CIVITAVECCHIA [ITALIJA]: POSTAVLJENA EKSPLOZIVNA NAPRAVA U ZGRADU SUDA [hr]

Moje srce prijeti i prkosi
Moćnicima zemlje,
moja ruka pokreće rat podlacima, tlačiteljima (Butnovna ljubav - Pietro Gori)
Živimo u neprekidnom globalnom ratnom stanju, neprekidnom ratu između tlačitelja, to znamo mi i to znaju glavni i sporedni protagonisti moći. A nadasve to znaju potlačeni, čiji su životi izloženi samovolji moćnika.
Baš u ovom trenutku prisustvujemo na ulicama bogatog i obilatog Zapada prolazima tenkova i vojnika, pojačanim kontrolama i zaštiti poretka trgovine i potrošnje, militarizaciji teritorija.
Promjene koje upadaju u oči i najuspavanijim dušama, ali koje će nam strategija globalne kontrole pokušati pretvoriti u nešto probavljivo.
Među potlačenima, gospodo, možemo razlikovati dvije kategorije: jedni nisu svjesni ni što su ni što bi mogli biti, uzimaju život zdravo za gotovo, uvjereni da su rođeni kao robovi, sretni mrvicama koje im bacaju u zamjenu za njihov rad,
ali postoje i drugi, koji razmišljaju, proučavaju, te gledajući uokolo primjećuju vidljive društvene nejednakosti (Auguste Vaillant)
Nismo toliko kratkovidni da bi mislili kako ovaj globalni rat posjeduje tako određen i jasan raspored snaga. Kao što dobro prepoznajemo neprijatelje slobode, ne možemo podnijeti pomirenje i toleranciju onih koji su svakodnevno spremni odreći se dijela vlastitog života. Zato se ne obmanjujemo da djelujemo u ime revolucije, sasvim nam je jasno da jedina ostvariva anarhija je ona koju proživljavamo kada se napokon oslobodimo svakog jarma i odlučimo prijeći u napad na moć. Iskustvo koje osjećamo da dijelimo s drugovima/aricama iz čitavog svijeta koji su se pridružili projektu širenja anarhističkog sjemena F.A.I./F.R.I.
...

GENOVA [ITALIJA]: SABOTIRANA DVA BAGERA PROTIV IZGRADNJE SUPERBRZE ŽELJEZNICE [hr]

"Sabotirana 2 bagera za izgradnju trećeg prolaza, jedan je zapaljen a drugom je sabotiran motor pijeskom. Neka sabotaža bude i dalje svakodnevno djelo svakog iskrenog ljubitelja ove Zemlje, sve ostalo je dosada."
Izvor: informa-azione

ZATVOR KORYDALLOS - ATENA [GRČKA]: NOVA REPRESIJA PROTIV ZAVJERE VATRENIH ĆELIJA I NIKOSA ROMANOSA (20.01.2016.) [hr]

Jučer, 20. januara, izvršen je još jedan iznenadni pretres ćelija zatvorenih članova anarhističke organizacije Zavjera Vatrenih Ćelija (CCF) i ćelije anarhističkog zatvorenika Nikosa Romanosa, na odjelu A zatvora Korydallos.
Pretres je vodila zatvorska upraviteljica Victoria Marsioni, koja je već prijetila članovima ZVĆ-a disciplinarnim premještanjem na druge odjele zato što su izvjesili transparent u znak solidarnosti sa štrajkom glađu anarhistice Evi Statiri.
Vjerojatno Marsioni ne djeluje samostalno, već dobiva naredbe odozgo, a ovaj posljednji pretres je samo još samo jedan element više u sistematičnom vršenju pritiska na zatvorene članove ZVĆ, kojim dirigiraju visoki službenici "ljevičarskog" ministarstva pravosuđa i antiterorističke policije.
...

