BOLIVIJA: VIJESTI O DRUGU HENRYJU ZEGARRUNDU [hr]

Još je jednom odgođeno ročište, zakazano za 17. mart 2014., za sudski proces u kojem je optužen drug Henry Zegarrundo.
Neugodno je uvijek davati ovakve vijesti, ali ipak želimo objaviti, kako bi se shvatila apsurdnost pravosudne farse na teritoriju kojim gospodari bolivijska država. I mada slavimo Henryjevu danju slobodu, mrzimo istim intenzitetom apsurdnu proceduru pravosudne mašinerije.
Ne može se zaustaviti nijedan aspekt života slijedeći pravni ritam. Žurno je odbiti suradnju s ovim statičnim procesima inkriminacije i kazni.
Snage drugu Henryju i svim ratnicima koji se bore u mjestima u kojima su zatočeni i protiv njihovih raznovrsnih oblika kazni.
Solidaridad Negra
...

ČILE: ZAPALJEN AUTOBUS U ZNAK SOLIDARNOSTI SA ZATVORENIM DRUGOVIMA [hr]

U 7 sati ujutro, 21. marta, nekoliko anonimnih napalo je autobus u naselju Villa Francia, između Vista Hermosa i 5 de Abril. Nakon što su primorali šofera i vozače da izađu zapalili su vozilo. Nije bilo taoca.
Na odlasku su bacili letke, objavljene i u štampi, koji kažu: 29. mart Dan mladog borca. Borimo se protiv kapitalizma i države.
Tamara Sol slobodna!
Dan Međunarodne Solidarne Aktivnosti!
Marcelo, Freddy i Juan slobodni!
Jornada de Agitacion y Solidaridad por el Caso Security via RadioAzione

ČILE: IZMIJENJENA OPTUŽNICA PROTIV TAMARE SOL VERGARA [hr]

Podsjećamo da je drugarica Sol uhapšena 21. januara 2014. pod optužbom da je pucala na zaštitara banke Banco Estado, u općini Estación Central (Santiago). U istoj je banci, ali drugoj podružnici, anarhistički drug Sebastián Oversluij izrešetan na smrt tokom pokušaja pljačke.
Nakon hapšenja pravosudna mašinerija ju je optužila i za "pokušaj pljačke", jer tužiteljstvo cilja na revolver koji je drugarica Sol vjerojatno ukrala zaštitaru. 14. marta 2014. sutkinja Ninoska Mosnich odlučila je izmijeniti optužbu u "pokušaj ubojstva frustrirajućeg karaktera".
Ova izmijena optužnice protiv Sol predstavlja i "pogodnost" budući da bi kazna u tom slučaju mogla biti blaža, mada je minimalna 5 godina i 1 dan.
Drugarica je trenutno pritvorena u centru za istrebljenje u San Miguelu.
Nezaustavljiva solidarnost sa Sol!
Branimo raznovrsne akcije kako bi podigli razinu sukoba s postojećim.
...

ARGENTINA: PRIJETNJA BOMBOM, AVION PRISILNO SLETIO [hr]

U kontekstu dana aktivnosti i solidarnosti sa drugovima Marcelo Villarroe, Freddy Fuentevilla i Juan Aliste Vega, u čileanskom zatvoru (nakon što ih je izbacila argentinska vlast) optuženih za pljačku okončanu smrću jednog pandura, 19. marta uputili smo prijetnju bombom letu 4648 kompanije Lan, za Santiago.
Ovim jednostavnim činom uspjeli smo paralizirati aerodrom Ezeiza y Mendoza (s odgovarajućim financijskim gubitkom), primoravši avion na prisilno slijetanje.
Solidarnost sa Carlosom Quiduleom, Hansom Niemeyerom, Sol Vergara, Hermesom, Alfonsom i sa svim kidnapiranim drugovima u zatvorima s druge strane Kordiljera.
Psihološka tortura protiv neprijatelja je historijsko oružje revolucionara, a mi ćemo ga i dalje koristiti.
Ne postoje izlike da ne budemo aktivni te iskažemo solidarnost svakim sredstvom.
Sa živim sjećanjem na druga Sebastiana Oversluija.
Dok bude bijede bit će i pobune!
Jornada de Agitacion y Solidaridad por el Caso Security
...

