Titolo: ŠPANJOLSKA: VIJESTI I PISMO ANARHISTICE UHAPŠENE ZA PLJAČKU BANKE (01.06.2016.)
w-7-wp-752-import-1.png

<em>Prije samo nekoliko dana mislili smo da je izručenje njemačkoj državi drugarice uhapšene 13. aprila gotova stvar, kada smo doznali da je odgođeno na mjesec dana. Odgodu je naložio Nacionalni Sud kao odgovor na zahtjev našeg advokata, pošto je već bila u toku, prije hapšenja drugarice, priprema dokumentacije za sklapanje braka.

U trenutku kada je stigla sudska odluka drugaricu su premještali u ženski zatvor u Brievi (Avila), gdje su, pretpostavljamo, pripremali let za Njemačku.

Od tamo nam je poslala ovaj tekst koji odmah objavljujemo.

Trenutno se drugarica nalazi ponovno u zatvoru Soto del Real (Madrid), u izolaciji uz dopuštenje izlaska u dvorište s drugima zatvorenicama, barem do 30. juna, dan kada se okončava odgoda koja dozvoljava sklapanje braka.

U međuvremenu pozivamo na nastavak iskazivanja solidarnosti s drugaricom na ulicama, da bi pokazali našu podršku svim zatvorenim borcima i sav naš duboki prezir prema sistemu koji ih drži u zatočeništvu kako bi zaštitio svoj bijedni poredak.</em>

"Drugovi i drugarice, pišem iz zatvora u Brievi, Avila, u koji su me tek doveli, nakon mjesec i po dana u zatvoru Soto de Real, u Madridu, uvije pod režimom FIES i u izolaciji. Željela sam i prije pisati, ali komunikacija i informacije su vrlo spore i ograničene, zato to nisam učinila sve do danas.

Duboko cijenim sva djela i geste solidarnosti i podrške. Tako sam ih snažno osjetila da su prošli kroz zidove, rešetke i sve sisteme kontrole i sigurnosti. Koliko god se trudili neće uspjeti nikada zaustaviti ili prekinuti našu volju i odlučnost da se pobunimo protiv ovog svijeta potpune bijede u kojem nas primoravaju da živimo.

Upravo su najteži uvjeti ti koji nam daju snagu i odlučnost da kročimo naprijed i da usavršimo različite mogućnosti sukoba koje imamo, kako ovdje unutra tako i vani. Borbe za oslobođenjem od svakog oblika represije i autoriteta su raznovrsne, kao što su i metode, pravilna i pravedna djela borbe. Od običnog odbijanja priznavanja svakog autoriteta, do napada ili eksproprijacije banke. Najvažnija stvar u počinjenim djelima je da mogu govoriti sama za sebe; cilj i vrijednost.

Kada se različite borbe isprepliću međusobno u širem kontekstu, upotpunjuju se, osnažuju, prekidajući razdvojenost između političkog i svakidašnjeg/osobnog; zato što sve osobne odluke koje donosimo tokom našeg život na kraju postaju političke, kao što politički izbori izravno utječu na naš privatni život.

Jasno je da moramo paziti na svaki učinjeni korak kako ne bi pali u kandže države i njenih lakeja. No, mi sasvim dobro znamo da borba ima svoju cijenu. Država i mediji odgovaraju svaki put sve većom represijom i sve težim medijskim progonima, usmjerenim na sve koji joj se odupiru.

Za sada sam ovdje, ali vjerojatno ću ubrzo biti izručena Njemačkoj. Osjećam se dovoljno snažna da se suočim s ovom situacijom i sa svim što će uslijediti. Nadasve sam ponosna na naše ideje, na naše vrijednosti i na anarhistička djela, na život koji smo odabrali i koji nastavljamo odabirati svaki dan.

<strong>Snage i solidarnosti svim borcima, progonjenima i zatvorenima!

Borba se nastavlja, nikada nas neće zaustaviti!</strong>

01.06.2016.

Zatvor u brievi (avila, Španjolska)"

Izvor: informa-azione