GRČKA: MARIA THEOFILOU OTPUŠTENA IZ ZATVORA (21.01.2016.) [hr]

21. januara 2016. Maria Theofilou otpuštena je iz zatvora Korydallos pod teškim uvjetima: jamčevinu od 5.000 eura i obavezu javljanja u najbližu policijsku stanicu dvaput mjesečno.

p.s. Brat Marije Theofilou je anarho-komunist Tasos Theofilou, zatvorenik u zatvoru Domokos, a životni partner Giorgos Petrakakos uhapšen je 24. septembra 2015.
Izvor: Act For Freedom Now!

ATENA [GRČKA]: ZAPALJENA ŠKOLA BORILAČKIH VJEŠTINA U VLASNIŠTVU FAŠISTA (19.01.2016.) [hr]

Iskorijenimo fašističke enklave u svakoj rupi u kojoj ih pronađemo.

Ioannis Badanis je osnivač nacionalne patriotske stranke, a istovremeno i vlasnik zaštitarske tvrtke te dućana za prodaju vojnih i policijskih artikala u četvrti Abelokipioi. 2013. osnovao je legiju grčkih križara u svrhu treniranja i aktiviranja njenih članova za "stvari koje se tiču Grka".
U utorak 19. januara 2016. zapalili smo školu borilačkih vještina koju je otvorio u četvrti Zografou. Tu je našao prostor za organiziranje novih "grčkih legionara" i čak se usudio da ga tako reklamira. Bili oni službeni kao fašistički uredi ili neslužbeni kao škola borilačkih vještina, uvijek će nas naći kao svoje neprijatelje.
P.S.
G.Badanis, ti si meta
Anarhisti
...

ATENA [GRČKA]: ZAPALJENA DVA BANKOMATA (08.01.2016.) [hr]

U ponedjeljak u zoru, 18. januara, odlučili smo zapaliti dva bankomata - jedan od Eurobanke u ulici Papanastasiou, u četvrti Sykies, i drugi Alfabanke u ulici Olympiad, u četvrti Ano Poli.
Ovo je djelo u znak solidarnosti sa svim okupacijama koje su napadnute.

DUG ŽIVOT ANARHIJI!
Izvor: Act For Freedom Now

SOLUN [GRČKA]: ZAPALJENO OPĆINSKO VOZILO (1.1.2016.) [hr]

U novogodišnju zoru zapalili smo vozilo općine Naples u Solunu. Nalazilo se na području nekadašnjeg parkirališta gradske policije. Naše djelo je dio Crnog Decembra a istovremeno označava i početak jedne nove crne godine.
Snage svim anarhističkim zatvorenicima i svima koji su odgovorili na poziv za Crni Decembar!
Ukinite mjere ograničenja E.Statiri i A.Tsakalos!
Neposredno otpuštanje M.Theophilou!
Solidarnost s Kevinom, Iganciom i Joacquinom!
Za buntovnu novu godinu!
Pobunjeni Patuljci Djeda Mraza
Izvor: Machorka

RIM [ITALIJA]: ZAPALJENA VOZILA CAR-SHARING ITALO I TRENITALIA* (31.12.2015.) [hr]

Preuzimamo odgovornost za djelo izvršeno kao odgovor na poziv na Crni Decembar. U noći 31. decembra iskoristili smo novogodišnju proslavu i nesmetano se prošetali ulicama Rima te zapalili nekoliko vozila car-sharing Italo i Trenitalia. Solidarnost sa svim zatvorenicima u borbi i njima bliskim osobama. Sve više mržnje prema gospodarima ovog svijeta i prema pandurima koji ih štite.
*vozila koja iznajmljuju Talijanske željeznice putnicima superbrzih vlakova, nap.prev.
Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ

TRENTO [ITALIJA]: RAZBIJENA STAKLA AGENCIJE ZA PRIVREMENO ZAPOŠLJAVANJE ADECCO I BANKE UNICREDIT, TE BANKOMAT (31.12.2015.) [hr]

