Titolo: BRUXELLES [BELGIJA]: "DRUŠTVO KOJE UKIDA SVE PUSTOLOVINE, PRETVARA UNIŠTENJE OVOG DRUŠTVA U JEDINU MOGUĆU PUSTOLOVINU"
Argomenti: Belgio, Rivendicazioni
w-6-wp-607-import-1.png

Dućan trgovačkog sportskog lanca AS Adventure u Drogenbosu (Bruxelles) ostat će zatvoren iduća dva tjedna zbog požara. Većina artikala se neće moći prodati zbog štete nanesene dimom. Istraga dokazuje da je požar podmetnut.

Šteta nanešena požarom je ograničena.

U noći između subote i nedjelje otkriven je požar na fasadi zgrade. U tom trenutku se nije nitko nalazio unutra. Ne spominju se ranjeni. Kako bi se izbjeglo ponovno izbijanje požara otklonjen je dio fasade.

Na kraju je šteta nanešena požarom ograničena. Zahvaljujući brzoj intervenciji briselskih vatrogasaca požar se nije uspio proširiti u unutrašnjost zgrade. S druge pak strane, dim i voda su prouzročili veliki štetu. Većina artikala nije za prodaju.

Korišteno je sredstvo za ubrzanje požara.

Izgleda da je požar podmetnut. Istraga o požaru, koju vode stručnjaci na čelu s istražiteljem iz Hallea-Vilvoordea, kaže da je vatra namjerno zapaljena i da su korištena sredstva za ubrzanje požara.

Komentari se mogu ograničiti na sljedeće: Uz pozdrave svih radnika u radnim logorima Bangladeša, Indije, Indonezije, Vijetnama... koji pate i umiru tokom proizvodnje tih artikala.

26.12.2015.

Izvora: talijanski Anarhistički Crni Križ