w-6-wp-664-import-1.png

U vezi međunarodnog poziva na solidarnost s Monicom i Franciscom, šaljemo ovih nekoliko riječi, napisanih našim suučesničkim srcima...

Od 8. do 10. marta održat će se suđenje protiv drugova Monice Caballero i Francisca Solara, na Vrhovnom sudu u Madridu. Optuženi su za podmetanje eksploziva u baziliku Pillar u Zaragozi. Izjavu o preuzimanju odgovornosti potpisao je "Ustanički komando Mateo Morral", koji po riječima optužnice pripada Koordiniranim Anarhističkim Grupama, odnosno španjolskom odredu Neformalne Anarhističke Federacije (FAI/IRF).

Hapšenje Monice i Francisca, 13. novembra 2013. predstavljalo je samo početak niza antianarhističkin ekspedicija španjolske države (Operacija Pandora, Operacija Pinata). Njihove mete bili su prijatelji i drugovi dvoje zatvorenih anarhista, te anarhistički kolektivi i skvotovi. Uhapšeno je više od 40 osoba.

28. oktobra 2015. španjolske su vlastiti odlučile produžiti ostanak Francisca i Monice za još dvije godine, usred stalnih premještaja, u pritvorskom režimu FIES3 (specijalni zatvorski uvjeti). Javna tužiteljica je već predložila 44 godine zatvora za svakoga, kada je u svojom zlobnom izlaganju, koristeći se međunarodnom teror histerijom, nakon ISIS-ovog napada na Pariz, usporedila anarhističke ćelije s djelima džihadista!!!

Monica i Francisco su se već nalazili na "crnoj listi" vlasti, pošto su već bili u čileanskom zatvoru zbog "Slučaja Bombas"...

Mi nismo advokati da bi govorili o dokazima tog slučaja... ali znamo da je bomba u crkvi oslobađajuće djelo... Svaki hram je spomenik porazu Čovjeka.

Na tisuće strašila u haljama zgrću brdo para uspavljujući poslušne mase vjernika. Prodaju mjesto u njihovom lažnom raju, dok se oni sami voze u limuzinama, privatnim avionima i luksuznim jahtama.

Nude mrvice filantropije; a istovremeno su njihovi privatni bankovni računi natrpani novcima u istim onim bankama čije dionice posjeduju...

Trguju "Nadom" kako bi manipulirali strahom od ekonomske krize, od egzistencijalnih slijepih ulica i različitosti.

Propovijedaju pomirenje i slijepo pokoravanje kako bi sakrili dim skandala dječje pornografije i kugu koja prevladava njihovim društvenim sredinama.

Zbog toga odabrali smo da budemo grješni prema pobožnim osobama...

Svaki put kad jedna crkva eksplodira, sloboda dobiva nekoliko metara zemlje nad krhotima eksplozije.

Monica i Francisco neće biti sami u sudnici. Svako pobunjeničko srce kucat će u ritmu njihovih srca.

Naš ulog je da sinhroniziramo naša srca s našim djelima kako bi vratili našu slobodu... za Monicu... za Francisca... za svakoga...

Nikada pokajan

Nikada poražen

Zavjera Vatrenih Ćelija - Ćelija Urbane Gerile - FAI-IRF

Izvor: 325