) na RadioAzione.org, između decembra 2013. i oktobra 2015.
Izvorna ideja, koja je još aktualna, bila je objaviti ovaj CD uz knjigu "NA013", ali uzevši u obzir vrijeme potrebno za realizaciju (iz različitih razloga, među kojima i nažalost najosnovnijeg... financijskog) odlučeno je da se glazba stavi na raspolaganje svakome tko je želi skinuti, a i umnožiti za distribuciju.
Podsjećam da CD nema cijene, moja je želja da bude korišten kao benefit za anarhističke drugove u zatvorima diljem svijeta.
Zato, ako ga netko skine i snimi, neka ne bude škrt, ili još gore trgovac, i neka pošalje novac ili izravno u zatvor ili anarhističkim fondovima solidarnosti.
Isto tako, tko ga uzme od neke distribucije, neka bude darežljiv, i neka se sjeti da novac ne ide meni, a u slučaju da ga distribucija prodaje u svrhu zarade, možete ga ukrasti.
CD možete skinuti i sa stranice "Muzika" web-sitea RadioAzione [Hrvatska] ili sa stranice Download i "Edizioni RadioAzione" web-sitea RadioAzione [Italija].
<em>
...

RADIOAZIONE [ITALIJA]: ANARHISTIČKA BASNA, NA TALIJANSKOM JEZIKU [hr]

DOWNLOAD PDF-IMPOSED: "Il Branscolo"
"Il Branscolo. Priča o vukovima na rubu živčanog sloma"
Izdanja RadioAzione 2015

VIDEO: "ZAVJERA VATRENIH ĆELIJA - FAI/IRF PROJEKT "FENIKS" (CRNA INTERNACIONALA) [hr]


Video s podnapisima na engleskom i talijanskom jeziku, prikazuje početni dio Projekta Feniks, međunarodnog projekta brojnih i različitihe sabotaža i napada u različitim zemljama.
Posvećeno Alfredu Cospitu i Nicoli Gaiu, Ćelija Olga FAI/IRF, koji su preuzeli odgovornost za ranjavanje izvršnog direktora poduzeća Ansaldo Nucleare, Roberta Adinolfija.


"Mi smo ovdje, gdje sve započinje sada."

Projekt "Feniks" je odmotavanje sakrivene mape, koja označava jedan od puteva prema Atlantidi praktične teorije. Nepoznati i izgubljeni kontinent koji postoji onkraj rubova gorućih gradova međuprostora. Stvoren kroz djelo, dijalog i ideje, neformalno organiziran po anarhističkim principima neprekidnog autonomnog napada, revolucionarne solidarnosti i internacionalizma. Niz napada koje su počinile različite radikalne grupe direktne akcije širom svijeta, prekidajući tišinu izolacije i uzvračajući udarac zatvorskom društvu tehno-industrijskog sistema.
Zatvoreni članovi ZVĆ optuženi su za poticanje na napade, Spyros Mandylas i Andreas Tsavdaridis uhapšeni su i optuženi za čin 4. ovog projekta, šaljući paket-bombu bivšem komandantu antiterorističke agencije, Dimitrisu Xorianopoulosu; doke je Christos Rodopoulos optužen za slanje paketa-bombe Dimitrisu Mokkasu, glavnom tužitelju za slučaj ZVĆ, kao čin 6.
Projekt Feniks je danas obnovljen kroz napade 2015. u Čileu, Češkoj i Grčkoj, s drugovima s područja Češke koji su započeli kampanju "Uništimo represiju". Priča Feniksa se i dalje piše...
SOLIDARNOST JE NAŠE ORUŽJE

NI MILIMETAR NAZAD

DEVET MILIMETARA U GLAVU PANDURA
...

