Titolo: ČILE: UHAPŠEN DRUG DIEGO RIOS, U BIJEGU OD 2009.
w-3-wp-351-import-1.png

Danas, 7. februara 2015., bijednici iz istražne policije, vođeni trulim Južnim Tužilaštvom, uhapsili su anarhističkog druga Diega Riosa, u gradu La Ligua.

Trenutno informacije nisu sasvim jasne, ne zna se ni da li je još drugova uhapšeno ni kako je otkriveno skrovište.

Podsjećamo da je Druga izdala majka, 24. juna 2009., koja je pronašla materijal za izradu eksploziva, tokom represivne histerije nakon smrti Mauricia Moralesa.

Od tada se Diego nalazi u ilegali, više od pet godina. Sada je drug zatvoren u kasarni grada La Ligua, čekajući sutra kada će biti odveden u centar (ne)pravde.

Drug je suočen s brojnim optužbama, s jedne strane za ilegalno posjedovanje vatrenog oružja i eksploziva (jun 2009.), s druge, u 2010., za vrijeme represivnih delirija Slučaja Bombas ponovno je upleten (u odsutnosti) za terorističko protuzakonsko udruženje.

Mada se još ne zna kada će točno drugu biti izrečene optužbe, štampa nagađa da bi moglo biti između sutra ujutro i ponedjeljka, i tada će se točno znati za koja se krivična djela tereti i, stoga, kojim će mjerama ograničenja biti podvrgnut.

Pozdravljamo neukrotivu odluku druga, zato što neće unajmljeni plaćenici ni bijedni progonitelji u sakou i kravati ušutkati odluke i uvjerenja o otporu protiv ovog bijednog svijeta.

SVA NAŠA SOLIDARNOST DRUGU DIEGU RIOSU!

SVA NAŠA PODRŠKA BJEGUNCIMA I IZBJEGLICAMA!

<strong>Nikakve prijetnje, a ni njihovi lovački psi, neće moći prekinuti društveni rat

... Nezaustavljivi smo.</strong>

Izvor: Publicacion Refractario via RadioAzione