ČILE: PISMO DRUGARICE TAMARE SOL VERGARA [hr]


Zahvaljujem vam se puno na podrškama koje sam dobila, osjetila sam u mojim venama vašu bezuslovnu ljubav. Svako pismo, svaka poruka, svaki ukusni kolač ili novčić, za mene je izvor radosti i doza energije u ovom kavezu. Koristim priliku da ste svi na okupu, da razjasnim nekoliko nedoumica koje se, izgleda, pojavljuju tu i tamo.
Što se tiče razjašnjavanja činjenica neću ni riječi napisati, mada želim poslati jedan znak u ovoj situaciji. Što se pak zatvora tiče, suočila sam se s krajolikom kojeg ocrtavaju, dakako, karakteristike odjela na kojem se nalazim, a zove se "odjel za zločine protiv opće sigurnosti", na kojem zatvor cilja na šizofrenično "prijateljstvo" sa zatvorenicama, a još više na Štokholmski sindrom, koji iz toga slijedi.

ŠPANJOLSKA: FRANCISCO SOLAR, TEKST POVODOM DANA MEĐUNARODNE SOLIDARNE AKTIVNOSTI [hr]


Antiautoritarnim grupama i pojedincima
Ovaj tekst je moj mali doprinos tjednu aktivnosti i solidarnosti sa zatvorenim anarhistima, a istovremeno želi biti i most koji će pokušati osnažiti veze i razmjenu ideja, kako unutar tako i izvan zatvora, da bi uzastopno potvrđivali naš izbor sukoba, kao što je rečeno u jednoj prethodnoj izjavi: Mi smatramo da je solidarnost među anarhistima neizdvojivi dio našeg života, neodvojiv od svake aktivnosti za potpuno oslobođenje, kako bi se udaljili od pojmova kao što su viktimizam i asistencija, od brkanja solidarnosti sa samilošću, kako je ne bi iskazivali jedino i često samo kao kompromis za gajenje glupog lika dobrog revolucionara.

ČILE: CARLOS GUTIÉRREZ QUIDULEO, TEKST POVODOM DANA MEĐUNARODNE SOLIDARNE AKTIVNOSTI [hr]


Drage drugarice
Dragi drugovi
Mnogo izmjena u vodstvu, mnogo marioneta uzdignute šake, mnogo trulih osoba koje se igraju sjećanjima i snovima razbaštinjenih.
Ova demokracija koja se konsolidira svake 4 godine i pozdravlja kapitalistički sistem ovim republikanskim i demokratskim činovima koje samo oni, bogati i buržuji, razumiju i šire. Iskazujući počast policijskoj državi i njenim principima, dok umiru od smijeha pred predstavom svojih podčinjenih i svojih marioneta.

ČILE: DAN MEĐUNARODNE SOLIDARNE AKTIVNOSTI, NAPAD NA BANKOMAT U SANTIAGU [hr]


Izjava o preuzimanju odgovornosti
Nekoliko dana prije nego što se suci i javni tužitelji započnu igrati životima naših drugova, i odlučivati o istima, pokazujući ponovno mračni i zastrašujući labirint egzemplarne kazne protiv onih koji su u ratu protiv Države-Kapitala, mi smatramo da je potrebno izraziti konkretnu solidarnost, da bi ti mučitelji-plaćenici slobode osjetili težinu nezaustavljive revolucionarne akcije pobratimljene s povješću borbe i dosljednošću drugova optuženih za napad na banku i smrt načelnika Luisa Moyana, 2007.

DAN MEĐUNARODNE SOLIDARNE AKTIVNOSTI: CRTEŽ MONIKE CABALLERO [hr]

Crtež koji je drugarica Monica Caballero poslala iz zatvora kao doprinos Danu Međunarodne Solidarne Aktivnosti.
"Borba je jedini put"
Jornada de Agitacion Solidaria Internacionalista

ČILE: POZIV NA POBUNU [hr]