FERRARA [ITALIJA]: VIJESTI IZ ZATVORA, S ODJELA VISOKE SIGURNOSTI (AS2) [hr]

Od četvrtka 16. aprila nije više na snazi zabrana susreta među zatvorenicima s odjela AS2 u Ferrari, koju je naložilo torinsko tužilaštvo, kako bi zabranila komunikaciju između zatvorenika u pritvoru zbog sabotaže NO TAV u Chiomonteu (suđenje - protiv Graziana Mazzarellija, Francesca Sale, Lucia Alberta - po skraćenom postupku, započet će 23. aprila u Torinu) i anarhističkih zatvorenika, Nicole Gaia i Alfreda Cospita, već zatvoreni na odjelu visoke sigurnosti.
Adriano Antonacci se nalazi na uzdržavanju 15 dana izolacije (kazna kojoj su svi zatvorenici podvrgnuti, redom, zbog prosvjeda proteklih mjeseci). I za njega, već nekoliko tjedana, nije više na snazi zabrana susreta sA su-optuženim Gianlucom Iacovaccijem, nakon prvostupanjske presude i premještaja Gianluke iz Alessandrije u Ferraru.
Dakle, svi drugovi mogu ponovno zajedno dijeli izlaz u dvorište i međusobno se družiti.
...

ČILE: VIJESTI O "SLUČAJU BOMBAS 2" [hr]

Juanu Floresu, Nataly Casanovi, Enriqueu Guzmanu i Guillermu Duranu, odvratno Javno Tužilaštvo pri 15. Garantnom Sudu preoblikovat će optužbe.
Određeni javni tužitelj, Claudio Orellana, naglasio je da će u tzv. "Slučaju Bombas 2" ovo preoblikovanje optužbi služiti za određivanje broja žrtava i štete nanesene prilikom napada, i da bi se i Enriquea uvrstilo u sudski proces.
Podsjećamo da su tokom posljednjeg ročišta i Juanu i Nataly lisicama svezane ruke i noge, uz apsurdne mjere zaštite, što samo želi pokoriti našu braću i sestre.
Solidarizirajmo aktivno s drugovima Juanom, Nataly, Enriqueom i Guillermom u štrajku glađu od 14. aprila!
...

KANADA: TEKST FALLON S POVRATKA NA ULICU [hr]

Povratak na ulicu, nakon više od godinu dana zatvora.
Bila bi laž reći da je sve bilo lako. Radi se o mješavini lijepih iskustava i trenutaka neizvjesnosti, što je teško podijeliti. Oduzimanje tijela, svake psihičke autonomije, ostati sama sa sobom, to je bila svakodnevna borba. Mješavina straha i sreće. Ali suučesnici koji su me pratili, iz bliza i iz daleka, bili su i više nego svjesni, i vrlo prisutni. Senzibilnost je snaga jedne bezgranične solidarnosti.
Željela bih ovim malim pismom poslati jedan iskren i suučesnički pozdrav svima koji su u bijegu, koji su još zatočeni u zatvorima diljem svijeta i koji se bore za slobodu u ovom veliku zatvoru pod otvorenim nebom. Bila sam u zatvoru, gdje svaki dan pristižu nove osobe, represija postaje sve snažnija, i nakon ovog iskustva želim zahvaliti na bezgraničnoj solidarnosti koju smo dobili, borba se nastavlja sa svima koji se bore za svoju slobodu.
Uzvik buntovne snage buntovnim dušama koje sam susrela na mojem putu i koje su me dirnule svojim senzibilitetom i snagom.
Poseban pozdrav Chivi, drugu, bratu, nadam se da je sve u redu tamo gdje jesi, i uvijek ćeš biti uz mene. I snažan zagrljaj drugaricama iz Santa Marte koje nosim u srcu.
...

GRČKA: VIJESTI O ANARHISTU SPYROSU MANDYLASU U ŠTRAJKU GLAĐU [hr]

Danas, u petak, podnijet je zahtjev za prekid mjera ograničenja sudu u Solunu, u vezi 5.000 eura potrebnih za otpuštanje. Zahtjev je ispunio drug u tajništvu zatvora Korydallos na temelju svojeg štrajka glađu i zato što očekuje važnu sudsku raspravu. Drug se od petka navečer (17.04.) nalazi u Općoj bolnici Tzanio. Ustrajno nastavlja svoju borbu za otpuštanje i ostaje mentalno i fizički snažan. Iduće vijesti o njegovom zdravstvenom stanju uslijedit će u nadolazećim satima.
SNAGE NAŠEM DRUGU SPYROSU MANDYLASU
NEPOSREDNO ISPUNJENJE NJIHOVIH ZAHTJEVA
NI KORAK NAZAD
NEKA SVATKO PREUZME SVOJU ODGOVORNOST
Anarhistički Skvot Nadir
Izvor: InterArma

