w-4-wp-451-import-1.png

Nedavni događaji koji su se materijalizirali kroz novi materijalno-pravosudni i medijski napad na našu najbližu sredinu, uz maštovitost nekog pravosudnog službenika, koji nastoji zastupati i podignuti moral svojih kolega, zasjenjenih prethodnim neuspjehom "Slučaja Bombas", i pokušava oživjeti slučaj koji ni nakon više od šest mjeseci našeg pritvora (od 10 kojih su odobreni) nije dao željene ishode, već samo nagađanja, kroz njihove medije koji igraju odvratnu ulogu odobravanja i sanktifikacije svake istine koju vlast prikazuje kao apsolutnu, pa makar joj nedostajala svaka logika.

Lažno, kao i prijetnje smrću koje kažu da smo izrekli njihovim slugama... mene i mojeg druga optužili su za iste stvari, nameću nam kaznu unutar ove kazne, zbog našeg buntovnog ponašanja i zato što preziremo stražare, a osim toga uskraćuju nam svaki oblik susreta, mada se to desilo samo jednom, u novembru 2014., što je odmah izazvalo prijave.

Danas prikazuju tako apsurdne dokaze, kao u prethodnom slučaju, protiv našeg brata i prijatelja Enriquea Guzmana: opušak cigarete, kapa, ugljen, sumpor, aparat za gašenje požara. Nadobudnost kojom se pokušava nastaviti ovaj slučaj je zaista smiješna, kao i njihov najbolji "dokaz" protiv nas, koji su bile (ili jesu) slike s telekamera za video-nadzor, i koje su mnoge nasmijale, te DNK koji navodno pripada meni i mojem drugu Juanu Floresu, a sada se "trude" i da okrive Enriquea.

Doznajemo od njihovih vještaka, putem sredstva informiranja, kako je gotovo nemoguće pronaći nakon eksplozije genetski materijal prikladan za usporedbu, kao što su to iznijeli tužitelji. Radi se, po njima, o 3 ili više traga izmiješanog DNK, a po riječima istih stručnjaka izmiješanost 2 DNK ne može biti vjerodostojna i pouzdana (osim pouzdanog primjerka njihovih stručnjaka).

Znači, najbolja alternativa je uhapsiti osobe koje su nas posjećivale: Enriquea, ali to nije jedini slučaj, jer su bili uhapsili još jednog našeg prijatelja i odveli ga u 33. Komesarijat, gdje je odveden i Enrique. Prijatelj o kojemu nitko nije imao nikakvih vijesti gdje se nalazi, čitav ponedjeljak 6. aprila, nakon što je izašao u kupovinu. Danas, sretna sam što si dobro i što su te pronašli, ne znam što se zbilo na tom mjestu.

Unatoč svemu tome, progon naših obitelji i naših prijatelja ne prestaje, svaki put prijete sve očajnijim represivnim iznenađenjima... Enrique, prijatelju i brate, otkad smo ovdje pružio si nam svu tvoju podršku i tvoju solidarnu ljubav, tvoja mirnoća, snaga i dostojanstvo stiže do nas putem njihovih odvratnih sredstava. Enrique, kojeg naši progoni nisu nikada zastrašili ili udaljili, koji nas je dolazio posjećivati svaki tjedan, s brdo hrane, kao i Guillermo, čineći sve moguće kako nam ništa ne bi nedostajalo... Udaljavamo te od našeg slučaja i volimo te.

Znamo da nas ovi zidove ne odvajaju potpuno, zato što zatvaraju samo naša tijela, ali naše misli su blizu, uz istu želju za slobodom. Danas u Čileu, kao u Grčkoj i u Španjolskoj, solidarnost, ljubav i ljepota su kažnjivi.

Danas moje riječi prelaze preko ovih zidova, kako bih vam rekla da je prva osoba optužena za eksplozivni napad na 1. Komeserijat bio Guillermo, i budući da njihova prljava igra nije urodila plodom pokušavaju je zamijeniti očajnički novim "Slučajem Bombas".

I da objasnim 13. kanalu da Juan Flores nije ni vođa ni glavni, za Enriquea nas veže prijateljstvo, kao i za Guillerma, i ostale osobe na koje vrebaju! Nisu gotovo ništa shvatili iz prethodnog slučaja, i usuđuju se ponovno govoriti o anarhizmu i hijerarhijama... na koncu, svoje hijerarhije mogu si držati i činiti s njima štogod žele.

Mi odbijamo ropstvo, kontrolu i one koji žele upravljati našim životima.

Ljubavi i snage svakom drugu u zatvoru koji pruža otpor uz dostojanstvo, izvan i unutar zatvora!

U ovom novom napadu ne pokrivamo njihove laži!

Solidarnosti i snage Enriqueu!

Sloboda za sve zatvorenike protiv svakog autoriteta

Iz CPF San Miguel, čestičajući na novom napadu na našu sredinu

Nataly Casanova Muñoz

Izvor: Publicacion Refractario via RadioAzione