Titolo: CIVITAVECCHIA [ITALIJA]: POSTAVLJENA EKSPLOZIVNA NAPRAVA U ZGRADU SUDA
w-6-wp-632-import-1.png

Moje srce prijeti i prkosi

Moćnicima zemlje,

moja ruka pokreće rat podlacima, tlačiteljima (Butnovna ljubav - Pietro Gori)

Živimo u neprekidnom globalnom ratnom stanju, neprekidnom ratu između tlačitelja, to znamo mi i to znaju glavni i sporedni protagonisti moći. A nadasve to znaju potlačeni, čiji su životi izloženi samovolji moćnika.

Baš u ovom trenutku prisustvujemo na ulicama bogatog i obilatog Zapada prolazima tenkova i vojnika, pojačanim kontrolama i zaštiti poretka trgovine i potrošnje, militarizaciji teritorija.

Promjene koje upadaju u oči i najuspavanijim dušama, ali koje će nam strategija globalne kontrole pokušati pretvoriti u nešto probavljivo.

Među potlačenima, gospodo, možemo razlikovati dvije kategorije: jedni nisu svjesni ni što su ni što bi mogli biti, uzimaju život zdravo za gotovo, uvjereni da su rođeni kao robovi, sretni mrvicama koje im bacaju u zamjenu za njihov rad,

ali postoje i drugi, koji razmišljaju, proučavaju, te gledajući uokolo primjećuju vidljive društvene nejednakosti (Auguste Vaillant)

Nismo toliko kratkovidni da bi mislili kako ovaj globalni rat posjeduje tako određen i jasan raspored snaga. Kao što dobro prepoznajemo neprijatelje slobode, ne možemo podnijeti pomirenje i toleranciju onih koji su svakodnevno spremni odreći se dijela vlastitog života. Zato se ne obmanjujemo da djelujemo u ime revolucije, sasvim nam je jasno da jedina ostvariva anarhija je ona koju proživljavamo kada se napokon oslobodimo svakog jarma i odlučimo prijeći u napad na moć. Iskustvo koje osjećamo da dijelimo s drugovima/aricama iz čitavog svijeta koji su se pridružili projektu širenja anarhističkog sjemena F.A.I./F.R.I.

Noćas smo to sjeme posadili u obliku eksplozivne naprave postavljene na jedno od ključnih mjesta razasutih na području državne represije: sud grada Civitavecchia. Mi smo odlučili da prisvojimo našu slobodu. Izoštrili smo sredstva, izanalizirali taktike, zato što smo žedni anarhije, i nestrpljivi smo.

Sudovi i zatvori su samo obične stražarnice moći; ne samo simbolička mjesta, nego fizička, gdje država i vlast zapečate žigom presude, krivice, zatvaranja i isključenja sve one koji se ne prilagode diktatu globalne kontrole.

Dok se otvaraju sveta vrata za širenje bijednih osjećaja kao što su milost i milosrđe, mi rušimo ideološke i realne zidove kako bi dozvolili mržnji koja nas potiče da se poveže s ljubavlju prema slobodnom životu. Danas smo djelovali uvjereni da iskustva drugova/arica koje smo izgubili, kao i onih koji su zatvoreni ili u bijegu, ne želimo nositi s nama u nekom dijelu srca, nego osloboditi ih, dozvoljavajući im da naoružaju naše ruke, zagriju našu krv.

Zato naš pozdrav upućujemo drugovima/aricama zatvorenicima/ama koji svojom nepokornošću pridonose širenju radosne i svjesne subverzije.

SLOBODA ANARHISTIČKIM ZATVORENICIMA/AMA ŠIROM SVIJETA! ZAPALIMO ZATVORE!! BARUTOM NA SUDOVE!!!

DUG ŽIVOT F.A.I./F.R.I.

<em><strong>Pirotehnički komitet za izvanrednu godinu, F.A.I./F.R.I.

</strong></em>

Izvor: informa-azione