Titolo: ŠPANJOLSKA: TEKST SOLIDARNOSTI S DRUGARICOM UHAPŠENOM ZA PLJAČKU BANKE
w-7-wp-753-import-1.png

Svako srce je jedna tempirana bomba.

13. aprila Mossos d'Esquadra [specijalne jedinice, nap.prev.], u suradnji s njemačkom policijom, izvršili su tri pretresa. Dva u privatnim domovima i jedan u skvotu Blokes Fantasma. Represivna operacija okončana je hapšenjem naše drugarice, protiv koje je izdan europski nalog za uhićenje, zato što je Njemačka podigla optužnicu za sudjelovanje u eksproprijaciji jedne njemačke banke 2014.

Od 14. aprila u izolacijskom režimu zatvora Soto de Real (Madrid), i unatoč činjenici da je izrazila želju da ne bude izručena, sutkinja Angela Murillo, iz četvrtog odijela Nacionalnog Suda, popustila je (kao i obično) volji njemačke države te je 26. maja izdala nalog za izručenje u roku od maksimalno 10 dana, nakon čega će ući u zatvor maksimalne sigurnosti.

Javna tužiteljica iz Aachena (Njemačka) je ona ista koja je prošlog 24. juna izdala europski nalog za uhićenje jedne nizozemske anarhistice, uhapšene na grčko-bugarskoj granici, gdje je bila zadržana dva mjeseca. Nakon čega je izručena u Koeln, gdje je ostala u zatvoru 4 mjeseca, i ona optužena za eksproprijaciju jedne njemačke banke 2013. Od 16. decembra nalazi se na uvjetnoj slobodi u očekivanju suđenja.

Ono što moćnici nazivaju krizom nije drugo nego kapitalističko restrukturiranje koje nas s jedne strane vodi u prekarijat, osiromašenje i u nesigurnost naših života, a s druge strane mora ugušiti i zatvoriti sve osobe koje odluče da se bore i pobune protiv ovog života bijede na koji nas žele osuditi.

Očiti primjeri su "ley mordaza" (nap.prev. na talijanski, zakon brnjica), novi kazneni zakonik, novi antiteroristički zakon...

Kako bi mogli sprovesti sve političke ekonomske mjere nužne za održavanja statusa quo moraju neprestano usavršavati svoje represivne i nadzorne organe.

U ime sigurnosti i demokracije suradnja između država na represivnom nivou je realnost koju sve više unapređuju: europski nalozi, susreti uniformiranih kolega iz različitih zemalja, kao i baza podataka "nepoželjnih" osoba te arhive DNK su dio njihovog nadzornog arsenala.

Licemjerje Europe profita otvara granice cirkulaciji kapitala i robe, a istovremeno ih zatvara svima koji odbijaju da žive od mrvica, koji bježe iz bijede i iz devastiranih područja, ili iz ratova koje su izazvali i raspiruju upravo oni koji žive s druge strane tih istih granica.

Ta Europa gleda neumoljivo, sa zastrašujućom normalnošću, ta ista barbarstva koja je prouzročila.

Prošlost i sadašnjost nam dokazuju da je moguće prekinuti tu normalnost: prkoseći zakonima dominacije/moći, suglasnosti i kapitala, uzimajući život u vlastite ruke.

Iskustvo obrane Banc expropriat na ulicama kvarta Gracia u Barceloni nije samo otvorilo pukotinu u socijalnom miru koji nam žele svakodnevno nametnuti, nego je pokazalo jednu šansu i nadu za izgradnju jednog autonomnog i dostojanstvenog načina života.

Znamo da je buntovni plamen koji je gorio u Graciji ovih dana ugrijao srce naše drugarice tokom izolacije u Madridu, i unatoč razdaljini bila je uz nas u našim djelima i u našoj strasti ovih noći, kao što je to i inače radila.

Nema veze da li je drugarica kriva ili nije za djela za koja je optužuju, taj posao ostavljamo trulim zaštitnicima sistema.

<strong>Svaki način eksproprijacije neprijatelja, koji nas stoljećima pljačka, nije samo pravedan nego i poželjan.

Sva naša podrška svima koji riskiraju svoju slobodu u eksproprijaciji Kapitala.

Buntovna i međunarodna solidarnost svim borcima

Sloboda za drugaricu uhapšenu 13. aprila u Barceloni i za sve anarhističke zatvorenice</strong>

ZA ŠIRENJE POBUNE

Solidarne Anarhistice

Izvor: talijanski Anarhistički Crni Križ