Titolo: ČILE: PLAKAT SOLIDARNOSTI I VIJESTI O DRUGU DIEGU RIOSU
w-3-wp-352-import-1.png

"Za mene sloboda nije neko mjesto, niti nekakva dozvola, ona je djelovanje, ona je antiautoritaran osjećaj koji ispunjava svako djelo, ona je nervoza koja prethodi napad, ona je neobuzdivi izraz jednog/e druga/rice, to je osjećaj života, zato što znaš da tvoj život ne pripada više kapitalu već se s njim suočava." - Diego Rios

Kada govorimo o raznolikoj borbi smatramo da svako djelo pridonosi nečim, svojom nužnom veličinom, i iskrenošću kojom je izvedeno, zato je ovo minimalna ali potrebna gesta solidarnosti naspram zatvaranja druga Diega Riosa, popodne 7. februara 2015. Šaljemo bratski zagrljaj drugu koji se nalazi u kandžama Moći u ovom trenutku.

Naspram represivnih poteza koje pokreće policijska država, naša djela se zaoštravaju i prelaze nepovratno u konflikt. Društveni rat se ne zaustavlja, širi se svakim revolucionarnim korakom i djelom.

Posljednje vijesti: Druga je uhapsila BIPE-PDI (Brigada za specijalne policijske istrage - Istražna policija) 7. februara, na ulici. Po riječima policije, kod druga je pronađen lažni pasoš. Zato je Diego optužen za "falsificiranje javnih dokumenata". Danas, u ponedjeljak 9., drugu će biti službeno iznijete optužbe, na Osmom Sudu. U međuvremenu je premješten na odjel maskimalne sigurnosti C.A.S.-a (Zatvor visoke sigurnosti).

Izvor: RadioAzione