U noći 31.12. palicom su razbijena stakla agencije za privremeno zapošljavanje Adecco, u ulici Gocciadoro, i podružnice banke Unicredit*, u obližnjoj ulici Sant'Antonio. U slučaju banke, stavljen je izvan upotrebe i bankomat. Ostavljen je natpis "Rat bogatima - Za Crni Decembar (A)".
*UniCredit je talijanska globalna kompanija bankarskih i financijskih usluga, prisutna u 17 zemalja, među kojima i u Hrvatskoj kao vlasnica Zagrebačke Banke; Adecco, švicarska multinacionalna agencija i najveća svjetska agencija za privremno zapošljavanje, prisutna u svim većim gradovima Hrvatske, nap.prev.
Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ

BRESCIA [ITALIJA]: ANARHISTIČKA ĆELIJA ACCA NAPALA POLICIJSKU ŠKOLU (18.12.2015.) [hr]

U noći između 17 i 18 decembra postavili smo eksplozivnu napravu (s 8 kg baruta) u policijsku "školu" u Bresci. Simbolično djelo kako bi nanijeli materijalnu materijalnu štetu. Postavili smo je baš u to vrijeme kako ne bi ranili prolaznike.
Ovim smo djelom otvorili jedan naš projekt anarhističkog napada kao Anarhistička Ćelija Acca (C.A.A.), u afinitetu s međunarodnom internacionalom i uz doprinos pozivu na djelovanje za Crni Decembar.
Pridonosimo tom putu zato što:
Dopada nam se ideja o međunarodnoj koordinaciji anarhista za neposredno djelovanje. Naša ideja o suučesništvu nadilazi grupe i "grupice".
Koristimo sredstva koja smatramo shodnima, tražeći rast i u minimalnim detaljima djelovanja. U tom smislu ovo djelo u smislu materijalne štete je nikakvo, ali važno je kako bi naoružali našu samoorganizaciju i nadasve u ovom trenutku kada osjećamo veliku rezignaciju među anarhistima u Italiji. Napali smo jednu od naoružanih ruku države. U toj se "školi" obrazuju panduri iz čitave Italije i iz drugih država. To je i jedna mala gesta protiv rata.
Solidarni smo s osobama koje se bore protiv svih država i kapitala. Naše misli upućene su brojnim drugovima koje progone, koji su zatočeni, mučeni ili ubijeni, sada i jučer. Solidarni sa svim zatvorenicima u borbi. Ovo je znak suučesništva svima u zatvoru: s Alfredom jer je pucao na Adinolfija, s Chiarom (anarhistica NO TAV) jer je napala gradilište, s Nicolom Gaiom jer je ranio izvršnog direktora Ansalda, i to je minimalno što je zaslužio, s Nicom anarhistom NO TAV.
S Monicom i Franciscom koji ponosno ustraju u španjolskim zatvorima.
S Tamarom Sol koja nam je pokazala kako se osvećuju drugovi.
S Nikosom zbog njegovog jednostavnog doprinosa pozivom na borbu.
S drugovima iz ZVĆ.
S drugovima koji se bore kako unutar tako i izvan zatvora.
---------------------------------------------------------

Odgovor na tekst Pod pritiskom:
...

DEN HAAG [NIZOZEMSKA]: VANDALIZIRANA PODRUŽNICA ING BANKE (DECEMBAR 2015.) [hr]

U božićnim danima je ING Banka u Den Haagu (Nizozemska) postala metada anarhista. Sabotirani su bankomati i ispisane parole na fasade, u vezi Crnog Decembra. Banke su temelje ovog gušećeg kapitalističkog i represivnog društva. Zato smo odabarali napasti te simbole vlasti. Dok su ljudi bili zauzeti potrošačkom ludnicom božića, mi smo željeli omesti taj potrošački mir. Ne želimo pasivno čekati dok ovaj svijet pati. Uništiti kapitalistički sistem. Želimo anarhistički napad.
Ovo djelo je odgovor na poziv za Crni Decembar, koji su uputili anarhisti Nikos Romanos i Panagiotis Argirou, trenutno zatočeni u zatvoru grčke države...
Solidarni sa svim anarhistima u zatvorima širom svijeta!
Za Crni Decembar! Za anarhistički napad!
Izvor:325