ČILE: POSTER SOLIDARNOSTI S NATALY CASANOVOM, JUANOM FLORESOM I GUILLERMOM DURÁNOM U ŠTRAJKU GLAĐU OD 14. APRILA [hr]


"Danas u Čileu, kao u Grčkoj i Španjolskoj, kažnjava se solidarnost, ljubav i njihove ljepote". Natalie Casanova

Pozdravljamo drugove Nataly Casanovu, Juana Floresa i Guillerma Durána, koji su 14. aprila započeli štrajk glađu zahtijevajući oslobođenje Enrique Guzmána (uhapšenog u noći 6. aprila, od tada u pritvoru), progon njihovih voljenih od strane bijedne institucije Žandarmerije i represivnih ruku države, zahtijevajući i prekid izolacije kojoj je podvrgnuta drugarica Nataly Casanova.
U ovim mjesecima pritvora drugovi su se s dostojanstvom suočili s represivnim potezima stražara, bez da i jedan milimetar povuku svoju uvjerenja i ideje o slobodi. S ulice, bezuvjetno solidarni s njima, priznajući ih kao drugove i kao dio naše iste borbe protiv Moći i čitavog Autoriteta.
SOLIDARNOST I AKCIJA S DRUGOVIMA U ŠTRAJKU GLAĐU OD 14. APRILA!!!
NAPRIJED I RATNO!!!
...

ČILE: TEKST NATALY CASANOVE MUNOZ [hr]


Nedavni događaji koji su se materijalizirali kroz novi materijalno-pravosudni i medijski napad na našu najbližu sredinu, uz maštovitost nekog pravosudnog službenika, koji nastoji zastupati i podignuti moral svojih kolega, zasjenjenih prethodnim neuspjehom "Slučaja Bombas", i pokušava oživjeti slučaj koji ni nakon više od šest mjeseci našeg pritvora (od 10 kojih su odobreni) nije dao željene ishode, već samo nagađanja, kroz njihove medije koji igraju odvratnu ulogu odobravanja i sanktifikacije svake istine koju vlast prikazuje kao apsolutnu, pa makar joj nedostajala svaka logika.
Lažno, kao i prijetnje smrću koje kažu da smo izrekli njihovim slugama... mene i mojeg druga optužili su za iste stvari, nameću nam kaznu unutar ove kazne, zbog našeg buntovnog ponašanja i zato što preziremo stražare, a osim toga uskraćuju nam svaki oblik susreta, mada se to desilo samo jednom, u novembru 2014., što je odmah izazvalo prijave.
Danas prikazuju tako apsurdne dokaze, kao u prethodnom slučaju, protiv našeg brata i prijatelja Enriquea Guzmana: opušak cigarete, kapa, ugljen, sumpor, aparat za gašenje požara. Nadobudnost kojom se pokušava nastaviti ovaj slučaj je zaista smiješna, kao i njihov najbolji "dokaz" protiv nas, koji su bile (ili jesu) slike s telekamera za video-nadzor, i koje su mnoge nasmijale, te DNK koji navodno pripada meni i mojem drugu Juanu Floresu, a sada se "trude" i da okrive Enriquea.
Doznajemo od njihovih vještaka, putem sredstva informiranja, kako je gotovo nemoguće pronaći nakon eksplozije genetski materijal prikladan za usporedbu, kao što su to iznijeli tužitelji. Radi se, po njima, o 3 ili više traga izmiješanog DNK, a po riječima istih stručnjaka izmiješanost 2 DNK ne može biti vjerodostojna i pouzdana (osim pouzdanog primjerka njihovih stručnjaka).
Znači, najbolja alternativa je uhapsiti osobe koje su nas posjećivale: Enriquea, ali to nije jedini slučaj, jer su bili uhapsili još jednog našeg prijatelja i odveli ga u 33. Komesarijat, gdje je odveden i Enrique. Prijatelj o kojemu nitko nije imao nikakvih vijesti gdje se nalazi, čitav ponedjeljak 6. aprila, nakon što je izašao u kupovinu. Danas, sretna sam što si dobro i što su te pronašli, ne znam što se zbilo na tom mjestu.
Unatoč svemu tome, progon naših obitelji i naših prijatelja ne prestaje, svaki put prijete sve očajnijim represivnim iznenađenjima... Enrique, prijatelju i brate, otkad smo ovdje pružio si nam svu tvoju podršku i tvoju solidarnu ljubav, tvoja mirnoća, snaga i dostojanstvo stiže do nas putem njihovih odvratnih sredstava. Enrique, kojeg naši progoni nisu nikada zastrašili ili udaljili, koji nas je dolazio posjećivati svaki tjedan, s brdo hrane, kao i Guillermo, čineći sve moguće kako nam ništa ne bi nedostajalo... Udaljavamo te od našeg slučaja i volimo te.

