Titolo: GRČKA: PISMO ANARHISTIČKOG ZATVORENIKA PANAGIOTISA ARGIROUA, ČLANA ZAVJERE VATRENIH ĆELIJA, PRI OKONČANJU SUĐENJA ZA PROJEKT FENIKS
w-6-wp-644-import-1.png

SVIM DRUGOVIMA ČIJA SU MI PRUŽILA TRENUTKE SLOBODE

Nešto prije okončanja suđenja za 4. uzastopni slučaj protiv Zavjere Vatrenih Ćelija, i osobno protiv mene kao anarhista koji je preuzeo odgovornost za sudjelovanje u ZVĆ, želio bih reći par stvari, ali ne sudu, nego svim drugovima čija su djela doprinijela žestini i smislu Feniks Projekta.

Iz očitih razloga svi zatvoreni članovi ZVĆ pozdravljaju drugove iz Ćelije Sole-Baleno (ćelija među-prakse Zavjere Vatrenih Ćelija i Bandi Svjesti), čije nas je djelo odmah koštalo optužbe za poticanje [na grčkoma, moralno poticanje] na 4 Djela Feniks Projekta: napad eksplozivom na osobno vozilo upraviteljice zatvora Korydallos, napad eksplozivom na osobno vozilo šefa stražara zatvora Nafplion, napad požarom u indonezijskom hotelu, pismo-bomba poslana bivšem komandantu antiterorističke jedinice u Ateni.

Nadležne vlasti shvatile su naknadno da se optužbe za poticanje na napad u Indoneziji, za koji je odgovornost preuzela Bijesna Jedinica/Međunarodna Zavjera Osvete FAI/IRF, ne bi nikada mogle održati na sudu, zato je ta optužnica odbačena čak i prije nego je krenulo suđenje.

No, što se ostalih napada tiče, vrijeđaju me optužbe za koje sam optužen zato što kao anarhist ne podnosim hijerarhijske odnose bilo kojeg stupnja; s druge pak strane, te optužbe pomažu mi da shvatim kako se moć osjeća pod prijetnjom kada anarhistički gerilci, čak i u stanju zatočeništva, pokušavaju ostaviti trag i povezati se s borbom izvan zatvorskih zidova, podržavajući neprijateljska djela koja poduzimaju drugovi.

Moć se osjeća pod prijetnjom kada shvati da uvjeti zatvora nisu ni približno dovoljni da slome borbenu energiju anarhističkih zatvorenika. Samo to je dovoljno da se sastave sve optužbe za poticanje na napade. Međutim, ni u kom slučaju nije dovoljno da slome moje raspoloženje i moju volju da se povežem sa svim drugovima na borbenim pozicijama.

Zato, uoči okončanja ovog suđenja, želio bih iznova pozdraviti voljene drugove koji su svukud pokrenuli Zavjeru Crne Internacionale Anarhističkog Djelovanja, širom svijeta, kroz sva djela proglašena dijelom Feniks Projekta: od Čilea do Rusije, i od Njemačke do Indonezije.

Stoga, umjesto izvinjenja pred sucima, odabrao sam da pošaljem iz moje zatvorske ćelije jedan vatreni zagrljaj svima koji su izabrali napad i koji su naoružali Anarhiju plamenom i barutom.

Svako pojedino djelovanje, svako pojedino djelo daju mi snage i obasjavaju moje srce plamenom anarhističkog ustanka.

Iz zemlje zatočeništva osjećam svakog pojedinog druga bliskog sebi, svakog koji je narušio društveni mir na bilo koji mogući način iz rovova zavjere napada.

Impuls koji se utjelovio kroz Projekt Feniks ostavio je značajno naslijeđe iz kojega sam proučavanjem njegovog učinka, shvatio da su se otvorile nove perspektive za Anarhiju, kada se nadiđu granice i razdaljine, i odabere frontalni sukob s moći, utemeljen na Neformalnoj Organizaciji.

Bio je to jedan od važnih elemenata koji me ponukao da ponovno pridonesem svježem prijedlogu za novu poziciju u anarhističkoj borbi kroz poziv na Crni Decembar, poziv koji sam učinio zajedno s anarhističkim drugom Nikosom Romanosom.

Vjerujem da se perspektive koje su se otvorile Projektom Feniks i neformalnom koordinacijom međunarodne anarhističke direktne akcije, mogu razviti u neku veću prijetnju Moći, ako se susretnu s ostalim spektrom anarhističkog djelovanja, sastavljajući zajedno mozaik anarhističkog polimorfnog djelovanja, koji će se neprekidno sukobljavati s Moći.

Stoga, sve što imam reći vašoj Pravdi je da sam se moralno, politički i po vrijednostima našao svim srcem u svakom anarhističkom napadu na moć. Ako želite možete me optužiti za poticanje na neprestani rat protiv svakog oblika Moći, kao što vas ja optužujem za poticanje na svaki čin autoritarnog barbarstva potpisanog u ime Pravde. Ništa mi ne bi moglo pružiti veće zadovoljstvo od radosne vijesti da je metak zabijen u vašu glavu kao nagrada za vaš bijedni život.

Dug život Feniks Projektu

Dug život Crnom Decembru

Dug život Neformalnoj Koordinaciji Anarhističkog Polimorfnog Djelovanja diljem svijeta.

<em><strong>Panagiotis Argirou

Član Zavjere Vatrenih Ćelija FAI/IRF

[24. decembar 2015]</strong>

</em>

<em>Dikastiki Filaki A Pteryga

Koridallos

TK 18110

Athens - Greece

</em>

Izvor: 325