UTRECHT [NIZOZEMSKA]: ZAPALJENO VOZILO AGENCIJE ZA ZAPOŠLJAVANJE (8.12. 2015.) [hr]

Prije par noći [mjesec decembar, nap. prev.] u gradu Utrechtu, u Nizozemskoj, zapaljeno je vozilo tvrtke Otto Workforce. Otto Workforce je agencija za zapošljavanje poznata po izrabljivanju osoba, zanemarivanju uvjeta rada, niskim plaćama, tjeranju na prekovremeni rad itd.
Djelo je posvećeno svima koje guši kapitalističko društvo, koje su zatočili ili ubili metci pandura!
Za Crni Decembar! Za slobodno društvo!
Izvor: 325

TIJUANA [MEKSIKO]: DIREKTNE AKCIJE (DECEMBAR 2015.) [hr]

Tijuana, 2. januar - ... jasno drugovi, trebamo slati državi i kapitalu cvijeće, pohvale, pjesme i volim te.
Da, trebamo je moliti da nam dozvoli malo slobode, da ne bude tako agresivna prema nama, da nas pusti da živimo sretni. Trebamo pregovarati o našim životima: što više budemo trgovali to će biti sretniji; oprostite, želio sam reći, to ćemo biti sretniji.
I ako to nije dovoljno, okrenut ćemo lijevo lice čekajući na njene nježne dodire, pošto nam je desna strana lica već otekla od udaraca.
No, jasno drugovi, učinili bi to kad ne bi bili mladi, i kad bi bili pripitomljeni!
Bez embarga, nećemo trgovati našim životima, niti ćemo pregovarati o našoj slobodi, živjet ćemo našu slobodu neodoljivo. Odgovorit ćemo našim bijesom, preuzet ćemo odgovornost za naša djela.
Od poziva na Crni Decembar počinjeno je više djela: kao oblik solidarnosti s našim drugovima zatočenim u zatvorima u Čileu, Grčkoj, Meksiku, Brazilu i u svijetu, ispisali smo grafite u kvartovima i u "urbaniziranim" zonama buržoaske klase.
Na istu su način podmetnuti požari u kvartu El Florido na simbole moći: prvi uspješan požar podmetnut je u prostor kapitala McDonalds; drugi, neuspješan, u vlasništvo psa države Kika Venga, koje se nalazi na brzoj i središnjoj cesti kamiona; treći danas u zoru, postavljanjem uspješne zapaljive naprave na bankomat.
Ovim djelima odgovaramo na poziv solidarnosti s našim zatočenim drugovima, a istovremeno to je naš odgovor na poziv drugova iz ove regije, Ustaničke Ćelije Kaosa.

Ne čekajmo praznike!
Ne čekajmo mase, u stadu sposobne samo da slijede!
Danas grafiti na ulici, sutra ćemo obasjati noć!
Danas obasjajte ulice, izađimo!
Sve do krajnjih posljedica!
Iz našeg kvarta pružamo otpor i djelujemo!
Sloboda za anarhističke zatvorenike u Čileu, Grčkoj, Meksiku, Brazilu i u svijetu!
Zapalimo njihova bogatstva!
Za jedan Decembar, jedan život i jednu borbu Crnu!
...

MONTREAL [KANADA]: SABOTIRANO VOZILO PRIVATNE ZAŠTITARSKE TVRTKE (21.12.2015.) [hr]

Nema mira sa zaštitnicima društva robe!