GRČKA: VIJESTI O REPRESIJI U GRČKOJ I VELIKO BRITANIJI [hr]

S novim policijsko-novinarskim izvještajem nastoji se pogoditi drugove koji su povremeno u kontaktu sa zatvorenim članovima Zavjere Vatrenih Ćelija. U ovom slučaju pokušavaju lokalizirati drugove iz UK koji, po izvještaju pandura, tamo objavljuju jedan ustanički anarhistički časopis. Žele istražiti zašto su drugovi iz inozemstva dolazili u Grčku određenih dana. Uz to, uzeli su u obzir i važnost prisustva ćelija FAI u zemlji i izvijestili da će jedna grupa grčkih pandura doći tamo kako bi informirala svoje kolege. Radi se o lovu na vještice koji sada pogađa i drugove u inozemstvu. Slučaj bijega članova ZVĆ postaje savršeni alibi, nakon mjeseci medijske propagande, za čistku i lov na drugove koji su već na meti pandura.
Solidarni
...

GRČKA: ŠUTJETI? ZAŠTO? [O OKONČANJU ŠTRAJKA GLAĐU. RIJEČI NIKOSA MAZIOTISA] [hr]

Napomena RadioAzione: Slijedi nekoliko rečenica iz teksta Nikosa Maziotisa koji, mada nipošto ne dijelim njegove stavove, vrlo jasno kaže iz kojih je razloga pokrenut štrajk glađu u grčkim zatvorima.
Nije potrebno posjedovati veliku mudrost da bi shvatili, sasvim jasno, kako je navedeni štrajk organiziran jer je sada na vlasti Syriza, dok su premještaji u nove zatvore tipa C započeli u prvim danima decembra (za vrijeme prethodne vlade). Neću niti postavljati pitanje zašto nije prije započeo taj oblik prosvjeda, jer ionako, uz ovakve zahtjeve, ne bih ga bio podržao ni u tom slučaju.
Pravi cilj zbog kojeg je organiziran takav štrajk, koji veoma podsjeća na onaj u specijalnim njemačkim zatvorima u sedamdesetim godinama, kojeg je vodila jedna grupa maoističkih boraca (Crvene Brigade su bili u odnosu na njih slobodari...), i koje mnogi anarhisti još i danas cijene (ali zašto???), bio je vršiti pritisak na Tsiprasa i njegovu bandu.
Reformistički cilj, ili revolucionaran ako vam je draže, ali značenje ostaje isto (revolucije su u povijesti dovele samo do promjene vlasti, i to je činjenica a ne teorija). Vršiti pritisak na vladu, prebacujući joj odgovornost eventualne smrti zatvorenika u štrajku glađu, kada se misli da ta vlada može popustiti zahtjevima, to je politika, a ne anarhizam. To znači priznati, čak i samo simbolički, vlast, njegove zakone i državu. Tko podržava takve borbe nije drugačiji od onih koji ih vode na vlastitoj koži.
Zar bi RadioAzione trebao sve tu prešutjeti?
U redu! Onda neka govore riječi Maziotisa, tako nećete reći da smo mi ti koji ustrajemo na tome.
Iz teksta Nikosa Maziotisa o okončanju štrajka glađu. Čitav tekst na engleskom na 325
...

