Titolo: ATENA [GRČKA]: ZAPALJEN URED OSIGURAVAJUĆEG DRUŠTVA (DECEMBAR 2015.)
w-6-wp-616-import-1.png

Često vidimo političare i novinare koji se međusobno pitaju, vidljivo iznenađeni:

"Tko su ti anarhisti koji se usude prkositi našoj demokraciji? Tko su ti koji insistiraju na remećenju društvenog mira te sabotiraju stabilnost i normalnost političkog i gospodarskog života? Tko su ti koji se usuđuju dovesti u sumnju naše vrijednosti i naš način života? Dakle, tko su ti koji žele potkopati našu civilizaciju?"

To smo mi...

Mi smo ti koji bacamo molotove na pandure u Egzarhiji i na drugim mjestima, koji palimo policijska vozila, koji sudjelujemo u solidarnim djelima za anarhističke zatvorenike, koji prevodimo tekstove sa i na druge jezike. Mi smo ti koji sudjelujemo u anarhističkim okupacijama, koji cijenimo svaki oblik nekomercijalne umjetnosti, koji otvaramo putove širenju žive i radikalne teorije kroz samoorganizirane radio stanice i inicijative u našim prostorima.

Mi smo ti koji kroz anarhističku propagandu, tekstovima, plakatima, transparentima, grafitima, podržavamo i promičemo sukob s postojećim i napad na isti.

Mi smo ti koji sabotiramo tok tržišta nedjeljom.

Mi smo ti, mada zatvorenici države, nastavljamo bez kajanja našim putem i gledamo suce u lice s prezirom.

Mi smo ti koje zakon goni i koji živimo u ilegali jer svinje vode hajku protiv nas, jer se ne želimo predati ili želimo nastaviti s našom borbom.

Mi smo ti koji dižu u zrak mir i red, koji okreću svoje oružje protiv neprijatelja slobode.

Svi mi koji vjerujemo da neformalna organizacija i koordinirano anarhističko djelovanje, uz temeljno oružje raznolike teorije i prakse te stalnog anarhističkog ustanka, postaju mogući kada svatko samostalno odluči da može i želi doprinijeti na autonoman način artikulaciji i konkretiziranju prijedloga, strategija i kampanja, otvarajući na taj način putove kolektivne pobune protiv ovog svijeta.

Kampanja takvog tipa je i Crni Decembar, prijedlog čijem je cilj ponovno pokrenuti anarhistički ustanak, naše eksperimentiranje s neformalnom koordinacijom anarhističkog raznolikog djelovanja, te pokušati stvoriti neformalnu anarhističku platformu koju će nositi drugovi koji se bore širom svijeta, na različitim frontovima borbe, nastojeći ojačati anarhističko djelovanje.

Prijeđimo u napad...

Moramo se suočiti s organiziranim nasiljem Moći, širokim nasiljem koji nadilazi piramidu društvenih odnosa, pasivnost i pokornost, vrhunce cinizma koji se indifiretno smiješe Moći.

<strong>

... i odaberimo vatru</strong>

Željeći doprinijeti pozivu na Crni Decembar, koji su pokrenuli iz zatvora drugovi Nikos Romano i Panagiotis Argirou, postavili smo zapaljivu napravu u ured Nacionalnog Osiguranja, u kvartu Kaisariani, koji se uspješno aktivirao.

Dok smo realizirali ovo djelo naše su misli bile uz anarhističkog brata Sebastiana Oversluija, palog u pokušaju oružane eksproprijacije banke, prije točno dvije godine.

Želimo poslati našu neuvjetnu solidarnost svakom anarhističkom zatvoreniku na svijetu.

Šaljemo im plamene signale, u nadi da berem malo zagrijemo njihova srca.

ANARHIJA ZNAČI NAPAD

Ćelija Mauricio Morales - Neformalna Anarhistička Federacija

Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