Uzevši u obzir današnje podaništvo naroda i vlast Bachelet, tokom prvog perioda kada je ubijen jedan drug Mapuche, izvršena je snažna represija nad drugovima na ulicama tokom velikih prosvjeda 2006.
Izjavljujemo slijedeće:
Objavljujemo ratno stanje 12:00 sati, 11. marta 2014.
Nećemo apsolutno tolerirati nikakvu agresiju države i njenih represivnih vlasti.
Nećemo se pozivati na pravdu, vršit ćemo egzekucije.
Na smrt svakog druga u ratu, odgovorit ćemo slijedeće "jedan za jednog".
Nećemo prihvatiti razgovor s nijednim sredstvom za "ublažavanje konflikta", kao što su pregovori, radnički plenumi, sastanci za dogovore i sl.
Pozivamo već organizirane grupe na sudjelovanje u ovoj pobuni.
Do sada je već došlo do sukoba na raznim mjestima, kao na fakultetima tako i na periferijama. Pozivamo grupe koje nisu organizirane da potraže grupe afiniteta, da se organiziraju i sudjeluju u ovoj pobuni.
Pozivamo stanovnike da izazivaju destabilizirajuće varnice na radnim mjestima, fakultetima, institutima, u školama i na drugim mjestima.
Pozivamo sve grupe u pobuni da sudjeluju u pozivu za 22. mart, na agresivan način, provokatoran i direktan, protiv svega onoga što sačinjava ovaj represivni model (banke, apoteke, javne institucije i vlasništva). Tko želi karneval i zabavu može to činiti do kraja prosvjeda, da bi kasnije ostavili prostora direktnim sukobima s represijom.
Tko se bude ponašao kao policija, prema njemu će se postupati kao prema istoj.
G.C.I. - Guerrillas Clandestinas de Insurrección
...

ITALIJA: GIANLUCA I ADRIANO, 26. MARTA PRVO ROČIŠTE SUDSKOG PROCESA PROTIV DVOJCE DRUGOVA [hr]

26. marta održat će se prvo ročište suđenja dvojci drugova, Gianluca Iacovacci i Adriano Antonacci, uhapšenih 19. semptembra 2013., trenutno u pritvoru odjela Visoke Sigurnosti, zatvora u Alessandriji i Ferrari.
Optuženi su za zločin 270bis (terorističko udruživanje, nap.prev.), za koji se okrivljuju već i oni koji mokre na ulici, pod sumnjom da su autori trinaest akcija koje su počinjene na području regije Lazio, pogotovo u zoni Castelli Romani, između ostalih protiv banaka te ureda E.N.E.L. (talijanska elektroprivreda, nap.prev.) i E.N.I. (talijanska energetska kompanija, nap.prev.).
Podsjećamo da je rimsko tužiteljstvo igralo na kartu efekta medija, u suradnji s njihovim vjernim psima (bez uvrede za životinje), tj. buržuoaske štampe, bijednog lakeja države-kapitala, objavljujući video zapise, telefonska prisluškivanja i fotografije drugova.
Na taj su način još jednom upotrijebili kako su željeli one iste mrske zakone koje navodno štite. Podsjećamo da, barem u Italiji, informacije radi i bez pozivanja na državnu pravdu, postoji zakon koji zabranjuje objavljivanje imena osoba pod istragom, odnosno dozvoljeni su samo inicijali. Zakon koji vrijedi samo u slučaju kada neki političar ili moćnik dospije u mrežu nekog tužitelja, ali u tom slučaju zbog potrage za slavom.
Solidarnost s Adrianom i Gianlucom
Solidarnost sa svim drugovima u zatvorima u Italiji i širom svijeta
Za anarhiju
RadioAzione
...

LEZAY (FRANCUSKA): EKSPLOZIJA NA TRŽNICI MESA [hr]

U noći 18. januara eksplozija popraćena bijesnim požarom uništila je urede administracije i električni/računalski sistem tržnice mesa u Lezayu. Mediji izjavljuju da je na mjestu eksplozije pronađen plinski cilindar.
Prije nekoliko tjedana dignuli smo u zrak aukcijsku tržnicu teladi u Lezayu (Francuska).
Svaki tjedan proda se više od 1500 teladi i drugih životinja da bi kasnije bile ubijene u klaonicama.
"Životinje nemaju nikoga osim nas. Nećemo ih razočarati." - Barry Horne
MI smo pravda za životinje.
J.D. France
InterArma