ČILE: TEKST NATALIE COLLAO "TATO" [hr]

Prijateljice/i, drugarice/ovi, obitelj i srodni.
Kroz nekoliko riječi koje sam uspjela izmijeniti s nekoliko osoba (zato što se nalazim u izolaciji i nisam upoznata sa zbivanjima) saznala sam da postoji tjedan nemira, koji se održava između 10. i 20. aprila, za solidarnost s antiautoritarnim zatvorenicima/enicama, nadasve za one koji su osuđeni na duge godine zatvora. U vezi toga željeli bih izraziti ovim tekstom moj doprinos solidarnosti, točnije solidarnosti sa zatvorenim drugovima. I prije sam mislila, a sada s ovim što proživljavam mi je još jasnije, da kada drug stigne u zatvor i postane dakle zatvorenik, jedinu podršku koju ima je on sam, njegova uvjerenja, misli, osjećaji i njegova vlastita ljubav, individualnost, što je osnovno kada se osoba suoči s tako ružnim i dekadentim mjestom kao što je zatvor, k tome mi smo sami naš izvor snage. Ali odjednom se desi da naše uši i naše oči susretnu geste, inicijative, djela učinjena za nas, i u tim trenucima osjeti se kao zagrljaj, kada se osjetimo ispunjeni i vrati se neizbježiv osmijeh. Kada se prijeđe zatvorski zid, tada čitava individualnost zatvorenika se ispuni još većom snagom i uvjerenjem. Taj trenutak smatram suučesništvom, zato što znamo da nastavljamo s borbom. Pridružujem se pozivu koji se realizira i pozivam na solidarnost sa zatvorenicima s područja u borbi, postavljajući se protiv svakog autoriteta. Sva moja ljubav i snaga onima koji su suočeni s teškim kaznama, i neka godine ne unište njihove ideje i osjećaje. Ne zaboravimo, osim toga, da zatvor, ljudski proizvod, pogađa danas i druga bića. Životinje u kavezima, mučene za ljudsko zadovoljstvo.
Završavam prenoseći svu moju ljubav mojim prijateljima/cama, drugovima, obitelji i djevojkama u antipatrijarhalnoj borbi.
Tato (Natalia Collao)
S Odjela 1, zatvor San Miguel
Nedjelja, 12. aprila
...

ČILE: JUAN, NATALY, GUILLERMO I ENRIQUE U ŠTRAJKU GLAĐU [hr]

Drugovi iz Čilea javljaju o započetom štrajku glađu Juana Floresa, Nataly Casanove, Guillerma Durana i Enriquea Amadea.
Navedni je štrajk dio borbe protiv progona i represije sredina solidarnih sa zatvorenim drugovima, i za oslobođenja Enriquea.
Čim stignu dodatne informacije bit će objavljene.
Suučesništvo i djelovanje s drugovima u štrajku glađu!
Podržimo dane solidarnosti sa zatvorenicima društvenog rata u čileanskim zatvorima!
Izvor: Por la anarquia via RadioAzione

PISA [ITALIJA]: 10 ANARHISTA PRIJAVLJENO ZA NANOŠENJE ŠTETE [hr]

Digos [politička policija, nap.prev.] iz policijske uprave Pisa, nakon godinu dana istraga, podnijela je prijavu, nakon pretresa, protiv 10 anarhista, koje smatra odgovornima za nanošenje štete u središtu grada Pise, tokom jednog anarhističkog prosvjeda protiv nuklearne energije, 03. maja 2014.
Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ

PESCARA [ITALIJA]: PRONAĐENI APARATI ZA PRISLUŠKIVANJE U DOMU DVOJE DRUGOVA [hr]

Prije par dana, nakon što primijetili neke anomalije na električnoj utičnici, u našem domu, skinuli smo istu i otkrili unutar nje jedan mikrofon povezan s transformatorom i napravom s microsim-karticom. Nakon toga smo skinuli i druge utičnice te pronašli još jedan identičan aparat, kao što možete vidjeti na slici.
Toplo pozdravljamo drugove u zatvoru u Ferrrari, na odjelu Visoke Sigurnosti, AS2, i sve koji se unutar i izvan zatvora bore za uništenje nadmoći i protiv svakog autoriteta.
Danilo i Valentina
Izvor: RadioAzione

MEKSIKO: PISMO DRUGA CARLOSA LOPEZA "CHIVE" - "S NEKOG KRAJA SVIJETA" [hr]