U prvim satima četvrtka 21. decembra zapalili smo kotače jednog vozila u vlasništvu privatne zaštitarske tvrtke Garda, na uglu St.Jaques i Irene, u kvartu St.Henri, u Montrealu. Garda nudi zatvorske usluge, sigurnosti i deportacije, zarađujući na mnogim aspektima ovog smetlišta, to jest života u kapitalizmu. Stoga, neka se jebu. Preuzimamo odgovornost za ovo djelo u kontekstu međunarodnog poziva na Crni Decembar koji su pokrenuli neki grčki anarhistički zatvorenici. Putem ove izjave želimo izraziti naše najiskrenije kriminalno suučesništvo svih anarhističkim drugovima u bijegu i u zatvorima diljem svijeta.
Crni Decembar svukud.
Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ

SANTIAGO [ČILE]: ZAPALJENA INSTALACIJA GLAVNE UPRAVE CIVILNE AERONAUTIKE (DECEMBAR 2015.) [hr]

U ovom trulom društvu, kojeg izjeda otuđenje i kapitalizam, u kojem radnici vjeruju da malim poboljšanjem svojih ropskih uvjeta neće više biti robovi. U kojem je rob spreman ubiti da bi zaštitio interese svog gospodara. U kojem država, osim što je suučesnik, igra i ulogu zločinca. U kojem kapitalist poprima sve veću moć.
To su samo neki od povijesnih razloga zbog kojih smo ovog jutra, u vijek ćemo, krenuli u rat protiv postojećeg.
Prisustvovati zatvaranju i ubojstvima naše braće samo nas još više motivira da nastavimo zaoštravati ovaj rat.

Uz Claudiju, Moralesa i Oversluija u našem sjećanju.
U napad na Državu i Kapital!!
Crni Decembar

Bratski pozdrav ratnim zarobljenicima!
Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ

MONTEVIDEO [URUGVAJ] - ZAPALJEN PORSCHEOV KONCESIONAR (DECEMBAR 2015.) [hr]

Danas u zoru [mjeseca decembra, nap.prev.] napali smo koncesionara Porsche s dva molotovljeva koktela. Naspram raskalašenosti i ispraznosti kapitalizma odabiremo odgovor vatrom. Ovim djelom doprinosimo međunarodnom pozivu na Crni Decembar.
Neka se požar nastavi...
Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ

ATENA [GRČKA]: ZAPALJEN URED OSIGURAVAJUĆEG DRUŠTVA (DECEMBAR 2015.) [hr]

Često vidimo političare i novinare koji se međusobno pitaju, vidljivo iznenađeni:
"Tko su ti anarhisti koji se usude prkositi našoj demokraciji? Tko su ti koji insistiraju na remećenju društvenog mira te sabotiraju stabilnost i normalnost političkog i gospodarskog života? Tko su ti koji se usuđuju dovesti u sumnju naše vrijednosti i naš način života? Dakle, tko su ti koji žele potkopati našu civilizaciju?"
To smo mi...
Mi smo ti koji bacamo molotove na pandure u Egzarhiji i na drugim mjestima, koji palimo policijska vozila, koji sudjelujemo u solidarnim djelima za anarhističke zatvorenike, koji prevodimo tekstove sa i na druge jezike. Mi smo ti koji sudjelujemo u anarhističkim okupacijama, koji cijenimo svaki oblik nekomercijalne umjetnosti, koji otvaramo putove širenju žive i radikalne teorije kroz samoorganizirane radio stanice i inicijative u našim prostorima.
Mi smo ti koji kroz anarhističku propagandu, tekstovima, plakatima, transparentima, grafitima, podržavamo i promičemo sukob s postojećim i napad na isti.
Mi smo ti koji sabotiramo tok tržišta nedjeljom.
Mi smo ti, mada zatvorenici države, nastavljamo bez kajanja našim putem i gledamo suce u lice s prezirom.
Mi smo ti koje zakon goni i koji živimo u ilegali jer svinje vode hajku protiv nas, jer se ne želimo predati ili želimo nastaviti s našom borbom.
Mi smo ti koji dižu u zrak mir i red, koji okreću svoje oružje protiv neprijatelja slobode.
Svi mi koji vjerujemo da neformalna organizacija i koordinirano anarhističko djelovanje, uz temeljno oružje raznolike teorije i prakse te stalnog anarhističkog ustanka, postaju mogući kada svatko samostalno odluči da može i želi doprinijeti na autonoman način artikulaciji i konkretiziranju prijedloga, strategija i kampanja, otvarajući na taj način putove kolektivne pobune protiv ovog svijeta.
...

