Titolo: GRČKA: DIREKTNE AKCIJE SOLIDARNOSTI S NIKOSOM ROMANOSOM
w-2-wp-297-import-1.png

  * *

  * *</strong>

KRETA: U noći 9. decembra blokirali smo 28 bankomata (od ukupuno 30) u gradu Hania, kao minimalni znak solidarnosti s borbom anarhista N. Romanosa... 1. februara 2013. drugovi iz slučaja Velvedo odabrali su počiniti eksproprijaciju podružnice agrotiki banke i poštanskog ureda.

Banke su zupčanici kapitalističkog sistema i uvijek će biti meta svake ustaničke svijesti. Premda su drugovi zahtjevi ispunjeni, borba za slobodom i društvenom emancipacijom nastavi će se svim sredstvima.

<strong>Solidarnost znači napad

Sve dok svi zatvori budu uništeni

Ničemu nije kraj</strong>

Solidarni

* *

ATENA: Anarhistički drug Nikos Romanos započeo je štrajk glađu 10.11. zahtjevajući pogodnosti izlazaka na koje ima pravo po zakonima sistema. Kao znak konkretne solidarnost i drugi su drugovi ušli u štrajk glađu, Giannis Mihailidis (17/11), Andreas-Dimitris Bourzoukos (1/12), Dimitris Politis (1/12) and Ilias Karadouman (5/12). Nikos Romanos izabrao je upotrijebiti jedno krajnje sredstvo borbe postavljajući svoje vlastito tijelo kao barikadu i kao prepreku svoju beskompromisnu volju i želju za daškom slobode iz uništavajućih uvjeta zatvora. Očito je da smo uz njega, konkretno, i da podržavamo njegovu borbu sve do kraja svim sredstvima, prepoznajući totalitarne i osvetničke uvjete koje korekcioni bordeli stvaraju i reproduciraju.

Zato smo u ranim satima utorka 09.12. pretvorili naše agresivne namjere u djela, šaljući zapaljive signale solidarnosti Nikosu Romanosu i ostalim drugovima.

Točnije:

Postavili smo zapaljivu napravu sačinjenu od plinske boce za kampiranje ispred ulaza u gradsku vijećnicu Kesariani.

Zapalili smo dva vozila poštanskog ureda i jedno vozilo elektroprivrede u Sepoliju.

U sažetku, ova je borba dokazala suštinski politički pritisak kojeg je izvršio višesmjeran i raznolik val solidarnosti, koji se pokrenuo i proširio u vrlo kratkom periodu.

Brzo se oporavi, druže...

NIŠTA MANJE OD SVEGA

SVE ILI NIŠTA

Nekoliko Anarhističkih Gengstera

<strong>

* *</strong>

SOLUN: U ranim satima srijede 10. decembra tri su se vozila zaštitarske firme parkirana na području Kostandinoupolitiki, u Solunu, zapalila. Samo par sati ranije parlament je putem usta vladinog zastupnika i ministra pravosuđa, i još jednom s krajnim cinizmom, postavilo dilemu po kojoj sigurnost kapitalističkog sistema nadilazi život revolucionara.

Međutim, naspram surovog spektakla brutalnosti neoliberalnog totalitarizma stoji solidarnost među osobama koje se bore za njegovo uništenje. Zato smo odabrali, na nama je red, da napadnemo jednu od glavnih sastavnica koje sačinjavaju mozaik sigurnosnog sustava koji nas guši. Nadamo se da smo našim skromnim djelom doprinijeli da navedena "gospoda" i njima slični shvate da kada i dok god igraju svoje političke igre životima naših drugova, kao u slučaju anarhista u štrajku glađu Nikosa Romanosa, slika sprovođenja "Zakona i Reda" koju toliko veličaju i prizivaju će biti zasigurno jedna od posljednjih stvari na koje moći položiti svoje nade.

Od pobjede štrajka glađu anarhista Nikosa Romanosa, do blokade funkcioniranja Zatvora Visoke Sigurnosti i sve do uništenja posljednjeg zatvora...

... duboki udisaj dakle sve do kraja (i dalje) kapitalizma.

Izvor: Act For Freedom Now