Drugovi, pišem ovih nekoliko redaka u namjeri da vas upoznam s mojom trenutnom životnom situacijom, koju sam, s vrlo posebne perspektive, odlučio sprovesti zbog niza situacija koje su se pojavile u nedavnom kontekstu individualne i/ili društvene borbe i represije ove potonje.
Postoji jedan dugi popis drugova i drugarica nad kojima su vršeni pritisci i istrage zbog anarhističkog djelovanja u posljednje vrijeme, u ovoj zemlji, posebice na središnjem i južnom području. Praćeni su kako bi promatrali njihova kretanja i osobe s kojima se organiziraju, šaljući odvratne jebene doušnike kako bi prikupili informacije, označavajući drugove strance kao osobe koje financiraju borbe i dugi niz "i tako dalje". Kao kada su me uhapsili i odveli u zatvor, uz moje srodne drugarice, Amelie i Fallon, isto su tako pokušali vezati brojne osobe iz slobodarske/anarhističke sredine za naš slučaj (5E), vršeći pretrese u nekoliko domova u potrazi za "dokazima" (bezuspješno), kako bi imali više argumenata za nanijeti težak udarac malenom akratskom svijetu.
Sve je to bilo dovelo do hapšenja druga "Tripe"* (i do progona drugih drugova koji su se morali udaljiti), ali na sreću u tom smo trenutku mogli se osloniti adekvatnu reakciju drugova iz GASPA-e** za njegovo neposredno oslobađanje, budući da su optužbe bile neosnovane. Odmah nakon toga (Tripa) je odlučio dati se u bijeg, no nije ni imao mnogo izbora pošto su ga, optužujući ga za prethodna "krivična djela", nastojali vezati za istrage o terorizmu, sabotažu i druge gluposti koje su nam željeli pripisati, te mu nije preostalo drugo osim da donese takvu odluku.
Zbog sličnih očitosti i posjedujući mogućnost da slobodno odaberem, odlučio sam da krenem putem bijega iz različitih razloga, prvenstveno zbog moje vlastite sigurnosti i sigurnosti drugih drugova, uzevši u obzir vrstu progona koji su uzeli maha. Neću biti ni prvi ni posljednji, u odabiru puta borbe koji je dio vraćanja mojeg života u moje ruke i dio nasilne, frontalne borbe, otpora protiv svakog autoriteta. Zato, ne treba biti mudrac da bi shvatili kako bih bio na nišanu istražitelja i javnih tužitelja, koji će me nastojati povezati/uplesti u svaki slučaj direktne akcije koji će stvoriti na polju borbe. U mojem slučaju, pošto sam izašao s mjerom ograničenja, tj. potpisa, jasno je da bi me držali na raspolaganju kako bi me mogli ponovno uhapsiti kada budu poželjeli. No, to je zadovoljstvo koje im ne želim pružiti, barem u granicama mojih mogućnosti.
Osim što nemam nikakve namjere da surađujem s jebenim pravosudnim teatrom, koji bi se bio odvio nakon mojeg otpuštanja, od prvog trenutka mojeg fizičkog oslobađanja odlučio sam da ne budem njihova lovina, da me drže pod nadzorom putem periodičnih posjeta mjestu gdje sam navodno trebao odlaziti ostaviti moj odvratni potpis čitavih godinu i po dana, i zato sam izabrao da se ne pojavim idućim dan (nakon otpuštanja) pred sucem, pokušavajući prekinuti ovo što smatram oblikom progona.

MEKSIKO: NOVA PRESUDA PROTIV ABRAHAMA CORTESA. RAZRIJEŠEN OPTUŽBE ZA POKUŠAJ UBOJSTVA [hr]

Prethodnih dana dobili smo vijest da je drug Abraham Cortes ponovno osuđen na sudskom procesu koji traje od 2. oktobra 2013.
Podsjećamo da je Abraham jedina osoba koja je još i dalje u zatvoru zbog događaja iz tih dana.
Abraham je bio suočen s optužbom za ubojstvo, okrivljen da je bacio različite molotove na redove interventne policije. A bio je optužen i za napad na javni mir u grupi.
Za te optužbe drug je osuđen na 13 godina i 4 mjeseca zatvora, ali prethodnih dana stigla je nova presuda, koja se odnosi na žalbu.
Nova presuda protiv druga je 5 godina i 9 mjeseci za kazneno djelo napada na javni mir u grupi, pošto je razriješen optužbe za pokušaj ubojstva.
Nesumnjivo, radi se o lijepoj vijesti, ali to ne znači da priznajemo (u presudi) to kao izraz pravde meksičkog pravno-zatvorskog sistema. Sasvim dobro znamo da nam ovaj sistem neće nikada donijeti pravdu, i ako su danas malo popustili ne smijemo zaboraviti da drug i dalje ostaje u zatvoru, i dok on kao i na tisuće drugih osoba koje trenutno nastanjuju zatvor budu iza tih zidova, mi ćemo se nastaviti boriti...
Za slobodu svih!
Srušimo zidove zatvora!