ŠPANJOLSKA: NOVA ADRESA ZA INFORMACIJE O SITUACIJI MONIKE I FRANCISCA [hr]

13. novembra 2013. u Barceloni je uhapšeno 5 anarhističkih drugova, pod optužbom za pripadanje jednoj "terorističkoj organizaciji" i za podmetanje eksplozivne naprave u baziliku Del Pilar. Nakon premještanja na Audiencia Nacional [Nacionalni vrhovni sud, nap.prev.] 3 su otpušteni nakon pet dana, uz optužbe, dok je drugo dvoje drugova zadržano u pritvoru. Svi su optuženi za "pripadanje jednoj terorističkoj organizaciji", "pokušaj masakra" i "zavjeru za počinjanje masakra". Zatvoreni drugovi, Francisco i Monica, nalaze se u FIES režimu [specijalni režim za revolucionare, nap.prev.]. Dobro su raspoloženi i posjeduju veliku snagu.
Otvorili smo e-mail adresu za svakoga tko želi znati više o situaciji Monike i Francisca. Također skupljamo i pomoć za trenutne troškove i račune, pošto će zasigurno morati ostati u pritvoru do početka suđenja, što, kao što svi znamo, ima i svoju ekonomsku cijenu.
Sve sumnje, doprinose, kritike i pitanja uputiti na:
solidaridadylucha@riseup.net
...

ČILE: CARLOS GUTIERREZ QUIDULEO I TAMARA SOL FARIAS VERGARA, VIJESTI O ZATVORENIM DRUGOVIMA [hr]

- Carlos Gutierrez Quiduleo: u utorak 11. marta, u 14 sati, na 7. Juzgado de garantia [Kazneni sud, nap. prev.] održat će se ročište za raspravu premještaja na odjel visoke sigurnosti u CAS-u (zatvor visoke sigurnosti). Podsjećamo da se drug od 28. novembra 2013. nalazi pod strogim zatvorskim režimom: 21 sat zatvoren i 3 sata vazduha između jutra i popodneva.
- Tamara Sol Farias Vergara: u petak 14. marta u 11:40, na 6. Juzgado de garantia održat će se ročište za preispitivanje kaznenog djela. Drugarica je 22. januara optužena za zločin teške krađe, zbog čega riskira da bude osuđena na najmanje 10 godina zatvora. Na tom će ročištu tužitelj preformulirati zločin, no o tome nemamo detaljnih informacija (to jest, ne znamo da li će izmijeniti kazneno djelo ili će zadržati isto, nadodajući još jedno). Podsjećamo da se Sol nalazi već više od mjesec dana u pritvoru, na odjelu za zločine protiv opće sigurnosti u zatvoru San Miguel, zatvorena 24 sata na dan, osim par dana kada joj je dozvoljeno pola sata vazduha.
Da se nijedan drug ne sukobi sam sa Moći!
Solidarnost i akcija protiv krvnika buržoaske pravde!
CARLOS, SOL I SVI DRUGOVI U ZATVORU, SLOBODNI!
...

ATENA (GRČKA): IZJAVA O PREUZIMANJU ODGOVORNOSTI ZA NAPAD MOLOTOVOM NA POLICIJSKU STANICU, U SJEĆANJE NA ČLANA REVOLUCIONARNE BORBE, LAMBORA FOUNDASA [hr]


"Sa bakljama odavno ugaslim, moji stari drugovi hodaju zaobilazno zjenicom mojih očiju... Čvrsto zatvaram usta i vrištim... Kada divljački prodru u moje arterije vukući slomljeni stijeg, tamo, u osmoj arteriji, u maloj šupljini srca gdje spavaju moji mrtvi drugovi, ja započinjem moju borbu šapatom..."
Moraš dovesti svoja djela do krajnjih granica; testirati samog sebe u borbi, čitavim tvojim bićem u borbenoj spremnosti; biti prisutan na skupštinama, prosvjedima, divljim štrajkovima i na barikadama, baš kao što je to činio i Lambros; biti tempiran za zavjereničke trenutke, prisutan u mapiranju neprijatelja i grada, paziti na potrebnu opskrbu, biti spreman na podmazivanje oružja, i šinuti u borbu svim svojim srcem, kao munja...