ATENA [GRČKA]: POSTAVLJENA ZAPALJIVA NAPRAVA U PATRIOTSKO/NACIONALISTIČKI DUĆAN (25.12.2015.) [hr]

Anarhisti nisu zatvorenici ovog svijeta, nego njegovi neprijatelji, i kao takvi, kada ne mogu u potpunosti uništiti njegove vrijednosti, njegove pojmove i fiksne parametre koji su nastali kroz proces evolucije ovog svijeta, onda se desi da pokušaju prisvojiti i pretvoriti ih u njihovu suprotnost. Poziv na Crni Decembar može biti shvaćen kao pokušaj takve vrste.
Dok antropomorfni automi izlaze na ulice da bi trošili i slavili već ionako potpunom komercijalan vjerski cirkus, opijeni iritantnim svijetlima ukrasa koji sakrivaju bijedu ovoga grada, mi smo obojili plamenom te iste dane i opili se opojnim mirisom benzina. Prisvojili smo cikličko vrijeme koje nam je prisilno nametnuto te mu dajemo naša vlastita kvalitativna obilježja. Ona koja uvijek nosimo u nama i koja nas ispunjavaju mržnjom prema ovom društvu koje je zatvorilo na tisuće naše braće širom svijeta, koje je zatrovalo svojim zrakom svaki dio zemlje gdje bi mogla niknuti anarhija i divlji život.
U periodu poziva na Crni Decembar, 25. decembra postavili smo jednu zapaljivu napravu pred nacionalistički/patriotski dućan, u ulici Marnis.

Za internacionalizaciju anrhističkog napada
Za koordinaciju neformalnog djelovanja
Snage svim anarhističkim zatvorenicima u svijetu
...

ATENA [GRČKA]: ZAPALJENO VOZILO DUĆANA UNIFORMI (11.12.2015.) [hr]

U zoru 12.12. zapalili smo vozilo firme BILL SAFETY, dućana koji prodaje uniforme za policiju i vojsku, u ulici Sebastopoulou, u kvartu Kesariani.
Za anarhiju
Sve se nastavlja
Za Crni Decembar
Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ

ATENA [GRČKA]: ZAPALJEN DOBAVLJAČ SIGURNOSNIH SISTEMA (11.12.2015.) [hr]

Posljednjih je godina, u ime sve veće sigurnosti te zaštite od terorizma i kriminala, represija pojačana na različite načine: povećan nadzor, zaštitari, telefonska prisluškivanja, kontrola svih elektronskih medija, u svakom kvartu nadzorne telekamere, alarmni sustavi koji štite svako vlasništvo.
I sve to uz suglasnost svih onih koji iznose svaki aspekt svoje svakidanje rutine, zbog zaštite njihovog vlasništva, uz iluziju da mogu kontrolirati vlastite živote.
Razumljivo je da vlast neprekidno razvija tehnologiju u svoju korist, a putem širenja straha širi i svoju kontrolu nad svakim kutkom gradova.
I upravo to dovodi u pitanje jedan maleni broj osoba kojima nije nimalo stalo do modernog stila života, nego eksperimentira, kuje zavjere i nastavlja se boriti protiv prevlasti, njene civilizacije i kulture živih mrtvaca, koji mogu dobrovoljno postati doušnici.
U prvim satima petka 11. decembra, u kontekstu Crnog Decembra postavili smo zapaljivu napravu u jedan dućan sigurnosnih sistema, u ulici Formionos, u kvartu Vyronas.
Posvećujemo ovo djelo svih anarhistima/cama iza rešetaka.
DUG ŽIVOT ANARHIJI
PS. Ne znamo zašto su mediji prešutjeli ovo djelo, ali u stvari uopće nas ni ne briga zašto.
...