Cruz Negra Anarquista México
...

ČILE: PROJEKT FENIKS 2015. - NAPAD NA PODUZEĆE IZRABLJIVANJA ŽIVOTINJA. ZA OSLOBOĐENJE LJUDI, ŽIVOTINJA I ZEMLJE. [hr]


Dan za danom, minutu za minutom, moć se održava i reproducira, u društvenim odnosima svih koji prihvaćaju ovaj poredak utemeljen na autoritetu, moći i izrabljivanju, i na svakoj instituciji, poduzeću i mehanizmu koji dozvoljava njegov normalan razvoj, i da ne zaboravimo, nikada, na dobrovoljnim aktivnostima službenika moći i njihovih suradnika: poduzetnika, političara, policije i građana zaštitnika moći, i na naporima da bi pokorili kako bi se održao i funkcionirao ustaljeni poredak.
Kada odlučimo da se suočimo s moći, u svim njenim oblicima i izrazima, borba za potpuno oslobođenje mora se odnositi na sve što predstavlja različite scenarije po kojima moć vrši svoju vlast. Naša borba nije djelomična, nego čitava, zato što boriti se potpunu slobodu podrazumijeva borbu i borbu protiv države, kapitala, specizma, hijerarhija, specijalizacije i različitih izraza autoriteta.
I unatoč naporima čileanske države da eliminira ideje i djela pobune, izravni napad grupa anarhističke akcije se nastavlja.
U zoru 7. aprila napali smo urede uprave mesne industrije, Ganadera Rio Bueno S.A., koja se bavi klanjem životinja u svojim radnim logorima, kako bi njima trgovala kao robom za intenzivnu ljudsku potrošnju. Napad smo izveli zapaljivom napravom i mehanizmom na odgađanje, koja je bez problema funkcionirala i nanijela štetu dijelu fasade.
Razlozi su jasni i brojni. Kada odlučimo da se borimo za oslobođenje, onda to činimo na sveobuhvatni i potpuni način, bez hijerarhije prema vrstama. Zato ne možemo ostati pasivni naspram specističkog i ubojitog mehanizma kojeg predstavlja navedeno poduzeće, ne možemo ostati pasivni naspram zatvaranja, izolacije i smrti stotina životinja.
Naša je borba antispecistička zato što je ponajprije antiautoritarna, za oslobođenje nas, zemlje i životinja.
Simboli i strukture moći nalaze se posvuda, oni su poticaj da se usudimo i prijeđemo u napad, sprovodeći u djelo naše ideje i vrijednosti o oslobođenju, naše svijesti i našu kreativnost u ratu.
I pošto podrazumijevamo borbu kao mnogostrani čin i pravimo hijerarhiju među sredstvima i alatima koje koristimo, pozivamo na umnožavanje djela direktnog napada. Činimo to sa skromnošću, ali i uvjereni da je anarhistički prijedlog o autonomnom napadu putem grupa sastavljenih od srodnih pojedinaca, organiziranih na horizontalan način, moguć, realan i uvijek aktualan i nužan.

PUENTE ALTO [ČILE]: UHAPŠEN JOŠ JEDAN DRUG ZA ISTI SLUČAJ JUANA, NATALY I GUIELLERMA [hr]

U 13:57, 6. aprila, policija je uhapsila druga Enriquea Alfonsa Guzmana Amadea, 25 godina, u domu njegove obitelji, u Puentu Altu.
Navedeno hapšenja dio je slučaja koji se vodi protiv Juana, Nataly i Guillerma, koji su uhapšeni tokom represivnog napada 18. septembra. Bijednici iz DIPOLCAR-a i Južno Tužilaštvo optužuju druga za sudjelovanje, uz Juana Floresa, u napadu na 1. Komesarijat Santiaga Centra.
Enriquea je policija, da bi ga našla i uhapsila, pažljivo pratila posljednjih 25 dana. U ponedjeljak 13. aprila znati ćemo preciznije za što ga točno optužuju. Sud je naredio da se napravi test DNK, druga u zatvoru.
Pretpostavlja se da je policija pronašla cigaretu u domu Nataly Casanove, 18. septembra, koja, navodno, pripada Enriqueu, i na kojoj je pronađen genetski materijal sličan onome koji je sakupljen nakon napada na Komeserijat.
Danas još ne znamo u kojem se zatvoru nalazi drug. Vjerojatno u Santiagu 1 ili u zatvoru Maksimalne Sigurnosti (S.A.C.).
...

