Titolo: ČILE: "FENIKS PROJEKT" - FAI-IRF ZAPALILA ZAŠTITARSKO PODUZEĆE
w-6-wp-611-import-1.png

"Zato, protiv tiranije stvarnosti koju ste nametnuli narodu odabrao sam zauvijek čarobni realizam anarhije i revolucije bez kraja..." - Christos Tsakalos u svojoj političkoj izjavi u sudnici na trećem suđenju protiv Zavjere Vatrenih Ćelija, 04.11.2015., u Grčkoj.

Borba za slobodu uključuje borbu protiv svih onih koji nekažnjeno guše i nadziru naše živote.

Zapalili smo vatru 2016., u nedjelju noć, 3. januara, zapaljivom napravom s ogođenom aktivacijom, u glavnom uredu ISP SERVICE, privatne zaštitarske službe koju je osnovao bivši agent sigurnosne-obaviještajne agencije čileanske diktature, kao i brojni drugi agenti diktatorske represije koji su razvili svoj vlastiti biznis zaštitarstva u privatnom sektoru kada je stigla demokracija. Naša je vatra uspješno oštetila dio fasade zgrade u ulici Lord Cochrane, u središtu Santiaga.

Svjesni smo činjenice da su poduzeća zaštitara, telekamera i nadzora unosan biznis utemeljen na ideologiji sigurnosti, koju promiču Država/Kapital, a podržava većinski dio društva, koji bez dovodeći u pitanje pojam moći reproducira i štiti pojam Totalne Sigurnosti, zadovoljni što na svakom uglu svakog kvarta ima sve više nadzornih kamera, zaštitara i policije.

Našom zapaljivom ustaničkom vatrom, pod nosom nadzora, još smo jednom dokazali ranjivost mreže dominacije; jačajući našu odluke, odnose i svakodnevno djelovanje u direktnom napadu na zgrade, predstavnike, upravitelje i zaštitnike društvene kontrole.

Već smo jednom rekli, i ponavljamo još jednom: moć nije nikada neranjiva, anarhistički napad je uvijek moguć.

Iz antiautoritarne neformalnosti mi se organiziramo bez stručnjaka, bez vođa ili hijerarhija, kako bi kroz anarhističku zavjeru djelovali protiv moći, nastavljajući kroz vatru projekt Neformalne Anarhističke Federacije/Međunarodnog Revolucionarnog Fronta, zato što FAI/IRF zaživi gdjegod pojedinac, ćelija ili grupa stvori na svoj AUTONOMAN način DIREKTNU AKCIJU, bez razloga za sumnju u njihove namjere, djelima koja su pažljivo sprovedena, i nisu indiskriminirana, uz SOLIDARNOST i anarhistički INTERNACIONALIZAM kao osnovnim elementima oslobodilačke pobune, bez središta ili periferije, koja slama represivnu svakodnevnicu i kreira perspektivu Potpunog Oslobođenja, sada i ovdje.

Djela kao što je ovo pobuda su za druge i bolje eksplozije i požare protiv bijede ustaljenog poretka, držeći uvijek na umu da treba uskladiti znanje sastavljanja zapaljive/eksplozivne naprave s njenom sigurnom detonaciju u gradu, te s poznavanjem pravog trenutka kada izvesti zavjeru ilegalnog djela.

Kombinirajmo različite oblike borbe kako bi srušili ovaj i svaki drugi sistem života utemeljen na moći i izrabljivanju!

Pozdravljamo sve koji su propagandom i djelom odgovorili na prijedlog Crnog Decembra, zatvorenih drugova Nikosa Romanosa i Panagiotisa Argiroua, u Grčkoj. Poticaji na djelovanje i raspravu ne staju, nastavljaju, planiraju i realiziraju se u strategijama borbe i ustaničkim djelima koja ometaju i ugrožavaju planove moći.

Pozdravljamo svakog zatvorenika u borbi koji ostaje dostojan i dosljedan u zatvorima civiliziranog svijeta.

Pozdravljamo borbu Mapuche ratnika, Matiasa Catrilea, ubijenog prije osam godina (3. januara 20018.) mecima demokracije, koje je ovom prilikom ispalio službenik Walter Ramirez Espinoza, tokom borbe za povrat zemlje predaka.

Pozdravljamo svaku životinju i ljudsko biće u borbi za slobodu kroz djela protiv svijeta vlasti.

I naše drugove iz FAI/FRI, srest ćemo se ponovno u Feniksovom letu.

Dug život Neformalnoj Koordinaciji Raznovrsnog Anarhističkog Djelovanja širom svijeta!

Anarhistička Zapaljiva Ćelija "Požar i Svjesnost" - <em>Neformalna Anarhistička Organizacija - Međunarodni Revolucionarni Front Čile

</em>

Izvor: Act For Freedom Now