ATENA [GRČKA]: FAI/IRF ZAPALILA BANKU I BANKOMAT (04.01.2016.) [hr]

Atena, 04.01.'16.: Preuzimamo odgovornost za požar Alfa Banke u ulici Akadimias i za požar bankomata Nacionalne Banke u Peristeriju. Oba požara su podmetnuta kao dio poziva na Crni Decembar, zatvorenih anarhista N.Romanosa i P.Argiroua.
Mada je ovo djelo zakasnilo na Crni Decembar, nadamo se da se Crni Decembar neće okončati. Planiramo nastaviti različitim djelima. Nećemo pisati mnogo, zato što je došlo vrijeme za djela, a ne za riječi.

DUG ŽIVOT ANARHIJI!

P.S. Svi vi koji ste se požurili negativno kritizirati poziv na Crni Decembar u stvari samo tražite razloge da "politizirate" vašu inerciju.

Sve dok plamenovi pobune gore u nama Crni Decembar će uvijek svugdje gorjeti!
FAI-IRF (Neformalna Anarhistička Federacija - Međunarodni Revolucionarni Front)
...

ČILE: "FENIKS PROJEKT" - FAI-IRF ZAPALILA ZAŠTITARSKO PODUZEĆE [hr]


"Zato, protiv tiranije stvarnosti koju ste nametnuli narodu odabrao sam zauvijek čarobni realizam anarhije i revolucije bez kraja..." - Christos Tsakalos u svojoj političkoj izjavi u sudnici na trećem suđenju protiv Zavjere Vatrenih Ćelija, 04.11.2015., u Grčkoj.

Borba za slobodu uključuje borbu protiv svih onih koji nekažnjeno guše i nadziru naše živote.
Zapalili smo vatru 2016., u nedjelju noć, 3. januara, zapaljivom napravom s ogođenom aktivacijom, u glavnom uredu ISP SERVICE, privatne zaštitarske službe koju je osnovao bivši agent sigurnosne-obaviještajne agencije čileanske diktature, kao i brojni drugi agenti diktatorske represije koji su razvili svoj vlastiti biznis zaštitarstva u privatnom sektoru kada je stigla demokracija. Naša je vatra uspješno oštetila dio fasade zgrade u ulici Lord Cochrane, u središtu Santiaga.
Svjesni smo činjenice da su poduzeća zaštitara, telekamera i nadzora unosan biznis utemeljen na ideologiji sigurnosti, koju promiču Država/Kapital, a podržava većinski dio društva, koji bez dovodeći u pitanje pojam moći reproducira i štiti pojam Totalne Sigurnosti, zadovoljni što na svakom uglu svakog kvarta ima sve više nadzornih kamera, zaštitara i policije.
Našom zapaljivom ustaničkom vatrom, pod nosom nadzora, još smo jednom dokazali ranjivost mreže dominacije; jačajući našu odluke, odnose i svakodnevno djelovanje u direktnom napadu na zgrade, predstavnike, upravitelje i zaštitnike društvene kontrole.
Već smo jednom rekli, i ponavljamo još jednom: moć nije nikada neranjiva, anarhistički napad je uvijek moguć.
...

MELBOURNE [AUSTRALIJA]: NAPADNUT URED PODUZEĆA BAE SYSTEM [hr]

U posljednjim satima decembra 2015. napali smo ured dobavljača oružanih snaga, BAE System na bulevaru River, u Richmondu, bojom i maljevima.
BAE System zarađuje na milijune ratom i njegova tehnologija je odgovorna za bezbrojne smrti civila diljem svijeta.
Ovo je djelo počinjeno kao dio Crnog Decembra, mjeseca direktne akcije koju su pokrenuli anarhistički zatvorenici Nikos Romanos i Panagiotis Argirou u Grčkoj.
Počinili smo ovo djelo i u znak solidarnosti s anarhističkim zatvorenicima koje države drže u zatočeništvu diljem svijetu, i u znak solidarnosti s domorodačkim zatvorenicima koje drže u zatočeništvu kolonijalističke "vlasti", ovdje u takozvanoj "Australiji" - i sa svim političkim zatvorenicima.
Crni Decembar je svukud!
Anarhistička Ćelija Ureda za Oživljavanje
...