SANTIAGO [ČILE]: UHAPŠENA DVA DRUGA, OPTUŽENI ZA PALJENJE AUTOBUSA (09.04.2015.) [hr]


Natalia je zatvorena u zatvoru San Miguel, a Javier u Santiagu 1. Tužilaštvo je zatražilo još vremena za istrage, kako bi definitivno sastavila optužnicu protiv dvoje drugova. Iduće ročište bit će održano u petak 10. aprila.
http://yu.radioazione.org/wp-content/uploads/2015/04/bus.jpg
U 02:15, 7. aprila 2015., autobus 2010 poduzeća Transantiago poptuno je spaljen pokraj Središnjeg Kolodvora.
Nakon par minuta, u obližnjoj ulici, pokraj mjesta požara, prokleti panduri uhapsili su dvoje drugova, Nataliu Collao (24 godine) i Javiera Pina (27 godina), pod optužbom da su zapalili autobus.
Po riječima štampe i policije drugovi su se, navodno, ukrcali na autobus za Almedu i izašli u Ecuadoru, na scjecištu s Con Con, nekoliko minuta prije nego što je autobus počeo gorjeti. Policija kaže da je drugove prepoznao šofer autobusa.
Slučaj su preuzeli bijednici iz Južnog Tužilaštva, samoprozvani stručnjaci terorizma, i drugovi su predani u ruke Istražne Policije, točnije u Radne Snage Visoke Složenosti, jedinice sastavljene od raznih organa Istražne Policije koja pokušava prekinuti različite napade na Državu-Kapital.
Prolaskom ispred raznih strvinarskih novinara, i Natalia i Javier su dostojanstveno hodali, uzdignute glave. Javier je glasno uzviknuo: Dolje patrijarhalno i antropocentrično društvo!
Uslijedit će vijesti.
...

RADIOAZIONE: IZJAVA O ŠTRAJKU GLAĐU ZA UKIDANJEM ZAKONA [hr]

RadioAzione [Hrvatska] ne objavljuje izjave/tekstove koji se na bilo koji način pozivaju na zahtjeve za ukidanjem zakona, zato što Anarhija kao što ne traži ukidanje rada, već je u potrazi za njegovim uništenjem, tako ne traži ukidanje zakona, nego uništenje njih i svih struktura i osoba koji ih provode.
Mart 2015.
RadioAzione [Croatia] doesn't translates/publishes the claims/texts which are in any way related to the demands for the abolition of laws, as the Anarchy doesn't demand the abolition of work, because wants to destroy it, so doesn't demand abolition of laws, but the destruction of them and all structures and persons who apply them.

GRČKA: ZATVORENI ČLANOVI ZVĆ PREKINULI ŠTRAJK GLAĐU NAKON OTPUŠTANJA ČLANOVA OBITELJI [hr]

Danas 04.04.2015. zatvoreni članovi Zavjere Vatrenih Članova prekinuli su štrajk glađu nakon 32 dana i nakon što je osam drugova hospitalizirano, izlažući život smrti (Mihalis premješten na JIZ, Olga pala na 40 kg, Panagiotis već ima narušeno zdravlje zbog prethodne operacije na glavi, Georges P. ima problema sa srcem koje je dostiglo 30 otkucaja u minuti, a svi zu izgubili 15-20% težine), pošto je odlučeno otpuštanje majke Christosa i Gerasimosa Tsakalosa te djevojke posljednjeg.
Unatoč prekida svojeg štrajka glađu, ZVĆ izjavljuje da podržava ostale zatvorenike koji nastavljaju štrajk glađu za ukidanje zakona, izražavajući podršku Nikosu Maziotisu, članu Revolucionarne Borbe, i Mreži borbenih zatvorenika (DAK).
...