Titolo: GRČKA: IZJAVA WEB-SITEA INTERARMA - "SKIDAJUĆI BLATO..."
w-3-wp-350-import-1.png

Ova je izjava odgovor na članke objavljene u različitim usranim medijima režima, koji upliću Inter Armu u svoja izvješća u vezi rukopisa koji se nalaze među policijskim nalazima u slučaju pokušaja zatvorskog bijega anarhističke grupe Zavjera Vatrenih Ćelija, ali i na tužne, no očekivane, spekulacije od strane takozvane anarhističke "sredine".

Već više od mjesec dana, s izbornim festivalom u pozadini, antiteroristička agencija i njeni doušnici vode u medijima veliku komunikatvinu kamapanju u kontekstu pokušaja zatvorskog bijega ZVĆ i nekih drugih kriminalnih zatvorenika. Brdo nalaza, teorija, policijskog ažuriranja, telefonskih razgovora i intervjua objavljeno je javno. Nije prvi put da nas doušnici pandura upliću na različite načine u takve situacije. I dok obično koriste više mašte, kao u slučaju projekta "Nemesis", kada su govorili o nama kao o dijelu projekta, ovaj nas put napadaju zbog nečeg očitog, to jest zbog komunikacije s drugovima koji se nalaze zatvoreni u tamnicama Demokracije. Razlog zbog kojeg se antiterorističke agencije međunarodno kreću komunikativno i operaciono protiv projekata kao što je Inter Arma, već je više puta analizirano. Kontrainformacijski projekti onih anarhista koji još smatraju anarhističku borbu borbom protiv režima su očite mete za neprijatelja.

A sada dolazimo do tužnog dijela. Dozvolite nam da još jednom kažemo nešto očito, a istovremeno pojasnimo naš stav o stvarima: Pojedinci koji vode ovaj projekt uzimaju sve u obzir bez naočnjaka, i ne stvaraju mišljenje na temelju članaka iz režimskih medija, osobnih predrasuda, političkih kompleksa i kalkulacija moguće političke dodatne vrijednosti. Ne stvaraju mišljenje bez da su pročitali izjave svih uključenih osoba, o svakoj otvorenoj temi, izabirući značenje koje odgovara vlastitom imaginarnom. Inter Arma je projekt kontra-informacije te širenja teorije i prakse crne anarhije, i u tom kontekstu podržava ZVĆ i druge zatvorenike u Grčkoj i šire. Niti je politički ured ZVĆ niti se nužno poistovjećuje sa svakim političkim stavom ili izborom grupe. Kao primjer toga je stalno odsustvo bilo kojeg oblika podrške od strane Inter Arme Christodoulosu Ksirosu, iz jednostavnog razloga što je projekt izričito izjavio da ne posjeduje nikakav afinitet, u bilo kojem kontekstu, s političkim subjektima ljevice, bez obzira kojoj od njenih tenzija pripadali, bez obzira koja sredstva borbe odabrali. Logika "urbana gerila dakle drug" pripada drugima, ne nama. Jedini objavljeni tekstovi koji imenuju Ch. Ksirosa dolaze iz drugih projekata, grupa i organizacija, čije tekstove objavljujemo zbog afiniteta. Osim toga, kada posjedujemo sigurne činjenice o nekom događaju odaberemo uputiti našu političku, etičku i osobnu kritiku onima kojima trebamo. Nikada ne donosimo ishitrene javne izjave, kada se nešto desi, da bi koordinirali s ovom smiješnom, odvratnom i bijednom igrom ravnoteža, u kojoj je veliki dio "anarhističke" sredine dosegao razinu nasukavanja gotovo čitavog svog života.

Na koncu, tkogod namjerava nanijeti štetu, putem napada na ZVĆ, čitavoj Crnoj Anarhiji, uzaludno se trudi. Svaki drug, svaki javni projekt i svaka organizacija vode autonomni život. Ustanička anarhija ulazi dinamično u igru širom svijeta, i tkogod može izvući svoju glavu iz kloake u kojoj živi i osvrnuti se oko sebe bez naočnjaka, može to shvatiti.

<strong>SNAGE DRUGOVIMA IZ ZAVJERE VATRENIH ĆELIJA

DRUKERI I BIJEDNI POLITIČARI ODMAKNITE SE

NAPRIJED DRUGOVI</strong>

<em><strong>

Inter Arma</strong></em>

Izvor: InterArma