MONTREAL [KANADA]: NAPADNUT DUĆAN LUKSUZNE ODJEĆE [hr]

Rano ujutro, u utorak 22. decembra, komadom porculana razbili smo izlog dućana luksuzne odjeće na uglu Notre-Dame i Delinelle u montrealskom kvartu St-Henri. Zatim smo aparatom za gašenje požara ispunili dućan bojom obojene bljuvotine, te upropastili odjeću.
Takvi prostori čine kvart primamljivim bogatima, podižući cijene stanarstva i samog života, tjerajući stanovnike da napuste svoje domove i jačajući mrsku društvenu kontrolu nad mjestom u kojem živimo.
Ovo je djelo odgovor na poziv za Crni Decembar. Odabrali smo upravo ovu metu iz svih očiglednih načina na koje bogati jebu siromašne i buntovnike, te u znak otpora lokalnoj ljevičarskoj političkoj ideologiji "miješanja". Ne želimo mirni suživot s osobama i aktivnostima koje dovode pandure i nadzorne kamere na svaki ugao te jačaju moć poslodavaca i vlasnika nad našim životima.
Pozivamo i druge da počine napade na konkretne oblike koje kapital i društvena kontrola poprimaju u njihovim kvartovima.
...

BELGIJA: SABOTAŽA GRADILIŠTA ZATVORA [hr]

Ovim djelom odgovaramo na poziv za Crni Decembar.
Odgovaramo na našu želju za slobodom.
Odgovaramo napadom na ono što dozvoljava da ovaj represivan i destruktivan sistem preživi.
U posljednja dva tjedna izbušene su gume na pet vozila građevinskog poduzeća Effiage. Djelo je jednostavno, učinkovito i brzo. Nožić sakriven u rukavu, zabijen u gumu, i vozilo neće biti na raspolaganju u željeno vrijeme. Brojna vozila mogu se učiniti nepokretnima na taj način, u samo 30 sekundi. Znamo da je staklo jednog od pet vozila razbijeno, a njegova karoserija obilježena.
Ako ne shvaćaš odabir mete, informiraj se o Effiageu da bi shvatio ulogu koju to poduzeće igra u izgradnji zatvora i ostalih infrastruktura koje omogućavaju opstanak kapitalizma.
Još jedno djelo nasmiješilo je naša lica.
Ovo su činjenice: koristeći prednost mraka noći i uživajući u odsutnosti stražara na području određenom za maksi-zatvor, odsutnost vjerojatno zbog božićnih "praznika", nekoliko je osoba odabralo za metu žicu koja okružuje područje maksi-zatvora (koji se neće izgraditi). Oko stotinu žica je presiječeno i savijeno kliještima, otvarajući put već ionako zatvorenoj zemlji. Većina žice je fiksirana stupovima zabijenim u zemlju i cement (tresući snažno stupove cement popusti i stupovi izlaze iz zemlje).
No, mnogo žice drže samo maleni pravokutnici, i svi su pali i nastavit će padati. Da su bili fiksirani u zemlju, mogli bi se bili prerezati.
Nećemo dozvoliti opstanak ovog sistema. Napast ćemo gdjegod se pojavi mogućnost. Za samoorganizaciju naših života. Kako bi spasili ono što se još može spasiti. Zbog slobode.
Izražavamo našu podršku svima koji se bore na ZAD-u Harena [protiv izgradnje aerodroma, nap.prev.] i svima koji se bore izvan područja. Naša podrška ide i svim osobama koje je napala Pravda moćnika. Sva naša podrška zatvorenima unutar i izvan zatvora. Našim suučesnicima, snažan zagrljaj.
...